Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het effect van Syrië op de markt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Andy Langenkamp

Andy Langenkamp is senior politiek analist bij ECR Research en heeft zich gespecialiseerd in de repercussies van geopolitieke en politiek-economische ontwikkelingen op de financiële markten. Naast zijn columns voor IEX schrijft hij regelmatig voor andere nationale en internationale media, zoals Het Financieele Dagblad, Kn...

Meer over Andy Langenkamp

Recente artikelen van Andy Langenkamp

  1. jun '19 Een nieuw tijdperk 3
  2. mei '19 Op de drempel van een mondiale recessie? 7
  3. apr '19 Europese noodverbanden kunnen hooguit wat extra tijd kopen 15

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 2 november 2015 18:27
    In het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MONA) is een handvol oorlogen aan de gang waarbij mondiale grootmachten betrokken zijn, maar het laat markten vooralsnog koud.... Niet gek. De ECB komt straks met een hoeveelheid geld op de markten, dan gaat er geen aandacht wat er in Syrie gebeurt. Syrie op zich is ook geen probleem voor de wereldmarkten. Hoogstens wanneer de grote landen gaan clashen met elkaar, kan het interessant worden. Maar op dit moment lijken de landen zich keurig te ontlopen. Ieder zijn/haar positie verdedigen, maar dat is alles. Emerging markets lijken me een veel interessanter issue op politiek gebied. Dat is een mega grote markt, met veel mensen, met opkomende mogelijkheden. De markten wegen het af. Syrie is op dit moment niet belangrijk genoeg. Ondanks het feit dat IS dicht bij de hoofdstad is gearriveerd.
  2. [verwijderd] 2 november 2015 23:49
    Dus als ik het verhaal goed begrijp is Putin de Boef...

    En lees ik niets tot weinig over de Schurken rol van de Yanks (regering Bush) of van de andere 1/2 Zool Blair dus de Engelsen die met Leugens (massa vernietig. wapens Irak aanvielen..) Tot de dag van vandaag zitten we met de Fall-out daarvan!

    En moeten we vooral aandelen RD Shell kopen ivm de stijgende Olie prijs.

    Oké bedankt dan! (ook voor het 1 zijdige verhaal)
  3. forum rang 5 theo1 3 november 2015 10:51
    quote:

    ljjls schreef op 3 november 2015 09:41:

    Ja de VS is minstens zo pervers bezig als Putin.
    Dat valt wel mee, alleen wordt het verhaal altijd zo gedraaid dat ze overal de schuld van krijgen.

    Als ze die Arabische lente niet zouden steunen, wordt ze verweten dat ze die verschrikkelijke Khadaffi en Mubarak maar blijven steunen.
    Steunen ze die wel, dan is het niet genoeg.
    Nu stond er een groot verhaal in de krant met de titel "geef me mijn dictator terug". Blijkt het achteraf onder die verschrikkelijke Mubarak toch niet zo beroerd te zijn geweest: het was in ieder geval rustig. Wie krijgt de schuld? De Amerikanen natuurlijk. Dat de Egyptenaren het zelf grandioos hebben verkloot (net als de Tunesiërs, de Lybiërs, de Irakezen enz enz), dat doet er kennelijk niet toe. Ze gedragen zich gewoon als kleine kinderen.

    Doen de Amerikanen niks, dan laten ze het volk in de steek. Doen ze wel wat, dan is het nooit genoeg. Doen ze genoeg en valt het resultaat tegen, hebben ze het ook gedaan. Op de één of andere manier accepteert de bevolking zelf nooit enige verantwoordelijkheid, het ligt altijd aan de boze buitenwereld en dan vooral de VS en Israël. Lekker makkelijk.

    Het hele Midden Oosten is één grote teringbende, met als enige uitzondering Israël. Dat is al zo zolang die landen onafhankelijk zijn. Geen wonder dat de beurs allang niet meer reageert op iedere bom en iedere oorlog: er ontploffen voortdurend bommen en het is er voortdurend oorlog. Maar volgens mij is altijd uiteindelijk de eigen bevolking verantwoordelijk voor het eigen land. Een dictator kan alleen bestaan als hij wordt getolereerd door de bevolking. Een bende godsdienstidioten kan alleen aan de macht blijven als die wordt getolereerd door de bevolking. De bevolking van het Midden Oosten accepteert die verantwoordelijkheid simpelweg niet. Zolang dat zo blijft, blijft het een zooi en blijven ze systematisch de schuld afschuiven aan de gemene buitenwereld. En op die manier kom je geen stap verder.
  4. gam gam 3 november 2015 18:17
    Ik heb het idee dat onze informatie over het MO helemaal niet klopt, dat er dingen spelen die wij niet weten of begrijpen. Ik begrijp al die verhalen van die migranten niet in de krant. Natuurlijk wil je ergens anders heen als je denkt het daar beter te hebben. Dat is altijd al zo geweest. Maar al die jonge mannen. Moeten die niet vechten tegen IS? En dat is daar, niet hier.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links