Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Corbion AEX:CRBN.NL, NL0010583399

  • 18,890 19 apr 2024 17:35
  • +0,160 (+0,85%) Dagrange 18,480 - 18,920
  • 77.659 Gem. (3M) 140,9K

Corbion Nieuws!

477 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 24 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 september 2015 17:56
    quote:

    JK Dutch schreef op 10 september 2015 16:00:

    Ah, ook Corbion ontkomt vandaag niet aan negatieve sfeer op de beurs maar blijft uitermate sterk liggen met minimale koersdaling. Dit belooft veel naar mijn idee!
    Heb vandaag toch maar de 60 cent winst per aandeel verzilverd , ik was veel te bang om alles weer te verliezen.
    Met het vrijgekomen geld heb ik nog wat aandelen Exmar en Euronav hier in Belgie bijgekocht. Op deze aandelen maakte ik sinds de Azie-crisis een heel groot verlies. Ik hoop nu op deze wijze wat van dit grote verlies goed te maken in de nabije toekomst.( vandaag ging er weer zo'n 2,5 % af )

    Ik weet dat ik zo zeker verkeerd bezig ben, maar het lijkt wel of je tegenwoordig een klein beetje winst onmiddelijk moet verzilveren of je grijpt er naast. De beurzen zijn te volatiel en iedereen is te gespannen.

    Nu ik voorlopig geen aandelen meer heb van Corbion betekent dat niet dat ik dit forum uit het oog verlies en ik hou zeker de post van JK Dutch in het oog.

    Bedankt nogmaals voor de puike winst ( die ik misschien veel te vroeg heb genomen )

    Groetjes
  2. forum rang 4 JK Dutch 10 september 2015 18:32
    Sky jumper, winst is winst daar is nog nooit iemand armer van geworden. Hou het in de gaten wellicht dat je nog weer op een moment kunt instappen.

    Ik denk wel dat je met 3% koerswinst niet te veel moet in- en uitstappen. Ligt ook aan je volumes natuurlijk en je transactiekosten. Als je een paar weken verder bent sla je jezelf mss voor je hoofd. Maar eerlijk is eerlijk, winst daar draait het natuurlijk wel om!
  3. forum rang 4 JK Dutch 10 september 2015 18:57
    Bijgaand de NL versie van eerder bericht

    Corbion brengt biobased lijm op de markt met Zweedse partner

    10-09-2015 14:50 | Door: Thijs ten Brinck | 0 reacties

    Het Nederlandse chemie- en voedingsconcern Corbion heeft met het Zweedse biotechbedrijf Perstorp een lijmstof op basis van bio-melkzuur ontwikkeld.

    Corbion en Perstorp hebben een hot melt-lijmstof op de markt gebracht die voor 80 procent uit hernieuwbare materialen bestaat. De bio-lijmstof is onder andere bruikbaar in verpakkingen.

    “Met deze samenwerking bieden we de lijm-industrie een concurrentievoordeel. Het nieuwe polymeer biedt hoge prestaties, is voedselveilig en heeft een lage milieu-impact”, zegt Håkan Björnberg, vicepresident van Perstorp. “We verwachten nog veel meer van dit soort innovaties te presenteren.”

    Het product is volgens vicepresident Biochemicals Marco Bootz van Corbion ook toepasbaar in coatings, afdichtmiddelen en bioplastics. Het product is in de laatste maanden van 2015 beschikbaar voor klanten.
    Melkzuur en caprolacton

    In de samenwerking levert Corbion melkzuur van biologische oorsprong en levert Perstorp caprolacton. Caprolacton is een belangrijke grondstof voor nylon.

    Perstorp en Corbion positioneren zich sterk in de markt voor biochemie. Corbion bouwt een fabriek met een jaarcapaciteit van 75.000 ton plastic uit de biobased grondstof. Het sloot recent ook een joint-venture met een Franse farmaceut voor de ontwikkeling van medicijnen die, dankzij het biologisch afbreekbare plastic, hun werkzame stoffen gecontroleerd afgeven.
  4. [verwijderd] 11 september 2015 08:35
    Toen ik gisteren zag dat de Amerikaanse beurzen weer op winst stonden wist ik al dat ik Corbion weer te vroeg verkocht had.

    Ik heb me weer eens laten meeslepen door mijn emoties. Maar wat wil je , sinds nieuwjaar is mijn portefeuille aardig geslonken en soms heb ik de indruk dat er wekelijks meer en meer verlies bij komt. Het wordt tijd dat het eens keert, want aan die aanhoudende daling van de beurs beleef ik geen plezier meer .

    Gelukkig was er de post van JK Dutch en heb ik gisteren wat kunnen goedmaken, maar waarschijnlijk weer te vroeg winst genomen.
  5. forum rang 4 JK Dutch 11 september 2015 08:50
    @Sky jumper, ik ken je gevoel. Ik heb afgelopen 2 maand posities gesloten van oa Delta Lloyd en daar wordt je niet blij van.

    Daarvoor Griekenland nu China, ik heb ook op verschillende momenten ook wel eens gedacht ik verkoop alles maar puh gelukkig herstelt het dan ook wel weer. Uit het verleden geleerd om niet op dieptepunt te verkopen ondanks dat het gevoel anders was. Kredietcrisis, Aziecrisis meegemaakt in het verleden. Het blijft natuurlijk geen fijn idee dat je portefeuille minder waard wordt.
  6. [verwijderd] 11 september 2015 08:53
    @ JK Dutch, deze morgen heb ik ook gehoord op de radio dat een militair ingrijpen in Sirie een mogelijkheid is , om de vluchtelingenstroom te stoppen. Als er dat ook nog bijkomt..... Dan zit het minstens 2 jaar in de slop.

    Ps : Ik ben blij dat jij wat begrip hebt voor mijn emoties. Sommigen vinden dat deze dalingen kansen bieden. Dat is inderdaad zo , maar dan moet je wel over cash beschikken. Je kunt toch alles niet investeren...
  7. [verwijderd] 11 september 2015 12:49
    Vandaag heb ik op 19,63 toch maar weer een gokje gewaagd en ben ik dus opnieuw ingestapt. Tegen mijn verwachting in is het aandeel gedaald en heb ik het er maar weer op gewaagd.
    Hoop toch er nu wat langer te kunnen in blijven en dat we in hemelsnaam toch wat in rustiger vaarwater terecht komen.
  8. gerrit 69 15 september 2015 17:13

    Vandaag weer een column van Wessel Aslander waarin hij opnieuw zijn visie geeft voor het aandeel Corbion.

    www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EF...

    Lekker defensief …

    Ik heb hem enige tijd geleden al eens eerder laten zien: de koersgrafiek van Corbion. Toen gaf ik aan dat het aandeel uitstekend was blijven liggen in de recente daling en zich nog steeds conformeert aan de sterk stijgende bruine steun, die deel uitmaakt van een stijgende wig. Op dat moment was de terugtest van de sterk stijgende bruine steun in volle gang. En aangezien dat plaatsvond rond het niveau van de neklijn van een eerdere Kop Schouder-formatie uit 2013 en 2014, was de kans op succes zeer groot. Ik merkte toen ook al op dat de RSI-steun stijgend was en dat is zo gebleven. Dit terwijl de spannings-indicator DMI juist verder is gezakt waardoor alle ingrediënten voor de voorspelde stijging naar 24 (eind dit jaar) zonder problemen op hun plaats zijn gebleven. Een stijging boven het weerstandje op 21,2 leidt die laatste fase in …

    Voor de grafiek zie de website - Groet Gerrit

  9. Henker 16 september 2015 15:57
    Er kan ieder moment een persbericht komen van Corbion met de mededeling dat de inkoop van aandelen is afgerond. Dit zal een belangrijk punt zijn voor de koers. Wat gaat het worden? Niemand weet het. Ik weet wel dat ING dan een belangrijke partij wordt met hun 20% belang.

    Bij verkoop kan dit aantrekkelijk zijn maar mocht ING geld nodig hebben dan is dat minder leuk voor de koers.
  10. Lammetod 21 september 2015 21:13
    DENK DA DIT TOCH INTRESANTER IS

    Corbion krijgt Europees patent
    Maandag 21 september 2015 | Bron: AFN | Reageer als eerste
    DIEMEN (AFN) - Corbion heeft een Europees patent gekregen op een aantal van zijn zure stoffen die in poedervorm gebruikt worden op snoepgoed. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

    Volgens het bedrijf maken veel snoepfabrikanten gebruik van vetten in de zuursmakende laag op tal van hun producten. Die methode zou onder meer leiden tot een snel smaakverlies en het snoepgoed bovendien zompig maken. Een van de belangrijkste stoffen die Corbion gebruikt is appelzuur.
  11. [verwijderd] 30 september 2015 13:12
    30-09-2015

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Corbion nv (CRBN.AE) zoekt joint venture partners voor de verdere ontwikkeling van tweede generatie PLA-bioplastic grondstoffen, meldt de melkzuurproducent voor bio voedings- en chemieproducten woensdag.

    Het Corbion-onderdeel Purac is erin geslaagd om bioplastic basismateriaal te produceren uit niet-eetbare plantaardige afvalstoffen als restanten van maisplanten, tarwestro en houtsnippers.

    Corbion meldt woensdag in een persbericht dat nog aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling nodig zijn om de productie en verkoop van deze tweede generatie PLA bioplasticmaterialen commercieel rendabel te maken en zoekt PLA-gebruikers om hiertoe een consortium te vormen, zonder nadere details te verstrekken.

    Op dit moment wordt bioplastic geproduceerd uit eetbare agrarische grondstoffen als Suikerriet, suikerbieten en cassave. Corbion claimt de eerste producent van de tweede generatie biochemie en bioplastic materialen uit niet-eetbare bio grondstoffen te zijn.


    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com
  12. [verwijderd] 30 september 2015 15:39
    Corbion Purac successfully develops PLA resin from
    second generation feedstocks
    Corbion Purac has successfully made PLA (Poly Lactic Acid) bioplastic resin from
    second generation feedstocks. Second generation feedstocks are those which are
    not suitable for human consumption, and include plant-based materials like
    bagasse, corn stover, wheat straw and wood chips. Corbion Purac invites users of
    PLA to join a consortium to accelerate the market introduction of PLA resin made
    from alternative feedstocks.
    Following an intensive research project, Corbion Purac has succeeded in producing high grade
    lactic acid from alternative feedstocks, from which PLA resin has been made. Today, first
    generation feedstocks such as industrial cane sugar, sugar beet, corn and cassava are used for
    producing lactic acid. They are grown following principles of sustainable agriculture and  have a
    high yield per hectare of land used. These highly efficient feedstocks are – and will most likely
    remain – a good choice for lactic acid and PLA production. Corbion Purac is the first company in
    the world to have made PLA from second generation feedstocks, optimizing the lactic acid
    fermentation process to fit the special characteristics of the biomass. In the future, these
    alternative feedstocks can have a high impact on the biochemical and bioplastics industries.
    In order to fully commercialize and bring PLA based on second generation feedstocks to the
    market in commercial quantities, significant R&D efforts are still needed. Corbion invites all
    interested brandowners and converters to contact us and join a consortium in order to
    accelerate the market introduction of second generation feedstock bioplastics.

    bron: www.corbion.com/about-corbion/press-r...
  13. [verwijderd] 1 oktober 2015 09:30
    Investeringen in Corbion zullen zich mogelijk versneld terugbetalen. Dat stelt zakenbank KBC donderdag in een rapport over de producent van voedingsingrediënten en chemicaliën.
    Zelfs na het afronden van een aandeleninkoopprogramma is de balans van Corbion sterk, aldus de bank. Corbion maakte bekend een inkoopprogramma van 50 miljoen euro te hebben afgerond. De inkoop maakte deel uit van het eerder aangekondigde plan om 100 miljoen euro uit te keren aan de aandeelhouders. De overige 50 miljoen euro wordt via speciaal dividend uitgekeerd.
    KBC verwacht dat Corbion in 2018 weer een positieve kaspositie heeft. Dat is na de bouw van een fabriek voor biologisch afbreekbaar plastic op basis van melkzuur (PLA) die volgens KBC in 2016-2017 wordt ingeboekt.

    Wisselkoersen
    KBC handhaaft zijn koopadvies met een koersdoel van 22 euro. De bank benadrukt daarbij de positieve resultaten van het bedrijf die worden ondersteund door gunstige wisselkoerseffecten en kostenbesparingen. Corbion kan daarbij bogen op zijn positie als marktleider op het gebied van melkzuur.
    Het aandeel Corbion koerste in de eerste handelsminuten 0,5 procent hoger op 20,60 euro.
  14. elbwee 7 oktober 2015 13:56
    Dat is een meerkeuzevraag:
    a)Koers is goed blijven liggen en KTbeleggers denken nu met andere fondsen beter rendement te kunnen maken.
    b)Technische weerstand
    c)Tegenvaller (elders al bekend)
    d)Verkeerd 'momentum' (wat dat ook moge zijn)
    e)Nieuwe shortseller (brrrrr). Zie ook c)
    f)Gewoon, het gebeurt
477 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 24 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Management Corbion doet rondje kostenbesparingen: 'voorschot op betere tijden'

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links