Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pharming of Sopheon, wie ziet de overeenkomsten.

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 d' Aandelen ' 10 maart 2004 01:32
    Beste wat aangeslagen vaste forumbezoekers van het Sopheon forum.

    In mijn postings laat ik heel duidelijk merken dat ik geen emotionele binding heb met Sopheon en als ik eerlijk ben ook niet met de meeste andere fondsen waar ik aandelen van bezit, emotionele binding en hoop op betere tijden hebben mij overigens enorm veel geld gekost, geld dat ik nu terug verdien door laag in te stappen en op tijd winstjes te pakken, wat is daar eigenlijk mis mee vraag ik mij af.
    Maar velen hier op het forum hebben Sopheon ( Soof ) in hun hart gesloten als het een van de meest veelbelovende aandelen en volgen Sopheon tot op de voet en doen research voor zichzelf en anderen. Daar vind ik niets mis mee, maar gun een ander daar een totaal andere mening over te hebben en verhef het bedrijf Sopheon niet tot een soort heilig huisje waar iedere vorm van commentaar soms nogal kinderachtig de grond wordt ingeboord.
    Lees het boek van de beleggende psychiater Alexander Elder er maar eens op na en leer dat de beurs een strijdtoneel is waar het lijkt of alles toegestaan is om geld te verdienen, liegen, bedriegen, mooie verhalen vertellen, hoge verwachtingen koesterern en aanwakkeren, de zaken veel rooskleuriger voorstellen dan ze zijn, het lijkt soms op de beurs wel een psychologische strijd tussen allerlei personen em maar met een doel, geld verdienen, het laatste is trouwens gewoon heel legaal.
    Dus Dr. Jones verman u en wees een kerel die zich niet als een klein kind laat wegjagen omdat iemand anders de moed heeft er andere gedachten op na te houden en niet eens goed op de hoogte is met Sopheon, maar wel de koersbewegingen in de gaten houdt en daar zijn voordeel mee doet.

    Hieronder heb ik een stukje gekopieert van iemand die je gerust een Pharming gelovige mag noemen en aardige overeenkomsten vertoont met de gebeurtenissen op het door velen gewaardeerde Sopheon forum.
    _______________________________________________________________________
    "Er was eens een informatieverschaffer die 3 jaar lang iedereen van de laatste informatie verschafte en inzicht gaf in moeilijke materie rond het aandeel Pharming. De man was zeer goed op de hoogte en had in de drie jaar dat hij het aandeel volgde een respectabel netwerk opgebouwd waarin een groot aantal experts zaten die informatie hadden waardoor de informatieverschaffer voor op de markt kon reageren, en van alles goed of slecht eerder op de hoogte was dan dat de massa dit was.

    De informatieverschaffer vond het leuk om deze informatie te delen met geïnteresseerden wat meer dan twee jaar op een goede manier ging. Op het forum wat langzaam veranderde van het station van Breda naar station Amsterdam CS werd het steeds drukker en werd de groep mensen steeds gemêleerder en normen en waarden vervaagde.

    Het geschreeuw nam toe, er kwamen beterweters om de hoek kijken die de klok hadden horen luiden maar niet wisten waar de klepel hing, er kwamen allemaal zinloze discussies en men vond dat de informatieverschaffer arrogant was geworden omdat hij reageerde op de vele persoonlijke aanvallen aan zijn adres van meestal nieuwe aliassen (maar bekende personen).

    De informatieverschaffer was het zat. Gratis de laatste informatie verschaffen , zich altijd te hebben ingezet voor kennisdeling en dan als stank voor dank ook nog te worden aangevallen terwijl hij aan anderen niets mocht terugzeggen omdat hij dan arrogant was ?

    Hij besloot om zich terug te trekken en af en toe een nieuwsbrief uit te geven om de vele geïnteresseerden toch weer gratis echte informatie te verschaffen.

    Een tijdje volgde de informatieverschaffer de fora waar hij was uitgekotst en toetste zijn eigen informatie aan de informatie die op de fora verscheen. De informatieverschaffer zocht en zocht maar veel van de informatie die hij had was nergens terug te vinden. Duidelijk was dat de informatieverschaffer toegang had tot hele andere en meer informatie dan die op de fora verscheen. Duidelijk was ook dat de grootste schreeuwers en anti informatieverschaffer groep niet in staat was om ook maar een zeer klein deel van de informatie die in de markt te verkrijgen was hadden opgepikt en gedeeld. Hoogstens had men de klok horen luiden maar kon men de klepel niet vinden.

    Daarnaast was de informatieverschaffer een beetje doodgebeukt en had moeite om informatie te blijven delen, veel hield hij zelfs omgewild voor zichzelf met het gevolg dat de altijd zo grote kennis voorsprong op de markt die iedereen had compleet verdween zeker daar de grootste schreeuwers en anti informatieverschaffer groep niet in staat was om de informatie te verkrijgen en te delen.

    De informatieverschaffer baalde hiervan en zat te denken hoe een en ander toch kon worden rechtgetrokken en hij ook weer plezier zou hebben om iedereen gratis van de laatste echte informatie te voorzien, zodat het risico tot geldverlies of de juiste timing met geldwinst voor een ieder vergroot zou worden. Echter de informatieverschaffer zag geen oplossing op dit moment.

    Was zijn ego te groot ? Moest hij het beter weten ? Of wist hij het beter ? Zo lang je iets voor echt lang krijgt voorgeschoteld mis je het ook niet. Zodra het opeens weg is dan zien de meeste pas de waarde van wat ze hadden. Gratis de laatste informatie van bronnen die het echt wel beter weten dan de kleine man, 3 jaar lang, een grote voorsprong op de markt en een goed geolied kennisnetwerk.

    Nu weet men niet meer, men gokt of denkt het te weten of soms nog erger, men pretendeert het te weten, maar als jullie het echte nieuws wisten, dan was de stemming wel anders en de discussies ook.

    Pharming redt het wel, zonder problemen en met grote positieve verrassingen, jammer echter dat de informatieverschaffer op is en er een zeer groot kennisgat aan het opstaan is.

    Ook dit is geen sprookje en ik hoop dat men zich goed realiseert welke schade men heeft aangericht en men zichzelf de vraag stelt of dat het nu waard was. Happy end of niet met betrekking tot informatiedeling ? Dat ligt al lang niet meer alleen in de handen van de informatieverstrekker.

    De klok of de klepel ? "
    ________________________________________________________________________
    Mascleta, speciaal voor jou, je hoeft mijn naam niet in de verkleinende vorm te gebruiken, van verliefdheid is geen sprake en gezien je uitlatingen zou ik gezien mijn leeftijd je opa wel kunnen zijn, je gedraagt je werkelijk als een kind aan wiens speeltje men zit.

    Een wat oudere belegger die door schade en schande wat wijzer geworden is maar wel zo sportief om jullie allemaal veel succes te wensen met Sopheon waar ik er vandaag toch maar weer 10.000 stuks heb aangeschaft.

    Daan Zuyderduyn

  2. [verwijderd] 10 maart 2004 08:32
    Geachte Heer Delen ,

    Dr Jones schrijft al jaren voor de vaste aandeelhouders .
    Geeft GEEEN aankoop of verkoop adviezen.

    Vind het prima als mensen terzake kundig mij kunnen uitleggen waarom Accolade het niet red in de PPM scene van Garter.
    Waarom Compliance Monitor niks wordt via Siemens .

    Waarom Sopheon en de DBC's geen relatie met elkaar ?
    Als iemand met argumenten komt waarom de cashburn van minder dan 0,5milj GBP alsnog te hoog is ten opzichte van de toekomstige inkomsten dit jaar.
    Als iemand dus inhoudelijk ook kan uitleggen dat dit jaar NIET winstgevend kan worden afgesloten heb ik daar alleen maar waardering voor.

    Als iemand post niet inhoudelijk maar iemand een mooie verhalen poster vind over de rug van iemand anders heb ik niet zo.n hoge pet van U op.

    Dr jones zal niet over de rug van een ander postings doen tenzij iemand de boel opnaait.

    Dus ga er inhoudelijk aanwerken om de aandeelhouders te overtuigen dat we praten over shuffles en niet op vernaderende fundamenten.

    Gisteren en een maand geleden wist U namelijk zeker dat het om shuffles ging daarbij van mij een beeld neerzette die ik persoonlijk niet bij mij vind passen.

    Deze wereld is niet zo voor Dr Jones kom ik meer en meer tot de conclussie.
    De afgelopen jaren is het vaak gebeurt dat Dr jones zo werd afgezeken echter diegene die met mij hebben mee belegd hebben allemaal rendement.

    Ik kom dus tot de conclussie dat veel mensen over de rug van andere mensen geld willen verdienen nou dat mag .

    Ik ga U vertellen dat niet alle beleggers zo zijn.

    Vraag U zelf af hoelang duurt een Shuffle vanaf midden januari tot of is er wat verandering in wat fundamenten ??

    Nogmaals ik heb geen enkel probleem als mensen Sopheon met argumenten failliet zien gaan o.i.d want als ze mijn kunnen overtuigen zal het wel zo zijn. Echter Uw postings zijn eerder aan het adres van Snorkle of Dr jones en dat heeft niet zo veel met de koers of de fundamenten te maken.

    Het ga U goed.

  3. [verwijderd] 10 maart 2004 08:56
    Beste Daan

    Vind je niet dat mensen zelf wel kunnen uitmaken waar ze wel of niet in beleggen ?
    En om nu overeenkomsten, cq verschillen te zoeken tussen Sopheon en Pharming vind ik helemaal uit den boze, laat staan mensen !!
    Laat mensen in hun waarde daar heb je geen psychologie voor nodig.
    Als U denkt een nuttige bijdrage te kunnen leveren moet U dat doen, maar houd het netjes.
    We stappen dus af van Uw psychologie en bekijken gewone normen en waarden, die U als oudere toch zeker wel bezit, of in elk geval hebt meegekregen.
    Verbeter de wereld begin bij jezelf,
    Je moet het wel willen zien,

    Groetjes Jacky
  4. [verwijderd] 10 maart 2004 09:38
    Beste Daan,

    Ik ben ook iemand die de postings hier al een paar jaar volg.
    In de kern van je betoog heb je op een aantal punten heus gelijk.
    Alleen je inbreng roept zoveel wrevel op dat je boodschap helaas verloren gaat. Dat is jammer...zowel voor jou als voor de lezers die je toch probeert te bereiken (zoals ik). Ik meen ook dat jij al langer op de IEX-site rondloopt en publiceert, waarbij je postings een wat vriendelijker en zakelijker karakter hadden. Je lijkt wat cynischer en harder te posten.
    Kan natuurlijk ook een foutje van mijn geheugen zijn.
    Dr. Jones hoef ik niet te verdedigen aangezien hij zelf een heel intelligent en ethisch debater is met helaas (vooral voor hem)een heel groot en kwetsbaar ego. Dat is helaas het lot van mensen die de last van anderen dragen en invoelen. Ik volg zijn postings al zeer lang en nauwgezet en gelóóf me, ook heel kritisch aangezien ook ik niet gecharmeerd ben van de "profeet cultuur" die om hem heen lijkt te hangen.
    Dit zijn echter enkelingen, want de mensen die hem écht volgen (in de goede zins des woords !) kennen zijn beweegredenen en meelevendheid dat zich laat lezen als een open boek.
    Natuurlijk heeft Dr. Jones ook een groot financieel belang bij Sopheon en hoopt hij er ook nog rijk van te worden, dat is prima. Rijkdom is geen schande of etisch onverantwoord, noch het streven ernaar. Alleen hóe je daar komt en wát je ermee doet is belangrijk.
    Bij Dr. Jones is dat ok ...niet ten koste van een ander maar ten bate van een ander....daarin vindt hij zijn geluk.....echt een groot man en een aanwinst voor zijn familie en vrienden en de mensheid in algemene zin.
    Daarom ook begrijp ik zijn standpunt dat de fora hem te hard en te onvriendelijk zijn en hij zich terugtrekt/op de vlakte houdt, gelukkig besef ik ook dat zijn drijf(v?)eren hem toch altijd weer hierbrengen en hij zijn kennis MOET delen.

    Toch is hij hierin veel bescheidener en voorzichtiger dan de meesten hier en nog nimmer heb ik hem kunnen betrappen op beïnvloeding van medebeleggers anders dan via het publiceren van achtergrondgegevens en feiten.

    Beste Daan, probeer de man te doorgronden dan ken je ook zijn motieven.

    veel geluk, wijsheid en beleggingsplezier/winst toegewenst
  5. [verwijderd] 10 maart 2004 09:46
    Wat doe je hier eigenlijk nog Daantje wijsneus, ik zie vol vertrouwen jouw tegenposting tov van Dr Jones, dat snijdt hout met planken maar jij, met je leeftijd wat wil je daar mee zeggen joh. Ik blijf bij mijn mening en ik zie jou als een man met 8 verschillende maskers, maar ja zo kan je altijd wisselen dat andere het niet zien.
  6. [verwijderd] 10 maart 2004 13:30
    Ik las vanochtend het stuk van Daan, vervolgens het antwoord van Rick. Ik dacht verdikkie ze praten vrij normaal met elkaar, goede zaak. Mas het is in ieders belang, ook het jouwe dat er op dit forum een prettige sfeer heerst. Daan krijgt van mij het voordeel van de twijfel, ik ken hem niet, heb geen historie met hem, ik beoordeel hem op het verhaal van gisteren, waarvan ik dacht moet dat nou. En dat vond ik zeker de daarop volgende reacties van een ieder. Ik beoordeel hem ook op het verhaal van vandaag, waarover ik positief ben.

    Jouw ken ik van je berichten van afgelopen 3 - 4 maanden. Enthousiasmerend in stille tijden, altijd loyaal en de Soofzaak toegedaan. Af en toe lees ik een bericht van jou in de gedaante van soofforum waakhond (positief bedoeld). Advies: maak je toonzetting wat minder scherp (opbouwende kritiek), althans ik zie het nut er niet altijd van in.

    In dit specifiek geval Rick vs Daan, beoordeel je m.i. het helingsproces verkeerd in. Mas ze communiceren !!! Wat wil je nog meer ???? Kom op joh even terug in je hok en laat het even gaan.

    Nogmaals ik begrijp je goede bedoelingen, maar jouw wat agressieve reactie is niet hetgeen we nu kunnen gebruiken.

    Je teamgenoot

    Jan (qua leeftijd tussen jou en Daan in)

    PS Is mijn mening doe ermee wat je wilt.
  7. [verwijderd] 10 maart 2004 15:44
    Je hebt gellijk, frwr maar weet je waarom het om gaat ik heb Sopheon al vanaf de 28€ alles meegenmmaakt, en nu zie dat Sopheon heel heel goed bezig is, alles erop na gelezen, en dan krijg je van die akelige gasten die hier de boel lopen op te naaien om er zelf beter van te worden. Nu ook weer die ene Street of zo, aan die gasten hebben wij geen boodschap. Je hebt hier te maken met serieuze beleggers die weten wat Sopehon gaat doen in 2005. Jouw mening respecteer ik ten zeerste maar nogmaals al die andere losers, ga naar Prolion of RTC daar zijn ze wel op hun plaats.
  8. [verwijderd] 10 maart 2004 17:08
    Mascleta, kan je mij uitleggen waarom die loser thuis horen op
    het Prolionforum en/of RTCforum of daar geen serieuze beleggers zijn
    die net zoveel waarde aan hun aandelen hechten als jij aan Sopheon.
    Ik vind de laatste zin in je opmerking nergens opslaan.
    Ik bezit zelf o.a. aandelen Sopheon en RTC.
    Gr. Ad
  9. [verwijderd] 10 maart 2004 22:11
    Heren, frisse uiteenzetting belicht vanuit verschillende hoeken. Gezonde fijne benaderingen waarbij eenieder iets mee kan. Vanuit het rollenspel zoals door mij in verschillende fondsen al eens aangegeven een perfecte verhouding vandaag, in dit lijntje.
    Daan, Dr. Jones, A. Zwemmer, Frwere allen een aanbeveling van mij voor een stukje gezond verstand, volwassenheid en vooral vanuit het perspectief met het zelfde doel.
    DT, KT, MT, en LT beleggers maken de handel, zonder dit zou het zo wie zo saai zijn. Ieder respect voor elkaar en zie wat voor mooi eruit vloeit.

    Prachtig.

    Hans

    PS: voor ieder die hierover anders denk, een Quote van Henri Dunant(1828-1910, zwitsers filantroop, nobelprijs van de vrede, 1901), Verbeter de wereld en begin bij jezelf.

13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,64 +0,07%
EUR/USD 1,0725 +0,26%
FTSE 100 8.092,92 +0,65%
Germany40^ 17.956,30 -0,73%
Gold spot 2.327,89 +0,51%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
Flow T...
+5,38%
Fugro
+3,14%
NX FIL...
+3,09%
JUST E...
+1,52%

Dalers

ADYEN NV
-11,22%
WDP
-4,62%
VIVORY...
-2,79%
TomTom
-2,71%
Alfen ...
-2,46%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links