Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Van Lanschot Kempen NV AEX:VLK.NL, NL0000302636

  • 32,300 19 apr 2024 17:38
  • -0,100 (-0,31%) Dagrange 32,000 - 32,450
  • 41.507 Gem. (3M) 88,1K

Van Lanschot kosten gaan nog dalen

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 augustus 2015 16:29
    Van Lanschot kosten gaan nog dalen - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De winst van Van Lanschot (LANS.AE) was hoger dan verwacht, stelt Albert Ploegh van ING, maar was te danken aan de Merchant Bank en niet aan de kernactiviteiten Private Banking en Asset Management. De instroom van beheerd vermogen bij die laatste twee divisies stelt teleur, maar de snelle afbouw van de portefeuille met zakelijke leningen is positief en levert een sterke kapitaalpositie op. Ploegh verwacht aanzienlijk betere cijfers als de kostenbesparingen vrucht gaan afwerpen. Voor een rendement op eigen vermogen van 10% of meer is echter meer instroom van vermogen nodig, denkt hij. ING heeft een buy-advies en koersdoel van EUR22,50. Het aandeel Van Lanschot noteert dinsdag rond 10.55 uur 4,4% hoger op EUR22,07. De Smallcap-index stijgt 3,0%. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  2. forum rang 10 voda 25 augustus 2015 16:33
    Van Lanschot CFRO: De schrik zit er aardig in

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De schrik bij de klanten van Van Lanschot nv (LANS.AE) zit er aardig in, na de paniek op de aandelenbeurzen van maandag, zegt chief financial and risk officer Constant Korthout van Van Lanschot dinsdag in een toelichting op de halfjaarcijfers.

    "De zorgen komen met name uit China", aldus Korthout. "Voor ons als bank is het belangrijk om dichtbij onze klanten te staan. We doen dat ook. Onze bankiers zijn heel druk om met klanten hierover in gesprek te raken."

    De typische Van Lanschot-klant is een langetermijnbelegger, zegt Korthout en de bank adviseert klanten op de lange termijn om vooral niet in paniek te raken.

    Bij de portefeuilles die de bank beheert of waar de bank advies over geeft is het belang in de opkomende markten wat lager gemaakt, maar Van Lanschot is van mening dat de aandelenbelangen in de portefeuilles op peil moeten blijven. "We denken dat de rente nog geruime tijd laag zal blijven", aldus Korthout.

    De financieel directeur heeft geen cijfers paraat over hoeveel transacties de bank heeft verwerkt op de volatiele beursdag van maandag, toen de Chinese aandelenmarkt ruim 8% inleverde en de AEX ook tijdelijk een vergelijkbaar verlies op de borden liet zien, alvorens 5% lager te sluiten.

    "Er zullen ongetwijfeld meer transacties zijn geweest, maar over het algemeen hebben onze klanten een langetermijnblik", aldus Korthout.


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


  3. forum rang 10 voda 25 augustus 2015 16:34
    Merchant Bank Kempen stuwt winst Van Lanschot - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De halfjaarwinst van Van Lanschot (LANS.AE) was iets beter dan verwacht, stelt analist Cor Kluis van Rabobank, vooral dankzij de sterk dealflow bij de Merchant Bank Kempen & Co. Dit leidde tot hogere bonussen wat bijdroeg aan hoger dan verwachte kosten, samen met marketing- en IT-kosten. Een aandachtspuntje is dat bij de private bank per saldo evenveel vermogen in- als uitstroomde, terwijl bij de vermogensbeheerder EUR400 miljoen uitstroomde, waar de analist op een instroom van EUR200 miljoen rekende. Rabobank heeft een hold-advies en koersdoel van EUR23,50. Het aandeel Van Lanschot noteert dinsdag rond 9.35 uur 6,1% hoger op EUR21,94, waarmee het verlies van 'Zwarte Maandag' is ingelopen. De Smallcap-index stijgt 2,4%. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  4. forum rang 10 voda 25 augustus 2015 16:43
    Van Lanschot winst lager, maar beter van kwaliteit

    Door Archie van Riemsdijk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Van Lanschot (LANS.AE) heeft in het eerste helft van het jaar 31% minder winst geboekt, maar die winst was wel van betere kwaliteit, stelt de private bank uit Den Bosch dinsdag bij de halfjaarcijfers.

    De nettowinst bedroeg EUR34 miljoen, tegen EUR49 miljoen over de eerste helft van 2014, toen er een substantieel verkoopresultaat werd geboekt op effecten en deelnemingen.

    De belangrijkste inkomstenbron, de provisies, stegen echter met 24%, merkt bestuursvoorzitter Karl Guha op in de begeleidende persverklaring, terwijl de inkomsten uit effecten- en andere transacties fors lager waren.

    Guha zegt tevreden te zijn over de nettowinst en goed op koers te liggen om de langetermijndoelen van de bank te halen. Hij wijst erop dat alle drie kernactiviteiten, Private Banking, Asset Management en Merchant Banking een positieve bijdrage leverden aan de winst.

    De toevertrouwde middelen van klanten, of 'client assets', stegen ten opzichte van eind vorig jaar met EUR1,1 miljard tot EUR58,5 miljard. Ongeveer de helft daarvan kwam van particuliere klanten en de andere helft van institutionele klanten.

    Bij Private Banking stegen de provisie-inkomsten met 18%, terwijl er voldoende nieuwe hypotheken werden verstrekt om de trend van vervroegde aflossingen te compenseren. De kredietvoorzieningen stegen van EUR4,1 miljoen vorig jaar naar EUR16 miljoen, mede door een aanscherping van de criteria.

    Bij de vermogensbeheerder Kempen Capital Management bleven de provisie-inkomsten stabiel, op EUR41 miljoen, terwijl het beheerd vermogen met EUR0,5 miljard steeg tot EUR28 miljard. Er was een uitstroom van vermogen bij een aantal beleggingsstrategieen, terwijl de strategie gericht op bedrijfsobligaties een instroom kende van klanten.

    Bij de divisie Merchant Banking tenslotte verdubbelden de provisie-inkomsten bijna tot EUR40,5 miljoen, van EUR20,4 miljoen een jaar eerder, dankzij de betrokkenheid bij een groot aantal transacties.

    Bij de zakelijke kredieten, die Van Lanschot aan het afbouwen is, daalden de rente-inkomsten tot EUR31 miljoen, van EUR35 miljoen. De voorzieningen voor slechte leningen daalden hier naar EUR13 miljoen van EUR31 miljoen.

    Het resultaat uit de verkoop van effecten en deelnemingen was veel lager dan een jaar eerder: het daalde naar EUR9,3 miljoen, van EUR41,9 miljoen. Ook het resultaat uit financiele transacties daalde naar EUR19,2 miljoen van EUR29,8 miljoen.

    Van Lanschot is bezig zijn producten en processen te vereenvoudigen, de IT-infrastructuur efficienter te maken en de back office-activiteiten te stroomlijnen. Dit zorgt voor tijdelijk hogere kosten, maar moet uiteindelijk de kosten terugdringen tot een efficiencyratio van 60-65% in 2017.


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

  5. Wilmetpensioen 12 september 2015 08:55
    Huidige daling biedt weer mooie koopkansen! Lang leve de algemene beurstrends. Er lijkt met dit aandeel niets bijzonders aan de hand. Er zit een stijging in het verschiet, mogelijk tot het oude niveau van voor Floris Deckers, namelijk € 38,- en daarna houdt de formule op.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Van Lanschot Kempen weet wat aandeelhouders willen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links