Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,798 23 apr 2024 17:35
  • +0,096 (+1,68%) Dagrange 5,736 - 5,806
  • 5.024.819 Gem. (3M) 6,7M

AEGON: Augustus 2015

924 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 47 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 augustus 2015 21:23
    Me realiserende al enige tijd hier niet gelezen of gekeken te hebben en intussen enkele vragen daarover ontvangen hebbende moge ik me voor die nalatigheid verontschuldigen.

    Hopelijk komt de gelegenheid me weer te mengen in de discussie terug.

    Deze keer zal ik echter ook de teksten om verschillende redenen niet lezen docj ik hoop dat d onenigheden tot punten en kommas bepert blijven.

    Zoal duidelijk moge zijn ben ik voor enkele forumleden direct bereikbaar.

    Hartelijke groeten

    @ elf
  2. forum rang 7 mvliex 1 27 augustus 2015 15:20
    Heiko

    “Nederland krijgt al het geld dat aan Griekenland is geleend uiteindelijk terug. Mét rente. Daar ga ik absoluut van uit."
    15 september 2011, Jan Kees de Jager, Minister van Financiën


    Afgelopen week was mijn neef Heiko op bezoek. Heiko is een geboren en getogen Groninger en was een weekje in het westen op vakantie. Heiko is een wereldgozer. Hij zit vol met humor en is liefhebber van een goed glas wijn. Allebei droog. Omdat ‘ie nog nooit in Rotterdam was geweest heb ik ‘m een dag op sleeptouw genomen langs de trekpleisters van deze fantastische wereldstad: een rondleiding door De Kuip, naar 185 meter hoogte in de Euromast, zonnen op het dek van de SS Rotterdam en lunchen aan de voet van de Hoerenloper (de nieuwe voetgangersbrug tussen Katendrecht en De Kop van Zuid). We hebben er beiden volop van genoten.
    Heiko is deze maand 65 jaar geworden en krijgt in november z’n eerste AOW. Althans…, dat hoopt ‘ie. Want, het gaat namelijk niet zo jofel met de financiën van de Provincie Groningen. Onlangs is aan het licht gekomen dat de provinciale bestuurders jarenlang aan creatief boekhouden hebben gedaan en de financiële situatie aanmerkelijk rooskleuriger hebben voorgesteld dan ze in werkelijkheid was.
    Tel daar de financiële gevolgen van een stuk of wat aardbevingen bij op en het moge duidelijk zijn dat de Groningse treasurer in last is. De Groningse staatsschuld heeft inmiddels een omvang bereikt van 177% van het BGP (Bruto Gronings Product) en lijkt onhoudbaar te zijn geworden.
    De provinciale bestuurders zijn afgetreden en met de Noorderzon vertrokken. Er staan dagelijks lange rijen voor de pinautomaten van de Groningse Kredietbank en Groningse welgestelden schijnen al honderden miljoenen te hebben overgemaakt naar banken in Holland en Utrecht. Klaas Knot (president van De Nederlandsche Bank) laat dagelijks vrachtwagens met Euro’s naar Groningen rijden om de lokale banken te bevoorraden. Momenteel wordt er druk overlegd over een reddingsplan voor Groningen. Rutte & co zijn al dagen in spoedberaad bijeen. Naar verluidt is de Nederlandse regering bereid noodleningen te verstrekken, onder voorwaarde dat de Groningers fors het mes in eigen vlees zetten. De maatregelen die al in het geruchtencircuit zijn opgedoken, zijn: een verhoging van de pensioenleeftijd voor de Groningers naar 69 jaar in combinatie met een korting op het pensioen van 25% en een verhoging van de provinciale opcenten met 20%.
    Ook zal, om geld te genereren, het Groningse tafelzilver worden verkocht. Zo zou de Gemeente Rotterdam zeer geïnteresseerd zijn in de haven van Delfzijl en heeft Joop van den Ende al een bod op de Martinitoren in voorbereiding (die hij wil omtoveren tot een Bungeejumpparadijs).
    Verder ligt de vraag al op tafel of Groningen wel in de huidige muntunie kan blijven of dat het weer terug moet naar de Groningse Schelling als betaalmiddel.
    Inmiddels zit de vakantie er voor Heiko weer op en is ‘ie terug in Groningen weer aan ’t werk gegaan. Voor de zekerheid heeft Heiko, voordat hij vertrok, de pinautomaat bij ons in het dorp nog maar even leeg getrokken.
    27 augustus 2015
    Het voorgaande komt misschien licht absurdistisch op u over, maar… zouden we met de Groningers (of Zeeuwen of Limburgers of Utrechters…) net zo omgaan als dat we in Europa met de Grieken doen? Waarschijnlijk niet. En dat maakt duidelijk dat waar de provincies een onlosmakelijk deel van Nederland vormen (met een vanzelfsprekende solidariteit), de Eurozone niet meer is dan een optelsom van landen die toevallig dezelfde munt hebben en die, als het er op aan komt, hun eigen boontjes moeten doppen. De Verenigde Staten van Europa bestaan niet.

    Tot slot: voor diegenen die denken dat Griekenland met het nieuwe steunpakket van € 85 miljard (nu eindelijk) is gered, nog even het volgende:
    “… de Grieken gaan namelijk hun schulden niet meer terugbetalen. Het kan nog een aantal maanden duren, de dames en heren politici ontkennen het nog in alle toonaarden, maar het gaat gebeuren. De Griekse 2-jaarsrente ligt inmiddels al ruim boven de 20%. Waarom die rente zo torenhoog is? Omdat de financiële markten de kans dat de Grieken in gebreke gaan blijven als torenhoog inschatten. En financiële markten liegen niet. De Grieken zitten zo zwaar in de schuld dat ze geen kant meer op kunnen…”

    Met dank aan!
  3. [verwijderd] 27 augustus 2015 15:34
    quote:

    mvliex 1 schreef op 27 augustus 2015 15:21:

    [...]Mits goed ingepakt in hoog opgetrokken borstrok want elke vorm van opwinding moet worden vermeden.
    ;-)
    Welk van de nachtzusters acht je het meest geschikt? De achterste met dat brilletje of die een beetje op rechts staat te stralen?
  4. elbwee 27 augustus 2015 15:40
    quote:

    Forza Aegon schreef op 27 augustus 2015 15:17:

    Herstel valt me toch tegen. De val was enorm en we krabbelen maar mondjesmaat op... Heb mijn positie dinsdag wel uitgebreid door rond de 5,26 te kopen. Maar mijn gemiddelde aankoopprijs ligt nog fors boven de zes die ik dan ook graag snel terug zou willen zien...
    Heb op E 5,21 (voor de bodembel) nog uitgebreid en nu E 5,44 gemiddelde aankoopprijs. Rond een koers van E 7,-- gaat de helft er uit, dat is beloofd.
  5. [verwijderd] 27 augustus 2015 15:44
    quote:

    elbwee schreef op 27 augustus 2015 15:40:

    [...]

    Heb op E 5,21 (voor de bodembel) nog uitgebreid en nu E 5,44 gemiddelde aankoopprijs. Rond een koers van E 7,-- gaat de helft er uit, dat is beloofd.
    Ha,ha heel goed ook weer eens aan boord! Maar wel blijven vasthouden tot boven de € 10,- is mijn advies!
  6. ruud45 27 augustus 2015 16:08
    quote:

    Forza Aegon schreef op 27 augustus 2015 15:17:

    Herstel valt me toch tegen. De val was enorm en we krabbelen maar mondjesmaat op... Heb mijn positie dinsdag wel uitgebreid door rond de 5,26 te kopen. Maar mijn gemiddelde aankoopprijs ligt nog fors boven de zes die ik dan ook graag snel terug zou willen zien...
    normaal volgt Aegon de AEX en die staat al dik boven de 3 %, dus de stijging valt inderdaad wat tegen..
  7. elbwee 27 augustus 2015 16:14
    Als de AEX naar de 460 kruipt wil ik nu sowieso gaan lozen. Het lijkt of we in een soort eindspel zitten, de daling naar 400 ging echter dusdanig snel dat ik rond de 415 van een aantal fondsen heb bijgekocht.
    7 jaar bezig nu en dankzij de grote zeperd met Imtech voorlopig nog niet in het groen maar we ploeteren dapper voorwaarts.
924 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 47 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links