Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: ABN Amro!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. Belegde boterham 20 november 2015 09:16
    Mogge, AJk

    De DFT neemt zijn eigen tabel niet goed over. Het gaat om 250 stukken volgens de tabel en niet om 250 EU

    "particuliere beleggers die voor 250 euro of minder hebben ingeschreven deze voor 100% toegewezen krijgen. Voor inschrijvingen boven de 250 stukken wordt een korting toegepast en zou maximaal 28,6 procent worden toegewezen"
  2. [verwijderd] 20 november 2015 09:17
    Wel eens aan zilver gedacht om aan te kopen:

    Koersdoel Zilverprijs omhoog bij Capital Economics
    05 november 2015 in Zilver
    Koersdoel Zilverprijs gaat omhoog bij researchbureau Capital Economics. Het koersdoel van zilver 2015 en 2016 is verhoogd grotendeels op basis van de fundamentals van vraag en aanbod. Mineweb zette uiteen waarom het researchbureau de zilverprijs 33% ziet stijgen het komende jaar. Simona Gambarini, commodity analiste binnen Capital Economics, verwacht dat zilver in 2016 goud zal outperformen.
    De analiste verwacht dat de zilverprijs eind 2016 naar $20 per troy ounce zal stijgen. Met name de terugval in de zilverproductie,als gevolg van de prijsdaling, zal impact hebben op de zilverprijs. Afgelopen jaren steeg de zilverproductie ruim 3% per jaar. Gambarini gaat er voor 2015 vanuit dat de zilverproductie 1% zal dalen ten opzichte van 2014. In 2016 ziet de analiste de zilverproductie met 3% dalen.
    Zilverproductie per sector
    In 2014 werd er wereldwijd 877 miljoen ounces aan zilver gemijnd. Ongeveer 30% kwam van primaire zilvermijnen. De overige 70% was afkomstig van lood-, zink-, koper- en goudmijnen. De lood- en zinkmijnen produceren zo’n 35% van de jaarlijkse zilverproductie. Kopermijnen produceren 18% en goudmijnen zo’n 14% van het zilver. De overige 3% van het aanbod van zilver komt van andere bedrijven uit de mijnsector.

    Iets meer dan de helft (53%) van de zilverproductie komt van zink-, lood- en kopermijnen. De zilverprijs is minder relevant voor deze mijnen aangezien zilver een bijproduct is. Een langdurige daling in de zink, lood- of koperprijs zal de zilverproductie beïnvloeden. Recent schreven wij in een artikel dat de zilverproductie aan dalen is in de grootste productielanden. Lees het artikel hier: Zilverproductie daalt in grootste productielanden
    Recent kwam grondstoffenhandelaar Glencore negatief in het nieuws. Glencore produceert jaarlijks 35 miljoen ounces zilver en 955.000 ounces goud. In totaal is de waarde van de zilver en goudproductie goed voor ongeveer $1,5 miljard.
    Het bedrijf heeft een totale schuldenpositie van $30 miljard. Glencore wil ongeveer een derde van schulden inlossen. Het aandeel Glencore is het laatste jaar met 70% gedaald. De Credit Default Swaps geeft aan dat de markt verwacht dat de kans 50% is dat het bedrijf de schulden niet meer kan betalen in de komende 5 jaar.
    Vraag en aanbod Zilvermarkt
    Op basis van de cijfers van Capital Economics zou het betekenen dat de zilverproductie dit jaar 8 miljon ounces lager uitkomt op 869 miljoen ounces. Voor 2016 zou de productie 26 miljoen lager uitkomen, op 843 miljoen ounces. Tegelijkertijd is de vraag naar zilver groeiende. Gambarini gaat ervan uit dat de industriële vraag in 2016 met 3% zal groeien. Daarnaast gaat de analiste ervan uit dat de vraag naar zilver voor de productie van zilveren sieraden tevens zal toenemen. De vraag vanuit beleggers is dit jaar weer zeer goed. De recente cijfers over de verkoop van zilveren munten  geven aan dat beleggers dit jaar meer zilver zullen kopen dan in 2014.
    Op basis van deze uitgangspunten hanteert Capital Economics een koersdoel zilverprijs van $16,50 per troy ounce in 2015 en een koersdoel zilverprijs van $20 per troy ounce in 2016. Het bureau is overigens ook positief over goud en gaat uit van een goudprijs van $1400 per troy ounce in 2016.
  3. Woudsehoeve 20 november 2015 10:48
    Bij Binck staan ze netjes in mijn overzicht.
    Aanschaf 17.75, valuta datum 24-nov.
    Alles verloopt daar gladjes.
    Op het moment dat het weer in de AEX terecht komt gaat hard omhoog bij de huidige "free float" (de staat mag de rest pas over 180 dagen verkopen). Ook een aantal grote beleggers mogen nog niet verkopen... Dus alleen de particulieren mogen nu verkopen = 10% van 20% = 2% free float. Alleen de "green shoe" hangt nog boven de markt voor max 30 dagen.
  4. Belegde boterham 20 november 2015 14:27
    quote:

    gold-up! schreef op 20 november 2015 13:00:

    Ik handel in ABN AMRO d.m.v. cfd's bij Plus500. Daarmee kan je met een relatief klein bedrag toch grote winsten maken. Dit komt door het hefboomeffect van cfd's.

    www.cfd-handel.nl/index.php/werking-v...
    En beheert een website toevallig.. Cfd-handel.nl en .be :-)

  5. [verwijderd] 21 november 2015 08:30
    quote:

    MrGlass schreef op 20 november 2015 21:27:

    Met cfd's kan je met een heel klein bedrag ook een heeele hoop geld verliezen. Dat komt door het hefboomeffect van cfd's.
    True, en gezien de geschiedenis van ABN is voorzichtigheid geboden. Echter, juist hieruit kan men afleiden welke mogelijke koerssprongen van het nieuwe aandeel interessant kunnen zijn voor CFD-traders, zie o.a. contractfordifference.nl/cfd-artikele...
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links