Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

WEEK 45: HOEVEEL WEEKDRAADJES KOMEN ER NOG??

350 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 tatje 5 november 2015 16:57
    quote:

    uelsen schreef op 5 november 2015 16:50:

    Opvolger De Maeseneire neemt valse start

    05 november 2015 09:57
    Tobe Steel
    Corrigeren
    Bewaren
    Afdrukken
    Geef zelf een reactie
    Alain Dehaze, de nieuwe Belgische topman van de Zwitserse uitzendgigant Adecco, debuteert met een sisser. Door miljoenenafschrijvingen lijdt het grootste uitzendconcern ter wereld forse verliezen.
    Ha Uelsen terecht het stukje.

    Impairment is een non cash item.

    Balans technisch zal het wel invloed hebben.

    Dat weet Baudolino beter :-)
  2. [verwijderd] 5 november 2015 17:15
    Een mooi uiteinde
    Geschreven door: Willem Burgers
    MR. SMALL CAP

    COLUMN

    Nog acht weken te gaan, dan is beursjaar 2015 alweer verleden tijd. Op het moment van schrijven noteert de AEX-index 11% hoger dan de slotstand van 2014.

    Dat lijkt een goede performance, maar in de internationale vergelijking neemt Nederland daarmee een achterhoedepositie in. Mede dankzij valuta-invloeden noteren de Amerikaanse Nasdaq (+20%) en de Japanse Nikkei (+18%) beduidend hoger, maar Nederland blijft ook achter bij de Duitse DAX (+12%) en de Franse CAC (+16%). Nederland presteert even sterk als Zwitserland waar het economisch landschap begin dit jaar ruw werd opgeschud, toen de centrale bank besloot de koppeling van de frank met de euro los te laten, waardoor de Zwitserse valuta per direct met zo’n 12% apprecieerde. De Zwitserse SMI-index noteert nagenoeg onveranderd ten opzichte van eind 2014, maar door de opwaardering van de frank realiseert de internationale belegger eenzelfde opbrengst als met een gemiddelde Nederlandse aandelenbelegging.

    Het lijkt me dat de Nederlandse performance in die laatste acht weken van 2015 en in het komende kalenderjaar zou moeten kunnen verbeteren.

    In tegenstelling tot Zwitserland met zijn keiharde frank profiteert het Nederlandse profiteert het Nederlandse bedrijfsleven juist van de zwakke euro. De marktconsensus is dat Janet Yellen het komende halfjaar eindelijk de Amerikaanse rente gaat verhogen en dat Mario Draghi nog een tandje bijzet met monetaire verruiming in de eurozone.

    Dan lijkt terugkeer naar de rentestructuur van april van dit jaar — met een tienjaars rente van 0,22% (tegen nu 0,72%) — een kwestie van tijd.

    Als de dollar wat aansterkt, werkt dat stimulerend op het winstpotentieel van Nederlandse ondernemingen die vanouds grote belangen in de dollarsfeer koesteren. Terugkeer naar de hoogste indexstand van dit jaar (dat was in april), zou de AEX naar 510 brengen. Er is dus ruim 8% opwaarts potentieel vanaf de 471 van vandaag.

    In dit scenario sluit de AEX-index In dit scenario sluit de AEX-index weer aan bij de kopgroep, uitgaande van de aanname dat andere aandelenmarkten qua performance gelijk blijven.

    Een structureel aanwezige factor die ik in dit kader nog niet heb genoemd, is die van ‘the Dutch discount’. Nederlandse aandelen zijn traditioneel lager gewaardeerd dan die van vergelijkbare buitenlandse ondernemingen. Omdat de M&A- (fusie- en overname-) activiteit momenteel hoogtij viert, verwacht ik ook een of meer biedingen op Nederlandse AEX- of Midkap-ondernemingen.

    Of de komende periode een feestseizoen wordt, waarop Lukas Daalder gisteren in zijn column zinspeelde, is nooit met zekerheid te voorspellen, maar de voortekenen wijzen eigenlijk allemaal op een mooie inhaalbeweging. Ik zeg: de beursintroductie van ABN Amro komt op het juiste moment.

    Willem Burgers is beheerder bij het Add Value Fund. Reageer via willemburgers@ fd.nl. Disclaimer en meer columns op fd.nl/willemburgers
  3. [verwijderd] 5 november 2015 17:20

    Eurozone ziet economische groei in vierde kwartaal onverwachts versnellen

    Amsterdam De bedrijvigheid in de eurozone is aan het begin van het laatste kwartaal onverwachts aangetrokken. De meeste analisten hadden verwacht dat het economisch herstel aan kracht zou inboeten. De groeiversnelling komt duidelijk naar voren in de maandelijkse enquête onder Europese inkoopmanagers door onderzoeksbureau Markit Economics.

    Zowel in de industrie als in de dienstensector zien inkopers de bedrijvigheid aantrekken.

    ‘De tijdelijke vertraging die we van de zomer voorspelden voor de tweede jaarhelft wordt vooralsnog niet door de cijfers bevestigd’, stelt hoofdeconoom Holger Schmieding van Berenberg Bank in een notitie aan zijn klanten.

    ‘Kennelijk hebben we wat over het hoofd gezien.’ Weliswaar drukt de geringere groei in China, de recessie in sommige opkomende landen en het Volkswagen-schandaal de vraag van buiten de eurozone, maar de Europese consument en ondernemer blijven daar stoïcijns onder. Die voeren hun bestedingen verder op, zo stelt Schmieding enthousiast.

    De samengestelde inkoopmanagersindex (pmi) van Markit is in oktober met 0,3 punten gestegen tot 53,9. De graadmeter is nu 28 maanden op rij boven het kantelpunt tussen krimp en groei (50) uitgekomen. Vooral de dienstensector, die veel meer dan de industrie de binnenlandse bestedingen weerspiegelt, draait sterk, zo blijkt uit de cijfers. De dienstensector in de vier grote eurolanden – Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië – trok in oktober overal aan. fd
  4. [verwijderd] 5 november 2015 17:23
    Het hoog genoteerde ( koers x 2 ivm aandelen splitsing 2014) en slecht presterende Brunel groen terwijl het geweldig presterende (en vandaag een positief gekregen advies) USG rood staat!!!!

    USG-koersdoel verhoogd naar EUR17,00 door Theodoor Gilissen - Market Talk
    05-11-15 07:20:10
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aandeel USG heeft van Theodoor Gilissen een koersdoelvergoging gekregen naar EUR17,00 van EUR15,00, waarbij het advies aanbevolen gehandhaafd blijft. Analisten refereren aan de cijfers over het derde kwartaal waaruit een groeiversnelling bleek en winst in marktaandeel, terwijl de operationele kosten goed worden beheerst door USG, aldus Theodoor Gilissen. Die ziet, ondanks de recente koersstijging nog ruimte aan de bovenkant. USG is sterk in Specialist-staffing en dat kent hoge marges, zo stipt Theodoor Gilissen aan. Het aandeel USG sloot woensdag op EUR14.45. (andre.sterk@wsj.com) Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com (END) Dow Jones NewswiresNovember 05, 2015 01:20 ET (06:20 GMT)
    *Alex is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden.
  5. [verwijderd] 5 november 2015 17:25
    Herstel eurozone zet door ondanks tegenwind

    Arend Clahsen
    Vandaag, 11:00
    Update: vandaag, 11:54
    Het economisch herstel in de eurozone zet dit en de komende twee jaar door ondanks de groeivertraging in opkomende markten en de vertraging in de wereldhandel. Dit stelt de Europese Commissie in haar donderdag gepubliceerde herfstprognoses.

    Voor dit jaar wordt een groei van het bruto binnenlands product verwacht van 1,6% en voor 2016 en 2017 een groei van respectievelijk 1,8% en 1,9%. Dat is nagenoeg gelijk aan de prognoses uit het het voorjaar. Toen voorzag de Commissie een groei van 1,5% voor dit jaar en een groei van 1,9% voor 2016.

    Veerkrachtig, maar traag herstel

    In het rapport stelt Brussel dat de economie afgelopen jaar steun ondervond van de dalende olieprijzen, het ruime monetaire beleid van de Europese Centrale Bank en de relatief zwakke euro. Daardoor is het herstel — dat nu zijn derde jaar ingaat — veerkrachtig geweest en vond er over de hele breedte in de eurozone verbetering plaats.

    Wel blijft het tempo van het herstel traag, meent de Commissie. Daarnaast 'neemt de kracht van de positieve factoren nu af terwijl er nieuwe uitdagingen aankomen, zoals de vertraging in de opkomende economieën en de wereldhandel. Ook houden de geopolitieke spanningen aan', aldus de Commissie.

    Binnenlandse economie

    Tegelijk geeft Brussel aan er vertrouwen in te hebben dat de eurozone met name in de binnenlandse economie over voldoende veerkracht beschikt om de nieuwe uitdagingen op te vangen. De groei zal hierdoor naar verwachting op peil zal blijven.

    Zo neemt door de toegenomen werkgelegenheid ook het besteedbaar inkomen toe, is het eenvoudiger om krediet te krijgen, nemen de investeringen toe en worden langzamerhand hoge schulden uit het verleden weggewerkt. 'In sommige landen zullen de doorgevoerde structurele hervormingen ook bijdragen aan verdere groei.'

    Vooral dienstensector doet het goed

    Woensdag bleek al uit de inkoopmanagersindex van onderzoeksbureau Markit dat de eurozone goed aan het vierde kwartaal is begonnen. De samengestelde inkoopmanagersindex (pmi) van Markit steeg in oktober met 0,3 punten tot 53,9.

    De graadmeter komt al 28 maanden op rij boven de 50 punten uit, wat duidt op groei. Vooral de dienstensector, die veel meer dan de industrie de binnenlandse bestedingen weerspiegelt, draait sterk, zo blijkt uit de cijfers. En dat geldt regiobreed.

    ‘De tijdelijke vertraging die we van de zomer voorspelden voor de tweede jaarhelft wordt vooralsnog niet door de cijfers bevestigd’, stelde hoofdeconoom Holger Schmieding van Berenberg Bank in een notitie over de inkoopmanagersindex. ‘Kennelijk hebben we wat over het hoofd gezien.’

    Weliswaar drukt de geringere groei in China, de recessie in sommige opkomende landen en het Volkswagen-schandaal de vraag van buiten de eurozone, maar de Europese consument en ondernemer blijven daar stoïcijns onder. Die voeren hun bestedingen verder op, aldus Schmieding enthousiast.

    Begrotingen

    Volgens de Commissie is het begrotingsbeleid in de eurozone gemiddeld neutraal te noemen. Er wordt niet echt meer bezuinigd, noch gestimuleerd. Het gemiddelde begrotingstekort in de eurozone zal dit jaar dalen naar 2%. Dit is te danken aan eerdere bezuinigingen, het economisch herstel en voor een kleiner deel aan de gedaalde rentelasten.

    In 2017 zal het begrotingstekort uitkomen op 1,5%, verwacht de Commissie. De staatsschuld als percentage ten opzichte van het bbp kwam in 2014 uit op een piek van 94,5% en dit zal gaan dalen naar 91,3% in 2017.

    De landen die op dit moment het sterkste groeien zijn Ierland en Spanje. In Ierland komt de groei in 2015 op 6% en in de twee daaropvolgende jaren op 4,5% en 3,5%. In Spanje bedraagt de groei dit jaar 3,1% om vervolgens af te nemen naar 2,7% en 2,4%. Voor Nederland zijn de prognoses respectievelijk 2,0%, 2,1% en 2,3%.

    Krimp Griekenland valt mee

    Griekenland zakt opnieuw weg in krimp. Nadat eind vorig jaar het bbp eindelijk weer eens licht groeide, is er dit jaar een krimp van 1,4%, in 2016 slinkt de economie nog eens met 1,3%. Pas in 2017 zal er met 2,7% eindelijk weer groei zijn. Toch zijn deze prognoses een aanmerkelijke verbetering ten opzichte van de ramingen in de zomer.

    In juli kreeg Griekenland een derde hulppakket op een moment dat het land economisch stilviel door een sluiting van de banken. De Europese Commissie becijferde toen nog dat het Griekse bbp dit jaar nog met 2,3% zou krimpen en met 1,3% volgend jaar. De krimp zal dit jaar dus minder groot uitvallen.
  6. [verwijderd] 5 november 2015 17:27
    High quality global journalism requires investment. Please share this article with others using the link below, do not cut & paste the article. See our Ts&Cs and Copyright Policy for more detail. Email ftsales.support@ft.com to buy additional rights. www.ft.com/cms/s/0/2d9101f4-83b8-11e5...

    ovember 5, 2015 1:41 pm
    Adecco shares plunge on unexpected loss and lower guidance
    Ralph Atkins in Zürich

    Share
    Author alerts
    Print
    Clip
    Comments
    ©Bloomberg
    Shares in Adecco, the Swiss recruitment specialist, tumbled more than 10 per cent on Thursday after it announced an unexpected third-quarter €425m operating loss linked to global economic weakness and the Volkswagen emissions scandal.
    Alain Dehaze, who took over as chief executive in September, also lowered Adecco’s profit margin targets, saying revenue growth was insufficient to reach goals set under his predecessor.
    More
    ON THIS TOPIC
    Lex Adecco — recruitment drive
    Comment Adecco — French ties
    Largest shareholder sells Adecco stake
    Adecco results bolster hopes for recovery
    IN SUPPORT SERVICES
    Dentons strikes two Asia-Pacific deals
    Travis Perkins warns on growth
    G4S looks to US for sales security
    FedEx set for go-ahead on €4.4bn TNT deal
    Sign up now

    firstFT
    FirstFT is our new essential daily email briefing of the best stories from across the web
    Fresh medium-term strategic priorities would be unveiled in January, Mr Dehaze said, without giving details. Adecco’s shares were down 10 per cent at SFr66.10 in early afternoon European trading.
    Adecco, the world’s largest recruiter, is often seen as a bellwether for global economic activity. But its third-quarter results were hit by the group’s decision to take a €740m non-cash charge related to the writing down of goodwill of past acquisitions.
    The group blamed the charge on regulatory changes in Germany, especially related to pay equality, which would hit its profitability in Europe’s largest economy.
    It also cited the effect on Germany of China’s economic slowdown and the “considerable uncertainty” in the car industry — a reference to the emissions scandal facing Volkswagen. “As always when you get a new management, there is an element of ‘kitchen sinking [combining bad news],” said one analyst who asked not to be named.
    Together with Austria, Germany accounted for €648m out of the €740m charge, with the remainder related to Australia, New Zealand and India, the Swiss group said. The charge is not expected to affect the dividend, it said.

    Adecco’s third-quarter figures showed revenues growing organically by 4 per cent to €5.7bn compared with a year earlier. “Southern Europe, Benelux and emerging markets continue to achieve very good revenue growth, while growth remains modest in our large markets in western Europe, the US and Japan,” Mr Dehaze said.
    However, Mr Dehaze said its previously-stated target of pre-tax earnings margins of 5.5 per cent had depended on an acceleration of revenue growth in the second half of the year. Instead, revenue growth was holding steady.
    He now expects 5.2 per cent earnings margins this year and similar margins in 2016.
    Mr Dehaze was previously Adecco’s regional head in France. He succeeded Patrick De Maeseneire who had headed the group for six years and announced he was leaving in August.
    At the same time, Dominik de Daniel also stepped down as Adecco’s finance director. He was replaced by Hans Ploos van Amstel, who was previously head of Cofra group, which runs retail fashion businesses across Europe.
  7. [verwijderd] 5 november 2015 17:31
    Nederland zit op een stabiel groeipad

    Van onze FD-redacteur
    Vandaag, 11:00
    Update: vandaag, 11:54
    In geen jaren was de Europese Commissie zo positief over de economische situatie in Nederland. De economie is terechtgekomen op een stabiel groeipad. Die groei is breed gedragen en kan de komende jaren aanhouden. Zowel de export, als de investeringen en de particuliere consumptie dragen bij aan de groei. Zo stelt de Commissie donderdag in het Najaarsrapport over de Europese economie.

    De Commissie stelt vast dat Nederland na zeven jaar inmiddels terug is op het economisch niveau van voor de crisis van 2008 en 2009. Maar daar dienen twee kanttekeningen bij te worden geplaatst. Per hoofd van de bevolking is het bruto binnenlands product nog altijd 2,8% lager dan in 2008. Bovendien zijn er 130.000 minder mensen aan het werk dan voor de crisis.

    Groei versnelt

    Voor dit jaar wordt een economische groei met 2,0% voorzien en daar verandert de komende twee jaren weinig aan, met percentages van 2,1 voor volgend jaar en 2,3 voor 2017. Voor zowel dit als volgend jaar heeft de Commissie de groeiverwachting iets opgetrokken. Dat hangt samen met de meevallende ontwikkeling in de eerste helft van dit jaar.

    Uit de verwachtingen van de Commissie spreekt de suggestie dat de groei van Nederland de komende twee jaar nog verder versnelt. Hier bedriegt de schijn echter enigszins. Door de sterk verlaagde gasproductie komt de groei dit jaar naar schatting 0,5 procentpunt lager uit dan anders het geval was geweest. Dat effect valt de komende twee jaar weer uit de cijfers.

    Begroting

    De resultaten voor de begroting van Nederland blijven ook verder verbeteren. Voor dit jaar houdt de Commissie nog rekening met een tekort van 2,1% van het bruto binnenlands product, dat neemt volgend jaar af tot 1,5% en in 2017 tot naar verwachting 1,2%. Vanaf volgend jaar gaat ook de staatsschuld weer dalen, uitgedrukt in een percentage van het jaarlijkse bbp. Op 68,6% wordt dit jaar een hoogste punt bereikt. Volgend jaar daalt het percentage naar 67,9 en in 2017 zou het op 66,9 kunnen uitkomen.

    De werkloosheid daalt van 7,4% van de beroepsbevolking in 2014, via 6,9% dit jaar en 6,6% over 2016 naar 6,3% in 2017. De inflatie zou weer gaan aantrekken, van 0,2% dit jaar naar een gemiddelde van 1,2% in 2016 en naar verwachting 1,5% in 2017.
  8. [verwijderd] 5 november 2015 17:41
    do 05 nov 2015, 17:04

    ‘Consument jaagt Duitse economie aan’
    door onze redactie DFT.nl

    Hoewel de economie in Duitsland behoorlijk last heeft van het schandaal rond Volkswagen, geeft de solide binnenlandse vraag bij onze oosterburen goed tegenwicht. Dat stelt James McCann, Europees econoom bij Standard Life Investments.
    Volgens Mccann is de reputatie van Duitsland als maker van kwalitatief hoogwaardige producten geschaad door de perikelen rond autoconcern Volkswagen. Ook wijst hij er op dat het haperende economische klimaat in veel opkomende landen de export parten speelt.
    Toch is er geen aanleiding voor pessimisme over de economische gang van zaken in Duitsland doordat de detailhandelsverkopen nog altijd 3,6% hoger liggen dan een jaar geleden, meent McCann.
    Het goede nieuws uit de binnenlandse economie wordt naar zijn mening mede in de hand gewerkt doordat de groei van de werkloosheid verder aantrekt en olieprijzen laag blijven. Daarnaast benadrukt McCann dat het ultra-ruime monetaire beleid van de ECB doorwerkt in lage rentetarieven en de lage werkloosheid een impuls kunnen geven aan de lonen.
  9. [verwijderd] 5 november 2015 17:48
    quote:

    tatje schreef op 5 november 2015 16:57:

    [...]

    Ha Uelsen terecht het stukje.

    Impairment is een non cash item.

    Balans technisch zal het wel invloed hebben.

    Dat weet Baudolino beter :-)
    Ben er geen specialist in maar lijkt ten koste te zijn gegaan van intrinsieke waarde per aandeel die is circa 16% afgenomen. Impairment wel te boeken op P&L. Opstekertje van Alain: het heeft geen invloed op dividend uitkering :)
  10. forum rang 6 tatje 5 november 2015 17:55
    Tja !

    Adecco, the world’s largest recruiter, is often seen as a bellwether for global economic activity. But its third-quarter results were hit by the group’s decision to take a €740m non-cash charge related to the writing down of goodwill of past acquisitions.The group blamed the charge on regulatory changes in Germany, especially related to pay equality, which would hit its profitability in Europe’s largest economy.It also cited the effect on Germany of China’s economic slowdown and the “considerable uncertainty” in the car industry — a reference to the emissions scandal facing Volkswagen. “As always when you get a new management, there is an element of ‘kitchen sinking [combining bad news],” said one analyst who asked not to be named.Together with Austria, Germany accounted for €648m out of the €740m charge, with the remainder related to Australia, New Zealand and India, the Swiss group said. The charge is not expected to affect the dividend, it said.

    Een analist die dus niet bij naam genoemd wil worden, heeft het over Kitchen sinking :-) :-)

    Wil dus niet bij naam worden genoemd, omdat hij o.a. het woord kitchen sinking gebruikt.
  11. Jobo 1956 5 november 2015 18:38
    quote:

    Auvil schreef op 5 november 2015 17:41:

    do 05 nov 2015, 17:04

    ‘Consument jaagt Duitse economie aan’
    door onze redactie DFT.nl

    .............meent McCann.
    Het goede nieuws uit de binnenlandse economie wordt naar zijn mening mede in de hand gewerkt doordat de groei van de werkloosheid verder aantrekt en olieprijzen laag blijven...............
    Het goede nieuws uit de binnenlandse economie doordat de groei van de werkloosheid verder
    aantrekt ??
  12. forum rang 6 tatje 5 november 2015 19:04
    De ebita in Q3 2015 was voor adecco 329 miljoen.

    Kan iemand een beter Q3 vinden vanaf 2007 , 3 goede flessen wijn.

    Ik denk zelfs dat Q3 2015 het beste ebita resultaat heeft sinds begin 2007.

    Ze worden dus compleet afgerekend op het impairment van 740 miljoen.

    En de niet te halen ebita marge voor 2015 van 5,5%.

    En de prognose 2016 OOK een ebita marge van 5,2%.
  13. [verwijderd] 5 november 2015 19:32
    Je kan het ook zo zien,USG is de laatste weken in koers fors ingelopen op zijn peers,mede geholpen door de sterke 3 kwartaal cijfers,van de grote 3
    heeft Manpower 91,75 nog het minst ingeleverd de top was (96,50)daarna komt
    Randstad en hekkesluiter is Adecco,de grootste recruiter is momenteel ook de
    zwakste dus er is werk aan de winkel voor Alain.
350 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0710 +0,07%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.319,81 -0,10%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links