Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Exit Versatel

45 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 29 september 2005 13:06
    Na het advies van de redactie van de Beleggersadviseur enkele dagen geleden komt nu ook het advies van Beleggers Belangen. Eigenlijk eenzelfde redenering als de redactie van de Beleggersadviseur:

    Versatel is nu bijna overgenomen

    Aandeelhouders Versatel hebben weinig aan een belang in een niet-beursgenoteerd bedrijf. Aanmelden dus maar.


    Tele2 is dichtbij de overname van Versatel. Dinsdag wees de Ondernemingskamer de klachten over het overnamebod af die Centaurus, TeleNee, de VEB en enkele andere professionele beleggers naar voren hadden gebracht. De uitslag van de buitengewone AVA die donderdag plaatsvond, was ten tijde van dit schrijven nog niet bekend. De kans is echter klein dat de aandeelhoudersvergadering nog serieuze obstakels opwerpt. Daarmee is de weg vrij voor de overname en kan Tele2 een juridische fusie afdwingen. Dat is nodig omdat het waarschijnlijk is dat het Zweedse concern niet de minimale 95% van de aandelen aangemeld krijgt die nodig zijn voor een ‘uitrookprocedure’.

    eieren
    In dit scenario zijn er voor beleggers betere investeringsmogelijkheden. Na een fusie blijven aandeelhouders die niet aanmelden, met een belang in een niet-beursgenoteerd bedrijf zitten. Wij denken – en raden ook aan – dat particuliere aandeelhouders eieren voor hun geld kiezen. Professionele beleggers hebben – op papier – een iets betere positie om te blijven zitten omdat zij een betere tegenspeler zijn voor het management van het fusiebedrijf Tele2 Nederland en Versatel.

    Voor hen is dit financieel niet zonder risico’s, omdat al vaststaat dat de Duitse tak tegen een volgens analisten te lage prijs wordt verkocht. Professionele partijen zullen daarom naar verwachting hun verlies nemen. Ons advies is: aanmelden vlak voor 7 oktober, zodat u eventuele ontwikkelingen tot die tijd kunt aanzien. De kans is te klein dat er nog verrassingen
    komen.

    Jaime ter Linden, 28-09-2005
  2. [verwijderd] 29 september 2005 13:17
    Bekijk het eens los van Versatel. Als een aandeelhouder een hele overname kan blokkeren met een procentje of 8.. Dan zou overnemen in Nederland een stuk moeilijker worden. En het is al zo moeilijk door de beschermingsconstructies.. Dit betekent dat er een discount in de koers zou komen. Want er is minder kans op een overnamebod.

    Ik vrees dat een deel van de protesterende beleggers die aandelen ooit voor 40 euro heeft gekocht. En droomde van een herstel tot die prijs, maar nu geconfronteerd wordt met de realisatie van het zware verlies. Dat is een bittere pil.

    Een overname van, zeg, Crucell met een 15% bonus zou veel minder problemen veroorzaken.

    Het is maar een idee, en gaat niet op voor alle Versatel beleggers natuurlijk.

  3. forum rang 9 josti5 29 september 2005 13:32
    "Een overname van, zeg, Crucell met een 15% bonus zou veel minder problemen veroorzaken."

    Zeg Macondo, waar haal je deze wijsheid vandaan??
    Crucell overnemen voor 24 euro??
    Over my dead body!
    En ik durf gerust het woord "minder" in "extreem veel meer" te veranderen...

    Groeten,

    Jos.
  4. [verwijderd] 29 september 2005 14:28
    Macondo heeft gelijk.

    Verder is voor veel beleggers Versatel een soort religie geworden; een rotsvast Geloof dat Versatel een heel speciaal bedrijf is met een enorm potentieel.

    Nu worden die mensen wakker uit die mooie droom, nu het gewoon een kleine speler in een weinig attractieve commodity markt met dalende marges blijkt te zijn. Persoonlijk vind ik de prijs die Tele2 betaalt zelfs nogal aan de hoge kant, maar dat zie je wel vaker met zgn 'strategische' aankopen. Er staan dan nogal wat ego's op het spel en er worden dan veel te dure overnames gedaan.
  5. forum rang 7 ffff 29 september 2005 16:31
    BELGACOM neemt TELINDUS over!

    Dat zegt jullie hoogstwaarschijnlijk geen moer, maar dat is nou eventjes groot nieuws op de Beurs van Brussel. Telindus groot gemaakt door John Cordier, ja inderdaad ook de bestuurder van FC Mechelen die de Europacup ooit won op Ajax ( !!!! da's lang geleden!!) datzelfde Telindus wordt met een hele mooie premie overgenomen door Belgacom.

    Voor de rest bekijk de Belgische sites maar. Maar stiekempjes denk ik: Belgacom zal aan Telindus meer lol beleven dan aan Versatel.

    En de oude trouwe Telindus-aandeelhouders, zeker die van het eerste uur worden alweer vorstelijk beloond. Jezus, wat een jaar......!

    Peter
  6. [verwijderd] 29 september 2005 18:08
    quote:

    ffff schreef:

    BELGACOM neemt TELINDUS over!

    En de oude trouwe Telindus-aandeelhouders, zeker die van het eerste uur worden alweer vorstelijk beloond. Jezus, wat een jaar......!

    Peter
    Zeg dat wel... Ben je van plan Mobistar-aandelen te verwerven via de certificaten? €13,5 of €8,33 + 1 certificaat-Mobistar/13 aandelen-Telindus...

    Versatel is mooi geweest, maar het had nog mooier kunnen zijn...

    Groetjes
  7. atitlan 29 september 2005 18:42
    quote:

    Vokke schreef:

    [quote=ffff]
    BELGACOM neemt TELINDUS over!

    En de oude trouwe Telindus-aandeelhouders, zeker die van het eerste uur worden alweer vorstelijk beloond. Jezus, wat een jaar......!
    [/quote]

    Versatel is mooi geweest, maar het had nog mooier kunnen zijn...

    Groetjes
    Veel mooier.
    Vandaag taxeert UBS de Duitse sectorgenoot QSC, dat voor dit jaar een EBITDA winst verwacht van 6 miljoen euro, op 530 miljoen euro. Versatel Duitsland maakt dit jaar ca 96 miljoen euro netto winst en wordt voor HETZELFDE bedrag door Talpa verkwanseld aan Apax. Kan het er nog duidelijker opliggen?!
    (Ik heb hierover een uitgebreider stuk geplaatst in het Versatel forum)
  8. forum rang 7 ffff 29 september 2005 20:12
    Hoi Vokke,

    Ik weet nog niet wat ik ga nemen. Dat is nog wat te vroeg. Eerst maar eens zien wat Telindus zelf van het bod vindt. En rekenen kunne we allemaal dus als de koers van Mobistar stijgt is de keuze snel gemaakt. Gewoon voor de aardigheid Vokke mijn dossier Telinfo/ Telindus vanavond eens doorgebladerd. Ongelooflijk die evolutie in pakweg tien jaar tijd. Wat kan een bedrijf veel doormaken in 10 jaar. Het is in ieder geval een heel goede zet van Belgacom. Zie hun motivatie op Forteon.be
    En mijn dossier Telinfo. Ik denk erover dat aan Carmen te geven.... Ze zal verbaasd zijn dat er mensen zijn die zoveel over het reilen en zeilen van hun bedrijf weten. Inclusief de foto's van de Europacup in 1989 in Mechelen. Dat moet haar toch goed doen.

    Beste Atitlan,

    Jouw postings blijven waardevol: ik heb ergens op een briefje toch die Apex genoteerd. Want zoals ik je hierboven al uitgelegd heb: Cann't you beat them, join them..."

    Schiet me nog een mooi voorbeeld binnen: UCC werd pakweg 6 jaar geleden ook voor "een prikkie" van de Nederlandse beurs gehaald door Transciciel genoteerd in Parijs. Op Eurobench in mijn piere-eentje een "actie" tegen die overname begonnen. Nou dat was dus verloren tijd en moeite. Dan maar, omdat ik toch in die activtieten geloofde en toekomst zag, de overnemer Trasciciel geckocht en pakweg 4 jaar aangehouden. Transciciel werd ongeveer een half jaar geleden overgenomen door Cap Gemini met een heel mooie premie... Je moet soms wat geduld hebben om je geld te vangen. Wel vergeten Cap Gemini te kopen. Dat was/is een blunder want sinds die ovename van Transciciel is Cap Gemini ook alweer pakweg 40 procent ( !!!!) gestegen.

    Groet Peter
  9. [verwijderd] 29 september 2005 22:46
    quote:

    atitlan schreef:

    [quote=Vokke]
    [quote=ffff]
    BELGACOM neemt TELINDUS over!

    Jezus, wat een jaar......!
    [/quote]

    Versatel is mooi geweest, maar het had nog mooier kunnen zijn...

    Groetjes
    [/quote]

    Veel mooier.
    atitlan,

    Ik lees al je bijdragen op dit forum. En, ik waardeer ze. Maar enig realisme moet ons deel zijn. Het is nu eenmaal zo dat in ons bestel de elite - of diegenen die denken daartoe te behoren - zich alles kunnen veroorloven. Ooit loopt dat dus grondig fout. Weet jij al waar je dan je gram gaat halen?

    Peter,

    Natuurlijk kan ik rekenen. Soms zelfs teveel en teweinig? Ik hoop dat Carmen dat ook kan. Ze zal met deze transactie toch wel een Mechels putje kunnen dempen. laat ons voor ze hopen dat Piet al betaald is...

    Al bedacht waarin je je winsten gaat herbeleggen?

    Groetjes,


  10. [verwijderd] 29 september 2005 22:59
    Zolang Tele 2 en Versatel zwijgen over het aantal aanmeldingen hebben ze het geluk aan hun kant.

    Een juridische procedure heeft succes, maar niet als ze 95% verlangen en veel minder krijgen.
    Gebeurt dat?

    Het is een potje blufpoker.

    Tele 2 wil best meer betalen voor Versatel, maar dan moeten aandeelhouders hun stukken massaal niet aanmelden.

    Helaas pindakaas - bovenstaand verhaal lijkt niet op te gaan.
    Waarop niet??

    Geen hond is geinteresseerd in overname van Versatel. Het is geen bedrijf dat interessant genoeg is voor andere bieders. Helaas!

    Dat is de bittere waarheid. Voor aandeelhouders vervelend, maar het is niet anders.

    Groet.

  11. [verwijderd] 30 september 2005 00:01
    Volgens mij heeft de oppositie nog wel een kans, op de aandeelhoudersvergadering was al zo'n 28% van de aandelen daar vertegenwoordigd tegen. Bij de 35-40% van de aandelen die vandaag niet aanwezig waren zal zeer waarschijnlijk een groter percentage tegenstamders zitten omdat daar niet meer een groot belang van Talpa of een andere pro-overname partij zit.
    De 2/3 meerderheid benodigd voor een juridische fusie zie ik er nog niet zomaar komen.
    Vg,
    Dave
  12. atitlan 30 september 2005 10:34
    Walter
    . jij beseft niet dat Versatel Duitsland via een onderhandse transactie wordt verkwanseld op een belachelijke 4x de Ebitda winst van dit jaar, terwijl de zelfstandig beursgenoteerde bedrijven in de Europese sector op meer dan 20x de EBITDA noteren. Dit één tweetje tussen Talpa en Apax, dat alleen maar verklaarbaar is vanuit geheime compenserende afspraken, kost je daarmee minstens 2 euro per aandeel.

    . Je beseft ook niet dat Versatel bij zelfstandig voortbestaan een zeer goede kans heeft naar een beurswaarde van ca 6 miljard binnen 5 jaar te groeien (€10 p.a.). Voor een duidelijke onderbouwing van deze stelling, lees even hoofdstuk C van
    www.beurszout.nl/bzfiles/data/Taxatie...
  13. forum rang 9 josti5 7 augustus 2015 16:36
    quote:

    josti5 schreef op 27 september 2005 23:44:

    Atitlan, ik heb niets toe te voegen aan deze adembenemende, messcherpe analyse; aanbevolen uiteraard.
    Eens te meer blijkt weer de les, dat een partij die bewust de boel belazert, bewust misbruik maakt van vertrouwen, dit maar maximaal 1 keer kan flikken, en geen 2e kans meer behoort te krijgen.

    Oprecht sterkte, zonder ook maar enig "zie je nou wel", maar wel degelijk opgelucht/blij dat Talpa van mij geen 2e kans meer gekregen heeft,

    John.

    Haha, nou: dan die van mij er óók maar bij -:)
    Tsjonge: al weer 10 jaar geleden...

  14. atitlan 9 augustus 2015 08:08
    quote:

    ffff schreef op 8 augustus 2015 15:50:

    John en Atiitlan,

    Mooie draadjes toentertijd...... !
    ook hard gwewerkt toendertijd .. hier de conlsusie uit mijn rapport voor TeleNee toen

    www.beurszout.nl/bzfiles/data/Taxatie...

    D. Slotbeschouwing

    We hebben in dit rapport op basis van volledig transparante en controleerbare berekeningen aangetoond dat een bod van € 2,20 per aandeel in geen verhouding staat tot de werkelijke waarde van Versatel.
    De resultaten van de berekeningen zijn consistent. Als beursgenoteerd bedrijf is een “enterprise value“ van € 2.100M of € 4,10 p.a. in lijn met de markt, en zelfs € 2.600M of € 5,00 p.a. indien tevens de netto kaspositie van Versatel in relatie tot haar peers wordt betrokken.
    Als overnamekandidaat is een bod vanaf € 2.400M of € 4,70 p.a. redelijk.
    Versatel Duitsland is het kroonjuweel binnen de Versatel Holding met een “enterprise value” van € 1.600M en een overnamewaarde van € 1.800M.
    Na verrekening van de kaspositie van € 260M, € 179M aan verrekenbare belastingverliezen in België en de € 565M die het voor Versatel Duitsland ontvangt, krijgt Tele2 een bedrijf dat jaarlijks € 50M aan
    synergievoordelen oplevert vrijwel ‘om niet’ in de schoot geworpen.
    De € 565M die Apax voor Versatel Duitsland betaalt is op waarderingsgrondslag een weggeefprijs.
    Versatel Duitsland bezit ook nog eens € 295M aan verrekenbare belastingverliezen.
    Bij een overname is een fatsoenlijke premie (ca. 20%) op de werkelijke “enterprise value” gebruikelijk. Hier is de premie gebaseerd op de ondergrens van een incidenteel lage beurskoers van een aandeel dat sinds de financiële herstructurering ondanks de uiterst stabiele ontwikkeling van het bedrijf in kwestie een uiterst grillig koersverloop liet zien. Versatel is met haar eigen netwerk en innovatieve producten uitblinker in haar sector. Waar sommige bedrijven nog niet EBITDA winstgevend zijn, staat Versatel op de rand van netto winst en is leidend qua marges en groeitempo. Dat rechtvaardigt bij overname een extra premie.
    Sinds oktober 2003 is de koers van Versatel per saldo niet meer gestegen. De slechte performance van het aandeel hield geen gelijke tred met de sterke operationele verbeteringen, maar had waarschijnlijk meer te maken met het opmerkelijke handelsgedrag van de grootaandeelhouder. Een in 2003 door Talpa verworven belang werd in 2004 weer verzilverd wat een scherpe koersdaling tot gevolg had. Spoedig daarna bouwde Talpa opnieuw een nog veel groter belang van 42% in Versatel op. Wederom wil Talpa nu haar belang verzilveren. Talpa gedraagt zich meer als speculant dan als stabiele aandeelhouder.
    Het voorstel van Tele2 van 18 juli jl. betekent ondanks de florissante ontwikkelingen in 2005 een premie van slechts € 0,07 (+3%) op de koers van begin 2005. Dit terwijl de AEX dit jaar al op bijna 15% winst staat. Het is onbegrijpelijk dat het Versatel management het voorstel probeert te vergoelijken.
    Veel aandeelhouders hebben al voor de schuldsanering aandelen gekocht op koersen van € 10 en hoger. Hun belang is met een bod van € 2,20 niet gediend. Juist nu de oogstperiode is aangebroken wordt hen een lange termijn perspectief ontnomen. Een heel mooi lange termijn perspectief dat binnen 5 jaar zeer wel opnieuw naar een beurswaarde van € 6.000M, ofwel ca € 10 per aandeel kan leiden.
    Alleen al de waarde van Versatel Duitsland overtreft het bod voor Versatel Telecom ruimschoots.
    Wanneer Talpa Capital persé van haar belang af wil, dan zijn er betere mogelijkheden.
    Bijvoorbeeld kan geprobeerd worden het pakket bij vermogensbeheerders onder te brengen. Ook een verzelfstandiging van Versatel
    Duitsland met IPO is een probaat middel om werkelijk aandeelhouderswaarde te creëren en verschaft tevens de middelen om Talpa voor € 2,20 per aandeel uit te kopen.
    Het management lijkt onvoldoende aandacht te hebben geschonken aan de verschillende opties die de markt biedt om tot verhoging van de aandeelhouderswaarde te komen.

    Vooralsnog blijft onbeantwoord waarom de koers van Versatel in 2005, zo vlak na de aankoop van een belang van 42% door de grootaandeelhouder Talpa, in de aanloop naar de onderhandelingen een geforceerde duikvlucht nam. Ondanks positieve 1e
    kwartaalcijfers, veel positieve berichten uit Duitsland en een geslaagde presentatie betreffende de voortgang van Triple Play.
    Wij plaatsen grote vraagtekens bij deze gang van zaken en de wijze waarop geprobeerd wordt het tweede telecommunicatiebedrijf van Nederland te ontmantelen. Versatel lijkt te worden verkwanseld. Tenzij de aandeelhouders het bod blokkeren.

    ©BeursZout.nl, 11 augustus 2005



    En precies die uitzonderlijke lucratieve IPO van Versatel Duitsland volgde al in 2007 onder de regie van Apax!
    Tevens met een opbrengst die op EV-basis precies overeenkwam met de door mij in 2005 berekende 1,7 miljard Euro.

    Nooit werden in Nederland aandeelhouders zonder enige twijfel zo extreem en met voorbedachte rade genaaid als in de casus Versatel.

    Het definitieve bewijs (want hoeveel meer heb je nodig) van het "tegoedbonnetje" voor Talpa werd overigens al geleverd in het najaar van 2008, dus een jaar na de IPO.
    Want uit het niets dook toen Talpa weer als 25% grootaandeelhouder bij het Versatel Duitsland op, waar het in 2005 (en nog wel bij een uitzonderlijk veel lagere marktwaardering...!!) persé vanaf wilde.
  15. [verwijderd] 9 augustus 2015 12:38
    Versatel had teveel schulden na het aanleggen van het netwerk, en te weinig klanten.

    Na de schuldensanering was Versatel schuldenvrij en had het wat geld in kas. Maar het had ook maar een marktaandeel van 0.2% (of iets dergelijks).

    Iedereen wist (behalve atitlan), Versatel zelf natuurlijk maar de analisten die lage koersdoelen hadden uiteraard ook, dat een kleine telco als Versatel met zo'n klein marktaandeel gewoon niet kan overleven.

    Versatel organiseerden roadshows om nieuwe investeerders aan te trekken (ook in de US), maar die hadden geen trek meer. Begrijpelijk na zo'n "debt for equity" swap.

    Naar buiten toe, en dat was ook atitlans verhaal, deed versatel alsof het zijn businessplan volledig gefinancierd had. En het was schuldenvrij. Dat was misschien ook zo, maar de werkelijkheid was dat een kleine telco als Versatel niet kon overleven nadat het aantrekken van nieuw kapitaal was mislukt.

    Dus het was hopen op een overname, of anders zou het kaarsje uitgaan. Vergelijk het maar met KPNQuest dat failliet is gegaan, hoewel daar ook andere zaken (wanbeleid) speelde.

    John de Mol wilde altijd al een TV zender maar er waren nogal wat wettelijke beperkingen voor het gebruik van het televisienet. Versatel, en het Versatel-netwerk, was onderdeel van zijn backup-plan als distributiekanaal voor zijn nieuw op te richten zender. Uiteindelijk kreeg hij toch de zender Talpa van de grond en had hij zijn groot belang in Versatel niet meer nodig.

    Dankzij De Mol is Versatel uiteindelijk verkocht aan Tele2 voor een heel redelijke prijs, na een mislukte pogingen het aan Belgacom te verkopen.

    Dat is het echte verhaal. Atitlan kwam elke keer weer met een onzinnig spreadsheetje aan om te laten zien hoeveel Versatel in de toekomst waard zou worden. Zonder John de Mol was Versatel net zo failliet gegaan als KPNQuest.
45 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 879,47 +0,53%
EUR/USD 1,0695 -0,07%
FTSE 100 8.044,81 0,00%
Germany40^ 18.180,70 +0,24%
Gold spot 2.324,67 +0,11%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links