Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Special occasion Delta Lloyd

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 november 2015 16:49
    Zo is het een rampjaar aan het worden voor Delta Lloyd. Bij DNB heeft ze het al verbruid, nu ook bij beleggers en ook al bij de AEX zelf. Medio december gaat het fonds waarschijnlijk ten faveure van SBM Offshore uit de hoofdindex naar de AMX. Genoeg nu en de hamvraag: is het aandeel nog koopwaardig?

    Bij de december herweging fondsen die elkaar gaan vervangen?, dat is toch alleen in Maart OF als een fonds wat nog niet bij de AEX zit anders top 15 zou zijn, meestal alleen het geval voor nieuwe fondsen die aan de voorwaarden voldoen.
    Verder zijn die andere 3 herwegingsmomenten dan die in maart er alleen maar om een index weer aan te vullen tot 25 mocht er een fonds weggevallen zijn, meestal door overname.

    En dan nog, mocht Delta Lloyd succesvol ongeveer 800 miljoen ophalen dan komt de totaal waarde weer heel dicht in de buurt van SBM, zo niet er boven.

    Zal er eerder meer van af gaan hangen of TNT tijdig genoeg voor de Maart herweging uit de index gaat vanwege overname door FedEX waardoor ABN wel of niet die plek gaat innemen. Bij nee, nemen ze dus de plek in van de zwakste schakel en dat is eventueel ook na emissie nog Delta Lloyd maar dat zien we tzt wel.
  2. [verwijderd] 10 november 2015 16:52
    Tot die tijd is het aandeel lekker (overdag) te shorten want er is niemand die voor december het aandeel gaat kopen. Kortom een makkelijke zakker zonder enige vorm van weerstand. Mocht er een opleving komen na begin december, wat mij niet raar lijkt, dan heeft dat hele herstel niets te betekenen als de koers van gisteren weer op de borden komt. Ik vind dit een duidelijk voorbeeld van een bedrijf wat het geen zier kan interesseren dat haar aandeelhouders mee door het putje gaan. Die emissie kan beter maar weer onderhands geplaatst worden want ik krijg de indruk dat de markt hier niet meer op zit te wachten.
  3. [verwijderd] 10 november 2015 17:03
    Dit al gelezen AJK?

    Een ander risico’s dat specifiek is voor ABN Amro is dat de bank mogelijk aandelen in ABN Amro Verzekeringen terug moet kopen van Delta Lloyd mocht deze beursgenoteerde verzekeraar worden overgenomen. Die gedwongen aankoop kan een fors bedrag zijn, zo valt in het prospectus te lezen, en zou de financiële stevigheid van de bank nadelig hunnen beïnvloeden. De beurskoers van het aandeel Delta Lloyd kreeg dinsdag een tik na teleurstellende kwartaalcijfers.
  4. [verwijderd] 10 november 2015 17:19
    Ja, ik heb heel veel gehoord (alles alleen maar off the record, niemand durft hier zn handen aan te branden) en gelezen over DL vandaag. Het is niet anders, we moeten gewoon nog drie weken geduld hebben. En wat allemaal precies de koers beinvloedt vandaag... Ik houd het intussen maar op een vertrouwenscrisis.

    Arend Jan
  5. [verwijderd] 10 november 2015 18:48
    Allemaal naar die dag komen 2 december as. en je zegje doen..

    Mochten ze de microfoon uitdraaien dan gewoond die van Noorda gebruiken!

    Die gaat wel opzij denk ik!!

    Het lijkt daar wel een asociaal en autistisch management..

    Net wat AJK zegt.. hadden ze vandaag openheid van zaken gegeven dan was

    het misschien nog mee gevallen. Het is nog een kleine maand te gaan dus

    wat hebben ze te verbergen of wordt er tot die tijd nog aan een wonder

    gewerkt..??
  6. particuliere belegger 10 november 2015 19:51
    Wat ik mis in discussie, wat is harde consequenties/boetes als DL niet goede solvabiliteit % haalt voor 1 januari of andere data?

    En % solvabiteit komende jaren wil bereiken zonder emissie te doen, maar door normale acties lager dividend uit te keren (of alleen stock), bedrijfswinsten en diverse interne maatregelen zoals risico anders verdelen tbv % komende jaren.
  7. Mister-V 10 november 2015 22:34
    Das een hele goede vraag. .. Volgens SII dient de solvabiliteit tenminste groter te zijn dan de SCR level van +/- 140%. Gerapporteerd is 181% per 30 september, dus de vraag is snapt de markt Solvency II?

    Ter vergelijking Aviva heeft een SII ratio van 172%, zoals geformuleerd eerder Delta Lloyd zeilt scherp aan de wind. Het lijkt echter wel resultaat te hebben, de ratio is gestegen met 2%; waar de markt -/- 4% lijkt te doen... (Morgen komen er meer cijfers)

    Nog grappiger is dat de Rabobank aangeeft dat de emissie groter moet worden terwijl SII ratio's zijn verbeterd. Snapt u het?
  8. Orca 10 november 2015 22:49
    DNB is pissed na die hele toestand eerder dit jaar. En realiseer je dat DNB ook het pensioen-en verzekeraarstoezicht doet, sinds een jaar of 13. Ik hou er sterk rekening mee dat DNB omfloerst toestemming heeft gegeven om DL flink te vloeren om ze (plus de rest vd sector) een lesje te leren.
  9. [verwijderd] 10 november 2015 22:58
    quote:

    Mister-V schreef op 10 november 2015 22:34:

    Das een hele goede vraag. .. Volgens SII dient de solvabiliteit tenminste groter te zijn dan de SCR level van +/- 140%. Gerapporteerd is 181% per 30 september, dus de vraag is snapt de markt Solvency II?

    Ter vergelijking Aviva heeft een SII ratio van 172%, zoals geformuleerd eerder Delta Lloyd zeilt scherp aan de wind. Het lijkt echter wel resultaat te hebben, de ratio is gestegen met 2%; waar de markt -/- 4% lijkt te doen... (Morgen komen er meer cijfers)

    Nog grappiger is dat de Rabobank aangeeft dat de emissie groter moet worden terwijl SII ratio's zijn verbeterd. Snapt u het?
    Bij de halfjaarcijfers zou de solvency II stand van Delta Lloyd rond de 138% liggen. Er is dus geen mega emissie nodig om aan de minimum eis te voldoen, daarna kan verdere verbetering gerealiseerd worden met andere maatregelen, zoals het inhouden van winst.
  10. Tradingmate 10 november 2015 23:13
    Onder het mom van verwatering gaat de koers omlaag...

    Eerst was de verwatering de reden om van 16 naar 12 te gaan... zeg maar 25%. Leek me opzicht logisch. Niet verder zeuren en door gaan. Laat die emissie maar komen.

    Nee, toen vonden de analisten plots het nodig om te zeggen,... he, er komt verwatering aan, ten opzichte van 12 gaat de koers naar 9. Ze vonden dat logisch, omdat er immers een verwatering is van 25%.

    Maar, nee, toen zeiden ze, nee het is natuurlijk geen 9, het is 7. Want, ja, er zit een emissie aan te komen, en dan heb je verwatering. Logisch toch, zeggen de analisten. Waarom had je dat niet eerder zien aankomen, ieder logisch denkend mens snapt dit, is hun redenatie.

    ....nou, ik snap het inmiddels helemaal niet meer.
    Als we met zijn alle op deze manier blijven door redeneren, dan is over een paar maanden een koers van 0,20 heel logisch. (volgens de analisten).

    #gekkenhuis

    PS ...de ING gaat een beoordeling doen van DL? Dat is het zelfde als er een rapportcijfer wordt gegeven door de Albert Heijn over de Lidl of de Jumbo. ....die zal niet best zijn dat cijfer.

    PS ...HELEMAAL eens met Mister-V ....nee, ik snap dat ook niet. Volgens mij zijn de concurrenten bezig met een offensief tegen DL. Anders kan ik het niet verklaren.
  11. [verwijderd] 10 november 2015 23:19
    Het antwoord op mijn mail naar IR:

    Hartelijk dank voor uw vraag. Graag zou ik de huidige stand van zaken met onze kapitaalpositie willen verduidelijken, wat wij daar aan doen en de wijze waarop de financiële markt reageert.

    Na de publicatie van onze halfjaarcijfers, hebben beleggers negatief gereageerd op de onzekerheid rond de nieuwe kapitaalregels (Solvency II) die per 1 januari 2016 in werking treden voor alle verzekeraars. Onze solide commerciële en operationele prestaties werden hiermee ongewild naar de achtergrond gedrukt. Die nieuwe regels voor het berekenen van het bufferkapitaal gelden al over een paar maanden, maar een aantal belangrijke zaken is nog niet definitief. Er is daarom nog te veel onduidelijk om de markt een goede indicatie te kunnen geven van onze positie onder Solvency II, terwijl de markt eigenlijk wel die duidelijkheid verlangt. Dat is een groot dilemma, maar wij (en veel andere verzekeraars) kunnen nu helaas niet anders dan slechts in algemene termen communiceren over de kapitaalspositie onder de toekomstige regels.

    Wij verwachten pas eind dit jaar meer duidelijkheid te hebben van de toezichthouder over de nieuwe regels, en wij zullen op 2 december 2015 (op onze Investor Day voor analisten en institutionele beleggers) onze kapitaalpositie onder Solvency II presenteren. In de periode die voor ons ligt, heeft het verbeteren van onze kapitaalpositie grote prioriteit, omdat we het belangrijk vinden een ruime marge (140-180%) te hebben boven de wettelijk vereiste solvabiliteit (100%), zoals we eind vorig jaar ook hebben benadrukt. Voor het versterken van die kapitaalpositie hebben we verschillende mogelijkheden, waar we nu met volle kracht aan werken.

    Zo kijken wij kritisch naar onze beleggingsportefeuille, en dan vooral naar beleggingen in aandelen, private equity en vastgoed. Verder verkopen we steeds meer polissen in de categorie 'defined contribution' (premiepensioen), waarvoor minder kapitaalbeslag vereist is. Delta Lloyd heeft eerder dit jaar het aandelenvermogen versterkt en een contract afgesloten om de financiële gevolgen van de stijging van de levensverwachting af te dekken, indien deze hoger is dan verwacht. Daarnaast verkopen we onderdelen die niet tot onze kernactiviteiten behoren, zoals Delta Lloyd Bank België en Delta Lloyd Deutschland.

    Hoezeer ik me ook kan voorstellen dat u wilt dat de onzekerheid afneemt, is dit alles wat wij op dit moment hierover kunnen meedelen. Op 2 december ontvouwen wij onze toekomstplannen en kunnen wij de markt duidelijkheid bieden over de invloed van de Solvency II regels. Tot die tijd werken we hard aan de plannen en tegelijkertijd blijven wij natuurlijk onze klanten de service verlenen die zij verwachten.
  12. [verwijderd] 10 november 2015 23:53
    quote:

    RW1984 schreef op 10 november 2015 23:19:

    Het antwoord op mijn mail naar IR:

    Hartelijk dank voor uw vraag. Graag zou ik de huidige stand van zaken met onze kapitaalpositie willen verduidelijken, wat wij daar aan doen en de wijze waarop de financiële markt reageert.

    Na de publicatie van onze halfjaarcijfers, hebben beleggers negatief gereageerd op de onzekerheid rond de nieuwe kapitaalregels (Solvency II) die per 1 januari 2016 in werking treden voor alle verzekeraars. Onze solide commerciële en operationele prestaties werden hiermee ongewild naar de achtergrond gedrukt. Die nieuwe regels voor het berekenen van het bufferkapitaal gelden al over een paar maanden, maar een aantal belangrijke zaken is nog niet definitief. Er is daarom nog te veel onduidelijk om de markt een goede indicatie te kunnen geven van onze positie onder Solvency II, terwijl de markt eigenlijk wel die duidelijkheid verlangt. Dat is een groot dilemma, maar wij (en veel andere verzekeraars) kunnen nu helaas niet anders dan slechts in algemene termen communiceren over de kapitaalspositie onder de toekomstige regels.

    Wij verwachten pas eind dit jaar meer duidelijkheid te hebben van de toezichthouder over de nieuwe regels, en wij zullen op 2 december 2015 (op onze Investor Day voor analisten en institutionele beleggers) onze kapitaalpositie onder Solvency II presenteren. In de periode die voor ons ligt, heeft het verbeteren van onze kapitaalpositie grote prioriteit, omdat we het belangrijk vinden een ruime marge (140-180%) te hebben boven de wettelijk vereiste solvabiliteit (100%), zoals we eind vorig jaar ook hebben benadrukt. Voor het versterken van die kapitaalpositie hebben we verschillende mogelijkheden, waar we nu met volle kracht aan werken.

    Zo kijken wij kritisch naar onze beleggingsportefeuille, en dan vooral naar beleggingen in aandelen, private equity en vastgoed. Verder verkopen we steeds meer polissen in de categorie 'defined contribution' (premiepensioen), waarvoor minder kapitaalbeslag vereist is. Delta Lloyd heeft eerder dit jaar het aandelenvermogen versterkt en een contract afgesloten om de financiële gevolgen van de stijging van de levensverwachting af te dekken, indien deze hoger is dan verwacht. Daarnaast verkopen we onderdelen die niet tot onze kernactiviteiten behoren, zoals Delta Lloyd Bank België en Delta Lloyd Deutschland.

    Hoezeer ik me ook kan voorstellen dat u wilt dat de onzekerheid afneemt, is dit alles wat wij op dit moment hierover kunnen meedelen. Op 2 december ontvouwen wij onze toekomstplannen en kunnen wij de markt duidelijkheid bieden over de invloed van de Solvency II regels. Tot die tijd werken we hard aan de plannen en tegelijkertijd blijven wij natuurlijk onze klanten de service verlenen die zij verwachten.

    Toch een netjes antwoord. Je kan er nog niks mee, maar in ieder geval uitgelegd waarom ze niks kunnen zeggen. Chapeau.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links