Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

dpa 2015

424 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 22 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. longshort 26 augustus 2015 14:32
    Heb ze gisteren de deur uitgedaan met 6 cent verlies p.a

    raar aandeel, mooie cijfers maar gewoon geen handel. helaas had wel een spike omhoog verwacht.

    dood geld, daarom verkocht.

    Maar ja het is wel een aandeel dat zomaar ineens kan spiken, zou me ook niets verbazen als dpa overgenomen gaat worden.

    Ik wens iedereen succes met dit aandeel, het is zeker een mooi bedrijf met mooie vooruitzichten. Echter weinig handel...

    Toch neem ik ze in de toekomst wel weer in porto, even 2 maanden wachten.

  2. forum rang 4 Nel 7 september 2015 15:07
    Huidige tijd biedt veel groeimogelijkheden voor DPA Supply Chain



    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--DPA Group nv (DPA.AE), bekend van detachering van specialisten zit in een niche, waar de groei geen grens kent, een opmerkelijke eigenschap voor een niche, maar met DPA Supply Chain valt voor DPA veel winst te halen en met de huidige organisatie van het onderdeel is het vermogen daartoe alleen maar toegenomen.

    Hoe zit dat met die te behalen winst en groei? "Veel bedrijven willen zoveel mogelijk de doorlooptijden en voorraadniveaus verlagen, omdat dat nog steeds een goed medicijn is om gezonde marges te behalen. Die instelling verdwijnt ook niet meer. Daarnaast legt de eindconsument ook een steeds meer wisselende vraag neer met vers als belangrijkste eigenschap", zegt directeur Onno van Capelleveen van DPA Supply Chain in een gesprek met Dow Jones Nieuwsdienst.

    Een belangrijk aspect van supply chain is een zo hoog mogelijke snelheid, waardoor zo lang mogelijk kan worden geprofiteerd van de levenscyclus van een product, omdat een product bij een bewezen vraag direct kan worden geboden en andersom. Van Capelleveen geeft hierbij als voorbeeld de introductie van een zogeheten S&OP proces (sales & operations planning), waarbij samenwerking onder regie van Supply Chain tussen de disciplines sales, finance, marketing en productie leidt tot een organisatiebrede verbetering. Hierbij worden verantwoordelijkheden nu collectief gedragen in plaats van per afdeling of discipline.

    Voor DPA Supply Chain is het huidig tijdsgewricht niet alleen dynamisch, maar ook een met talrijke mogelijkheden. Enige tijd geleden is de activiteit die zich bezighield met inkoop, losgemaakt van Supply Chain en ondergebracht bij DPA Procurement. Daarmee werd Supply Chain pur sang een bedrijfsonderdeel dat zich alleen maar bezighoudt met het proces dat begrensd wordt door tekentafel en verkoopmoment. En die focus helpt niet alleen bij de steeds grotere varieteit in de vraag van de consument en de behoefte bij de industrieen aan kostenverlagingen, maar ook in de consolidatiedynamiek.

    "Bij fusies tussen bedrijven zie je functies in elkaar schuiven en dat vraagt om een hoger niveau van de supply chain-manager. MBO wordt in die beweging HBO en WO en op die niveaus komt DPA juist in beeld. Er vinden momenteel veel grote fusies plaats om schaalgrootte voordelen te creeren. Denk bijvoorbeeld aan de fusies tussen Kraft en Heinz, Douwe Egberts en Mondelez, of in het verleden Frieslandfoods met Campina", aldus Van Capelleveen.

    Een professional bij DPA Supply Chain moet over twee eigenschappen beschikken: analytisch vermogen en sterke communicatieve eigenschappen. In de praktijk komt het er op neer dat een professional de hele keten moet kunnen detecteren op zoek naar winst in termen met tijd, voorraadvorming, bederfrisico's, en een sympathiek en empathisch persoon moet zijn. "Communicatie is ontstellend belangrijk bij dit werk", aldus Van Capelleveen.

    De groei die deze achtergrond voor DPA Supply Chain met zich meebracht resulteerde in een verdubbeling van het aantal professionals dat namens DPA Supply Chain aan het werk is. In een jaar tijd. Daarmee is DPA Supply Chain nu e e n van de twee grote spelers in Nederland, naast een heleboel kleinere. Marktgegevens ontbreken, en dat over een markt die sterk in beweging is. DPA geeft overigens geen separate omzetcijfers per business unit.
  3. forum rang 4 Nel 7 september 2015 15:08
    Dat bedrijven rationeel met hun uitgaven omgaan en zullen blijven doen, speelt DPA Supply Chain in de kaart. Veel van de opdrachtgevers van DPA Supply Chain zijn te vinden in het segment fast moving consumer goods en dat zijn vooral producenten van voedsel en drinken.

    Die bedrijven kennen al langere tijd margedruk. Daar zijn drie redenen voor: het klinkt tegen de achtergrond van de huidige beweging wat onwerkelijk, maar toch echt inderdaad de sterke stijging van grondstofprijzen, ook omdat ook minder rijke landen kwaliteit vragen, de supermarktoorlogen en de vraag van de consument naar breder en verser assortiment, waarmee de snelheid toeneemt, omdat bederf scherp op de loer ligt. Wat dat betreft vraagt de groeiende behoefte aan duurzamer geproduceerde producten bij uitstek om supply chain-management.

    Het gaat dus constant in hoge mate om efficiency, al is het alleen maar om de marges op peil te houden. Ook dit resulteert in het verzwaren van bestaande processen en/of centraliseren van supply chain-organisaties, waarbinnen dus met minder mensen moet worden gewerkt, waarbij lager opgeleiden worden vervangen door (veelal) jong hoogopgeleide professionals.

    Het overgrote deel van de professionals dat voor DPA Supply Chain werkt zit in een tweede carrierestap. Hen zet DPA Supply Chain in als bijvoorbeeld supply chain analyst, demand planner of planning manager, rollen waarbij iemand analytisch en communicatief sterk moet zijn en bovendien onder grote druk moet kunnen opereren. En dus zoekt DPA de neusjes van de zalm. "Om te kunnen groeien moet je dus als detacheerder een interessante werkgever zijn. De afgelopen periode hebben wij dan ook geinvesteerd in accountmanagers voor het binnenhalen en optimaal beheren van aansprekende opdrachtgevers (namen en merken), maar ook marketing communicatie en opleidingen. Veel van de mensen die we vinden ontwikkelen door en vinden na enkele jaren hun weg naar andere partijen, bijvoorbeeld een opdrachtgever. Goed voor hun carriere, goed voor DPA, want zo heb je eigenlijk een soort ambassadeur aan boord."

    DPA laat iedereen die als Supply Chain-manager aan de slag wil een versneld opleidingstraject volgen via een eigen Apics-programma. Een certificaat van het Amerikaanse Apics staat internationaal in hoog aanzien.

    Met de genoemde condities en marktontwikkelingen waartegen DPA Supply Chain zijn groei realiseert, lijkt schaalgrootte een niet te onderschatten aspect. "Om de kosten te dekken, ofschoon het niet een primaire doelstelling van ons is. Dat is en blijft het streven door de markt serieus genomen te worden. Onze klanten verwachten van ons een hoge mate van flexibiliteit, bijvoorbeeld als het gaat om het beschikbaar hebben van professionals. Projecten laten zich qua duur op voorhand vaak moeilijk voorspellen en moeten altijd binnen zeer korte termijn (soms binnen 24 uur) gestart worden. Ook het in dienst hebben van kritische young professionals maakt dat je bepaalde faciliteiten moet kunnen bieden die marge technisch alleen opgevangen kunnen worden door schaalgrootte."

    In die behoefte aan schaalgrootte blijft een sterk onderscheidend vermogen onontbeerlijk. "Je moet uniek blijven, niet alleen in de ogen van de professionals die voor ons werken, maar ook in de visie van de opdrachtgevers. We doen bijvoorbeeld niet aan prijsvechten. Iedereen kent elkaar in deze wereld en dan is het belangrijk dat je elkaar netjes tegemoet treedt, ook in de afrekening."

    Bij DPA Supply Chain gaat het feitelijk om slechts e e n ding: controle en organisatie van een keten. "Dat vertoont scherpe raakvlakken met business control en dus met het vorig jaar overgenomen Fagro. Ook met DPA Procurement zijn overeenkomsten en er is de nodige synergie met GEOS, daar SAP-consultants veel met systemen werken. Verder koppelen we opdrachtgevers intern door bij DPA. De komende periode gaan we nieuwe industrieen betreden. Waar zich nu erg veel groei aftekent is retail. Een keten als bijvoorbeeld V&D is nu volop bezig zich eigenlijk opnieuw uit te vinden", aldus Van Capelleveen.

    In zeer korte tijd hebben grote retailers ondervonden dat de bestedingen in de filialen is afgenomen door online verkopen. Ook zijn assortimenten voor de winkelende consument steeds transparanter geworden, niet alleen qua prijs, maar ook wat betreft variatie.

    "Bij veel bekende winkelketens werkt het nog steeds zo: of de klant krijgt qua prijs, snelheid van leveren en assortiment niet wat deze verwacht, of de retailer maakt geen gezonde marges. Grote bekende winkelorganisaties moeten in veel gevallen geld toeleggen op hun online activiteiten, maar zij moeten naar een mix van de juiste, op de doelgroep aangepaste touchpoints en gecentraliseerde kanalen, waar de consument zich naadloos doorheen kan bewegen en waarbij ieder stadium van het aankoopproces in ieder kanaal uitgevoerd kan worden. Daarnaast bestaat de mix uit een gesynchroniseerde merkbeleving over alle kanalen heen. Supply chain is hierbinnen veelal leidend. Dit zijn nog geen vaststaande processen en veel organisaties doen het op hun eigen manier. Hier gaan dus ongetwijfeld veel interessante innovaties uit naar voren komen."


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201
  4. forum rang 4 Nel 23 september 2015 08:19
    DPA neemt interim finance activiteiten van ConQuaestor over

    Redactie ABM Financial News - 23 september 2015, 07:43 Overname draagt direct bij aan winst per aandeel. DPA Group heeft een overeenkomst gesloten met Conquaestor over de overname van de interim finance activiteiten. Dit meldde de detacheerder woensdag voorbeurs zonder financiële details vrij te geven.

    De overname volgt na de aankoop van Fagro en zal leiden tot een verdere versterking van de finance & control-activiteiten van DPA. De activiteiten worden overgenomen via een zogenoemde activatransactie en direct bijdragen aan de winst per aandeel in 2015.

    DPA en ConQuaestor beogen de overname nog voor 1 oktober van dit jaar af te ronden. De interim finance activiteiten van ConQuaestor bevatten 110 werknemers en realiseren een omzet van circa 14 miljoen euro.

    Een eventuele aankoop van de consultancy activiteiten van ConQuaestor wordt in een latere fase bestudeerd.
  5. [verwijderd] 3 oktober 2015 11:39
    Vreemd, 173.110 stuks verhandeld gister maar ik vind niks terug in de ticklist..

    Datum / Zeit Kurs Volumen
    02.10.2015 17:18:52 1,6180 29
    02.10.2015 17:05:09 1,5900 1.810
    02.10.2015 17:05:03 1,5900 3.190
    02.10.2015 17:05:03 1,5910 1.810
    02.10.2015 17:05:03 1,5910 30
    02.10.2015 17:05:03 1,6000 1
    02.10.2015 16:33:13 1,6180 321
    02.10.2015 16:33:13 1,6180 29
    02.10.2015 14:45:29 1,6190 370
    02.10.2015 14:45:29 1,6190 100
    02.10.2015 14:45:29 1,6190 30
    02.10.2015 12:34:35 1,6200 162
    02.10.2015 12:34:35 1,6190 1.754
    02.10.2015 12:34:35 1,6190 42
    02.10.2015 12:06:31 1,6000 999
    02.10.2015 09:00:22 1,6000 --
    02.10.2015 09:00:22 1,6000 1
  6. [verwijderd] 7 oktober 2015 09:51
    Overname's doen ze goed.
    Echter vaak niet met kasgeld, maar met aandelen.
    En zo verwatert de wpa weer.

    Mijn advies voor 2016.

    Geen overname meer, eerst rest integreren.Synergie effect uitbuiten.
    Marge's omhoog, vooral netto marge.
    Dus op kosten letten.
    Vermindering aantal aandelen ( prio, 50 mln. is echt te veel)

424 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 22 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,38 +0,79%
EUR/USD 1,0644 -0,07%
FTSE 100 8.023,87 0,00%
Germany40^ 18.021,70 +0,90%
Gold spot 2.301,84 -1,09%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

AEX
+0,79%
AMX
+0,20%
AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links