Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,780 19 apr 2024 17:37
  • -0,720 (-2,94%) Dagrange 23,540 - 24,160
  • 191.650 Gem. (3M) 245,8K

AMG oktober 2015: Wat voert RWC in zijn schild?

230 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Vogeltje71 4 oktober 2015 17:21
    volgens mij stroomt het vloeibare metaal door de straten en zijn velen bang. Koersen en prijzen verschrikkelijk laag. enkele slechte indicatoren, maar groeitempo Amerika, Europa en ook China helemaal niet slecht. Wellicht dat de mijnbouwers/metalen best heel erg interessant zijn nu. Of zie ik het verkeerd?
  2. [verwijderd] 5 oktober 2015 12:33
    quote:

    aandeeltje! schreef op 2 oktober 2015 17:44:

    [...]
    nou ja ik ben van de timing. Meer dan 1%per dag is natuurlijk ook goed. Dan mag er inderdaad een dagje negatief in zitten.
    Gisteren ook AM ingestapt. Geschreven puts en gekochte calls. Ik dacht nog even te vroeg, maar die stemt mij vandaag ook positief. Kijken of dat volgende week verder goed verloopt.
    Maanden zitten loeren net zoals hier. Zelfde constructie.

    Goed gedaan.( Mag je van een ander wel zeggen, toch ? )
  3. Cu Chulainn 5 oktober 2015 15:43
    quote:

    Fatcat schreef op 5 oktober 2015 13:09:

    Mooi koersverloop, hoop deze week mijn positie uit te breiden.
    Onder de 10 euro is dit aandeel een strong buy.
    Met gelijkblijvende/stijgende grondstofprijzen is dit aandeel zeker 20 euro waard.
    Dit aandeel is al 5 jaar niet boven de 10 euro uitgekomen. Destijds door het smerige spelletje met timminco is het even geexplodeerd om daarna te imploderen. Zie dit aandeel echt niet naar de 20 gaan binnen een paar jaar.
  4. viper one 6 oktober 2015 08:10
    quote:

    Cu Chulainn schreef op 5 oktober 2015 15:43:

    [...]

    Dit aandeel is al 5 jaar niet boven de 10 euro uitgekomen. Destijds door het smerige spelletje met timminco is het even geexplodeerd om daarna te imploderen. Zie dit aandeel echt niet naar de 20 gaan binnen een paar jaar.
    daar moet ik je ff tegenspreken want exact 5 jaar geleden stond dit aandeel bijna 17€ genoteerd, het heeft voordien trouwens 4X zoveel genoteerd... wat Timminco betreft heb je wel gelijk maar de laatste zin zal ook fout zijn als AMG verder op de ingeslagen weg gaat...
  5. viper one 6 oktober 2015 08:19
    de laatste 11 dagen is de koers ondanks het beurssentiment, de lage grondstofprijzen, het débacle van China dat met minder dan 10% gaat stijgen dit jaar en de nog steeds actuele dreiging van de Grexit 11% gestegen. Nu nog een week of 2 rustig aan, liefst omhoog en dan kan de run en speculatie naar de cijfers beginnen. AMG is traditioneel bij de laatste om deze te melden dus negatieve cijfers van andere iets of wat gerelateerde firma's (er is gewoon geen enkele firma zo gespecialiseerd in deze materialen als AMG) kunnen nog een beetje invloed hebben, maar gelijk hoe de wereldeconomie en het beurssentiment zijn, als AMG verder doet zoals ze bezig zijn, dan kan er weinig fout gaan.
  6. forum rang 4 Louis Pasciuto 6 oktober 2015 09:14
    Deal van een miljard tussen Alcoa en Airbus:

    Alcoa signed the contract to supply mainly titanium, steel and nickel-based super-alloy in the largest ever fastener deal with Airbus, the New York-based company said in a statement Monday.

    Zal AMG verder niks mee te maken hebben, wel ook een segment waar AMG zich mee bezig houdt. Nieuwe website ook van deze dochter volgens mij:

    www.gfe.com/en/company/

  7. viper one 6 oktober 2015 09:20
    quote:

    Louis Pasciuto schreef op 6 oktober 2015 09:14:

    Deal van een miljard tussen Alcoa en Airbus:

    Alcoa signed the contract to supply mainly titanium, steel and nickel-based super-alloy in the largest ever fastener deal with Airbus, the New York-based company said in a statement Monday.

    Zal AMG verder niks mee te maken hebben, wel ook een segment waar AMG zich mee bezig houdt. Nieuwe website ook van deze dochter volgens mij:

    www.gfe.com/en/company/

    inderdaad en meer een marketingstunt om de splitsing van Alcoa wat brio te geven. AMG speelt ook in deze afdeling maar houdt zich met meer hoogwaardige (spreek zeldzamere) materialen bezig dus wat dat betreft geen sprake van concurrentie, eerder aanvulling, elk op zijn gebied en de orderboekjes van AMG waren eerder al gevuld door airbus maar de PR van AMG kennende ook niet geweten door de meesten...

  8. forum rang 4 Louis Pasciuto 6 oktober 2015 09:24
    Ok Viper, die scheikundig achtige betekenissen gaan me namelijk boven mijn pet ;)

    www.alcoa.com/global/en/products/prod...

    www.gfe.com/en/product-range/titanium...

    Oh ja, deze had Gerrit onlangs al geplaatst, die nieuwe productiehal die deze maand in gebruik wortd genomen:

    www.gfe.com/en/company/service/news/?...
  9. viper one 6 oktober 2015 09:36
    heeft niks met scheikunde te maken hoor. Alcoa houdt zich bezig met legeringen gebaseerd op metalen zoals aluminium en dergelijke, lichter dan staal en sterker, maar niet echt meer relevant dus ook goedkoper en zeker zoals de prijzen van de grondstoffen er nu voor staan. AMG houdt zich bezig met de materialen die door velen nog steeds gezien worden als het materiaal van de toekomst wegens moeilijk aan te geraken en moeilijk te bewerken. Het grote verschil is echter dat het nog vele malen lichter en sterker is dan de actuele legeringen. Alles wat door brandstof voortbewogen word kan enkel zuiniger als het lichter is, maar de veiligheidsvereisten stijgen ook nog steeds dus moet het sterker en daar heeft AMG quasi het monopoly. Als eerste in lijn voor de producten van AMG zijn er de vliegtuigbouwers, maar ook de autobouwers gaan deze weg inslaan omdat ze de motoren niet verder meer kunnen optimaliseren naar het verbruik toe en dus andere pistes moeten bewandelen om zuiniger om te gaan met de fossiele brandstoffen ergo minder vervuiling voor de planeet. Dat de autobouwers aan hun limiet zitten en eigenlijk erover is duidelijk genoeg bewezen door VW, en wees er maar zeker van dat zij niet de enigen zijn die het op deze manier hebben geprobeerd. Dit is tevens de belangrijkste reden waarom ik reeds vele jaren in AMG zit en er zeker van ben dat ze het verschil kunnen maken op vele gebieden...
230 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links