Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,020 23 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 22,860 - 23,400
  • 307.410 Gem. (3M) 374,4K

Fugro - augustus 2015

604 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 bezinteergebelegt 6 augustus 2015 11:53
    quote:

    mees schreef op 6 augustus 2015 11:39:

    Zouden we dan niet omhoog gaan
    Hoeft niet, Boka kan vanmorgen bv hebben toegeslagen, de koers ging even van 17,80 oid met een paar flinke kooporders naar bijna 18,50 en toen was het over. Die spike kan Boka geweest zijn, hoeft natuurlijk niet. Had trouwens deze megadreun in de verste verte niet zien aankomen maar zo zie je maar dat de beurs onvoorspelbaar blijft. Wat me nu vandaag nog interessant lijkt is of Fugro nog een procent of 5 oid kan herstellen onder flink koopvolume, die signalen lijken me dan meer zeggen dan het algehele koersverloop want dat is en blijft bedroevend.
  2. [verwijderd] 6 augustus 2015 12:00
    Vervelend dit koersverloop, maar zoek nog eens de overname van Smit door BK op in 2010. BK is hier meer dan een jaar mee bezig geweest. Uiteindelijk een overnamepremie van 30%. Berdowski is echt niet gek. Hij heeft z'n zinnen op Fugro gezet en dit koersverloop komt hem alleen maar uitstekend van pas. Met een beetje pech/geluk ook hier een premie van 30%. Ben je ze mooi kwijt voor 22,50.
  3. [verwijderd] 6 augustus 2015 12:16
    quote:

    Boker Tov schreef op 6 augustus 2015 12:00:

    Vervelend dit koersverloop, maar zoek nog eens de overname van Smit door BK op in 2010. BK is hier meer dan een jaar mee bezig geweest. Uiteindelijk een overnamepremie van 30%. Berdowski is echt niet gek. Hij heeft z'n zinnen op Fugro gezet en dit koersverloop komt hem alleen maar uitstekend van pas. Met een beetje pech/geluk ook hier een premie van 30%. Ben je ze mooi kwijt voor 22,50.
    Hehe, eindelijk iemand die het spel begrijpt en wiens geheugen ook iets verder terug gaat dan alleen vandaag. Die hele overname van Smit is destijds ook meesterlijk uitgespeeld. Tot het allerlaatste moment blijven ontkennen, ondertussen regelmatig even flink schudden aan de boom met kleine beleggertjes en uiteindelijk voor een prikkie inlijven. Dit maakt het hele belegging spel nou juist zo interessant. Ook bij de overname van Smit destijds, bleek geduld de belangrijkste sleutel in het meesterlijke schaakspel dat destijds gespeeld werd. De jongens achter de HAL begrijpen dit. Warren Buffet begrijpt dit. De meeste beleggers begrijpen daar niets van. Die willen vandaag een aandeeltje kopen en er liefst dezelfde dag weer met winst uit. Dat zijn zeg maar de pionnetjes die geofferd worden tijdens het spel. Maar goed, ik wil niet al te denigrerend over komen, want ook ik heb het wel eens falikant mis. Zo luidde ik ooit de bodembel in Imtech. Dus zie mijn enthousiasme niet gelijk als de gouden tip. Beleggen betekent ook risico's spreiden!
  4. [verwijderd] 6 augustus 2015 12:21
    Stukje van Beursgenoten.

    Fugro: Kopen

    Geplaatst op donderdag 6 augustus 2015 om 11:18

    Fugro realiseerde over de afgelopen zes maanden een omzet van €1,238 miljard wat 6% beter was dan verwacht. Hiermee was sprake van een omzetgroei van 4% maar gecorrigeerd voor valuta’s was sprake van een daling met 7%. Het onderliggende EBITDA resultaat was met €198 miljoen 14% beter dan verwacht. Het onderliggende bedrijfsresultaat (€70 miljoen) was 34% beter dan verwacht waarbij, met name, de resultaten van de Seabed Geosolution activiteiten voor het verschil zorgden. De Geoscience activiteiten realiseerden een marge van 8,2% maar zullen op jaarbasis break even draaien als gevolg van meer vaartijd en expiratie van contracten. De Geotechnische activiteiten stelden teleur met een marge van 3,6% (verwacht 6,4%) terwijl de stabielere surveyactiviteiten een marge realiseerden van 12,5% (verwacht 9,9%). Op basis van vergelijkbare valuta’s is sprake van een daling van het orderboek voor de groep van 24% terwijl management voor de komende zes maanden een lager resultaat verwacht dan over dezelfde periode vorig jaar. Gezien de huidige marktomstandigheden lijkt het erop dat er voorlopig geen desinvesteringen zullen volgen maar gezien de huidige balans (netto schuld / EBITDA van 2,0) lijkt management de tijd te hebben om te wachten tot het juiste moment. De vraag is of grootaandeelhouder Boskalis tot die tijd wil wachten of binnenkort haar tanden weer laat zien: Kopen.
  5. TheBateman 6 augustus 2015 12:21
    quote:

    Totaalplaatjezien schreef op 6 augustus 2015 11:44:

    Hahaha, ineens is iedereen even vergeten dat Boskalis nog steeds op Fugro aast. Op de beurs regeert tegenwoordig uitsluitend de waan van de dag. De gemiddelde belegger heeft tegenwoordig een geheugen dat niet verder terug gaat dan een paar minuten.
    Mijn geheugen gaat gelukkig nog wel wat verder terug, daarom heet ik ook totaalplaatjezien. Het werkt bijna altijd. Het heeft recentelijk nog prima gewerkt bij Tencate en zal uiteindelijk ook wel weer bij Fugro werken. Geduld. Zoek dat woord maar eens op in het woordenboek beste ADHD beleggertjes. Het is zo'n beetje de belangrijkste eigenschap die een goede belegger kan hebben. Ik koop mijn spulletjes altijd graag in de aanbieding. Of het nou om nieuwe sokken gaat of om aandelen die op mijn verlanglijstje staan. Heel erg hartelijk bedankt dus allemaal dat jullie Fugro vandaag, speciaal voor mij, in de aanbieding hebben gedaan. Hier zat ik al een tijdje geduldig op te wachten. Heel hartelijk bedankt!
    Ja en de koers is 40 procent gezakt sinds de laatste Boskalis move..Get real. Get your balls together, geef toe dat je gewoon eerder uit het aandeel had moeten stappen. Iedereen met overname waanzin zegt hetzelfde verhaal al een half jaar lang, en iedereen is zijn geld verloren...
  6. [verwijderd] 6 augustus 2015 12:25
    quote:

    TheBateman schreef op 6 augustus 2015 12:21:

    [...]

    Ja en de koers is 40 procent gezakt sinds de laatste Boskalis move..Get real. Get your balls together, geef toe dat je gewoon eerder uit het aandeel had moeten stappen. Iedereen met overname waanzin zegt hetzelfde verhaal al een half jaar lang, en iedereen is zijn geld verloren...
    wat wil je nu bereiken aapje? dat je gelijk hebt. Nou jonge, van harte gefeliciteerd. NOOB
  7. Censurion 6 augustus 2015 12:29
    Ik heb gisteren nog 10 calls 22 jun2016 bijgekocht! Ik blijf vertrouwen houden en verwacht een bod van Boskalis voor 't eind van het jaar! Koop elke keer plukjes calls bij. Er zit ook nog een call 28 voor september bij die waarschijnlijk waardeloos gaat aflopen. Da's nu eenmaal het risico wat je neemt. Zit in Fugro vanaf een koers van 12/13 euro en heb met het doorrollen van Calls best veel geld verdient. Nu zit het even wat tegen maar het komt echt wel weer goed.....
604 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links