Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Is de kans groot dat imtech failliet gaat?

64 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 bartvde 7 augustus 2015 14:25
    quote:

    *Justin* schreef op 7 augustus 2015 14:03:

    [...]
    Dus: wat is het perspectief zonder Duitsland?
    Justin, volgens sommige ingevoerden was Imtech Dtl onderpand, dus dat is een probleem.
    Daarnaast schijnt de aansprakelijkheid in ieder geval deels ook voor de holding dus NL te zijn.
    Dus het lijkt geen oplossing. Maar we zullen het snel genoeg horen denk ik.
  2. ijsvrij 7 augustus 2015 17:00
    Ik stel alleen maar dat de morele kant van de zaak er zou moeten wezen. Goed lezen dus. Trouwens zoiets is ook een zaak van maatschappelijke druk. Elkaar iets gunnen is ook een deel van de zakenwereld. En met de kennis van nu zou men Fokker niet failliet hebben laten gaan op een dip in de vliegtuigbouw. Het gaat nu om geld en de kracht van de informele relaties. En daar weet niemand op dit forum een zinnig antwoord op.
  3. Heupie van Salland 7 augustus 2015 22:49
    quote:

    ijsvrij schreef op 7 augustus 2015 17:00:

    Ik stel alleen maar dat de morele kant van de zaak er zou moeten wezen. Goed lezen dus. Trouwens zoiets is ook een zaak van maatschappelijke druk. Elkaar iets gunnen is ook een deel van de zakenwereld. En met de kennis van nu zou men Fokker niet failliet hebben laten gaan op een dip in de vliegtuigbouw. Het gaat nu om geld en de kracht van de informele relaties. En daar weet niemand op dit forum een zinnig antwoord op.
    Misschien is dit een zinnig antwoord : Er zou inderdaad een morele kant van de zaak aanwezig moeten zijn. En elkaar iets gunnen zou ook gewoon moeten zijn. Zou. Maar in de keiharde financiële wereld is moreel en elkaar iets gunnen écht een utopie. Voorbeelden te over. Pak Imtech; fraude, omkoping, bonus graaien, creatief boekhouden, valsheid in geschriften, ons kent ons, ja knikkers onder de CFO, het houdt niet op. En over bankiers hoef ik niks te zeggen. Het gaat gewoon door omdat 'ze' ermee wegkomen. Maatschappelijke druk wordt nauwelijks ervaren. Helaas, de particuliere speelt continu met gedateerde info. Tóch is het leuk en lucratiever dan 'n spaarboekje. Meer kan ik er niet van bakken.
  4. Heupie van Salland 7 augustus 2015 23:10
    quote:

    Gastheer schreef op 6 augustus 2015 10:25:

    Bij faillissement alle schulden weg. Banken verrekenen dat aan het eind van het jaar wel met de belasting ! De banken komen nooit te kort !Links of rechts om de aandeelhouders betalen het gelach.
    Na laatste emmissie hadden de banken naast een lening (?) ca de helft van de aandelen. Bij een faillissement Van geheel Imtech zijn banken dus (zoals andere beleggers) honderden miljoenen kwijt. En ja daarvan kunnen ze slechts 25% van hun winst afschrijven. En ja, bij een faillissement zijn alle schulden weg. Dus de leveranciers die al 3 maanden op hun centen hebben moeten wachten hebben inmiddels hun eigen crediteuren betaald en kunnen vervolgens naar hun geld fluiten. Dat is héél erg, er gaan waarschijnlijk ook leveranciers van Imtech omvallen. En dan alle medewerkers die op straat worden gezet waarvan een kleiner aantal tegen soberdere arbeidsvoorwaarden terug 'mogen' komen. De faillissementwet vind ik een gedrocht waarbij de daders vrijuit gaan en de onschuldigen de rekening gepresenteerd krijgen. Komt vaker voor ;-)
  5. gerrit 69 9 augustus 2015 13:25
    quote:

    Heupie van Salland schreef op 7 augustus 2015 23:10:

    [...] Na laatste emmissie hadden de banken naast een lening (?) ca de helft van de aandelen. Bij een faillissement Van geheel Imtech zijn banken dus (zoals andere beleggers) honderden miljoenen kwijt. En ja daarvan kunnen ze slechts 25% van hun winst afschrijven. En ja, bij een faillissement zijn alle schulden weg. Dus de leveranciers die al 3 maanden op hun centen hebben moeten wachten hebben inmiddels hun eigen crediteuren betaald en kunnen vervolgens naar hun geld fluiten. Dat is héél erg, er gaan waarschijnlijk ook leveranciers van Imtech omvallen. En dan alle medewerkers die op straat worden gezet waarvan een kleiner aantal tegen soberdere arbeidsvoorwaarden terug 'mogen' komen. De faillissementwet vind ik een gedrocht waarbij de daders vrijuit gaan en de onschuldigen de rekening gepresenteerd krijgen. Komt vaker voor ;-)
    Vooral de fraude die bij veel faillissementen plaats vind, is bij mij een doorn in het oog.
    De straf op het doelbewust wegsluizen van geld en goederen is vaak een lachertje, terwijl de slachtoffers veel harder worden getroffen.
    In onze zogenaamde heilzame rechtsstaat, kunnen oplichters vaak jarenlang ongestraft met hun duistere handel doorgaan en een spoor van ellende achterlaten.
  6. [verwijderd] 9 augustus 2015 14:18
    quote:

    *Justin* schreef op 7 augustus 2015 14:03:

    [...]

    Ik heb geen positie in imtech (was ik maar een paar dagen geleden short gegaan. (Sorry mensen, maar het is een bedrijf met fraude en je kunt met dat soort instrumenten ook je positie beschermen)

    Maar goed, ik heb een vraag voor degene(n) die fundamenteel goed ingevoerd zijn. Wat blijft er van imtech over aan ebit en ebitda als je duitsland niet meerekent.

    De omzet ben je kwijt, dat is 30%. Maar als dat deel toch alleen maar verliezen heeft of stroppen, kan je het beter laten afzinken.

    Ik probeer niemand op ideeen te brengen over deze ultiem verkeerd geleide hut. Maar wil wel weten of een faillissement van Duitsland niet de redding van de rest kan zijn.

    Het maakt daarna in ieder geval de probleemgebieden te overzien en ingrijpen makkelijker. Ik weet er niet veel van maar er schijnt nog een water gedeelte te zijn in de UK dat niet functioneert en natuurlijk uberhaupt de hele besturing van het bedrijf. Als problemen wat overzichtelijker worden en na afzinken van Duitsland accute problemen vervallen is dat wellicht een allereerste teken van perspectief.

    Zeker als een bedrijf zo afgestraft wordt op de beurs ook goed om te kijken of het niet achteraf een moment was waarop slimmere beleggers goedkoop kunnen inslaan. Ik zeg geenszins dat daar sprake van is, misschien is dat dubbeltje inderdaad wat imtech nog waard is, maar is wel een gedachte/scenario.

    Dus: wat is het perspectief zonder Duitsland?
    17% minder omzet, 20% minder personeel, orderintake blijft 100%, 95% minder ellende.

    Operationeel Ebitda van geheel Imtech over 2014 was 32 miljoen negatief, Imtech Duitsland was daarvan 45 miljoen negatief.

    Operationeel Ebitda van geheel Imtech over Q1 2015 was 11 miljoen negatief,
    Imtech Duitsland was daarvan 10 miljoen negatief.
  7. [verwijderd] 9 augustus 2015 14:23
    quote:

    gerrit 69 schreef op 9 augustus 2015 13:25:

    [...]

    Vooral de fraude die bij veel faillissementen plaats vind, is bij mij een doorn in het oog.
    De straf op het doelbewust wegsluizen van geld en goederen is vaak een lachertje, terwijl de slachtoffers veel harder worden getroffen.
    In onze zogenaamde heilzame rechtsstaat, kunnen oplichters vaak jarenlang ongestraft met hun duistere handel doorgaan en een spoor van ellende achterlaten.
    Ten tijde van al die jaren van fraude, tot voor 3 jaren geleden, hebben de meeste beleggers (enorm) veel verdiend met het Imtech aandeel. In 2011/2012 stond er al in de duitse pers dat één en ander niet in de haak was bij Imtech, maar iedereen genoot volop en vroeg zich niets af mbt alle glorieuze zaken. Pas nadat de fraude bekend werd hebben vele beleggers verloren. Ik ben het helemaal met u eens dat deze fraudeurs langjarig achter de tralies horen, net zoals in de USA gebeurt.
  8. forum rang 4 Guus_Geluk 10 augustus 2015 13:25
    quote:

    Henri Nostradamus schreef op 10 augustus 2015 13:10:

    Leveranciers krijgen (voorlopig?) niet meer betaald: www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/imtech...

    HN
    Ben je nog steeds je belang in IM onder de 4 euro aan het opbouwen? De leveranciers worden niet meer betaald, de onderaannemers ook niet meer. IM DL heeft faillisement aangevraagd. Werknemers komen niet meer op het werk. Dit komt nooit meer goed, hopelijk zie je het zelf onderhand ook?
  9. [verwijderd] 10 augustus 2015 16:46
    Faillissement Duitsland. Schuldeisers duitsland gaan verhalen op de Holding in NL.
    Schulden zijn dan te groot om Imtech nog levensvatbaar te laten zijn. Dat zien de banken ook zo.
    Faillisement zal het gevolg zijn.

    Met als gevolg verkoop gezonde onderdelen.
    Opbrengst zal curator gebruiken om fiscus/banken(idd)/andere derde schuldeisers af te
    Betalen. Aandeelhouders zijn het haasje en zullen niets vangen.

    Heb net zelf mijn plukje Imtech ook gekickt op nieuws dat Imtech vandaag stopt met betalen van leveranciers
    En geen grote orders meer aanneemt. Is begin van het einde..
    Dus ja, op dit moment, Mede ingegeven door het laffe bestuur dat niet meer achter het bedrijf wenst te staan en
    De ene naar de andere onheilspellende mededeling ipv vechten voor het bedrijf, schat ik de kans op. Faillisement op meer dan 80% op dit moment in.

    Een faillissement en doorstart zal wel de werkgelegenheid garanderen medewerkers Imtech
    Ook kunnen dan bestaande projecten van klanten afgerond worden.

    Wat verder opvalt is dat in mei 2015 ikzelf en vele duizenden aandeelhouders Imtech nog door ABN Amro zijn
    Opgeroepen voor een claimemissie. Dit neem ik ABN zeer kwalijk. Het feit dat zijzelf ook grootaandeelhouder
    Imtech zijn geworden en het dus bij hun klanten hebben aangeboden, geeft aan ABN of hun huiswerk niet
    Goed gedaan hebben(lijkt me sterk met een investor departement van enkele honderden medewerkers en ik neem
    Aan dat zij beter als piet particulier geïnformeerd zijn..) Óf ze hebben wel degelijk het enorme risico van een fiasco goed
    Ingeschat en willens & wetens zittende aandeelhouders gewoon laten instappen. Ik weet niet wat meer laakbaar is..

    Bovenstaande lijkt mij in ieder geval genoeg voedingsbodem voor class action Lawsuits of andere acties opgezet door
    Bijvoorbeeld een VEB..

    En het bestuur dat lafhartig al eerder de moed opgaf en aankondigde aan het einde van het jaar het zinkende schip te verlaten door op te stappen.. Hoeveel miljoen zou hun afvloeiingsregeling zijn.. Slecht voorbeeld voor het moreel voor de tienduizenden werknemers Imtech. En Voor de Klanten en toeleveranciers. Ipv dat ze vechtend ten onder gaan..

    BAH!!

  10. MaranV 10 augustus 2015 18:55
    quote:

    bamlong schreef op 10 augustus 2015 18:46:

    hoe kan het nu dat managment laats heeft bijgekocht op 5
    tevens leken mij de schulden omzet etc wel in verhoudng
    hoe kan dit zoo snel gaan
    Het geld was weer op en niemand wilde meer lenen aan Imtech, omzet is leuk maar als je geld betaalt om te werken leef je maar zolang als je spaargeld.
  11. gerrit 69 11 augustus 2015 19:40


    Gerard van de Aast heeft haast om zijn pensioen te halen.
    Hij kon volgens zijn zeggen de koe niet meer in de kont kijken.
    Eigenlijk kan hij de beleggers niet meer in de ogen kijken.
    Triest om te constateren dat in principe een mooi bedrijf jaren lang verkwanseld is door een slecht management, dat van Imtech een geld verbrandende toko heeft gemaakt.
    Van de Aast schijnt ook veel consultacy en dure zakken vullende adviseurs ingehuurd te hebben en dat sterkt mij wel in mijn mening, dat hij de regie volkomen kwijt was de laatste tijd en zelf geen visie meer had, wat toch wel een eigenschap is die een CEO nodig heeft.
    Is er nog een kans dat Imtech niet failliet gaat als de vier grote banken toch nog een keer 100 miljoen Euro bij elkaar durven te leggen in de vorm van extra aandelen.?
  12. [verwijderd] 11 augustus 2015 19:54
    quote:

    gerrit 69 schreef op 11 augustus 2015 19:40:

    Gerard van de Aast heeft haast om zijn pensioen te halen.
    Hij kon volgens zijn zeggen de koe niet meer in de kont kijken.
    Eigenlijk kan hij de beleggers niet meer in de ogen kijken.
    Triest om te constateren dat in principe een mooi bedrijf jaren lang verkwanseld is door een slecht management, dat van Imtech een geld verbrandende toko heeft gemaakt.
    Van de Aast schijnt ook veel consultacy en dure zakken vullende adviseurs ingehuurd te hebben en dat sterkt mij wel in mijn mening, dat hij de regie volkomen kwijt was de laatste tijd en zelf geen visie meer had, wat toch wel een eigenschap is die een CEO nodig heeft.
    Is er nog een kans dat Imtech niet failliet gaat als de vier grote banken toch nog een keer 100 miljoen Euro bij elkaar durven te leggen in de vorm van extra aandelen.?

    Lees eens mijn vraag in het weekdraadje aub ... ik ben van mening dat er toch een grote concurrent moet zijn die cashmatig in staat moet zijn (om eventueel met steun van banken) om nu nog een algemeen bod te doen op het 'bestaande' IMTECH (is immers nog niet failliet!) en aldus zo een groot bedrijf met kennis en zelfs een lopend orderboek kan integraal inlijven en nadien intern afstoten of afbouwen wat niet echt rendabel meer is. Lijkt mij echt toch een ultieme kans (gezien het beursgenoteerd is en een overname-bod dus kan slagen!) om een groot bedrijf goedkoper in te slaan dan nadien te gaan moeten bieden (en misschien meer betalen) op de aparte, meest interessante delen. Dank voor jullie visie. Zie niet in waarom de koers niet anders meteen naar 0,1€ is teruggevallen. Er zweeft volgens mij nog ergens een waterkansje ...
64 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links