Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX sell-off!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 september 2015 23:55
    "Als je de daling van vandaag kunt goedpraten heb je een grote fantasie. "

    Of het ontbrak je aan fantasie om de stijging van januari / februari 2015 te kunnen volgen. De QE zorgde ervoor dat het geld tegen de plinten aanklotste, maar echt goede redenen omdat geld nou juist in de AEX te stoppen, waren er niet. Door het ontbreken van die goede redenen loopt de bubbel net zo hard weer leeg als dat hij is opgepompt.
  2. Geen Gezeik, iedereen rijk 25 september 2015 09:14
    quote:

    RW1984 schreef op 24 september 2015 16:56:

    Serieus? Recessie verwachting, vanwege China? China is belangrijk, maar niet zo belangrijk. De groei van China is vooral export geweest en weinig consumptie. Grondstoffen waren duur door de vraag vanuit China, waar de rest last van had. De bescheiden Chinese consumptie zullen we missen, maar goedkopere grondstoffen zijn een zegen voor Europa. Zeker bij een Amerikaanse en Europese economie die wel aantrekken.
    Inderdaad, minder dure grondstoffen zijn ook een impuls industriele bedrijven wereldwijd. Het kan ook heel goed dat de groei in de goedkope landen verschuift, bijvoorbeeld van China naar India, Indonesie en Vietnam. De beslissing van Foxconn om een groot aantal fabrieken met in totaal 1 miljoen werknemers naar India te verplaatsen lijkt daar op te duiden.

    Wat volgens mij ook positief is, is dat de financiele wereld van China en de buitenwereld niet al te sterk vervlochten zijn. Het risico dat slecht leningen in China Westerse banken en andere investeerders doen omvallen lijkt mij niet al te groot.

    Uiteraard komt een aanzienlijk deel van de winststijging van veel westerse (Amerikaanse en Europese) multinationals uit hun voorheen groeiende Chinese activiteiten, maar wie zegt dat door de lagere grondstofprijzen niet andere groeimarkten dit gaan overnemen. Ook zijn lagere grondstofprijzen goed voor de consumptie en produktiegroei in de Westerse wereld zelf. Ik snap deze totale paniek over China totaal niet.

    Tot slot, 1 van mijn stokpaardjes: waarom dalen de Europese beurzen en vooral de AEX weer zoveel sneller dan de Amerikaanse beurzen?
  3. Geen Gezeik, iedereen rijk 25 september 2015 09:17
    quote:

    MoreMoney schreef op 24 september 2015 17:58:

    Ik vond het wel een mooi dagje :-)

    Op 2 september kocht ik put-opties dec430 met de AEX op 430. Direct daarna ging de AEX omhoog. De week erna nog veel meer, zelfs tot 453. Ondanks een fiks papieren verlies met geknepen billen blijven zitten in de verwachting dat het toch nog omlaag zou gaan.

    Afgelopen vrijdag bleek al hoeveel tijdswaarde er in 2 weken tijd uit was gelopen. De AEX stond 8 punten lager dan het moment van aankoop, maar bij verkoop zou ik hooguit break-even spelen.

    Daarom toch nog maar langer gewacht en vandaag uiteindelijk op 407 verzilverd met een mooie winst.

    Het was een spannende rit, want meestal heb ik mijn opties niet zo lang in handen. Die tijdswaardeverloop is moordend.
    Knap getimed!
  4. Geen Gezeik, iedereen rijk 25 september 2015 09:22
    quote:

    MultiPlex schreef op 24 september 2015 23:55:

    "Als je de daling van vandaag kunt goedpraten heb je een grote fantasie. "

    Of het ontbrak je aan fantasie om de stijging van januari / februari 2015 te kunnen volgen. De QE zorgde ervoor dat het geld tegen de plinten aanklotste, maar echt goede redenen omdat geld nou juist in de AEX te stoppen, waren er niet. Door het ontbreken van die goede redenen loopt de bubbel net zo hard weer leeg als dat hij is opgepompt.
    Ja maar de QE door de ECB gaat gewoon door, en dat de ECB er mee zou beginnen was eind vorig jaar ook al bekend. Waarom dan die enorme stijging in januari/februari en nu de laatste 1,5 maand die enorme daling?

    Wat ik ook vermoed is dat de FED niet alleen de rente niet verhoogd maar al snel QE4 zal komen. Zou dat verklaren waarom de Europese beurzen en vooralde AEX zoveel zwaarder dalen? De Amerikaanse QE zou dan de euro hoger moeten zetten en dat is slecht voor de Europese economie en aandelen. Meer QE door de ECB zou dan onvermijdelijk worden.
25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links