Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vermogensbelasting op de schop: kleine spaarder betaalt minder, rijkere meer.

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. kareldr 29 augustus 2015 07:57
    Vermogensbelasting miljonairs in Nederland: 1,65% Vermogensbelasting in Duitsland, Belgie, Denemarken, Finland, Ierland, Italie, Luxemburg, Spanje, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland: 0,0% Als ik miljonair was, en ik zou nog in Nederland wonen, dan wist ik het wel. De overheid gaat er vanuit dat het onder aan de streep gelijk blijft qua inkomsten. Maar als mensen (permanent) vertrekken, dan kost dat een hoop inkomsten qua vermogensbelasting én inkomstenbelasting
  2. [verwijderd] 30 augustus 2015 21:20
    Belasting op spaargeld en spaargeld voor oude dag. Hoe kan het dat in de nieuwe belastingplannen nog steeds belasting zal worden geheven die hoger is dan de te behalen of behaalde rendementen? Aan het begin van deze eeuw was er nog het eerlijke systeem van belasting over werkelijk rendement, zelfs verliezen konden worden afgetrokken. Het is niet te verteren dat je over spaargeld nog steeds meer moet afdragen dan je erop verdient. Tot € 125.000,- straks 0,87% en daarboven 1,41%. Gekker wordt het nog als je als zelfstandige geen pensioen hebt opgebouwd bij een pensioenfonds. Lijfrentes en bankspaarproducten zijn relatief duurder – en leveren minder op - dan sparen verminderd met de vermogensbelasting. Ook kun je , als je een periode wat lagere winsten hebt, heel weinig aftrekken als lijfrente- of bankspaarproducten (geringe jaarruimte en reserveringsruimte of oudedagsreserve). Maar als je wilt sparen voor de oude dag als pensioenvervanger, gaat het toch snel over een bedrag hoger dan € 125.000,-. Dan moet je nu dus al ruim 10 jaar - en straks nog meer - je pensioen afbouwen met/door de fiscus. Waar is de redelijkheid om een bepaald bedrag – verder onbelast - opzij te mogen zetten voor de oude dag? Deze belastingregel maakt het voor zelfstandigen bijzonder lastig om een redelijk pensioen te kunnen opbouwen.
  3. [verwijderd] 31 augustus 2015 11:09
    De eervergeten Nederlandse politici laten alles maar gebeuren zoals wij zien bij de toestroom van asielzoekers. Het enige wat zij kunnen is heffen en graaien waar zij kunnen bij haar eigen bevolking. Wij hebben een volksvijandige overheid. die het eigen volk in wezen niets gunt. En altijd vinden zij wel een alibi om te kunnen heffen, nu ook weer: de vermogende is actiever met beleggen en maakt meer rendement. Wat een geklets. En de hele VVD is een partij van niks, gewoon een rooie partij die zogenaamd op komt voor de ondernemers en de hard werkenden. Allemaal holle frasen, alle verkiezingsbeloften breken, ja daar zijn ze goed in. Als je nog wat wilt overhouden voor je oude dag moet je weg wezen uit Nederland. Hoe lang accepteren wij nog ?
  4. [verwijderd] 31 augustus 2015 12:03
    Voor mensen met een eigen bedrijf is het heel eenvoudig om de vermogenbelasting te vermijden. Je zet het vergaarde kapitaal gewoon op de balans. Je betaald belasting over het resultaat van de onderneming, dus het werkelijke rendement. Een goede fiscalist weet dit resultaat fiscaat nog wel te drukken, dus beste mensen, waar maakt u zich eigenlijk druk om?
  5. [verwijderd] 2 september 2015 11:07
    Ik ben helemaal klaar met de VVD, laatste keer nog strategisch gestemd om geen links blok te krijgen....Maakt nu niks meer uit. De woningen die ik verhuur worden nu ook 1,5% extra belast dus de huren moet ik dan ook extra verhogen, fijn voor die PVDA achterban. Misschien toch verhuizen naar België....woon toch al dicht bij de grens:) Wat extra smerig is.... Eerst mensen laten inkeren en ze daarna nog eens extra pakken. Bah!
  6. ooievaar49 13 september 2015 13:33
    De woningen die ik verhuur worden nu ook 1,5% extra belast dus de huren moet ik dan ook extra verhogen, fijn voor die PVDA achterban. Misschien dat het eens tijd voor je wordt om eens niet de huren te gaan verhogen. Zoiets zou de regering ook eens moeten doen. Verhogen is niet altijd de weg om de burger meer koopkracht te bezorgen. Neem eens de accijns op verschillende dingen. Door deze juist te verlagen hoef je bij een grote partij burgers niet kredietbegeleiding te verzorgen en scheelt dus weer in de overheidskosten. Zo kan ik nog wel duizenden woorden er aan toevoegen maar het komt er op neer dat steeds maar prijzen verhogen door overheid en bedrijven die de macht van verhogen hebben een verkeerde uitwerking hebben op de koopkracht. Aanvulling op die koopkracht met allerlei maatregelingen is water naar de zee dragen maar zorgt er wel voor dat velen daar werk aan hebben. Waarschijnlijk dat dat de bedoeling is? .
  7. Henk30 25 januari 2016 10:13
    Helemaal fout In alle llanden 'transactiebelasting' , stempelsteuer of wat dan ook, alleen nederland kent dit niet. In D rente en dividenten onder IB en beleggingswinsten eveneeens belast onder IB - vermogensrendmentbelasting. Alleen is het bij 'niet overheersend' inkomen uit vermogen (neveninkomstens) belastingvrij als langer als een jaar gehouden. Net zoiets als in de US dus. Hetzelfde geldt nu ook in Belgie. In CH de oude NL regeling met vermogensbelasting (kan hoger als in nederland zijn, afhankelijk van kanton) en renten en dividenten onder IB (die meestal lager is dan in NL). Belangerijk: als je ingeschat wordt als 'professioneel belegger' heb je volledige administartieplicht - duur- en valt alles onder de IB - MET daarnaast ook vermogensbelasting die erover te betalen is. Die was vroeger in NL overigens ook zo, alleen in CH val je er veel sneller onder.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0654 +0,09%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.725,60 -0,63%
Gold spot 2.398,13 +0,79%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links