Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,700 19 apr 2024 17:35
  • -0,280 (-4,68%) Dagrange 5,700 - 5,925
  • 569.243 Gem. (3M) 307,3K

TOMTOM SEPTEMBER 2015

4.651 Posts
Pagina: «« 1 ... 145 146 147 148 149 ... 233 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 september 2015 09:52
    quote:

    me and myself schreef op 18 september 2015 09:43:

    Ook voor TT komen er nog dips aan. Op zijn minst zal steun 9.50 getest gaan worden. En Goddijn geloof ik al helemaal niet. Hij voorspelde al vanaf 2012 groei maar dat werd ieder jaar uitgesteld. Ook Goddijn weet niet hoe de economie in 2016 zal gaan. Als China en allle Brisk landen klappen zal ook Europa klappen. Ook het vluchtelingen probleem nu in Europa zal de economie ook geen boost geven dat kost juist veel geld
    Volgt de boel al sinds 2012, maar is een maand lid. Lol.
  2. forum rang 4 eduardo3105 18 september 2015 09:52
    quote:

    R8GT schreef op 18 september 2015 09:36:

    Ok prima, laat maar zitten
    alles trekt men hier gelijk naar het persoonlijke
    ik geef een algemeen beeld inzicht wat ik denk waarom de FED de rente niet durft aan te passen en iedereen haalt hier lulkoek naar voren
    ik denk dat ik hier niet minder investeer dan anderen en ook zeker in niet minder markten, dus die opmerking slaat nergens op.

    terug naar TT is beter, succes
    geen politiek , geen mening over de FED, gewoon luisteren naar al het goede van TT en er komt nog zoveel goeds aan, dus plenty om over te schrijven.

    Wies, je begint een beetje op Rien Kramer te lijken. Hij had het 10-15 jaar (of was het al 20 jaar) geleden ook over instorting vh systeem. Omdat z'n motivatie wel hout sneed zat ik regelmatig short en deed even niks. Ik heb daardoor wel een behoorlijk stuk van de vorige hausse gemist. Ze verzinnen nl. steeds weer iets nieuws om eea te redden. Ze drukken gewoon geld bij zonder aan te geven hoeveel. We weten zelfs niet meer hoeveel goud als dekking voor al die eur en usd aanwezig is. Dat is de macht van het grote geld. Daar kan je je druk over maken maar het is gewoon een feit. Ze konden nu de rente niet verhogen omdat 70% vd zgn kenners het niet meer verwachtte. Een renteverhoging had dus een schok op de beurzen gegeven. Wordt nu gewoon in december. Hopenlijk gaan de 3ekw cijfers ons helpen om de beurzen steun te geven. Met TT komt het inderdaad wel goed.
  3. harrysnel 18 september 2015 09:57
    Mensen die hier vaak lezen weten dat ik positief ben over TT. Ben ik nog steeds (zelfs nog meer na kwantificering orderboek) en ik houd een grote positie aan. Met afstand grootste positie in port en ik zie nog enorm opwaarts potentieel.

    Dat neemt niet weg dat ik me helemaal kan vinden in de strekking van het verhaal van Wies. Bovendien, als je geen risico's ziet voor welke positie dan ook in je portefeuille, dan moet je beter zoeken. Wies zit gewoon long TT en dat is juist in deze macro omgeving een teken van enorm vertrouwen.

    Jaren geleden zat ik iedere eerste vrijdag vd maand klaar voor het banenrapport uit de VS. Had netjes de verwachte banengroei, werkloosheidspercentage's voor me liggen. Om half 3 was het dan reageren: beter dan verwacht, bijstelling vorige maanden, onderliggende uitsplitsing cijfers naar sector overheid/landbouw etc, hoeveel mensen zoeken niet meer naar baan en staan niet ingeschreven etc.

    Nu, jaren later, vergeet ik het regelmatig. Zie ik een hoog volume, veel geknipper en denk dan.....o ja het is weer banenrapport:). Zelfde geldt voor de PMI, ISM, de activiteit in de regio Philadelphia, de kleur van de stropdas van Draghi....

    Waarom? Ik heb geleerd dat de uitleg van het goed/slecht zijn van de cijfers altijd achteraf plaatsvindt. En weer aangepast wordt als de beurs alsnog draait. Interpretatie volgt beurskoers. De beurs, in essentie, blijft een kwestie van kopers VS verkopers.

    Het is ook zo met kwantitatieve/fundamentele analyse. Beleggen obv kengetallen als dividend rendement, k/w verhouding, ROA etc.......allemaal leuk en aardig maar dit gaat alleen maar goed zolang andere beleggers zich ook aan deze overwegingen houden. Dus ben je de eerste die obv div. rendement port samenstelt en volgt de rest vd beleggers de jaren erna met het inrichten van port obv deze overweging....dan is het feest.

    Lang verhaal maar nu kom ik op wat Wies bedoelt (denk ik): koersen van aandelen houden zich niet aan strikte regeltjes hoe een aandeel gewaardeerd moet worden. Tijden van economische bloei met stijgende bedrijfswinsten is helemaal geen garantie voor hogere koersen. Unilever steeg naar een alltime high ondanks dat het bedrijfsmatig teleurstelt. Als een k/w verhouding van 15 nu normaal is kan dat over 2 jaar gemiddeld zakken naar 10 omdat bv de rente hoger staat. Of omdat staatsobligaties ineens wel acceptabel alternatief zijn.

    Als ik Wies luister dan hoor ik dat hij bezorgd is over de koersen omdat die door maatregelen (QE) en ontwikkelingen (TINA) uit het lood getrokken zijn. Het is als een elastiek dat op knappen staat omdat de koopkant steun heeft gehad van politiek, geen alternatief had en met het elastiek in de hand nog verder naar achteren gelopen is. Vandaar ook zijn bezorgdheid over zwakke longs in het aandeel, roep om dividend om ander soort aandeelhouders (kwalitatief minder is mijn mening;) maar goed voor koers) in TT te krijgen, nu gebruik maken van het momentum om waarde te ontsluiten want je weet niet wat de algehele beurs doet etc.

    Hij kan ernaast zitten (uiteraard) en timing is het meest lastige op de beurs wat er is. Zelfs met achteraf juiste visie is het nog moeilijk te profiteren. Voor mij voelt de beurs ook onnatuurlijk, gemanipuleerd. En gezien koersverloop op beurzen denk ik dat daling aanstaande is. Maar dat is gevoelsmatig en voor mijn mening 1000 betere. Wil ook niet afhankelijk zijn van de macrobeweging die niet te voorspellen is en reageer liever op een scenario als het zich ontvouwt dan dat ik probeer te voorspellen.
  4. [verwijderd] 18 september 2015 10:16
    quote:

    me and myself schreef op 18 september 2015 10:01:

    Nieman weet of het goed komt met TT. Jaren geleden onzet van 1.7 miljard dat werd de helft .Wie had dat voorzien? Google kan TT zo van de kaart vegen . TT zal het niet gemakkelijk krijgen.
    Iedereen hier is ervan overtuigd dat het met TomTom goed komt. Iedereen behalve jij. Momenteel dan, omdat je te vroeg bent uitgestapt en hoopt op een dipje om weer te kunnen instappen en je hier weer de grootste positieveling kan uithangen.
    Voor de prijs van de grootste forum-hypocriet maak je een uitstekende kans.
  5. Black Money 18 september 2015 10:21
    quote:

    R8GT schreef op 18 september 2015 09:06:

    [quote alias=leonardus65 id=8803375 date=201509180837]
    @R8GT ik verwacht die crisis ook wel, maar waarin ga je je geld steken. Rusland wordt de graanschuur voor Europa, olie blijft nog wel even goedkoop, koffie waarschijnlijk wel, goud en zilver waarschijnlijk ook wel maar fysiek? Laat dan een bunker bouwen(vader van een kennis heeft er één gebouwd want hij verwachte een atoomoorlog 20 jaar geleden)

    [/quote

    je kan fysiek Goud en Zilver gewoon kopen en bij de Bank opslaan en laten houden op je effecten rekening, valt de Bank om is je effecten rekening van jou en blijft buiten schot.

    www.goudbank-antwerpen.com

    hier kan je live de goudprijs volgen omgezet naar euro en zie je ook in welke hoeveelheid je wilt kopen.

    je bank/broker regelt alles transport, opslag, verzekering en op je effecten rekening

    Als het echt zo erg wordt als jij voorspelt dan zou ik het goud niet bij de bank durven laten liggen maar lekker thuis in de kluis. Als de ank omvalt kan jij de curator wijs proberen te maken dat het goud echt van jou is...

    @R8GT: Hoe zie jij fysiek vastgoed in dit opzicht om je geld in te investeren?
  6. [verwijderd] 18 september 2015 10:49

    @ BlackMoney, sorry vergeten te schrijven

    effecten rekening is bezit
    cash op lopende rekening heeft de Bank voor jou in beheer, daar zit het verschil.
    er komt geen Banken crisis meer, ik heb het over een balancen van schuldberg tegenover aflossingen

    het gaat allang niet meer om aflossen van het hoofdbedrag, het gaat om het kunnen servicen van je debt, met een NUL rente is het makkelijk voor ons de schuldberg vooruit te schuiven en zelfs te laten groeien, want je serviced NUL rentewaarde, maar dit kan niet eeuwig durend zijn, probleem is zodra je de rente aanpast dan gaan schulden geld kosten, en zodra iets wat gaat kosten moet er geld vrijgemaakt worden om te betalen, wel waar zit nu al dat gedrukte papieren geld van de FED, precies op Wall Street, dus waar moet het straks vandaan komen als die kraan dicht gaat, precies uit Wall Street, is allemaal geen rocket science , gewoon balanceren van gelden.

    waarom kan de US surviven met NUL rente en gaat bvb Brasil kapot, wel omdat Wall Street de onderliggende waarde is , de DOW en NASDAQ en in Brasil is dat de Bovespa, wel die is gehalveerd.

    voor onroerend goed is Nederland goedkoop, zeker als je van de banken executie verkopen op appartementjes kan kopen, die gaan geloof ik aan 80 cent in de Euro en je kan de vorige eigenaar als huurder meekrijgen, die heeft enkel een restschuld bij de Bank.
    denk dat veel particulieren dat wel aandurven.
    Pieren van het Imtech draadje doet veel in onroerend goed en heeft daar veel succes bij, wel allemaal voor inkoop voor verhuur, je kunt hem beter vragen dan mij, echt een super vent heb er mee gelunched met zijn partner en die doen dat dus als business.
    succes
  7. Eurio1 18 september 2015 10:58
    O jongen alsjeblieft, neem een hobby. Een beetje posten als loner doet je geen goed, stompt af. Je bent het levende bewijs.
    quote:

    me and myself schreef op 18 september 2015 10:51:

    Je hoeft geen waarzegger te zijn om te voorspellen dat de steun 9.50 opgezocht gaat worden en dan maar hopen dat het houdt. TT heeft een rit van 25% erop zitten vanaf de 8 naar 10. En dat zonder de verwachte VW Maps en Bosch deals.
  8. Dokus 18 september 2015 11:00
    quote:

    R8GT schreef op 18 september 2015 10:49:

    @ BlackMoney, sorry vergeten te schrijven

    effecten rekening is bezit
    cash op lopende rekening heeft de Bank voor jou in beheer, daar zit het verschil.
    er komt geen Banken crisis meer, ik heb het over een balancen van schuldberg tegenover aflossingen

    het gaat allang niet meer om aflossen van het hoofdbedrag, het gaat om het kunnen servicen van je debt, met een NUL rente is het makkelijk voor ons de schuldberg vooruit te schuiven en zelfs te laten groeien, want je serviced NUL rentewaarde, maar dit kan niet eeuwig durend zijn, probleem is zodra je de rente aanpast dan gaan schulden geld kosten, en zodra iets wat gaat kosten moet er geld vrijgemaakt worden om te betalen, wel waar zit nu al dat gedrukte papieren geld van de FED, precies op Wall Street, dus waar moet het straks vandaan komen als die kraan dicht gaat, precies uit Wall Street, is allemaal geen rocket science , gewoon balanceren van gelden.

    waarom kan de US surviven met NUL rente en gaat bvb Brasil kapot, wel omdat Wall Street de onderliggende waarde is , de DOW en NASDAQ en in Brasil is dat de Bovespa, wel die is gehalveerd.

    voor onroerend goed is Nederland goedkoop, zeker als je van de banken executie verkopen op appartementjes kan kopen, die gaan geloof ik aan 80 cent in de Euro en je kan de vorige eigenaar als huurder meekrijgen, die heeft enkel een restschuld bij de Bank.
    denk dat veel particulieren dat wel aandurven.
    Pieren van het Imtech draadje doet veel in onroerend goed en heeft daar veel succes bij, wel allemaal voor inkoop voor verhuur, je kunt hem beter vragen dan mij, echt een super vent heb er mee gelunched met zijn partner en die doen dat dus als business.
    succes
    het is wel heeeeel zwart wit je verhaal. En ook erg worse case scenario

    ik zie de economie als een iemand die weer opnieuw moet leren lopen. Je ondersteunt hem door een rolstoel te geven. Haal je die rolstoel in een keer weg, ja dan flikkert hij weer om. maar doe je dat geleidelijk aan. laat je hem eerst een 5 minuten en daarna een uur zonder rolstoel, dan kan hij er aan wennen en gaat hij langzaam aan weer lopen.

    jouw verhaal gaat uit van het feit dat je hem meteen de rolstoel afpakt. dus dat de rente meteen weer naar 4 a 5% gaat.

    tis niet zo zwart wit als jij hier stelt.
  9. [verwijderd] 18 september 2015 11:13

    Neen, ik heb het over een half % oplopend naar 1,5% voor 3 jaar, maar zelfs dat lijkt erg, erg moeilijk voor de FED, ze willen wel, maar weten niet hoe, die Pensioenfondsen die moeten eerst van speculatieve Gelden naar waarde renderende Gelden, maar welke' veilige' Obligaties en welke rente brieven , dat kan enkel als de rente van die NUL lijn afgaat.

    maar goed, ik gaf slechts een mening waarom ik denk dat de FED het zo moeilijk heeft een aanpassing te doen.

    Harry, daarom is Pharma ook zo interessant, dat is ook een hedge sector, maar welke moet je daar nu nemen, moet je voor de grote gaan bvb Astra Zenica of zo ? of voor de kleinere ?
    en hoeveel van die Coucke's lopen in die Pharma sector rond , ook niet zo'n fris figuur, toch ?
  10. recital 18 september 2015 11:35
    Google app meest gebruikte navigatieapp
    Smart Mobility 18 september 201518 september 2015

    Niet de TomTom- of de ANWB-app, maar de Google-app is het populairst onder automobilisten.

    Dit blijkt uit een onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) onder bijna 4000 automobilisten naar het bezit en gebruik van navigatiesystemen in Nederland.

    91% van de Nederlandse automobilisten bezit een navigatiesysteem. Van die automobilisten heeft verreweg het grootste deel (67%) een los navigatiesysteem, 45% heeft een navigatie-app voor bijvoorbeeld de smartphone of tablet, en 27% heeft een in de auto ingebouwd systeem.

    De meeste bezitters van navigatie-apps hebben de app van Google Maps op hun telefoon of tablet. De ANWB-app en de app van TomTom hebben elk nog een aandeel van meer dan 10%, de andere mogelijke navigatie-apps zijn blijkbaar minder populair.

    Ook op de vraag welke app men het meest gebruikt, wordt Google Maps het meest genoemd (62%), op afstand gevolgd door een eventuele andere standaardkaartenapplicatie die al op de smartphone of tablet stond (19%) en de TomTom-app (8%). De ANWB-app, die 15% van de navigatie-appbezitters op zijn telefoon of tablet heeft staan wordt slechts door 2,7% gebruikt.

    Één op de drie van de gebruikte navigatiesystemen geeft filemeldingen. Maar 5% van alle navigatiebezitters heeft een abonnement op real time file-informatie.

    Automobilisten gebruiken vaak ook andere bronnen voor filemeldingen onderweg, voornamelijk de radio (voor en tijdens de reis), internetpagina’s (vooraf) en Dynamische Route Informatie Panelen (DRIPs) langs de weg (tijdens de reis).
    www.verkeersnet.nl/16741/google-app-m...
4.651 Posts
Pagina: «« 1 ... 145 146 147 148 149 ... 233 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links