Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,180 19 apr 2024 17:35
  • -0,200 (-0,73%) Dagrange 26,860 - 27,280
  • 62.640 Gem. (3M) 80,1K

GALAPAGOS SEPTEMBER

5.070 Posts
Pagina: «« 1 ... 145 146 147 148 149 ... 254 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 K. Wiebes 25 september 2015 23:57
    Feit blijft, dat AbbVie voor 200M$ 'n potentieel geduchte concurrent van de markt had kunnen houden.

    Of AbbVie, na licentiename, ook contractueel verplicht was om 'n fase 3 te starten blijft onduidelijk; daarmee ook de reden waarom ze niet gewoon die 200$ ophoesten; ook al spreekt AbbVie van "Per terms of the agreement...".

    Waarschijnlijk niet; ik denk dat Onno dat anders wel even onder de aandacht had gebracht; maar hij is zo blij als 'n kind dat de rechten bij Gala blijven.
    abbvie.mediaroom.com/2015-09-25-AbbVi...

    Maar goed, we hebben de ACR-scores gezien. 494 Is wél 'n kleiner pilletje.
    abbvie.mediaroom.com/2015-09-25-AbbVi...

    Maar zoveel kan er met Filgo dan toch niet mis zijn. Dat hebben ze bij J&J óók gevonden; anders hadden ze niet aan de emissie meegedaan.

    Edit:
    En AbbVie had wellicht nooit meer 'n deal met 'n bio kunnen afsluiten
    wanneer ze Filgo koud hadden gesteld.

  2. Mr Greenspan 25 september 2015 23:59
    quote:

    de tuinman schreef op 25 september 2015 23:53:

    ab
    Ik vind het wel heeeeeel toevallig dat de data van de laatste fase net 2 weken voor de deadline bekend worden. Dan zie je maar weer hoe vuil de spelletjes zijn die hier worden gespeeld.

    Geven al die extra onderzoeken nu nog voordeel in fase 3????
    Galapagos heeft in ieder geval meer zekerheid dat fase 3 goed doorlopen wordt door de langere periode van onderzoek en het hoge aantal patiënten. Fase 3 is toch gewoon hetzelfde maar dan met nog meer mensen (en nog langer?)?
  3. Mr Greenspan 26 september 2015 00:07
    quote:

    hoebeet schreef op 25 september 2015 23:57:

    .....

    Of AbbVie, na licentiename, ook contractueel verplicht was om 'n fase 3 te starten blijft onduidelijk; daarmee ook de reden waarom ze niet gewoon die 200$ ophoesten; ook al spreekt AbbVie van "Per terms of the agreement...".

    .........
    Mee eens, er worden hele vieze spelletjes gespeeld, dat ze de boel al langer op hebben gehouden met extra eisen was ons al langer duidelijk.

    Ik dacht dat dat juist wel heel duidelijk was dat ze die verplichting hadden.
  4. forum rang 6 de tuinman 26 september 2015 00:14
    quote:

    Mr Greenspan schreef op 25 september 2015 23:56:

    [...]

    Thanks, en AB voor je uitgebreide antwoord.
    vd Stolpe heeft ook zelf ook aangegeven dat reuma zo extreem belangrijk is dat Abbvie zeker weten niet van de licentie zou af zien als de resultaten van Filgotinib goed waren omdat het onderzoek van ABT 494 te beperkt was en er alsnog een kans was dat dit in Fase 3 zou sneuvelen. Veel analisten gingen er ook van uit dat Abbvie mogelijk met beide programma's door zou gaan. Dus echt onlogisch was die gedachte ook weer niet. Het gaat wel om veel geld, maar als 494 sneuvelt hebben ze hun aandeelhouders heel wat uit te leggen (de laatste CC ging het eerste kwartier alleen maar over hoe ze het omzet verlies van Humira gingen opvangen).
    Toch klinkt het wel heel logisch wat je schrijft. Misschien dat er ook nog wat anders speelt (ook net als hoe het vandaag ging met dat PB, getuigd niet van een vriendelijke sfeer).
    Het horrorscenario is ons in ieder geval gelukkig bespaard gebleven en vd Stolpe heeft voor een flinke berg cash gezorgd dus het ziet er zeker niet ongunstig uit.
    Elke onderneming die geinteresseerd was in Filgotinib doet nu weer mee.
    De overnamegeruchten zullen wel weer snel de kop op steken.
    Misschien had hij de wind mee, maar v,d, Stolpe heeft het tot nu toe goed gedaan. Gala staat er nu zo goed voor dat het met het grootste gemak gewoon fase 3 kan doen.
    Ik wist niet eens dat de 24 weken data geen verplichting was voor de 2e fase.
    Ik vond de kosten voor fase 3 ook enorm mee vallen. Heeft fase 2 uiteindelijk niet meer gekost?

    Als je alles zo overziet dan kan ik niets anders bedenken dan dat de koersval voornamelijk bestaat uit paniekverkopen.
    Abbvie heeft igg flink meebetaald aan fase 2 en heeft daar nu niks aan.
    Ook de reactie van het management was bliksemsnel.
    Direct fase 3 op gaan starten en in overleg gaan met nieuwe partners.
    Plan B lag igg allang klaar.

  5. Mr Greenspan 26 september 2015 00:22
    quote:

    de tuinman schreef op 26 september 2015 00:18:

    2 vragen:
    Hoe zit het nu met Crohn onderzoek? Want volgens mij blijft deze overeenkomst gewoon staan of is dit wel gekoppeld aan het RA onderzoek?

    En heeft Abbvie nu ook een mono-therapie onderzoek gedaan? Ik kon hier nog geen wijs uit worden.
    Nee dat is zo ver ik heb begrepen gekoppeld. Het programma kon worden uitgebreid naar o.a. Crohn maar dat gaat niet door.

    Nee
  6. aston.martin 26 september 2015 00:25
    quote:

    de tuinman schreef op 26 september 2015 00:18:

    2 vragen:
    Hoe zit het nu met Crohn onderzoek? Want volgens mij blijft deze overeenkomst gewoon staan of is dit wel gekoppeld aan het RA onderzoek?

    En heeft Abbvie nu ook een mono-therapie onderzoek gedaan? Ik kon hier nog geen wijs uit worden.
    Crohn is, of beter gezegd blijft, volledig eigendom van Galapagos en in deze indicatie hebben ze twee volle jaren voorsprong op AbbVie.
    Laat ons hopen dat de resultaten even goed zijn als voor RA want ook de markt voor Crohn is zeer groot.

    Bij mijn weten heeft AbbVie geen monotherapie onderzoek gedaan.

  7. forum rang 6 de tuinman 26 september 2015 00:32
    quote:

    aston.martin schreef op 26 september 2015 00:25:

    [...]

    Crohn is, of beter gezegd blijft, volledig eigendom van Galapagos en in deze indicatie hebben ze twee volle jaren voorsprong op AbbVie.
    Laat ons hopen dat de resultaten even goed zijn als voor RA want ook de markt voor Crohn is zeer groot.

    Bij mijn weten heeft AbbVie geen monotherapie onderzoek gedaan.

    Ok bedankt. Fase 2 van Abbvie is duidelijk een spoedgeval. prutswerk.
  8. Biofoed 26 september 2015 09:11
    Ik ben net als een aantal anderen van mening dat AbbVie een hele grote gok neemt die mogelijk wel eens heel negatief voor ze kan uitpakken. Volgens mij gaat AbbVie namelijk uit van de volgende conclusies:
    - patiënten die Humira gebruiken blijven in principe Humira gebruiken dus elk JAK-1 middel is ondergeschikt
    - ook als het patent afloopt houden wij met Humira nog steeds het grootste gedeelte van de markt onder controle op basis van de voorsprong die we nu hebben waardoor patiënten ook niet voor een B-merk zullen kiezen
    - onze overige onderzoeken hebben minimaal evenveel potentie als JAK-1, bijv. onderzoek Ablynx, zodat JAK-1 in ieder geval minder belangrijk is

    Op basis van de bovenstaande argumenten is het inderdaad logisch dat ze niet twee JAK-1 medicijnen op de markt willen brengen.

    Mochten de twee bovenstaande conclusies echter niet juist zijn dan zijn ze in ieder geval hun leidende positie op de reuma markt kwijt indien andere onderzoeken (oa Ablynx) geen betere potentie hebben.

    Mochten de JAK-1 middelen echter wel de toekomst worden dan is de kans echter levensgroot dat ze een groot gedeelte van de markt gaan verliezen aan anderen, zoals Galapagos met een grote partner, omdat deze actie duidelijk heeft gemaakt dat hun ABT-494 duidelijk niet best-of-class is. De redenen hiervoor zijn volgens mij 1 dat ze na een jarenlange samenwerking, die op andere ondersdelen nog doorloopt, het niet aangedurft hebben om Galapagos op een nette manier in te lichten zodat beide tegelijk het nieuws naar buiten konden brengen en 2 dat Galapagos (Onno) er niet bang voor is een dure strijd aan te gaan met AbbVie door te roepen dat Filgo 3x effectiever is.

    AbbVie heeft dus uiteindelijk de keuze gemaakt dat ze, uiteindelijk, geen 1,5 miljard willen investeren voor een extra zekerheid op een grotere kans om de reuma markt in handen te blijven houden. Voor een bedrijf dat grotere bedragen betaalt om onderhandelingen af te breken blijft dat wel vreemd. Ben daarom we benieuwd aarde toekomst gaat brengen.

    Heb zelf in ieder geval nog ruim tweederde van mijn aandelen vastgehouden om te kijken wat het wordt.
    Succes iedereen die baat heeft bij een succes van Gala!

  9. [verwijderd] 26 september 2015 09:35
    Galapagos Presents Promising Pre-clinical and Phase 1 Results
    Published Saturday, September 26, 2015
    Last Updated: Saturday, September 26, 2015
    Bookmark and Share
    Company presents results for autotaxin inhibitor GLPG1690 at ERS Annual Meeting.
    Galapagos NV presents pre-clinical and Phase 1 results for autotaxin inhibitor GLPG1690 at the European Respiratory Society Annual Meeting in Amsterdam, Netherlands. Galapagos expects to file an exploratory Phase 2 study in idiopathic pulmonary fibrosis before year end.
    GLPG1690 has potential application in other pulmonary diseases such as chronic obstructive pulmonary disease (COPD), as supported by the presentation on pre-clinical findings at ERS this year:
    "Pharmacological profile and efficacy of GLPG1690, a novel ATX inhibitor for COPD treatment," poster PA2129 in Poster Discussion Session: "New targets and modalities for the treatment of asthma and COPD" (September 28, 2015; Room D201-202, 10:45 AM - 12:45 PM)
    Galapagos is the first to show efficacy of an autotaxin inhibitor in pre-clinical models for COPD and IPF, pointing to novel therapeutic areas for autotaxin inhibition. The poster shows how GLPG1690 acts as a potent inhibitor of mouse and human autotaxin (IC50: 100 -500 nM range). Furthermore, GLPG1690 reduces inflammation in a mouse steroid-resistant tobacco smoke model to a similar extent as a standard therapy for COPD.
    Galapagos also presents the topline results with GLPG1690 in Phase 1 in healthy human volunteers: "Favorable human safety, pharmacokinetics and pharmacodynamics of the autotaxin inhibitor GLPG1690, a potential new treatment in COPD," oral presentation OA484 in session "Advances in the future treatment of COPD" (September 27, 2015; Room 2.1, 10:45 AM - 12:45 PM)
    GLPG1690 was safe and well tolerated up to a single oral dose of 1500 mg and up to 1000 mg twice daily for 14 days, with no significant adverse effects on ECGs, vital signs or laboratory parameters. The compound also showed good oral bioavailability with a half-life of 5 hours and a dose-proportional increase in exposure.
    GLPG1690 showed concentration-dependent reduction of a relevant biomarker (plasma LPA18:2 levels) with a maximum of approximately 90%. At steady state, continuous reduction of this biomarker levels of >60% was observed from 0 to 24 hours. The presentation will also include relevant pre-clinical model data for COPD and IPF with GLPG1690.

    www.technologynetworks.com/mobile/new...
  10. forum rang 5 RW1963 26 september 2015 10:36
    Goedemorgen. Iedereen een goede nachtrust gehad na de klap van gisteren? Ik gelukkig wel.
    Aan het begin van de week maakte ik allerlei plannen toen velen riepen dat een overnamekoers minimaal € 100,- (vaak meer) zou bedragen. Maar die plannen kunnen voorlopig weer de prullenbak in. Bálen. Ik kan weer van vooraf beginnen. Van al mijn aandelen hield Galapagos tot op dat moment alles nog een beetje op de been.
    Ik weet, niemand kan het juiste antwoord geven, maar toch even proberen. Velen schreven eerder dat een overname of licentie nemen door Abbvie helemaal niet gunstig hoefde te zijn. Dat gebeurt dus nu ook niet. Het zou veel beter zijn dat Galapagos op eigen benen verder zou gaan. Hoe denken die zelfde mensen daar nu over? Dit om toch een beetje hoop te houden. Het spookt nu door mijn hoofd of ik de aandelen houden moet (met hoop op herstel) of de aandelen weg moet doen (ook niet gunstig). Wat doen jullie?

    En degenen die het gepresteerd hebben om gisteren goed te verkopen en goedkoper terug te kopen gefeliciteerd. Je moet het maar kunnen!
  11. Pharmking 26 september 2015 10:53
    Houden!

    Aan de kwaliteit van het product is niets veranderd. Abbvie maakt een andere keuze.
    8 partijnen om de tafel, dat kan alleen maar beter worden.
    200 miljoen lopen ze nu mis, maar dat is ong. 4 a 5 euro per aandeel!
    Als andere partijen mee kunnen/willen financieren in Fase 3 onderzoek is dat alleen maar mooi.
    Koersstijging vanaf begin dit jaar is niet omdat Abbvie interesse had maar de verwachtingswaarde van de pijplijn.
    En die pijplijn is goed!
  12. [verwijderd] 26 september 2015 11:12
    quote:

    RW1963 schreef op 26 september 2015 10:36:

    Goedemorgen. Iedereen een goede nachtrust gehad na de klap van gisteren? Ik gelukkig wel.
    Aan het begin van de week maakte ik allerlei plannen toen velen riepen dat een overnamekoers minimaal € 100,- (vaak meer) zou bedragen. Maar die plannen kunnen voorlopig weer de prullenbak in. Bálen. Ik kan weer van vooraf beginnen. Van al mijn aandelen hield Galapagos tot op dat moment alles nog een beetje op de been.
    Ik weet, niemand kan het juiste antwoord geven, maar toch even proberen. Velen schreven eerder dat een overname of licentie nemen door Abbvie helemaal niet gunstig hoefde te zijn. Dat gebeurt dus nu ook niet. Het zou veel beter zijn dat Galapagos op eigen benen verder zou gaan. Hoe denken die zelfde mensen daar nu over? Dit om toch een beetje hoop te houden. Het spookt nu door mijn hoofd of ik de aandelen houden moet (met hoop op herstel) of de aandelen weg moet doen (ook niet gunstig). Wat doen jullie?

    En degenen die het gepresteerd hebben om gisteren goed te verkopen en goedkoper terug te kopen gefeliciteerd. Je moet het maar kunnen!

    Ik ben blij dat een overnamepoging voorlopig nog niet komt van ABBVIE.
    In mijn ogen is Galapagos nu meer waard geworden Zowel filgotinib als de rest van de pijplijn). Dus blijf ik regelmatig bij kopen.
    Vrijdag helaas de kans gemist,

    1) Filgotinib
    Het risico dat filgotinib niet op de markt komt is afgenomen. Dat is goed voor de patiënten en inderdaad geloof ik dat het zelf opstarten van fase 3 betekent dat Gala de controle weer krijgt op de voortgang.

    Het argument van ABBVIE dat filgontinib mogelijk een verminderend effect heeft op de vruchtbaarheid van mannen lijkt mij niet sterk. De vraag is of mannen met RA dat het allerbelangrijkst vinden. Als ik het goed heb dan zijn de meeste mannen met RA ouder dan 40.

    Hun eigen Jak hebben ze alleen getest voor mensen waar Humira niet meer bij werkt.
    Mogelijk gaan ze zich voorlopig alleen daar op richten om niet kaalslag te plegen op de omzet van Humira (USD 60,000 per patiënt), zolang de biosimilars dat niet doen.
    Ze denken bij ABBVIE dat het nog een hele tijd duurt voor de biosimilars op de markt komen. Daar kunnen zij zich nog in vergissen. Dan moeten zij hun plannen weer bijstellen. Tegen die tijd kunnen zij intern overleggen met die ex JP Morgan man, die ze net hebben binnengehaald.

    Mogelijke andere licentienemers van RA zijn er genoeg waaronder J+J.
    Die hadden te weinig geboden toen Filgotinib slechts op 36 patiënten getest was.
    Die gaan nu meer bieden. Het zou humor zijn als GSK, die in het begin daar een optie op had (en had teruggegeven waardoor ABBVIE een optie kon nemen)nu weer opduikt.





  13. FC Barcelona 26 september 2015 11:15
    quote:

    de tuinman schreef op 26 september 2015 00:14:

    [...]

    Misschien had hij de wind mee, maar v,d, Stolpe heeft het tot nu toe goed gedaan. Gala staat er nu zo goed voor dat het met het grootste gemak gewoon fase 3 kan doen.
    Ik wist niet eens dat de 24 weken data geen verplichting was voor de 2e fase.
    Ik vond de kosten voor fase 3 ook enorm mee vallen. Heeft fase 2 uiteindelijk niet meer gekost?

    Als je alles zo overziet dan kan ik niets anders bedenken dan dat de koersval voornamelijk bestaat uit paniekverkopen.
    Abbvie heeft igg flink meebetaald aan fase 2 en heeft daar nu niks aan.
    Ook de reactie van het management was bliksemsnel.
    Direct fase 3 op gaan starten en in overleg gaan met nieuwe partners.
    Plan B lag igg allang klaar.

    Toch heb ik het vervelende gevoel dat deze spelletjes gespeeld worden over de ruggen van de aandeelhouders waarvan er gisteren velen grof geld hebben verloren ( ik zelf gelukkig niet moet ik er bij zeggen ) en niet konden reageren op het nieuws !
    Als je dan daarna wel te horen krijgt van Onno van de Stolpe dat hij opgelucht is en dat er dus al twijfels waren en dat er zelfs al met anderen is gesproken dan krijg ik daar toch een vies smaakje van in mijn mond !
    Het is wel dankzij al die aandeelhouders dat GALA zo veel geld in kas heeft maar daar is ook heilige Onno niet netjes mee omgesprongen naar mijn bescheiden mening.
    Natuurlijk spelen de Amerikanen ook een smerig spel maar dat kun je verwachten.
    Ik vind dus dat er te weinig openheid is geweest in de voortgang van zaken en dat is ook GALA aan te rekenen.

5.070 Posts
Pagina: «« 1 ... 145 146 147 148 149 ... 254 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links