Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De accountant reus van het Kwaad.

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. wieweet 20 juni 2015 07:42
    Ex-KPMG’ers verdacht van fraude
    Bart Mos en Joris Polman



    Justitie verdenkt zes voormalig topmannen van accountantsreus KPMG van fraude. Dat zeggen bronnen dicht bij het strafrechtelijk onderzoek.



    Drie accountants hebben zich mogelijk schuldig gemaakt aan belastingfraude en valsheid in geschrifte bij de bouw van het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen.

    Nog eens drie andere ex-KPMG’ers zouden zich schuldig hebben gemaakt aan het verhullen van het betalen van steekpenningen door bouwreus Ballast Nedam aan agenten in onder meer Saoedi-Arabië.

    Justitie wil desgevraagd bevestigen noch ontkennen dat het OM het aantal onder verdenking staande accountants inmiddels heeft uitgebreid naar zes.

    vrgr
  2. wieweet 20 juni 2015 07:43
    ’Hommen is magie kwijt’
    Bart Mos en Joris Polman


    Amstelveen -
    Zijn kortstondige avontuur bij KPMG, dreigt een lelijke smet op het blazoen van topbestuurder Jan Hommen te worden.



    De Securities en Exchange Commission (SEC) zou een stokje hebben gestoken voor de benoeming van zijn opvolger bij KPMG. De door Hommen naar voren geschoven kandidaat heeft een onafhankelijkheidstoets van de Amerikaanse beurswaakhond niet doorstaan, stellen ingewijden.

    Een enkele insider beweert zelfs dat de kandidatuur „van de externe zwaargewicht” is ingetrokken.

    KPMG bevestigt dat er „een onafhankelijkheidskwestie” speelt. „Die zit in de sfeer van functies bij andere opdrachtgevers of privébeleggingen”, zegt een woordvoerder.

    vrgr
  3. wieweet 19 augustus 2015 16:39
    Jolande Sap commissaris bij KPMG

    19-08-2015 15:14

    AMSTERDAM (ANP) - Voormalig GroenLinks-leider Jolande Sap wordt commissaris bij KPMG Nederland. De nieuwe toezichthoudende raad van het door schandalen in opspraak geraakte accountants- en adviesbureau is daarmee compleet, liet de firma woensdag weten.

    De raad van commissarissen onder leiding van oud-werkgeversvoorman Bernard Wientjes bestaat nu volledig uit externe leden. Vicevoorzitter Laetitia Griffith zat net als Sap in de Tweede Kamer maar dan namens de VVD. Steven van Schilfgaarde was financieel topman van KPN, Jan Maarten Slagter leidde de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

    KPMG kampte de laatste jaren met een reeks affaires, zowel intern als bij bedrijven waar het geacht werd de boekhouding te controleren. Daarom is vorig jaar onder meer besloten een raad van externe adviseurs te belasten met het toezicht op de maatschap, in plaats van de vroegere raad die geheel uit partners bestond.

    Onder leiding van interim-topman Jan Hommen is KPMG bezig de bezem door de organisatie te halen. Zeven partners zijn al ,,om kwaliteitsredenen'' uit de maatschap gezet. De komende jaren wordt 24 miljoen euro geïnvesteerd in verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening en organisatie. De internationale tak van KPMG legt daar nog eens 30 miljoen euro bij. Er wordt onder meer gesneden in het aantal bestuurslagen.

    Kwaad zoekt Kwaad...

    vrgr
  4. [verwijderd] 19 augustus 2015 18:07
    Groen Links gaat voor Groot Geld, ik kan die mevrouw geen ongelijk geven.
    Ze wordt ingekocht voor de contacten in de haag, haar NAW-boekje is waar het om gaat, niets anders!

    Ze krijgt een eigen kamer+assistent en kan eindeloos declareren, het bekende werk.

    Het Administratiekantoor heeft nu wel een bonte stoet contacten ingekocht(voor geld is alles en iedereen te koop)...of het voldoende is?

    Hommen heeft ING als klant naar KPMG gebracht onder een meerjarig contract, voor de rest loopt de tent nog steeds leeg, dat Kasteel in Amstelveen staat nu voor 60% leeg, het is een onbetrouwbaar bedrijf, ze leveren geen kwaliteit weten we sinds de laatste schandalen....
  5. wieweet 27 augustus 2015 20:05
    Weer zware boete voor KPMG



    De slecht presterende accountantsreus KPMG krijgt opnieuw een zware boete opgelegd van de Nederlandse waakhond AFM.



    „Er is ons een voornemen tot oplegging van een bestuurlijke boete aangekondigd”, bevestigt een woordvoerder van KPMG na vragen van deze krant.

    Daarbij is volgens de zegsman nog geen bedrag genoemd. Maar verschillende bronnen rekenen op een miljoenenboete. KPMG kreeg in 2013 vanwege ’onvoldoende kwaliteitsbeleid en onjuiste, onvolledige en onduidelijke interne procedures’ al een boete van €881.000 van de toezichthouder.

    Het bolwerk van het Kwaad kraakt heerlijk verder...

    vrgr
  6. forum rang 9 josti5 27 augustus 2015 21:15
    quote:

    paulta schreef op 20 juni 2015 16:07:

    KPMG=oude economie.

    Er is zoveel veranderd, niet mee veranderen wordt dan uiteindelijk altijd fataal.

    Alle grotere klanten zijn nu verdwenen, het zal er om hangen of ze het gaan redden, Hommen heeft er geen zin meer in....
    Mijn oom en tante hebben bij KPMG decennia lang het 'huishouden' gerund: leiding over restaurant, schoonmaak, technische zaken etc.
    Het kantoor was gevestigd aan de Lairessestraat 139 in Amsterdam, en heette nog Klijnveld/Kraayenhoff. Toen het kantoor uit haar jasje groeide en verhuisde naar de Prinses Beatrixstraat, ging de oude inventaris de deur uit - momenteel zit ik aan een oud accountantsbureau van KK, al weer ruim 40 jaar in mijn bezit, dit bericht te tikken (prijs: een tientje).
    Indertijd ging men er prat op, het Koninklijk huis als klant te hebben -en inderdaad: Prins Bernhard kwam er regelmatig...
    Het was aan de Lairessestraat heerlijk dwalen in het weekeinde, hoewel er soms wel iemand zat te werken - en als oom en tante een feestje gaven, deed ik altijd mijn best om een vriendinnetje mee te nemen, want het was heeeerlijk vrijen geblazen in één van die stille ruimtes... Jaja:'mag ik Claudia even een rondleiding geven in het gebouw, tante?' -:)
    Het gloednieuwe kantoor aan de Prinses Beatrixstraat, met bovenop de conciërgewoning van oom en tante, met een prachtig terras, was al snel te klein. Vanaf, zeg maar, de jaren 80, zijn daar de verkeerde mensen aan de top gekomen, evenals dat het geval was bij andere uit de krachten gegroeide accountantsbureau's.
    Dat het nog zó lang duurde voordat het mis ging, is toch wel een grote prestatie te noemen...
    De echtgenoot van een familielid is accountant (niet bij KPMG), en als ik zijn verhalen hoor: brrr...
    Voorbeeld: voor de goedkeuring van de jaarrekening moet hij naar New York. Probleempje bij de goedkeuring is o.a., dat er nog 50 miljoen aan rekeningen bij het bedrijf open staat. Tsja: hoeveel daarvan is on-inbaar, en moet afgeschreven worden? Het bedrijf wil natuurlijk die nog te innen 50 miljoen zo lang mogelijk in de boeken houden, maar hoe reëel is dat. Onderhandelen met de accountant dus...
    Enne: als-ie niet doet, wat het bedrijf wil, en de regels wil navolgen: nou, dan neemt het bedrijf toch een andere accountant, die het wél doet...
    En de accountant, tsja: die wordt geacht omzet te maken, jaartargets te halen, en klant kwijt = geen omzet = geen target halen = geen bonus = vaak baan kwijt...

    Dit waar gebeurde voorbeeld is natuurlijk geen uitzondering...

    Ook daar dus: héél verziekte boel...
  7. [verwijderd] 28 augustus 2015 05:19
    de initiator van deze draad schreef : "Ben trouwens heel erg benieuwd hoelang dit draadje mag bestaan, aangezien de accountant van het Kwaad een hele dikke vinger heeft."

    ken wel vingers in de pap / aan de pols/die jeuken/op kunt natellen etc., maar hele dikke vingers zeggen mij niets.
    gelukkig zijn ze wel heel.
    wat wel natte vinger werk is: ik las in dit stkje zoveel namen van brabo's en limbo's , dus toffelemonen die in antroposofische bouwwerken zitten /zaten en dat kan dus daarom nimmer zuivere koffie zijn.
  8. wieweet 28 augustus 2015 08:03
    Goede doel wist niet van fiscale constructie

    Nierstichting in fraude verzeild
    door Bart Mos en Joris Polman


    AMSTERDAM -
    De Belastingdienst heeft bij de Nierstichting onderzoek gedaan naar betrokkenheid bij belastingfraude door het bedrijf dat het KPMG-hoofdkantoor in Amstelveen bouwde.


    Tom Oostrom
    Tom Oostrom

    Foto: TLG


    Dit bevestigt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting, na onderzoek van De Telegraaf.

    Het OM laat weten dat het goede doel zelf geen verdachte is in het lopende strafrechtelijk onderzoek naar de bouwfraude bij KPMG. De projectontwikkelaar, dochterbedrijf van KPMG en twee bestuurders worden in dat onderzoek verdacht van belastingfraude en het vervalsen van facturen.

    Opeens aandelenbezit

    Het management van de Nierstichting werd tijdens een zogeheten ’derden-onderzoek’ van de Belastingdienst bij de charitatieve stichting op de betrokkenheid bij de omstreden bouw gewezen. „Pas op dat moment bleek ons het bestaan van de constructie”, aldus directeur Oostrom.

    De Nierstichting kwam er na het bezoek van de fiscus achter dat het al sinds 2005 alle aandelen bezit van een projectontwikkelaar (Meijon Ontwikkeling uit Rosmalen) die betrokken was bij de bouw van het KPMG-gebouw.

    vrgr
  9. [verwijderd] 28 augustus 2015 09:51
    begrijp iets niet. het kpng gebouw (de bovenlanden)is een ontwerp van alberts (overleden in?) en van huut.
    alberts was in den beginne een corbusier adept (met oudejans een r.k. kerk ontworpen in vollendam en is veel later op de antroposofische tour gegaan. (nmb / later ing hoofdkantoor , de zogenaamde apenrots,/ het hoofdkantoor voor de gasunie,/kpng gebouw.
    dat is neergezet in eind 20 e eeuw of waren ze uit hun jasje gegroeid ?
    ik volg al heel lang niet meer zo het bouwwereldje in nederland.
    dacht dat de aannemer ballast nedam was.
  10. [verwijderd] 28 augustus 2015 15:41
    "De Nierstichting kwam er na het bezoek van de fiscus achter dat het al sinds 2005 alle aandelen bezit van een projectontwikkelaar (Meijon Ontwikkeling uit Rosmalen) die betrokken was bij de bouw van het KPMG-gebouw"

    Het moet toch niet gekker worden! dit kan de Duivel zelfs niet bedenken.

    Val het kantoor binnen met 300 ambtenaren, neem de servers mee, scan de personeelsleden, maar doe iets!

    De Banditots worden toch ook aangepakt?
  11. [verwijderd] 28 augustus 2015 15:53
    quote:

    paulta schreef op 28 augustus 2015 15:41:

    "De Nierstichting kwam er na het bezoek van de fiscus achter dat het al sinds 2005 alle aandelen bezit van een projectontwikkelaar (Meijon Ontwikkeling uit Rosmalen) die betrokken was bij de bouw van het KPMG-gebouw"

    Het moet toch niet gekker worden! dit kan de Duivel zelfs niet bedenken.

    Val het kantoor binnen met 300 ambtenaren, neem de servers mee, scan de personeelsleden, maar doe iets!

    De Banditots worden toch ook aangepakt?
    Ja las het met verbazing, beleggende nierstichting.

    Vanaf nu alleen nog locale clubs en met vrijwilligers, rest mag doorlopen.
  12. [verwijderd] 29 augustus 2015 01:40
    u bevindt zich allen in goed gezelschap.
    ook joep heeft zich kwaad gemaakt.

    "Vluchtstrook"
    Youp van ’t Hek
    Ja, ja, jullie hebben weer geluk”, mompelde ik zacht in mezelf toen ik naar de stroom vluchtelingen op de televisie keek. Ik zei dit omdat ik net daarvoor las dat wij rijken meer vermogensbelasting moeten gaan betalen. En daar hebben die Syrische sloebers natuurlijk geen last van. Die kruipen lekker onder het prikkeldraad door en gaan onze zuurverdiende centen juist opmaken!
    Gaan de rijken die vermogensbelastingverhoging ook echt betalen? Ik denk het niet. Een beetje vermogende stinkerd heeft natuurlijk al lang contact gezocht met de deskundige jongens en meisjes van de KPMG of een andere criminele organisatie en die vinden ongetwijfeld wel wat mazen. Als het even meezit regelen ze dat de stinkerds helemaal niks gaan betalen. Sterker nog: ze krijgen geld terug. Dat wordt geregeld middels een handige constructie via de Maagdeneilanden, Malta of de Nierstichting. De Nierstichting? Ja, de Nierstichting. Deze week werd daar een frauduleuze fiscale constructie ontdekt. Een vroegere directeur had met een obscure projectontwikkelaar iets heel idioots in elkaar geflanst. Zo ingewikkeld dat het bijna niet uit te leggen valt. Het huidige bestuur van de Nierstichting wist niet eens dat ze meededen aan dit spel. Hoe het in elkaar stak?
    De Nierstichting bleek eigenaar van een louche Brabants bouwbedrijfje, dat op die manier geen risico liep en uiteraard weinig tot geen belasting hoefde te betalen. De nierpatiënten werden er een beetje beter van en de projectontwikkelaar veel en veel beter. Hoe het ontdekt werd? Via de KPMG natuurlijk. Die club maffiosi wordt op dit moment doorgelicht en er zijn daar heel veel kasten met heel veel lijken. Dat verklaart de onhoudbare rioolstank op de A9 ter hoogte van Amstelveen. Of dacht u dat dat stilstaande vrachtautootjes met gestikte vluchtelingen op de vluchtstrook waren? Vluchtstrook. Mooi radeloos woord in dit geval.
    Ik probeer me de oprichtingsvergadering van dat bouwbedrijfje voor de geest te halen. Iemand moet toch als eerste het gênante idee geopperd hebben en de andere aanwezigen zonder blozen in de ogen hebben gekeken. En hoe reageerden die anderen? Riepen ze dat het een goed idee was om het over de gammele ruggen van de zieke nierpatiënten te spelen? Of was er ook nog protest? Dat iemand anders liever de kankerpatiënten had willen misbruiken. Er waren toch wel consultants bij? Van die blazers die voor 500 euro per uur een adviesje door de kamer blazen! De vroegere directeur van de Nierstichting heeft inmiddels laten weten dat hij van niks weet en dat het via de stichting Vrienden van de Nierstichting liep. Ook weer zoiets. Dus naast de Nierstichting is er ook een stichting die Vrienden van de Nierstichting heet. Zou mij niet verbazen als er ergens in Marbella een stichting is die de Kennissen van de stichting Vrienden van de Nierstichting heet en dat de voorzitter van die club op onze kosten in een Maserati rijdt. En dat die proletenbak weer gefinancierd is door minister Schippers, die dacht dat het om een PGB van een nierpatiënt ging. De Maserati Dyalise! Topmodel.
    De oprichting van dat Brabantse bouwbedrijfje is bij een notaris gepasseerd. Dat is wettelijk verplicht. Wie was die notaris? Een chronisch tukkend golfvriendje met ingebouwde knipoog? Zo’n corpsbal die al meer BV’s en interessante stichtingen voor de projectontwikkelaar heeft helpen oprichten?
    Dit soort vergaderingen fascineert mij. Dat een tafel quasi chique klojo’s akkoord gaat met deze vuige constructies. En dit allemaal onder het motto: de KPMG vindt het goed, dus zal het wel kloppen. Dat zijn tenslotte accountants en die hebben een eed afgelegd.
    Soms merk ik dat ik hierdoor bodemloos somber word. Onredelijk cynisch. Dan denk ik bij die gouden Daphne Schippers onmiddellijk aan doping. En dat wil ik niet. Zeker niet omdat dat leuke meisje zegt dat ze schoon is. Ik geloof haar.
    Ik wil niet chronisch cynisch zijn. Maar hoe houd je hoop als je over het vluchtstrookdrama met de 71 gestikte vluchtelingen leest? Ook daar is over vergaderd. Wie van de verdachten deed de deur van de laadruimte dicht? Wat dacht hij toen hij dat deed?
    Is er dan niet één lichtpuntje? Jawel. De politicus en voormalig advocaatje Bram heeft 35.000 geleende euro’s aan een meneer terugbetaald. Dus nu kan ik op hem stemmen. Vraag is wel hoe hij zomaar opeens aan 35.000 euro kwam. Ik denk: de Nierstichting."
  13. wieweet 31 augustus 2015 23:10
    KPMG opent exclusieve sociëteit in Londen

    KPMG opent een exclusieve sociëteit in de peperdure buurt Mayfair in Londen. Alleen klanten of partners van de in opspraak geraakte accountantsfirma komen in aanmerking voor een plekje op de gastenlijst.



    Dat schrijft Financial Times. De sociëteit komt in een vijf verdiepingen tellend herenhuis en moet een wat gezelliger sfeer bieden dan de glazen kantoorkolossen van het Londense bankendistrict.

    In het gebouw zijn straks een restaurant, presentatieruimte, business lounge, vergaderruimtes en bar met terras te vinden. "We wilden een ruimte creëren voor mensen om elkaar te ontmoeten, te mengen met anderen en bij te komen", zegt de Britse KPMG-directeur Simon Collins tegen Financial Times. "

    In Mayfair zitten meer dan 50 sociëteiten die alleen voor leden toegankelijk zijn. Dankzij de luxe winkels, sterrenrestaurants en torenhoge vastgoedprijzen trekt het district vooral de allerrijksten aan.

    Wie bij de sociëteit naar binnen wil, hoeft geen lid te worden. Wel moet je in het gezelschap zijn van iemand van KPMG. Zonder KPMG-gastheer kunnen klanten alleen een kopje koffie, water, frisdrank of een koekje nuttigen

    ---------
    Netwerken noemen ze dat.....Of hoe kunnen wij ons zelf nog meer boven iedereen ten koste van alles bovenuit steken.
    Het begint gevaarlijke vormen aan te nemen....Hebzucht doet rare dingen.

    vrgr
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links