Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Help, de winsten dalen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Boskalix 19 oktober 2015 18:54
    Op AEX level is dit OK en meer dan waar.
    Dit komt ook doordat er bedrijven tussen zitten die geen winst maken of zelfs verlies. Maar waar toch menigeen achteraan holt. Zie Altice en dergelijke.
    Maar voor individuele koersen van bedrijven zijn er nog wel een paar die een goed k/w hebben. De kunst is dus om die te selecteren en daar is het cijferseizoen (nu dus) de ideale tijd voor.
  2. Rafter 19 oktober 2015 19:15
    Enige relativeringen zijn op zn plaats: de indexsamenstelling is fors gewijzigd en in 2000 maakten veel valuebedrijven (bijv IT-fondsen) deel uit van de AEX; en die hebben nu eenmaal een hogere k/w.
    Wellicht is ook n grafiek te maken van de in -zeg- 1990 al van de index deel uitmakende fondsen, welke anno 2015 nog steeds een notering hebben, in welke index ook.
    Je vergelijkt dan meer appels met...eh...appels en de 'gaten' zullen dan waarschijnlijk minder in detijd verschillen.
    Maar voor indexbeleggers zijn dit soort grafieken natuurlijk erg bruikbaar, vooral als de getoonde k/w lijn gefilterd (zouden kunnen) worden door een relativerende rentefunctie
  3. bws 19 oktober 2015 22:08
    Voor Nederland een beetje onzinverhaal, de samenstelling van de index is nogal gewijzigd. RD, Unilever en ING maken nog steeds een belangrijk deel van de index uit maar de waardering van de eerste, het groeitempo van de tweede en de omvang van de derde zijn nogal veranderd. Gooi dan ook de ultra lage rente in de molen en dan heb je helemaal niets verklaard. Ter herinnering: 4% moest in 2000 iedereen kunnen maken.
  4. GassenGassenGassen 20 oktober 2015 00:38
    Ja Rafter, daar heb je wel ën punt, toen hadden we KPNQwest (boeven, hoe heette CEO ook alweer, macmasters oid) UPC (ook boeven maar iets minder dan vorige), ASMI, KPN (met mega ambities, stond toen rond de 15-20 euro als ik het goed herinner), en de overgebleven parel ASML in AEX. Retrospectieve AEX zou berekend moeten worden op de vaste waarden ING (o ja toen hadden we ook nog ABN), RDS, DSM, AKZO,,UNIL, Flippen, AHOLD etc.
  5. Bonost 20 oktober 2015 00:39
    Is dat zo of zijn dit aannames die nergens op gebaseerd zijn.
    Natuurlijk heeft QE de koersen iets hoger gezet, maar volgens mij heeft het ventiel ook een tijd opengestaan en is er al veel lucht weggelopen. Zie ook de grafiek. Het is op dit moment een stuk reëler dan een paar maanden terug. Maar zoals altijd gaat de beurs op en neer en is de kans groot dat de beurs nu weer omhoog gaat.
    Omdat, als je goed kijkt, het met Europa nog steeds langzaam maar zeker vooruit gaat. Die groei is niet spectaculair, maar zorgt er wel voor dat er in Europa een lichte neiging naar verbetering van de resultaten gaat ontstaan. De maatregelen die door de bedrijven zijn genomen zullen in het komend jaar tot resultaten gaan leiden. En dat willen we toch allemaal.
    Daardoor hebben de beurzen in Europa constant de neiging om omhoog te gaan.
    Ik ga ervan uit dat in de fluctuatie van de beurs in grote lijn deze groei ook gestaag verder gaat.
    En natuurlijk zal dat straks weer allemaal naar beneden gaan. Maar we zitten volgens mij nog steeds in een laag conjunctuur totdat alles weer is gesetteld en er ruimte ontstaat om uit groeien tot hoogconjunctuur.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links