Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Evaluatie van een gedenkwaardige periode?

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Hans_U 11 maart 2004 19:24
    L.s.

    Zoals ongetwijfeld (bijna) iedereen, heb ik het koersverloop van vandaag met grote verbazing en onbegrip (een beetje) gevolgd.
    Niet dat ik echt verstand heb van de financiële markten, maar een beetje analyse wil ik er wel over kwijt:
    Constatering: dit is geen normaal koersverloop. De laatste tijd niet, gisteren al helemaal niet, en vandaag al hele-helemaal niet.
    Op fundamentele gronden zou je van Versatel juist een gematigder reactie verwachten op de algehele malaise:
    -geen dollar risico
    -omzet/winstverwachtingen ook redelijk onafhankelijk van economische situatie (veel omzet komt uit vaste, lange termijn contracten)
    -LT perspectieven als vluchthaven voor KT problemen

    Wie verkoopt er op deze schaal z’n Versatel aandelen als ‘iedereen’ ervan overtuigd is dat er op enige termijn significant hogere koersen op de borden zullen komen?

    Zou een groot-aandeelhouder kunnen zijn,lijkt me iets minder waarschijnlijk; als ik er een paar miljoen zou moeten verkopen (geen zorgen, geen plannen), zou ik dat gespreid doen om een hogere opbrengst te krijgen.

    Winstnemers die bang zijn voor zwaar weer? Zou kunnen, maar hoofdzakelijk als ze daartoe aangezet worden door dalende koersen. Meerderheid zal, gezien de vooruitzichten, geneigd zijn om te blijven zitten.

    Twijfelaars? Beleggers met hoogtevrees? Die hadden op 2.40 meer last van de hoogte moeten hebben. Lijkt me ook niet. Versatel is geen ‘hype’ aandeel waar veel lucht en risico inzit met een opgeblazen koers. Kijk naar koersen van vergelijkbare bedrijven, zitten we dik onder!

    Beleggers die meegaan met de flow en verkopen op lagere koersen? Ongetwijfeld, al dan niet met het idee om lager terug te kopen. Stop-losses al dan niet automatisch gezet zullen een flink deel van het recente aanbod bepaald hebben.

    Brengt me dan toch uiteindelijk tot mijn inschatting van de bron van de ellende : optreden van hedge fondsen. Flinke pakketten aandelen ‘lenen’, een ‘leen’ vergoedinkje betalen en vervolgens de markt murw beuken met eindeloos aanbod, het getriggerde extra aanbod bijtijds gedoseerd weer opvangen op lagere koersen. En dit een tijdje blijven herhalen.

    Als je er over nadenkt is Versatel een redelijk goed slachtoffer: er zit toekomstverwachting (=twijfel) in de koers, geen dividend rendement dat een bodem onder de koers legt.
    Veel aandeelhouders hebben lager ingekocht, en het is nu eenmaal gemakkelijker om bij dalende koersen winst veilig te stellen dan om je verlies te nemen.

    En zolang het maar naar beneden blijft gaan, is het ook niet aantrekkelijk voor diegenen die hier doorheen prikken en naar fundamenten en LT kijken om vol in te stappen. Gedoseerd instappen is dan het credo. Ik dacht zelf dat we gisteren het omslagpunt bereikt hadden met een sterk stijgende koers aan het eind van de dag en ook nog eens 2 miljoen stuks onderhands geplaatst (ongetwijfeld verkocht aan een IB-er die geacht wordt te weten wat ie doet).

    Kennelijk werd vandaag het proces met de wind in de rug van algehele beurs malaise en ‘Madrid’ nog even extra aangehouden.

    Het doet me feitelijk niets, zoals al vaker gezegd, ik maak normaliter de balans over een paar jaar op, maar, als mijn theorie in grote lijnen klopt, vind ik het toch wel zeer matige praktijken.
    En ook niet goed voor Versatel: als je zo’n voorbeeldige, voorspelde resultaten laat zien, hoor je niet met zo’n jo-jo koers beloond te worden, we hadden vandaag het beste fonds van de beurs moeten zijn!

    Nou ja, dan maar het beste fonds van 2004, nog zo'n 9 maanden te gaan, dat kan iets moois worden.

    Succes, en wijsheid, groeten, Hans.

    p.s. wie het beter weet mag het zeggen.

  2. [verwijderd] 11 maart 2004 19:36
    Hans, met een gemiddelde van 5300 stukjes per verkoop zijn weer veel particuliertjes hun stukjes kwijt. Ons fonds wordt nu van de grote jongens.
    Enige wat wij kunnen doen is inderdaad meegaan, buigen voor het geweld of barsten.
    Opgroeien gaat nu eenmaal gepaard met groeipijnen.
    Hans
    PS: heb ook weer gedoseerd bijgekocht. Dus heb ze nog allemaal
  3. [verwijderd] 11 maart 2004 19:43
    je denkte de koesrbewegingen rationeel te kunnen verklaren, vergeet dat maar de beurs is een groot psychologisch spel en op dag als vandaag met gemiddeld 3/4 % daling op de euro beurzen vallen goedkopere aandelen als versatel, getronics, hagemyer ten prooi aan de markt. Tis niet anders. das nies naders dan angst , en niet onterecht mijn inziens. De top van 2004 in de indexen kan mijns inziens al we weer gezet zijn in de indexen. dus koersen kunnen wek weer eens flinke schuivers gaan maken.
  4. [verwijderd] 11 maart 2004 19:56
    Een prima stuk dat ik van harte aanbeveel.
    Laat niemand zich schrik aanjagen.
    Fundamenteel is er niets veranderd.

    Maar Het aandeel Versatel wordt zo wel beschadigd en dat na deze berichten.

    Resultaten over 2003
    Omzetstijging van 132,2%
    Brito marge van 54%
    Ebitda groei van 379%
    Toename investeringen 28%
    Cash € 158,9

    verwachtingen 2004
    Omzet 570-590 een stijging van zo'n 20%
    Ebitda 110-120 een stijging met zo', 33,3%
    Investeringen meer dan € 100
    Positieve kasstroom

    Jammer dat er zo met dit aandeel wordt gesold.

    M.v.g.

    Jo
  5. [verwijderd] 11 maart 2004 21:32
    Hans ,

    Goed bericht. Van harte aanbevolen. Ik denk dat heel veel verkopen vandaag een opeenschakeling zijn van niet precies weten wat te doen. Ik heb zelf vandaag verkocht en weer goedkoper gekocht. Helaas heb ik niet op het goedkoopste punt teruggekocht. Vandaag dus op papier heel veel geld verloren. Aangezien ik mijn stukken zal vasthouden (althans mijn huidige aantal) spreek ik niet over verlies. Ik wordt er ook niet warm of koud van.
    Ik weet zeker dat met d etijd dit geld weer terugstroomt en anders pech gehad, eigen schuld.

    Ik moet erkennen dat PieterChristiaan gelijk heeft gekregen. Proficiat. Mogelijk zijn we morgen weer allemaal winnaars. Je hebt 1 punt niet aangehaald Hans. Namelijk dat morgen de opties komen. Ik ken de series nog niet. Stel dat er een serie 2 euro is. Die kost morgen nog niet zo veel, bij de huisige koers en sentiment. Een call-optie van 10 cent 2 euro 3 maands zou zo maar kunnen. Koop er eens 1000. Dat kost je 10.000 euro en de kans dat je daar 50 tot 100 % mee scoort acht ik zeer hoog.
    Jij hebt zelf diverse keren hedge funds genoemd. Zij zijn het die in staat zijn dit aandeel in now time naar 3 euro te laten stijgen, op het moment dat het hun goed uit komt. Ik wacht mogen de optie-series af en zal mijn strategie bepalen. De koers van vandaag zou daar best eens mee te maken kunnen hebben. Geholpen door het slechte nieuws van de aanslagen. Bah, wat is beleggen toch een rotwereld. Ja, er wordt altijd misbruik/gebruik gemaakt van de omstandigheden van dit moment.

    Succes morgen en reken maar dat het goed komt met Versatel

    Groet

    Andre

  6. Hans_U 11 maart 2004 21:48
    Andre,
    ik heb opties bewust niet genoemd omdat ik niet goed in kan schatten wat de invloed op de huidige koers geweest is. Ze zullen vast wel een rol spelen, maar welke??

    Ik ben een beetje bang dat het spel met opties nog extremer uit zal pakken, er staan dan nog grotere belangen op het spel en als je ziet hoe nu al de koers te manipuleren is, hoe zal het dan gaan als er partijen grote optie posities ingenomen hebben?
    Blijft toch een explosieve cocktail: relatief klein fonds, lage nominale koers, heftige koersbewegingen en opties. Ik begin er niet aan.

    Ik ben benieuwd, hopelijk dat op den duur ook de bedrijfsvoering nog eens een rolletje krijgt in de koersvorming :-)

    succes, groeten, Hans.

6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0643 -0,27%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.380,57 +0,05%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links