Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,231 16 apr 2024 17:35
  • -0,029 (-2,30%) Dagrange 1,231 - 1,250
  • 1.572.298 Gem. (3M) 2,2M

PostNL Oktober 2015

564 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 29 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Peett 28 oktober 2015 15:05
    quote:

    prinszicht schreef op 28 oktober 2015 13:48:

    Intraday ff 10 cent minder op een laag volume. Ik vermoed dat we vandaag weer ff een bodem hebben gezien en daarmee ook richting 3 november. Laten we de US nog ff in de gaten houden, anders een kleine order inleggen. Kan een paar leuke duiten opleveren.
    Het zal de €4, niet halen vandaag. Succes.
  2. forum rang 6 prinszicht 28 oktober 2015 19:32
    Ik geloof dat zelfs Herna het niet weet. Ze heeft haar uiterste best gedaan in Q2 en werd vervolgens gestrafd met koersdaling van 25%. Dat maakt het echt lastig omdat je vaak merkt dat goede cijfers gebruikt worden als ontmoediging voor de particuliere belegger. PostNl leent zich daar uitstekend voor en KPN, een andere favoriet, bv. ook.

    Op een bepaald moment is er geen ontkomen aan. De huidige KW en toekomstig dividend kunnen niet eeuwing misbruikt worden. Dus tijd voor een sprong. Blijf echter kort op de bal. Het kan geen kwaad om stappen voorwaarts af en toe te verzilveren.

    Bij gelijkblijvend sentiment, zet ik mijn geld in op januari 2016. De Q4 cijfers worden goed met een duurdere kerstzegel en een nieuwe piek in de pakketbusiness. Ik hou voldoende in porto en laat me niet tussentijds van de wijs brengen.
  3. Peett 28 oktober 2015 20:12

    (Update van eerder gepubliceerd bericht om extra informatie toe te voegen.)


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Federal Reserve heeft de belangrijkste rentetarieven ongewijzigd gehouden maar zei dat de volgende bijeenkomst halverwege december gebruikt zou worden om te kijken of een verhoging gewenst is.

    Er volgde geen persconferentie op het rentebesluit, maar er werd wel een verklaring uitgegeven. Daarin stond dat de Fed zou bepalen of het wenselijk is om de rente bij de "volgende vergadering" te verhogen. Eerdere verklaringen van het stelsel van centrale banken van de Verenigde Staten bevatten geen uitspraken over een tijdspad en zeiden slechts dat de beleidsmakers zouden bepalen hoe lang de rentetarieven kunnen worden gehandhaafd op de zeer lage niveaus.

    Als gevolg van de nieuwe bewoording steeg de dollar en kwamen aandelen onder druk te staan.

    Fed-bestuurders herhaalden dat ze aanhoudende vooruitgang wensen te zien op de Amerikaanse arbeidsmarkt en dat ze er "redelijk zeker" van willen zijn dat de inflatie aan het toenemen is richting de doelstelling van 2%, voordat ze het besluit nemen om de rente te verhogen.

    Negen leden stemden voor het handhaven van de huidige niveaus en alleen Richmond Fed President Jeffrey Lacker stemde tegen. Het was de tweede bijeenkomst dat Lacker voor een verhoging pleitte.

    Volgens de Fed zijn risico's voor de verwachtingen "bijna in evenwicht", maar daar werd aan toegevoegd dat de bestuursleden wereldwijde economische en financiele ontwikkelingen blijven volgen.

    Het probleem voor de Fed-leden die de rente omhoog willen is dat de Amerikaanse economie in de laatste zes weken aan het vertragen is.

    Voorafgaand aan de bijeenkomst zeiden economen dat voorzitter Janet Yellen en de meerderheid van de bestuursleden open staan voor de mogelijkheid dat de economie herstel vertoont voordat de vergadering in december plaatsvindt op 15 en 16 december.

    Economische indicatoren die in de tussentijd verschijnen zijn daarom zeer belangrijk. Daaronder bevinden zich twee arbeidsrapporten.

    Donderdag publiceert de Amerikaanse regering de eerste schatting over de economische groei in het derde kwartaal. Economen rekenen op een groei op jaarbasis van 1,5%, ten opzichte van 3,9% in het tweede kwartaal.

    In een beschrijving van de afgelopen zes weken zei de Fed dat bestedingen van huishoudens en bedrijfsinvesteringen een solide groei hebben laten zien.

    De Fed merkte op dat de banengroei vertraagt, terwijl het werkloosheidspercentage stabiel blijft op 5,1%.

    In de verklaring viel wederom te lezen dat de centrale bankiers verwachten dat inflatie, die nu laag is, weer geleidelijk aan zal stijgen richting de 2%.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


    (END) Dow Jones Newswires

    October 28, 2015 14:48 ET (18:48 GMT)
  4. Peett 28 oktober 2015 22:53

    ICT-strop voor Deutsche Post
    BERLIJN (AFN) - Deutsche Post heeft woensdagavond voor de tweede keer dit jaar een winstwaarschuwing gegeven. Een forse afschrijving op een automatiseringsproject zadelt het Duitse postbedrijf met hoge kosten op.
    Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over PostNL Koninklijke

    Het bedrijf schrijft 545 miljoen euro af op het omvangrijke ICT-project. Daarnaast drukken andere eenmalige kosten ter waarde van 200 miljoen euro op het resultaat.
    Deutsche Post rekent nu op een bedrijfsresultaat (ebit) van minstens 2,4 miljard euro in 2015. Eerder werd nog een brutowinst van 2,95 à 3,1 miljard euro voorspeld. Voor 2016 wordt onveranderd op een resultaat van 3,4 tot 3,7 miljard euro gerekend.
  5. [verwijderd] 29 oktober 2015 11:24
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 29 oktober 2015 07:58:

    wat gaan we doen de laatste 2 dagen voor 2 events
    maandag de cijfers
    dinsdag strategische update
    je zou toch zeggen dat we deze laatste 2 dagen de 4 nog moeten kunnen aantikken
    Ik denk dat we voor de cijfers zo rond de e 3,70 a e 3,75 blijven hangen. Hopelijk vallen de cijfers mee, dan gaan we de e 4 opzoeken.
564 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 29 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links