Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,660 19 apr 2024 15:37
  • +0,200 (+1,38%) Dagrange 14,280 - 14,670
  • 379.974 Gem. (3M) 535,2K

Gokje Wagen....Datum Persbericht van de schikking

32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dutchtenor 22 oktober 2015 15:58
    Het *lijkt* er nu op dat de druk bij SBM wordt gelegd; er wordt (door Brazilië....) een ultimatum gesteld dat ze binnen enkele dagen akkoord moeten gaan. Zal waarschijnlijk morgen voorbeurs zijn (in dat geval gefeliciteerd Remfin ;-)
    Oct 22 (Reuters) - Brazil has told Dutch SBM Offshore NV, the world's top oil production ship leaser, to agree soon to a $250 million bribery settlement if it wants to regain its biggest client in the world's largest oilship market, a government source told Reuters.

    The ultimatum gives SBM several days to sign a leniency deal that includes financial reparation and other clauses such as cooperation with a corruption investigation. The settlement, which has been under negotiation for months, would lift a ban on the Amsterdam-based firm from bidding for new business with Petrobras, Brazil's state-run oil company.
  2. forum rang 6 gpjf 22 oktober 2015 16:07
    ik blijf geloven dat het een groot spel in voor de Bühne en vooral voor het podium in Brazilië. Men brengt het op een zodanige manier dat men naar het volk wil laten zien ; "Kijk eens wat wij met dit soort bedrijven doen " .Ik ben overigens ook zeer benieuwd naar de details en dan heb ik het over de werkelijke som geld die er betaald wordt en hoe dan de rest er uit ziet. Stel je eens voor dat de helft cash is en de rest in de vorm van diensten in welke vorm dan ook, stroomt dan het resterende bedrag dat hier gereserveerd is in Nederland weer gewoon terug in de kas ? Ook niet verkeerd, toch ?
  3. Kopermans 22 oktober 2015 16:42
    quote:

    gpjf schreef op 22 oktober 2015 16:07:

    Stel je eens voor dat de helft cash is en de rest in de vorm van diensten in welke vorm dan ook, stroomt dan het resterende bedrag dat hier gereserveerd is in Nederland weer gewoon terug in de kas ? Ook niet verkeerd, toch ?
    Inderdaad, gpjf, dat is inderdaad het geval, voor de betaling in geld én die in diensten. De betaling in Nederland is dan niet meer nodig vermits de schade in Brazilië zelf wordt rechtgezet.

    Dat scheelt ongeveer 140 mio $, minder uit te geven hier :-)
  4. [verwijderd] 30 oktober 2015 08:10
    quote:

    Independent trader schreef op 30 oktober 2015 07:30:

    Ons geduld wordt wel op de proef gesteld, maar naar mijn stellige overtuiging is dit inhoudelijk uiteindelijk alleen maar in het voordeel van de SBM aandeelhouder. Vanochtend geen pb in mijn mailbox. Alle kaarten op dit weekend dan maar??
    Als het Reuters artikel van 22 oktober een juiste weergave was van de stand van zaken m.b.t. de schikking dan loopt waarschijnlijk het ultimatum zaterdag af. Hopelijk is er maandag as. eindelijk een persbericht inzake de schikking.
  5. [verwijderd] 27 november 2015 10:17
    quote:

    gpjf schreef op 27 november 2015 09:11:

    Op de een of andere manier bekruipt me het gevoel dat de schikking wel eens bekend zou kunnen worden vlak voor de afloop van de expiratie in december a.s. Zou dat even een mooie Kerst kunnen zijn voor alle zittenblijvers!
    Als je hoopt op een stijging, dan moet je geen calls maar puts schrijven!
32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links