Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,346 23 apr 2024 09:13
  • -0,002 (-0,06%) Dagrange 3,345 - 3,355
  • 268.550 Gem. (3M) 13,6M

KPN 3 sept tot 11 oktober - Wat zal KPN ons het laatste kwartaal brengen?

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. SpecKlaas 4 oktober 2015 08:51
    Wat zal KPN ons het laatste kwartaal brengen?

    In ieder geval een kwartaal waarin de daytraders weer goede zaken kunnen doen. China, Volkswagen, de vluchtelingen, de werkeloosheid, Griekenland, schuldenplafond en vele andere zaken zorgen voor de nodige fluctuaties.
    Nico Bakker denkt dat dit het meest winstgevende kwartaal gaat worden. En de vorige drie leverden al samen 22 procent op. SNSN praat over een fair-value van 4 euro op eigen kracht en vele analisten hebben het over 4.00, 4.20 of zelfs nog hoger. Bij een overname of sterke geruchten daarover moet het veel meer kunnen worden.
    Waarom dan een dergelijke hogere koers?
    De verkoop van Base moet nog geeffectueerd worden. Met 20 procent van de aandelen van Telefonica Deutschland in kas zijn er aardige dividend inkomsten maar is er ook een strategisch bezit met mogelijkheden.
    Kosten reductie met minder personeel verloopt volgens plan en gaat hier en daar sneller. Er zijn de komende jaren beduidend minder investeringen benodigd. De 4G dekking is bijna landelijk. De concurrentiepositie is behoorlijk versterkt. De concurrerende kabel loopt minder goed en verliest aandeel.
    KPN keert weer dividend uit en is daardoor voor meerdere partijen weer interessant. Jan Kees Jager zorgt voor de nodige professionele aandacht. Alleen de zakelijke kant zal nog een paar jaar nodig hebben voor stabilisatie.
    Het aantal Triple pay klanten stijgt. Kortom, bijna alleen maar goede vooruitzichten,
    En toch zijn we de afgelopen twee maanden gedaald van 3,64 naar 3,20. Dat is 12 procent naar beneden. De AEX deed het met minus 16 procent nog slechter.
    Het wachten is op de uptrend. Via long posities of vele dagtripjes of de kat uit de boom kijkend zullen we weer naar boven gaan. Maar we gaan naar boven!
  2. Agatan 4 oktober 2015 11:11
    Bedankt voor de opening Specklaas. Een goede samenvatting van de stand van zaken bij KPN. Wat mij nog rest is het positieve gevoel van de aankoop van een flinke portie eigen aandelen door de staf. Dit negatieve kwartaal kan nog even door etteren t/m november. Toch zijn de signalen voor KPN bullish richting de de eerste weerstand op 3.40.

    Fijne week allemaal
8 Posts
|Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links