Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SERIEUZE BOSKALIS INFO

866 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 44 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 30 oktober 2015 16:04
    Boskalis jv ontvangt twee opdrachten voor aanleg kabels offshore windpark


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Boskalis Westminster nv (BOKA.AE) joint venture VBMS heeft twee contracten gewonnen van Galloper Wind Farm Ltd. voor de aanleg van elektriciteitskabels voor het Galloper offshore windpark, zo meldt het concern vrijdag.

    De contracten hebben een totale waarde van EUR200 miljoen. VBMS is een joint venture met VolkerWessels waarin Boskalis een aandeel heeft van 50%.

    De werkzaamheden betreffen het leveren en installeren van 45 kilometer lange exportkabels die het windpark met het vasteland moeten gaan verbinden. Het windpark zal 27 kilometer buiten de kust van het Britse Suffolk komen te liggen en uit 56 windturbines bestaan.

    Daarnaast heeft VBMS een contract ontvangen voor de levering en installatie van 56 stroomkabels tussen de windturbines.

    De werkzaamheden zullen naar verwachting in 2016 aanvangen met de aanleg van de eerste exportkabel. In 2017 zullen naar verwachting de tweede exportkabel en de kabels tussen de windturbines aangelegd worden.

    Het aandeel noteert omstreeks 9.45 uur 0,8% hoger op EUR43,84, waarbij de AEX 0,2% stijgt.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  2. [verwijderd] 13 november 2015 08:06
    Published: 08:00 CET 13-11-2015 /GlobeNewswire /Source: Koninklijke Boskalis Westminster N.V. / : BOKA /ISIN: NL0000852580

    Boskalis handhaaft winstverwachting 2015

    Papendrecht, 13 november 2015

    HOOFDPUNTEN Q3 TRADING UPDATE

    •Goed derde kwartaal met goede operationele projectresultaten

    •Lagere bezetting van de snijkopzuigers (Dredging) en zware-ladingschepen (Offshore Energy)

    •Orderportefeuille met 6% afgenomen tot EUR 2,8 miljard

    VOORUITZICHTEN

    •Onveranderd uitdagende marktomstandigheden

    •Handhaving van de nettowinstverwachting 2015

    •Nettowinst lager dan 2014 (EUR 490 miljoen)



    Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een goed derde kwartaal afgesloten. De kwartaalomzet lag op een licht hoger niveau dan de gemiddelde kwartaalomzet uit het eerste halfjaar. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en gecorrigeerd voor (de)consolidatie- en valutakoerseffecten was de cumulatieve omzet over de afgelopen drie kwartalen stabiel.



    Het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal lag conform de verwachting op een lager niveau dan het uitzonderlijk hoge gemiddelde kwartaalresultaat in het eerst halfjaar, waarin sprake was van een hoge vlootbezetting en bijzonder goede projectmarges. Het bedrijfsresultaat lag eveneens onder het niveau van het derde kwartaal vorig jaar dat positief werd beïnvloed door substantiële afwikkelresultaten op enkele oude Dredging projecten.



    De marktomstandigheden zijn onveranderd uitdagend, met name in de capaciteitgedreven segmenten in de Offshore Energy markt, met druk op werkvolume en prijs als gevolg. De orderportefeuille is ten opzichte van medio 2015 met 6% afgenomen tot EUR 2,8 miljard. Een belangrijk deel van deze afname wordt verklaard door het aflopen van het omvangrijke Suezkanaalproject.



    De verwachtingen voor de rest van het jaar zijn onveranderd. De nettowinstverwachting wordt derhalve gehandhaafd. Voor geheel 2015 verwacht Boskalis wederom een goed jaar te zullen afsluiten met een nettowinst, inclusief resultaat deelnemingen, die onder het recordniveau van 2014 (EUR 490 miljoen) zal uitkomen.

    Operationele ontwikkelingen

    Het derde kwartaal bij Dredging was, na een uitzonderlijk sterk eerste halfjaar, wederom goed. De omzet lag op een hoog niveau onder invloed van een sterke hoppervlootbezetting die zelfs boven het niveau van het eerste halfjaar lag, waarbij de grote sleephopperzuigers nagenoeg vol bezet waren. Na een vol bezet eerste halfjaar lag een deel van de cuttervloot stil voor gepland onderhoud. De resultaten en marges op de lopende projecten waren over de hele linie goed. In het derde kwartaal zijn projecten aangenomen in onder meer Nederland (Markerwadden, Markermeerdijken, Zeesluis IJmuiden), het Midden-Oosten en Midden- en Zuid-Amerika. Mede door het afronden van het Suezkanaalproject is het orderboek met circa 3% afgenomen ten opzichte van medio 2015.



    Het derde kwartaal verliep goed voor Offshore Energy maar was conform verwachting zwakker dan het sterke eerste halfjaar. Omzet en resultaat van het segment zijn ten opzichte van de afgelopen kwartalen afgenomen mede als gevolg van een lagere bezetting van de zware-ladingschepen. De aard van onze activiteiten maakt ons grotendeels laat-cyclisch in de offshore. In toenemende mate ervaren we echter volume- en margedruk bij de op de korte termijn, capaciteitgedreven activiteiten. Bij Marine Services stonden in het derde kwartaal de wet towage activiteiten van Fairmount en de short term Heavy Marine Transport activiteiten van Dockwise onder druk. Bij Subsea Services zijn de marktomstandigheden op de Noordzee nog altijd zeer competitief en staan bezetting en tarieven onverminderd onder druk als gevolg van de lage olieprijs. Het orderboek van Offshore Energy is ten opzichte van medio 2015 met circa 9% afgenomen.



    In het segment Towage & Salvage was voor de Europese havensleepdiensten sprake van een stabiel activiteitenniveau, vergelijkbaar met het eerste halfjaar. SMIT Salvage kende een druk derde kwartaal met zowel wrakopruimingsprojecten als emergency response opdrachten. Bij de strategische Towage deelnemingen (Keppel Smit Towage, Smit Lamnalco en SAAM SMIT Towage) is het beeld in het derde kwartaal niet wezenlijk gewijzigd ten opzichte van het eerste halfjaar. Het orderboek van het segment beperkt zich tot de wrakopruimingsprojecten van Salvage en is ten opzichte van medio 2015 nagenoeg stabiel.



    Medio december 2014 is een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met KOTUG International B.V. (KOTUG) om de Europese havensleepdiensten gezamenlijk voort te zetten in een 50/50 joint venture. De verwachting is dat deze transactie eind dit jaar wordt geformaliseerd en dat financial close in het eerste kwartaal 2016 zal plaatsvinden.

    Balanspositie

    De financiële positie van Boskalis is onverminderd sterk. De netto-schuldenpositie is sinds medio 2015 verder afgenomen en Boskalis voldoet ruimschoots aan de convenanten zoals afgesproken met haar kapitaalverschaffers.

    Vooruitzichten

    Bij de halfjaarcijfers is aangegeven dat na een buitengewoon druk eerste halfjaar, de bezetting en de operationele marges in het tweede halfjaar zouden teruglopen. Het beeld in het derde kwartaal komt overeen met deze verwachting.



    De Raad van Bestuur verwacht dat de marktontwikkelingen voor de rest van het jaar, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, onveranderd uitdagend zullen zijn. De winstverwachting wordt derhalve gehandhaafd en de nettowinst, inclusief resultaat deelnemingen, zal naar verwachting onder het recordresultaat van 2014 (EUR 490 miljoen) uitkomen.



    Zoals reeds bij de halfjaarcijfers gemeld zal het totale investeringsniveau over 2015 naar verwachting EUR 225-250 miljoen bedragen, gefinancierd uit de eigen kasstroom.



    2016

    Financiële agenda


    9 maart 2016

    Publicatie jaarcijfers 2015


    10 mei 2016

    Trading update eerste kwartaal 2016


    10 mei 2016

    Algemene Vergadering van Aandeelhouders


    18 augustus 2016

    Publicatie halfjaarcijfers 2016


    11 november 2016

    Trading update derde kwartaal 2016





  3. merron 13 november 2015 10:17
    beleggers schijnen geen oog meer te hebben voor goede bedrijven en steken hun geld liever in slechte banken etc. De grote beleggers pikken Boskalis vast wel op dus gewoon lekker blijven zitten , komt het vanzelf wel weer goed , is gewoon een ijzersterk fonds waar je geen buil aan zult vallen!
  4. forum rang 4 guusje 13 november 2015 11:06
    quote:

    Martin W schreef op 13 november 2015 10:59:

    Blijft een mooi bedrijf, bijgekocht op 40,50.
    Goed gezien , beleggers willen ieder kwartaal of jaar constant een dikke winst er bovenop bij Boskalis zien, dan moeten ze wel geduld hebben en een langere horizon op de toekomst hebben.
  5. [verwijderd] 8 december 2015 14:06
    Zopas wat bijgekocht onder de 40 euro want Boskalis onder de 40 euro vind ik sterk koopwaardig wegens:
    - lage waardering
    - hoog dividend
    - gezonde balans
    - sterk management
    - and last but not least een zeer sterk gevuld orderboek.

    Technisch geeft dit aandeel vandaag ook een mooi koopsignaal.
  6. forum rang 4 guusje 8 december 2015 14:13
    quote:

    Cas1 schreef op 8 december 2015 14:06:

    Zopas wat bijgekocht onder de 40 euro want Boskalis onder de 40 euro vind ik sterk koopwaardig wegens:
    - lage waardering
    - hoog dividend
    - gezonde balans
    - sterk management
    - and last but not least een zeer sterk gevuld orderboek.

    Technisch geeft dit aandeel vandaag ook een mooi koopsignaal.
    Mooi opgesteld, het is niet het jaar van Boskalis, olie prijzen blijven maar dalen en waar is de bodem, Boskalis is niet alleen afhankelijk van de olie maar het speelt wel mee.
    Volgend jaar zie ik de orders wel weer aantrekken, tot die tijd is het kommer en kwel,
    Inderdaad zijn het wel mooie koop momenten.
  7. [verwijderd] 8 december 2015 14:18
    quote:

    guusje schreef op 8 december 2015 14:13:

    [...]
    Mooi opgesteld, het is niet het jaar van Boskalis, olie prijzen blijven maar dalen en waar is de bodem, Boskalis is niet alleen afhankelijk van de olie maar het speelt wel mee.
    Volgend jaar zie ik de orders wel weer aantrekken, tot die tijd is het kommer en kwel,
    Inderdaad zijn het wel mooie koop momenten.
    Inderdaad, olieprijs speelt mee, maar percentage olie-gerelateerde business is nog altijd veel kleiner dan de core-business zijnde de baggeractiviteiten.

    Ik heb Boskalis anno 2015 diverse malen verkocht boven de 45 euro, boven de 46 euro en zelfs éénmaal boven de 48 euro.

    2015 was een zeer volatiel jaar en 2016 zou dat best ook kunnen worden.
  8. forum rang 4 guusje 8 december 2015 14:25
    quote:

    Cas1 schreef op 8 december 2015 14:18:

    [...]

    Inderdaad, olieprijs speelt mee, maar percentage olie-gerelateerde business is nog altijd veel kleiner dan de core-business zijnde de baggeractiviteiten.

    Ik heb Boskalis anno 2015 diverse malen verkocht boven de 45 euro, boven de 46 euro en zelfs éénmaal boven de 48 euro.
    Dan heb je niks te vrezen, op €40 kan je geen bijl mee vallen, lijkt mij een mooie bodem onder het dividend,
    de beurs is niet te pijlen geeft geen garantie, heb wel geleerd dat het met Boskalis wel goed zit, alleen al door het natte klimaat en infrastructuur kan haast niemand om Boskalis heen.
  9. [verwijderd] 8 december 2015 14:47
    quote:

    guusje schreef op 8 december 2015 14:25:

    [...]
    Dan heb je niks te vrezen, op €40 kan je geen bijl mee vallen, lijkt mij een mooie bodem onder het dividend,
    de beurs is niet te pijlen geeft geen garantie, heb wel geleerd dat het met Boskalis wel goed zit, alleen al door het natte klimaat en infrastructuur kan haast niemand om Boskalis heen.
    Mijn inziens is Boskalis het beste aandeel uit de AEX, maar alles heeft natuurlijk ook zijn prijs.

    Huidige prijs na recente terugval is aantrekkelijk. Ook technisch trouwens.
    Huidige prijzen zijn mijn inziens koopmomenten of bijkoopmomenten.
  10. Spes 8 december 2015 15:16
    quote:

    Cas1 schreef op 8 december 2015 14:47:

    [...]

    Mijn inziens is Boskalis het beste aandeel uit de AEX, maar alles heeft natuurlijk ook zijn prijs.

    Huidige prijs na recente terugval is aantrekkelijk. Ook technisch trouwens.
    Huidige prijzen zijn mijn inziens koopmomenten of bijkoopmomenten.
    Dat ben ik met je eens. Maar wanneer er een correctie komt of de olieprijs lang laag blijft kan Boskalis ook naar maximaal 30 corrigeren. Voor de lange termijn is de huidige koers zeker een koop.
866 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 44 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links