Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 26,900 25 apr 2024 14:19
  • -0,220 (-0,81%) Dagrange 26,740 - 26,980
  • 30.750 Gem. (3M) 80,8K

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 167 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 10 augustus 2015 16:36
    AstraZeneca investeert in kankermedicijn

    Gepubliceerd op 10 aug 2015 om 11:59 | Views: 1.607

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut AstraZeneca heeft overeenstemming bereikt met zijn Amerikaanse branchegenoot Inovio om tot maximaal 727,5 miljoen dollar (665 miljoen euro) te betalen voor de rechten op een medicijn tegen kanker. Dat maakte de onderneming maandag bekend.

    AstraZeneca betaalt 27,5 miljoen dollar vooraf en tot 700 miljoen dollar als het medicijn bepaalde ontwikkelings- en commerciële mijlpalen behaalt.

    De Britse farmaceut is op zoek naar medicijnen die het kan combineren met zijn oncologieproducten. Volgens AstraZeneca neemt het bedrijf met de combinatietherapie een voorsprong op branchegenoten bij de ontwikkeling van behandelingen van kanker.

    Afgelopen week kondigde AstraZeneca al samenwerkingsovereenkomsten aan met Heptares Therapeutics en Mirati Therapeutics.
  2. [verwijderd] 10 augustus 2015 16:46
    quote:

    mr. gala schreef op 10 augustus 2015 16:34:

    [...]

    Pfff kijk nog eens naar de koers vandaag, vrijdag toch in moeten stappen na 400% stijging op een dag.... ;)
    Ik zit ook goed te balen dat ik niet ben ingestapt haha. Anderzijds; is dit meer gokken dan beleggen. Vanaf day high zijn ze nu alweer 200% kwijt.
  3. forum rang 10 voda 10 augustus 2015 21:59
    Ongekende koopgolf in farmasector

    Thieu Vaessen

    Vandaag, 20:00

    Update: vandaag, 21:42
    Zelfs voor de specialisten is het af en toe niet meer bij te houden, de ongekende overnamegolf in de farmasector. In de eerste helft van dit jaar hebben farmabedrijven al voor ruim €250 mrd aan transacties gedaan. De sector ligt daarmee op koers om het recordjaar 2014 te overtreffen.

    Aan de grote kooplust van farmaceutische ondernemingen liggen meerdere oorzaken ten grondslag, maar één verklaring springt eruit. Dat is de opkomst van nieuwe medicijnen voor zeldzame ziektes, vaak weesgeneesmiddelen genoemd, die bedrijven een heel mooi rendement beloven op te leveren.

    Overnamebod

    Kenmerkend is het overnamebod van het Amerikaans-Ierse Shire vorige week op Baxalta, een nieuw bedrijf dat zich nog maar net heeft afgesplitst van Baxter. Shire biedt maar liefst $30 mrd, wat beleggers een premie van 36% op zou leveren. Als de overname doorgaat, zou het gaan om de een na grootste farmadeal dit jaar.

    Topman Flemming Ornskov van Shire is duidelijk in zijn strategische doelstelling: samen met Baxalta denkt hij ‘wereldwijd de leidende onderneming in medicijnen tegen zeldzame ziektes’ te worden. Hij verwacht dat de twee bedrijven samen de komende vijf jaar zo’n dertig nieuwe medicijnen kunnen lanceren, onder meer voor oogaandoeningen en bloederziekte.

    In ontwikkeling

    Nederlandse biotechbedrijven zijn volop bezig met de ontwikkeling van geneesmiddelen voor zeldzame ziekten. Enkele voorbeelden.

    Taaislijmziekte
    Zowel Galapagos als Proqr, beide gevestigd in Leiden, ontwikkelt medicijnen tegen taaislijmziekte, ook wel CF of cystische fibrose genoemd. Het gaat om een erfelijke aandoening, waardoor het slijm in het lichaam van patiënten te dik en te taai is.

    Angio-oedeem
    HAE of erfelijk angio-oedeem is een zeldzame aandoening, waarbij patiënten spontaan zwellingen krijgen, vaak in het gezicht. Die zwellingen kunnen dodelijk zijn als ze de luchtwegen afknellen. Het Nederlandse Pharming heeft een geneesmiddel ontwikkeld.

    Graft versus host
    Bij beenmergtransplantaties doen zich soms afweerreacties voor die bekendstaan als het Graft versus host-syndroom. Het biotechbedrijf Kiadis Pharma, sinds kort genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en Brussel, werkt aan een oplossing.

    LPLD
    LPLD is een zeldzame ziekte waarbij vet uit voedsel niet in het bloed van patiënten wordt afgebroken. Uniqure uit Amsterdam heeft een gentherapie ontwikkeld. Het medicijn, dat mogelijk leidt tot volledige genezing, kost meer dan €?1 mln per therapie.

    Biotechbedrijven

    In het verleden richtten farmaceutische ondernemingen zich juist op de grote bekende ziektes, omdat de grote groepen patiënten logischerwijs het meeste perspectief boden op goede verkoopcijfers, zo vertelt Hans Schikan, voormalig topman van het Nederlandse biotechbedrijf Prosensa. Maar biotechbedrijven bleken afgelopen jaren in staat medicijnen te ontwikkelen voor zeldzame ziektes. In het geval van Prosensa gaat het om een middel tegen de ziekte van Duchenne, een zeldzame spierziekte.

    Weesgeneesmiddelen vormen een aantrekkelijke groeimarkt voor farmabedrijven. Van de circa 7000 zeldzame ziektes is pas een klein deel behandelbaar. Vaak gaat het gaat ook om erg dure medicijnen. ‘Veel van deze middelen bieden een goede oplossing voor patiënten, en dat rechtvaardigt een goede prijs’, zegt Schikan. Analist Rahul Jasuja van de Amerikaanse zakenbank Noble vult aan: ‘Het gaat vaak om ernstige en levensbedreigende ziektes. Dat geeft pricing power.’ Met andere woorden: als een bedrijf dominant is met een bepaald medicijn, is het in staat een hoge prijs af te dwingen.

    Veranderde regelgeving

    Zowel Schikan als Jasuja wijst erop dat veranderde regelgeving een belangrijke rol heeft gespeeld. Zowel in Europa als in de Verenigde Staten is onderzoek naar weesgeneesmiddelen gestimuleerd, vooral doordat de verkooprechten van farmaceutische bedrijven beter zijn verankerd. Daardoor kunnen ze hun investeringen makkelijker terugverdienen. Nog een voordeel voor de farmabedrijven: patiënten met zeldzame ziektes moeten de dure middelen vaak jarenlang gebruiken.

    In de praktijk blijkt het begrip weesgeneesmiddel overigens rekbaar. Dat is met name goed zichtbaar in de oncologie, zegt sectorspecialist Frank Raaphorst van Rabobank. ‘Door nieuwe wetenschappelijke inzichten worden patiëntengroepen bij kanker steeds kleiner. We gaan steeds meer naar behandeling op maat.’ Farmabedrijven investeren dan ook volop in nieuwe behandelingen voor kanker, vaak ook voor kleine subgroepen.

    Strategie

    Geconfronteerd met de nieuwe groeimarkt kiezen gevestigde farmabedrijven ervoor biotechbedrijven die veelbelovende medicijnen ontwikkelen, op te kopen. Dat is grotendeels een bewuste strategie. Farmabedrijven hebben zelf bezuinigd op hun researchafdelingen, nu blijkt dat het voordeliger is om de succesvolle biotechondernemingen eruit te pikken.

    Prosensa is zelf een aardige illustratie van de trend. Het biotechbedrijf uit Leiden is eind vorig jaar overgenomen door het Amerikaanse Biomarin, dat zich ook al toelegt op de ontwikkeling en verkoop van weesgeneesmiddelen. Biomarin is met al zijn ervaring en financiële slagkracht hard op weg om het geneesmiddel van Prosensa de laatste hindernissen te laten nemen op weg naar marktintroductie.

    'Overdreven koersen'

    De overnamegolf heeft de prijzen van biotechbedrijven tot grote hoogte opgedreven. Een sterk voorbeeld is de overname afgelopen mei van Synageva Biopharma door Alexion Pharmaceuticals, voor $8,4 mrd. En dan te bedenken dat het belangrijkste geneesmiddel van Synageva, inderdaad voor een zeldzame aandoening, nog niet is goedgekeurd.

    Door hun hoge aandelenkoersen zijn de grote biotechbedrijven ook in staat traditionale farmaconcerns af te troeven. Zo moest Johnson & Johnson begin dit jaar met lede ogen toezien hoe het bij de overnamestrijd rond Pharmacyclics werd afgetroefd door Abbvie. De prijzen zijn inmiddels zo hoog dat topman Andrew Witty van GlaxoSmithKline dit voorjaar waarschuwde voor overdreven koersen, die hij toeschreef aan ‘goedkoop geld’. Witty zei dat hij zich niet zal laten verleiden tot het doen van onverantwoorde overnames.
    Kleine winstmarges

    Raaphorst en Jasuja wijzen erop dat de overnamegolf in de farmasector meer oorzaken kent dan alleen de opkomst van weesgeneesmiddelen. De grootste overname dit jaar komt op conto van het Israëlische Teva dat voor $40 mrd de generieke, patentvrije geneesmiddelen van Allergan overnam. De winstmarges van generieke geneesmiddelen zijn juist buitengewoon klein. Daardoor is het voor een bedrijf als Teva zaak zo grootschalig mogelijk te produceren.

    Intussen beschikt Allergan dankzij de verkoop van zijn generieke divisie over een grote overnamekas. Topman Brent Saunders kondigde direct aan dat hij dit kapitaal niet onbenut zal laten. Allergan gaat op zoek naar nieuwe aankopen, die het concern een nog innovatiever karakter moeten geven. Conclusie: aan de overnamegolf komt voorlopig nog geen einde.

    Bron: FD.nl
  4. twinkletown 10 augustus 2015 22:00
    Farmaciebedrijf knalt 1250% omhoog

    In slechts twee dagen is de koers van Aquinox Pharmaceuticals maar liefst dertien keer over de kop gegaan. Beleggers storten zich massaal op het Canadese farmaciebedrijf, na positieve testresultaten voor zijn middel tegen blaasontsteking.

    Zelden knalde een beurskoers in slechts twee beursdagen harder omhoog. Eerder vandaag stond deze met $55,75 zelfs bijna 3000% boven de slotkoers van donderdag van $1,79. Winstnemingen zorgden vervolgens voor een ruime halvering tot onder $25.

    Bij aanvang van de beurshandel herhaalden analisten van Cowen hun koopadvies, bij een van $3 tot $14 verhoogd koersdoel. Een belangrijke steun in de rug voor Aquinox was ook dat Baker Bros Advisors meldde zijn belang tot 40% te hebben uitgebreid.
  5. twinkletown 11 augustus 2015 22:32
    Opnieuw gerucht rond overname GSK door Pfizer
    bron: DFT

    Geruchten over een nieuwe miljardenovername hebben de koers van de Britse farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) omhoog gejaagd. Beleggers speculeren dat Pfizer GSK wil inlijven. De koers van GSK liep daardoor sinds eind juli al 8% op.

    Pfizer zou mogelijk £19 per aandeel overhebben voor GSK, zo'n £5 hoger dan de huidige koers. Dat zou het bedrijf waarderen op ruim £90 miljard.

    Het gerucht dat Pfizer interesse zou hebben in GSK zingt al maanden rond op de markten. Op verschillende blogs wordt gespeculeerd over de hoogte van een mogelijk bod.

    Pfizer heeft eerder dit jaar bij monde van topman Ian Read al aangegeven op zoek te zijn naar overnamepartijen. Daarmee moet de omzet om hoog en de kosten omlaag. In 2014 probeerde het Amerikaanse bedrijf AstraZeneca al binnen te halen, maar die overname mislukte.

    Het Britse GSK zit waarschijnlijk niet te springen om overgenomen te worden door de Amerikaanse branchegenoot. Pfizer zou na de overname flink reorganiseren.

    Het regent de afgelopen maanden overnames in de farmaceutische sector. Het Israelische Teva betaalde $40,5 miljard voor de generieke medicijnendivisie van Allergan. Teva zou ook het statutair in Nederland gevestigde Mylan over willen nemen, maar Mylan gaat liever met een andere partij in zee. Shire deed begin deze maand een vijandig bod op zijn sectorgenoot Baxalto. Pfizer nam eerder Hospira over.
  6. flosz 12 augustus 2015 20:32
    In May, Bristol-Myers Squibb (BMS) nailed down the exclusive access to uniQure’s gene therapy platform to treat cardiovascular diseases. Everything seems to work out fine as BMS paid $53M (€47M) for three new targets and additional shares to own nearly 10% of the company.

    UniQure is a Dutch pioneer in the field of gene therapy. It has the first and only approved gene therapy on the European market, which has a stiff price of €1.1M. Its unique technology platform makes it a promising partner for pharma companies. One month after Edinburg-based Synpromics joined forces with uniQure to develop a delivery system that gets the replacing DNA to the liver, BMS snared uniQure’s gene therapy technology for cardiovascular diseases.

    The strategic collaboration included uniQure’s gene technology platform for congestive heart failure that is designed to restore the heart’s ability to synthesize a calcium sensor. The master regulator of heart function is crucial for the adjustment of the heart’s ejection performance. Beyond that, BMS had left the door open for up to ten target-exclusive collaborations in other disease areas. 4 of them are nominated until now, including the three it purchased today for $15M in cash.

    The deal bolsters uniQure in a big way. Until now, BMS has made total payments of $140M (€125M) and $471M (€421M) could be on its way if everything works out well. Additional to the milestone payments, BMS bought $38M (€34M) of new shares to increase its shareholding to 9.9%. All in all, the partnership between BMS and uniQure resembles to a lovestory. When will be the marriage-aquisition?

    A Tale of Love for $QURE and Bristol-Myers Squibb twitter.com/labiotech_eu/status/63149...

    m.youtube.com/watch?v=ks_qOI0lzho
  7. forum rang 10 voda 13 augustus 2015 17:07
    Wetenschappers ontrafelen 'lapjespoesproces' bij vrouw

    Hoe komt de lapjespoes toch aan haar bijzondere vacht? Dat komt omdat niet overal hetzelfde kleuren-gen actief is. Wetenschappers van de Radboud Universiteit in Nijmegen hebben ontrafeld hoe dat in zijn werk gaat.

    Het kleuren-gen ligt bij katten op het vrouwelijke geslachtschromosoom, het X-chromosoom. Op een chromosoom liggen de genen die je van één van je ouders hebt geërfd. Niemand kan leven met twee actieve X-chromosomen, daarom wordt bij vrouwen (die er in tegenstelling tot mannen twee hebben) altijd eentje uitgeschakeld.

    In de natuur kun je bij lapjespoezen goed zien dat één van de twee chromosomen uitgezet wordt (zie kader). Het uitschakelen van één van de twee vrouwelijke geslachts-chromosomen wordt X-inactivatie genoemd. Onderzoekers hadden eerder al ontdekt dat een stofje dat 'Xist' heet verantwoordelijk is voor het uitschakelen. Moleculair bioloog Hendrik Marks en zijn collega's onderzochten hoe dat molecuul dat doet. Hun resultaten worden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Genome Biology.

    Omdat X-inactivatie al heel vroeg in de ontwikkeling van cellen optreedt, deden ze onderzoek op stamcellen van vrouwtjesmuizen. Voor het bestuderen van het uitschakelproces moesten ze goed weten welke van de twee uitgezet werd. De twee X-chromosomen lijken erg op elkaar, daarom was het volgens Marks niet eenvoudig om ze uit elkaar te houden. ,,We brachten twee X-chromosomen samen die zoveel mogelijk van elkaar verschilden. Dat maakte het gemakkelijker om ze van elkaar te onderscheiden'', zegt Marks. Elke dag hielden ze in de gaten hoeveel van het X-chromosoom was uitgezet.

    Breien
    Zo ontdekten ze dat het Xist-molecuul zich in ongeveer acht dagen vanuit het midden van het chromosoom verspreidt om het X-chromosoom ,,als een pakketje in te pakken''. ,,Het Xist molecuul vormt uiteindelijk een soort deken die het chromosoom bedekt. Het is alsof er elke dag een stukje gebreid wordt tot de deken af is'', legt de wetenschapper uit. De onderzoekers hebben sterke aanwijzingen dat dit niet alleen bij muizen, maar ook bij mensen zo werkt. Als één van de twee chromosomen eenmaal is ingepakt (en daarmee geïnactiveerd is), blijft deze gedurende de rest van het leven uitgeschakeld.

    Toekomst
    Welk X-chromosoom uitgeschakeld wordt, lijkt willekeurig te zijn. Marks hoopt dat hun bevindingen helpen uit te vinden waarom de ene X wordt uitgezet en de andere niet. Hij hoopt dat het in de toekomst zal helpen voor behandeling van ziekten die te maken hebben met het niet goed uitzetten van het X-chromosoom. Dat geldt bijvoorbeeld voor de spierziekte Duchenne en de zeldzame aandoeningen fragiele X-syndroom en Rett syndroom. ,,En een volgende stap is uitvinden hoe we een inactief X-chromosoom weer aan de praat krijgen.''

    Voor afbeeldingen, zie link:

    www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
  8. [verwijderd] 13 augustus 2015 20:45
    A More Viable Way To Invest In Top-Performing Biotech Stocks
    Comment Now Follow Comments

    Biotechnology stocks are on track to beat the stock market for a remarkable fifth year straight. The largest biotech exchange-traded fund, iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB), with more than $9 billion in assets, rallied an average of 36% the past five years vs. 10.4% for the SPDR S&P 500 ETF (SPY). On a 10-year basis, IBB earned investors a 17% return annually vs. 6% for SPY, according to Morningstar.

    Paul Yook — the co-founder LifeSci Index Partners of New York City — believes he’s unveiled a healthier way to slice and dice the biotechnology industry. He has separated them by those undergoing research and those with products out on the market. His BioShares Biotechnology Clinical Trials ETF (BBC) and BioShares Biotechnology Products Fund (BBP) have attracted $27 million and $33 million in inflows, respectively, since they launched in December 2014, according to ETF.com. Both charge a 0.85% annual management fee — nearly double the ETF industry average of 0.44%.

    BBC rallied 18% year to date, through Aug. 11, vs. 2.5% for the S&P 500. BBC’s top holdings among 90 total are Synergy Pharmaceuticals (SGYP), Novavax (NVAX), Dynavax Technologies (DVAX), Lexicon Pharmaceuticals (LXRX) and Radius Health (RDUS). Synergy soared 157% this year, though Aug. 11. Novavax flew 134%.

    BBP vaulted a whopping 31% this year. It trumped IBB, which gained 21% year to date. The most heavily-weighted stocks among 39 are Anacor Pharmaceuticals (ANAC), Exelixis (EXEL), KYTHERA Biopharmaceuticals (KYTH), Progenics Pharmaceuticals (PGNX) and Celgene (CELG). Anacor rocketed a 336% this year while Exelis blasted nearly four-fold.

    (lees de rest hier: www.forbes.com/sites/trangho/2015/08/... )
3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 167 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links