Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,460 23 apr 2024 16:45
  • +0,120 (+0,44%) Dagrange 27,180 - 27,580
  • 26.717 Gem. (3M) 80,2K

Galapagos November 2015

5.550 Posts
Pagina: «« 1 ... 123 124 125 126 127 ... 278 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 november 2015 19:24
    @abelheira. Ik ben het met je eens. Ik vond het ook een geweldige 'goed nieuwsshow'. Maar om te voorkomen dat ik te euforisch raak, verplicht ik mezelf altijd naar risico's te zoeken. Die vind ik op dit moment lastig te vinden. Ik baal er altijd van als er weer eens een konijn uit de verkeerde hoge hoed kom en er in een paar minuten 20% van de koers af gaat. Het blijft balanceren.
  2. [verwijderd] 15 november 2015 19:33
    quote:

    asti schreef op 15 november 2015 19:22:

    [...]Als je zo een kritische belegger bent begin maar bij het lezen van een boek over moleculaire biologie of de gezondheidszorg of iets dergelijks want waar je precies naar op zoek bent, welke adders, volgens mij weet je het zelf ook niet boker tof...
    Er liggen hier genoeg boeken over moleculaire celbiologie, moleculaire genetica etc. Dat is het probleem niet. Als belegger gaat het om vertrouwen maar ook om geld, waarbij er geen rendement zonder risico is. En dat laatste probeer ik zo goed en kwaad als het kan te beheersen. NB Het is Boker Tov (goedemorgen) niet Boker Tof.
  3. forum rang 6 de tuinman 15 november 2015 19:37
    quote:

    Boker Tov schreef op 15 november 2015 18:55:

    [...] Het is altijd verstandig om naar addertjes te zoeken. Dat zouden meer mensen moeten doen......
    Addertje? Als Gala besluit zelf fase 3 te doen. Misschien goed voor de lange termijn, maar niet voor de kortere termijn.

    Antibiotica?
  4. forum rang 4 aossa 15 november 2015 19:44
    'Biotechbeleggers moeten vooral gepassioneerd zijn'

    'Wie belegt in biotechnologie, moet vooral gepassioneerd zijn.' Dat zei Rudi Mariën die al meer dan 30 jaar investeert in de sector. Hij ging op Finance Avenue in debat met Jan De Kerpel (KBC Securities), Christina Takke (Argen-X) en Marieke Vermeersch (Ablynx).

    'Het draait rond passie. Je moet er tijd voor uittrekken en vervolgens in drie, vier bedrijven beleggen om te diversifiëren. Vergeet niet dat een biotechbedrijf die naar de beurs trekt, al een heel parcours heeft afgelegd. Persoonlijk beleg ik waarschijnlijk veel te veel in biotech om goed te zijn', stak biotechpionier Rudi Mariën van wal.

    Rudi Mariën loopt hoog op met de kennis van de Belgische particuliere beleggers over biotechnologie. 'Ik heb eens een roadshow meegemaakt met institutionele beleggers op de middag en particuliere beleggers 's avonds. De beste vragen kwamen van de kleine belegger.'

    Die kleine belegger wordt volgend jaar geconfronteerd met de speculatietaks. 'Die maatregel zal meer kosten dan opbrengen', waarschuwde Christina Takke, bestuurder bij Argen-X. Mariën riep het publiek op om in opstand te komen. 'Beleggingsfondsen moeten die taks niet betalen. De speculatietaks is een schending van het gelijkheidsbeginsel. Sowieso zal na zes maanden duidelijk worden dat de maatregel geld kost door een scherpe daling van de beurstaksopbrengsten. Dan zal de maatregel snel afgevoerd worden.'

    Wie biotechaandelen zegt, zegt risico. Zo kent iedereen de steile opmars en vervolgens crash van Thrombogenics toen bleek dat het oogmiddel Jetrea niet over de toonbank geraakte. Mariën deelde daarbij in de klappen. 'Ik heb als het ware als een activist opgetreden. Proberen om alleen een middel te gaan verkopen in de VS, dat gaat gewoon niet. Je moet in het leven weten wat je kan, en wat je niet kan. Research en verkoop zijn twee totaal verschillende dingen. Je moet dat uitbesteden.'

    Marieke Vermeersch, investor relations van Ablynx, gaf het voorbeeld van het Amerikaanse Abbvie waar de groep een partnership heeft rond een reumamiddel. 'De reumamarkt is een enorm concurrentiële markt. Abbvie is een marketingreus in die markt.'

    Het risico van een farmapartner is dat die het partnership kan opblazen, zoals Abbvie deed met het reumamedicijn van Galapagos. 'Het grote nadeel van een partnerschap is dat de farmagroep zelf ook concurrerende medicijnen in huis heeft. Er is een trend waarbij biotechbedrijven trachten om het medicijn in eigen handen te houden tot de goedkeuring ervan', zei De Kerpel.

    Het finale fase 3-onderzoek financieren is echter geen simpele zaak. De Kerpel: 'Dat kan tot een half miljard euro kosten. Een Belgisch biotechbedrijf kan dat niet betalen.'
  5. [verwijderd] 15 november 2015 19:44
    quote:

    Boker Tov schreef op 15 november 2015 19:33:

    [...] Er liggen hier genoeg boeken over moleculaire celbiologie, moleculaire genetica etc. Dat is het probleem niet. Als belegger gaat het om vertrouwen maar ook om geld, waarbij er geen rendement zonder risico is. En dat laatste probeer ik zo goed en kwaad als het kan te beheersen. NB Het is Boker Tov (goedemorgen) niet Boker Tof.
    Oke maar het is nu avond. (grapje XD) (y)

    Im just saying: soms betekend een lagere koers niet dat een bepaald risico groter is geworden maar dat een bepaald risico nemen goedkoper is geworden.
  6. [verwijderd] 15 november 2015 21:42
    quote:

    Boker Tov schreef op 15 november 2015 17:28:

    Abbvie was betrokken bij Filgotinib voor RA waarna n.a.v. mogelijke licensing de koers steeg naar mid-50. Nu is Crohn de variabele voor de uitkomst van het nieuwe partnership. Maar Filgotinib heeft zich toch voor RA bewezen? Waarom staan we dan nu nog mid-40? Je zou denken minimaal weer 50+ met een mogelijke (stevige) bonus voor Crohn. Ik blijf naar de addertjes onder het gras zoeken.
    Filgotinib heeft zich idd bewezen, maar AbVVie heeft zich om financieel/strategische redenen teruggetrokken.
    Er is dus momenteel geen deal, beleggers hebben minder zekerheid. Minder zekerheid is groter risico en dus lagere koers.
    Vertrekkende vanuit je eigen vaststelling dat filgotinib zichzelf bewezen heeft, zou ik gewoon de nieuwe deal afwachten.
    Die komt er echt wel en het zou logisch zijn dat deze beter is. Nog een goeie maand geduld.

  7. [verwijderd] 15 november 2015 22:04
    Altijd goed om heel kritisch te kijken naar risico's van je beleggingen.

    Voor nu zijn de succesfactoren Galapagos optimaal, en daarom
    zelf all in. Fase 3 zelf te moeten doen is zeker een factor van belang, evenals mindere scores Crohn.

    Onderstaande punten sterken mijn vertrouwen, en dat heeft vrijdag verdere upswing gekregen.

    1) het onderhandelingsproces Filgotinib verloopt goed; selectie gemaakt
    2) partnership Filgotinib omvat totaal pakket van toekomstige ontstekingsziekten, naast RA en Crohn
    3) betere financiele condities Filgotinib tekenen zich af; partners stonden open voor winstdeling
    4) Crohn studie: financieel van groot belang voor deal Filgotinib.
    Patienten 10-weeks behandeld en gaan door voor 2e termijn, endoscopisch onderzoek gedaan, 4-weken analyse gedaan, Fase 3 aangekondigd, kortom management is vol vertrouwen
    5) toxicoligy issue is ontkracht; aanvullende studie gedaan in muizen en 100 mannen toegediend.
    6) vice president development portfolio, Gerben van 't Klooster, heeft studie biochemical toxicoly gedaan en heeft in verleden gewerkt bij grote onderhandelingspartner
    7) CF vorderingen enorm: teveel om op te noemen. Met Abbvie in gesprek over update licentiedeal
    M.i. nog 30 mln. USD tegoed van Abbvie.
    8) sterke kaspositie ad €374 miljoen

    enz. enz.

    Galapagos heeft vrijdag strak de cijfers/huidige stand van zaken gepubliceerd.
    Nieuwe instappers hebben de kansen gepakt op deze koersen.

    Veel informatie is prijsgegeven m.b.t proces onderhandelingen/term sheets.
    Ben zeer content over presteren management. Nu laatste puzzelstuk leggen in partnership.

    Dat is de bekroning op jaar 2015!

  8. [verwijderd] 15 november 2015 22:21
    ik snap alle zorgen van de mensen hier, maar beleggen is een afweging van rendement en risico. En zoals dat bij galapagos nu is, krijg je een heel goed rendement voor het risico dat je loopt. Natuurlijk moet iedereen voor zichzelf kiezen, maar dit kan wel eens een geweldige klapper worden voor de mensen hier.
  9. [verwijderd] 15 november 2015 22:22
    quote:

    asti schreef op 15 november 2015 13:00:

    Volgens mij is het moeilijk te zeggen of de aanslagen effect zullen hebben op de beurs en wat dat effect dan zal zijn.

    Als er gedacht wordt dat de beurzen dieprood zullen kleuren en tegelijk de gedachte heerst dat er van geprofiteerd kan worden. Zal het wel rood openen om vervolgens omhoog te gaan als ik een gokkie zou moeten maken.
    Wil hier even op terugkomen. Als je er over nadenkt. Binnen twee weken heeft isis klappen uitgedeeld aan egypte, rusland, libanon en frankrijk. Naast hun activiteiten in syrie en irak.

    Kan volgens mij dus best dat dit en wat er wellicht nog aankomt aan ellende langer dan een dag of twee effect gaat hebben op het beurssentiment.
  10. forum rang 6 de tuinman 15 november 2015 22:56
    quote:

    Abc-aandeelhouder schreef op 15 november 2015 22:26:

    Beste pe26, aston-martin, asti, biostoxadic,
    Ik heb een domme vraag misschien. Stel voor dat partij A (Amgen) een vijandige overname poging doet. kan gala alsnog de partner deal met partij b (j&j) sluiten? Bijvoorbeeld een dag na het bekendmaken van de bod.
    Het lijkt mij dat het dan om de timing gaat. Als de deal getekend is, dan zal de overnemende partij de deal overnemen.

    Voordat de deal rond is, is alles mogelijk.
  11. [verwijderd] 16 november 2015 00:12
    quote:

    asti schreef op 15 november 2015 22:22:

    [...]
    Wil hier even op terugkomen. Als je er over nadenkt. Binnen twee weken heeft isis klappen uitgedeeld aan egypte, rusland, libanon en frankrijk. Naast hun activiteiten in syrie en irak.

    Kan volgens mij dus best dat dit en wat er wellicht nog aankomt aan ellende langer dan een dag of twee effect gaat hebben op het beurssentiment.
    Het is goed mogelijk dat er meer acties volgen, maar dat kan ook leiden tot een snellere verzwakking van IS. Die aanslagen zijn erg maar geen klappen, die die landen wegvagen. Integendeel zou ik zeggen.

    IS heeft Sinjar al verloren aan de Koerden.
    De bombardementen door het westen hebben kennelijk zoveel effect dat zij nu besloten hebben om in het westen aanslagen te moeten plegen in de hoop dat een aantal westerse landen zouden stoppen met bombarderen.
    Nu de andere partijen overwinningen boeken op IS slaat bij IS paniek toe. De terreur acties in het westen zijn wellicht niet zo goed doordacht. Het effect is nu dat Frankrijk hun bombardementen juist gaat intensiveren.

    Wellicht vormen de aanslagen in Frankrijk het begin van het einde voor IS in Irak en Syrië en kan de rust in het Midden-Oosten nu sneller terugkeren.
  12. k61 16 november 2015 00:21
    quote:

    grapesharvester schreef op 16 november 2015 00:12:

    [...]

    Het is goed mogelijk dat er meer acties volgen, maar dat kan ook leiden tot een snellere verzwakking van IS. Die aanslagen zijn erg maar geen klappen, die die landen wegvagen. Integendeel zou ik zeggen.

    IS heeft Sinjar al verloren aan de Koerden.
    De bombardementen door het westen hebben kennelijk zoveel effect dat zij nu besloten hebben om in het westen aanslagen te moeten plegen in de hoop dat een aantal westerse landen zouden stoppen met bombarderen.
    Nu de andere partijen overwinningen boeken op IS slaat bij IS paniek toe. De terreur acties in het westen zijn wellicht niet zo goed doordacht. Het effect is nu dat Frankrijk hun bombardementen juist gaat intensiveren.

    Wellicht vormen de aanslagen in Frankrijk het begin van het einde voor IS in Irak en Syrië en kan de rust in het Midden-Oosten nu sneller terugkeren.
  13. [verwijderd] 16 november 2015 00:23
    Bron de Tijd
    Fransen halen zwaar uit naar IS

    De Franse luchtmacht voerde zware bombardementen uit op Raqqa, het hoofdkwartier van IS in Syrië. Volgens het Franse ministerie van Defensie gaat het over tien gevechtstoestellen die twintig bommen hebben gedropt.
    Hierbij zou een commandocentrum van IS zijn geraakt, een recruteringscentrum, munitievoorraden en een trainingskamp, aldus het ministerie.
    De vliegtuigen vertrokken vanuit het Verenigde Arabische Emiraten en Jordanië. De aanval gebeurde gecoördineerd met de Amerikaanse strijdkrachten die voor de nodige doelcoördinaten zorgen.

    Door deze snelle reactie zou de beurs wel eens sneller groen kunnen kleuren dan de meeste onder ons denken.
5.550 Posts
Pagina: «« 1 ... 123 124 125 126 127 ... 278 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links