Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Wereldhave AEX:WHA.NL, NL0000289213

  • 14,100 19 apr 2024 17:35
  • +0,020 (+0,14%) Dagrange 14,000 - 14,100
  • 92.718 Gem. (3M) 90,8K

Wat gaan de laatste 6 maanden brengen.

121 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Porscheknakker 1 september 2015 18:02
    Mr. Franz, het lukt niet zo erg met de 55 euro.
    Computers van de beursgrootheden zijn naar beneden afgesteld.
    Of zijn er particulieren die verkocht hebben? Ik kan me dit niet voorstellen.
    Ik houd het op computerhandel. Daadwerkelijk wordt er dan niets gekocht of verkocht.
    Gewoon dit gelazer ff afwachten.
    Daarna verwacht ik zeker, dat de 55 euro gebroken zal worden.
  2. forum rang 5 Porscheknakker 2 september 2015 17:40
    JP Morgan zijn oplichters. Zie hieronder het koersadvies van onze ING-deskundigen. Alleen deze denken maar weten niets.

    Voor de komende twee jaar is ING optimistisch over Wereldhave. Zowel in 2016 als 2017 levert het aandeel meer dividend op, denken de analisten. De bank houdt wel vast aan zijn prijsdoel van 63,10 euro.
  3. altijdwat 12 september 2015 18:38
    En gisteren gezakt onder de 50,00 euro. Had ik niet verwacht. De beurs is eigenlijk een mooi fenomeen. China kucht en heel de wereld gaat op zijn achterste poten. Wat een ellende wordt er weer over de beurs uitgestort. Het is niet alleen WH maar ook ASML, Altice, ING, Aegon e.d. Overal hoor ik geluiden dat de beurs gemanipuleerd word door Goldman Sachs, JP Morgan e.d. De consument in Nederland echter krijgt weer wat meer vertrouwen en geeft het weer wat makkelijker uit. De economie gaat volgend jaar harder groeien dan verwacht. Het MKB zal daarbij weer winkels willen openen/huren dus goed voor WH zou je zeggen. Kortom ik hou vast aan deze gedachte en verkoop zeker niet op deze lagere koersen.
  4. pieter1 15 september 2015 11:43
    'Fysieke winkel blijft belangrijk ondanks opmars online' Foto: ANP Gepubliceerd: 15 september 2015 05:5715-09-15 05:57

    Laatste update: 15 september 2015 07:4615-09-15 07:46 ????Deel ???? De fysieke winkels binnen de detailhandel blijven belangrijk voor consumenten ondanks een sterk groeiend marktaandeel van online winkelen binnen deze sector.
    Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerde sectoranalyse van ABN Amro.

    De bank verwacht dat het aandeel van online winkels in de totale detailhandel-omzet de komende tijd groeit met 7 tot 9 procent per jaar.

    De verschillen binnen de sector zijn groot. ABN verwacht de sterkste groei in de markten die hier pas net mee zijn begonnen zoals de bouw- en supermarkten.

    Voor de analyse peilde ABN 3.500 consumenten over hun voorkeur voor online en offline winkelen. Daaruit blikt dat fysieke winkels nog steeds belangrijk blijven bij de online strategie van winkels. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld online geïnspireerd raken om offline iets te kopen.

    Ook willen kopers producten kunnen aanraken. Voor 40 procent van de ondervraagde consumenten is dit doorslaggevend bij de aanschaf van iets.

    Direct meenemen
    Een ander voordeel van fysieke winkels volgens ABN, is dat mensen producten direct mee naar huis kunnen nemen. Dit geldt vooral voor bouwmarkten, bijna 80 procent van de consumenten geeft aan nog net zo vaak een bouwmarkt te bezoeken.

    "De mogelijkheid iets te kunnen passen, een beroep te kunnen doen op kennis en kunde en de directe beschikbaarheid van producten wordt door bijna driekwart van de consumenten het meest gewaardeerd", zegt Saskia van de Scheur, sectoranalist detailhandel van ABN Amro.

    De detailhandel zit al jaren in zwaar weer. De financiële crisis heeft de sector hard geraakt en de opmars van online winkels heeft veel marktaandeel van grote spelers zoals V&D, Blokker en Hema afgesnoept. Maar vooral discountketens zoals Action en Primark maken het de traditionele ketens moeilijk
  5. pieter1 16 september 2015 15:57
    Wereldhave overweegt toekomst megawinkelcentrum

    16-09-2015 | Laatst gewijzigd: 16-09-2015
    Na de aankoop van de twee winkelcentrumportefeuilles in Nederland en Frankrijk wil Wereldhave voorlopig geen grote acquisities meer. Dit najaar besluit Wereldhave over de toekomst van megawinkelcentrum Itis in Helsinki.

    Topman Dirk Anbeek gelooft heilig in focus, stelt hij in een interview met Vastgoedmarkt. ‘Onze ambitie is om marktleider te worden in de categorie middelgrote winkelcentra. En daar gaan we voor goud, niet voor zilver of brons.’

    Dit najaar beslist de bedrijfstop over het lot van Itis. Dat Finse winkelcentrum is met 114.072 m2 allerminst een middelgroot winkelcentrum, maar het grootste overdekte stadswinkelcentrum van de Noord-Europese landen. Er zijn meer dan 160 winkels, dertig restaurants en cafetaria’s, twee grote warenhuizen (Stockmann en Anttila) en kantoren.

    Volgens Anbeek heeft Wereldhave ‘geen enkele’ groeiambitie meer in de Finse retailmarkt, hoewel zijn bedrijf ondanks de hardnekkige recessie aldaar in het eerste half jaar toch een prachtige 4,3 procent huurgroei wist te realiseren. Buiten Itis heeft Wereldhave er geen bezittingen.

    Er zijn volgens Anbeek drie strategische opties: Itis blijft integraal onderdeel uitmaken van de portefeuille; een partner zoeken die een belang in het centrum neemt; of volledige dispositie.

    Het centrum staat voor maar liefst 600 miljoen euro in de boeken. In 2014 werd nog een twee jaar durende renovatie en uitbreiding met 12.000 m2 afgerond. Anbeek wil geen voorkeur uitspreken, maar het zal iedereen duidelijk zijn dat de eerste twee opties in het geheel niet of minder goed stroken met het nagestreefde kampioenschap in middelgrote winkelcentra. Volledige verkoop van de megamall zou daarentegen juist wel naadloos passen en Wereldhave aan een flinke oorlogskas helpen zonder dat de aandeelhouders eraan te pas hoeven komen.

  6. Koning Insinuatie 3 oktober 2015 11:28
    Interim dividend inderdaad! Ik ben dezelfde mening toegedaan. Met name omdat grote partijen rond 49 euro zijn ingestapt en behoudens bijzondere omstandigheden niet zo snel zullen verkopen. Leuke bodem voorlopig zou je zeggen.

    Wat mij het meeste aanstaat is dat de panden grotendeels gefinancierd zijn tegen lagere vastgestelde rentes.
121 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Wereldhave voorziet beperkte winstgroei dit jaar

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links