Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 24,500 18 apr 2024 17:35
  • +0,340 (+1,41%) Dagrange 23,840 - 24,500
  • 211.210 Gem. (3M) 245,7K

Graphite en Alaminium the Market for AMG

121 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 14 augustus 2015 17:24
    Metals of Africa confirms high grade graphite mineralisation

    Metals of Africa Limited has identified significant high grade graphite mineralisation at its Balama central graphite project located in Mozambique. The high grade graphite and vanadium mineralisation coincides with the previously discovered Versatile Time Domain Electromagnetic (VTEM) conductor anomaly. Metals of Africa reported that the rock samples from an extensive pitting and trenching programme, observed from multiple locations, identify high grade graphite and vanadium mineralisation at surface and under a thin sand cover.

    The Company’s Balama central project is ready for drilling, which is proposed to commence in Q4 2015. In addition, a resource definition drilling programme is underway at the Company’s Montepuez central, also in Mozambique.

    Cherie Leeden, Managing Director of the Company, commented, “Our recent trenching work has proven that the cause of the significant VTEM conductor within our Balama Central Project is due to the presence of high grade graphitic material. This mineralisation represents a compelling drill target, located immediately adjacent and along strike of the world’s premier graphite deposit. Our Montepuez drill program continues to deliver positive results therefore the plan is to complete our Montepuez Resource Definition drill program and then send the drill rig to our Balama Central Project.”

    Metals of Africa is an ASX listed metals explorations company with lead, zinc and silver operations in Mozambique; copper, rare earth elements and gold in Tanzania as well as lead and zinc operations in Gabon.

    Source : African Mining
  2. gerrit 69 16 augustus 2015 14:40


    Syrah Resources opent grafietmijn

    15-8-2015 15:41•
    Hans de Groot van Beleggersplaats in Beleggen, Internationaal, Nieuws
    grafietmijn
    Hoewel de prijzen van de meeste grondstoffen inmiddels gezakt zijn tot bodemniveau, staat het mineraal grafiet bij menig technisch bedrijf hoog op de grondstoffenverlanglijst. Reden voor het Australische beursgenoteerde bedrijf Syrah Resources om een nieuwe grafietmijn te openen in het Afrikaanse Mozambique. Met een investering in de Balama grafietmijn hoopt Syrah Resources tegemoet te komen aan de sterk stijgende vraag naar het mineraal. Het openen van een grondstofmijn lijkt paradoxaal in een tijd waarin de meeste mijnen juist hun deuren sluiten.

    Grafiet heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen doordat deze grondstof een belangrijke component vormt bij onder andere de productie van smartphones en accu’s voor elektrische auto’s. Syrah Resources springt hier met de koop van de Balamamijn handig op in. Volgens Syrah Resources is de Balamamijn gevuld met ’s werelds grootste bewezen voorraad aan grafiet, genoeg om een veertig jaar durende mijncampagne te ondersteunen. Veel van de in de Balamamijn gewonnen grafiet heeft de kwalificatie ‘flake’. Deze grafietvariant is uitermate geschikt als bouwgrondstof voor hoger geprijsde, high tech applicaties.

    Syrah Resources is ervan overtuigd dat Balama enorme winst gaat boeken en voorspelt een effectief rendement van 71% op de kapitaalkosten. De grote investeerdersbank Citi tipt het initiatief als een ‘must-buy’ en schat de waarde van een aandeel momenteel in op 4.03 dollar, 64% hoger dan de recente verkoopsprijs van 2,46 dollar. Naast het optimistische vooruitzicht van Citi dat de bank ook daadwerkelijk haar investering gaat terugzien, heeft de bank meer redenen tot het steunen van Syrah Resources. Het bedrijf ontving de steun van de institutionele belegger voor de onlangs afgesloten kapitaalverhoging van 152 miljoen en de bedrijfshonger naar grafiet lijkt voorlopig nog niet gestild.
    Het probleem voor de meeste mijnbouwbedrijven die de eerste stappen op de grafietmarkt zetten, is dat ze ontdekken dat er, in tegenstelling tot andere grondstoffen, juist géén tekort is aan het mineraal. Wat het moeilijk maakt is, dat de afgelopen decennia niemand heeft omgekeken naar het materiaal of het onderzocht heeft. En niemand heeft zich druk gemaakt over de kwaliteitsverschillen van het materiaal. In de hoop om het overgrote marktaandeel in bezit te krijgen, begeeft Syrah Resources zich nu als een van de eerste spelers op garfietbodem. Maar de grote vraag brengt wel het gevaar van overaanbod met zich mee. En daarmee liggen dezelfde problemen op de loer die de rest van de grondstoffenmarkt op dit moment teisteren.
    Vooralsnog is Balama een ‘uniek’ project in de huidige chaos op de mineralenmarkt. Tegen relatief lage delvingskosten en met een bijna gegarandeerde opbrengstbelofte is Balama een van de weinige nieuwe mijnen die in plaats van gesloten, nu juist geopend wordt."

    Met dank aan le sobriquet
  3. [verwijderd] 16 augustus 2015 18:27
    Graphite flake consists of thousands of graphene layers
    •3 million sheets of graphene are < 1 mm thick
    •200x stronger than steel
    •Impermeable to gases and extremely high surface area
    •Most stretchable crystal and is stronger than diamond
    •Better conductivity than silver (both heat and electricity)

    Interessant allemaal, maar is hier ook vaag naar? Geen idee, ook al doet de (her)opening van de diverse mijnen dat vermoeden.
  4. forum rang 4 williewilwel 16 augustus 2015 19:17
    quote:

    Dongen schreef op 16 augustus 2015 18:27:

    Graphite flake consists of thousands of graphene layers
    •3 million sheets of graphene are < 1 mm thick
    •200x stronger than steel
    •Impermeable to gases and extremely high surface area
    •Most stretchable crystal and is stronger than diamond
    •Better conductivity than silver (both heat and electricity)

    Interessant allemaal, maar is hier ook vaag naar? Geen idee, ook al doet de (her)opening van de diverse mijnen dat vermoeden.

    maar wie is de goedkoopste om te leveren.....
  5. Talk 17 augustus 2015 20:21
    Het scheelt dat AMG de mijn voornamelijk gaat gebruiken voor eigen productie. AMG gaat het grafiet niet op de markt brengen, maar het product. Men beheert zo de hele keten, oftewel mine to market. De marges zijn hoger. De risico's zijn, door de bank genomen, lager.

    Het gaat er niet per se om wie de goedkoopste producent is, maar wie de kennis heeft om de mijn te optimaliseren (hogere recovery, grades, hogere carbon en de grootte van de vlok) en de kennis om een product te leveren die klanten willen. Met deze kennis dalen de kosten natuurlijk drastisch.
  6. Cu Chulainn 24 september 2015 17:39
    Onderzoekers aan de Universiteit van Exeter hebben een manier gevonden om grafeen efficiënter te produceren. Het maken van grafeen zou hiermee vele malen goedkoper worden.

    Dat schrijft Armed With Science.

    Bij de productietechniek wordt grafeen gegroeid met behulp van een koude muur en chemische dampen Volgens de onderzoekers is dit de eerste redelijke methode voor de massaproductie van grafeen.

    De productiemethode, genaamd nanocvd, is volgens de bedenkers honderd keer sneller dan bestaande technieken. Daarnaast is nanocvd 99 procent goedkoper. Een vergelijkbare methode zou ook worden gebruikt bij productie van andere materialen.
    Grafeen

    Grafeen is een extreem dun materiaal dat elektriciteit beter geleidt dan koper. Daarnaast is grafeen goed bestand tegen hitte en is het materiaal buigzaam. Hierdoor is het materiaal ideaal voor bijvoorbeeld dunnere schermen in smartphones.

    Op het moment wordt grafeen nog niet gebruikt in apparaten. Onderzoekers zijn nog druk bezig met het vinden van een efficiënte manier om het materiaal te produceren en gebruiken. Eerder dit jaar bedachten Nederlanders ook een goedkope manier om grafeen te produceren

    www.nu.nl/gadgets/4132218/onderzoeker...
  7. Talk 7 oktober 2015 23:50
    Beste mensen,

    Vanavond was er eindelijk een uitgebreide uitzending over o.a. grafeen op de Nederlandse televisie te bezichtigen. Dit wil ik jullie niet onthouden!

    Voordat je de uitzending bekijkt zal ik willen aanraden om de onderstaande links eerst te bekijken:

    £50m boost for graphene research
    www.manchester.ac.uk/discover/news/ar...

    “In 2014, the National Research Foundation (NRF) of Singapore has awarded NUS with a S$ 50 M grant over the next 10 years in order to support the operational costs of GRC's labs and micro and nano-fabrication facility and the exploration, synthesis, and development of new devices based on two-dimensional (2D) materials of which graphene is the most famous, creating a new Centre for Advanced 2D Materials which will be directed by Prof. Antonio H. Castro Neto.”
    graphene.nus.edu.sg/

    In de uitzending heeft men het erover dat Nederland een gamechanger kan zijn voor grafeen. Dit ligt echter niet voor de hand, want er wordt door specifieke landen (meer) geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, zie bovenstaande links. Gezien de sponsoren van het programma laat men het vast zo blijken dat wij als Nederland op de juiste weg zitten.

    Wel ben ik er mee eens dat Nederland een voordeel kan behalen met de perfecte combinatie van het bedrijfsleven en de universiteiten.

    De informatie die ze geven is veelal een aantal jaar oud. Zoveel nieuwe weetjes geven ze niet over grafeen. Het is, ondanks de kanttekening die ik gemaakt heb, een leuke uitzending.

    Hierbij de link:
    www.rtlz.nl/programma/toekomstmakers

    GLTA,

    Talk
  8. forum rang 10 voda 12 oktober 2015 17:07
    Ardiden Limited update Manitouwadge jumbo graphite flake project in Canada

    Published on Mon, 12 Oct 2015 82 times viewed

    Proactive Investors reported that Ardiden Limited has recorded graphite grades up to 13.6% in a ground sampling exercise over outcropping material at its Manitouwadge jumbo flake project in Canada.

    The program, which followed priority electromagnetic (EM) conductors, found graphite grades in excess of 10% within the existing Thomas Lake Road prospect (11.4%) and two previously unexplored zones known as Silver Star (11.8% graphite) and Silver Birch (13.6%)

    Drilling of these priority areas is planned for the current quarter, with the total strike length of EM conductors with graphite prospectivity totalling 19.3 kilometres.

    Drilling at Manitouwadge earlier this year confirmed the continuity of surface graphite at depth, with 9.7 metres grading 2.42% graphitic carbon (CG) form 34.7 metres, including 4.7 metres at 4.06% CG from 34.7 metres. Another hole in the same drill program returned 6.7 metres at 2.41% CG form 29 metres. Importantly, previous metallurgical testing on graphite at Manitouwadge indicated a premium product with jumbo and large flake graphite distribution of up to 80%.

    Metallurgical testwork has confirmed that the jumbo flake graphite at Manitouwadge is amenable to low-cost flotation and gravity beneficiation with grades of 95.6% returned. The beneficiated product can be further purified to more than 99.95%.

    Star Silver, in particular, is expected to host the large graphite flake sizes which yield significantly higher prices per tonne than medium and fine flake graphite. Such products are used in the fast growth lithium battery, electric vehicle and energy storage industries.

    Source : Proactive Investors
  9. forum rang 10 voda 13 november 2015 17:13
    Ardiden drills high-grade graphite prospects in Canada

    Ardiden (ASX:ADV) has begun drill testing of recently identified targets at its Manitouwadge project in Canada, where ground sampling last month returned grades up to 13.6% graphite.

    The campaign will follow up the sampling of high-grade outcropping material as well as graphite prospective electromagnetic (EM) conductors over a strike length of 19.3 kilometres.

    The new drilling follows a geophysical review which enabled Ardiden to expand its mining claim package to 5,300 hectares at the project and triple the strike length of the EM anomalies.

    These EM conductors have helped deliver graphite grades in excess of 10% within the existing Thomas Lake Road prospect (11.4%) and two previously unexplored zones known as Silver Star (11.8% graphite) and Silver Birch (13.6%).

    Drilling at Manitouwadge earlier this year confirmed the continuity of surface graphite at depth, with 9.7 metres grading 2.42% graphitic carbon (CG) from 34.7 metres, including 4.7 metres at 4.06% CG from 34.7 metres.

    Another hole in the same drill program returned 6.7 metres at 2.41% CG form 29 metres.

    Importantly, previous metallurgical testing on graphite at Manitouwadge indicated a premium product with jumbo and large flake graphite distribution of up to 80%.

    Source : Proactive Investors
  10. forum rang 4 Louis Pasciuto 15 november 2015 00:37
    Huawei onthult supersnelle oplaadtechniek
    De Chinese smartphonefabrikant Huawei heeft tijdens een symposium over batterijen in Japan een supersnelle manier van opladen getoond.

    Tijdens de demonstratie laadden de Chinezen een 3000mAh-accu van 0 naar 48 procent in 5 minuten. Een 600mAh-batterij werd tot 68 procent opgeladen in slechts 2 minuten. Ter referentie: de iPhone 6S beschikt over een 1750mAh-batterij en de Galaxy S6 heeft een 2550mAh-batterij.

    Huawei claimt dat de nieuwe techniek, die met het supersterke en supergeleidende grafeen werkt, ervoor zorgt dat batterijen 10 keer zo snel worden opgeladen, zonder dat het ten koste gaat van de levensduur van de batterijen.

    "We zijn ervan overtuigd dat deze doorbraak in snel opladen tot een nieuwe revolutie in elektronische apparaten leidt", schrijft het bedrijf in een persbericht. "Binnenkort kunnen we onze batterijen opladen in de tijd die het kost om een kopje koffie in te schenken!"

  11. [verwijderd] 15 november 2015 12:50
    Elektrische auto’s zijn nu al beter en goedkoper dan ‘fossiele’ auto’s en de voordelen nemen snel toe. Met dit tempo zullen benzine- en dieselauto’s over tien jaar hun waarde verloren hebben. En na nog eens tien jaar zijn ze helemaal nergens meer

    www.ftm.nl/column/na-2025-is-er-geen-...
  12. gerrit 69 10 december 2015 23:19
    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24863...
    do 10 dec 2015, 22:50
    Ford investeert fors in elektrisch rijden
    DEARBORN (AFN) - Ford investeert 4,5 miljard dollar (4,1 miljard euro) in de verdere ontwikkeling en productie van batterijen voor elektrisch aangedreven auto's. De Amerikaanse autofabrikant maakte donderdag ook bekend te werken aan dertien nieuwe elektrische en hybride modellen, die in 2020 op de markt moeten komen.
    Volgens het concern rijdt tegen het eind van dit decennium circa 40 procent van alle Fords op elektriciteit. De eerste nieuwe telg wordt eind volgend jaar al verwelkomd. Het gaat om de Focus Electric, die in een half uur voor 80 procent opgeladen kan zijn. Dat is goed voor een actieradius van ongeveer 160 kilometer.
    Om de plannen met elektrisch rijden te ondersteunen, laat Ford een laboratorium bouwen voor de verdere ontwikkeling van de benodigde batterijen. Dat lab, waar een prijskaartje aan hangt van 9 miljoen dollar, komt op het terrein van de Universiteit van Michigan.
121 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links