Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TITAN AEX:TITAN.NL, NL0010389508

  • 1,450 16 apr 2024 16:22
  • +0,010 (+0,69%) Dagrange 1,410 - 1,450
  • 3.726 Gem. (3M) 2,9K

Zoals beloofd, mijn visie op TIE

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. nhp22 2 maart 2004 22:50
    Na de hectische dag van gister, of liever gezegd de laatste 25 minuten van de handel heb ik het vandaag aanmerkelijk rustiger aan gedaan. Ik wilde het was inmiddels 4 voor 5 mijn computer afsluiten en richting huis gaan toen ik voor de laatste keer op mijn refresh knop wilde drukken om nog een keer te kijken of er dan nog nieuws was over tie. De gedachte op dit forum was, dat dat wel niet meer zou gebeuren, omdat voor een half uur handel de handelsstop intrekken, nee dat zou je toch niet doen? Alles had die dag de revue al gepasseerd. Zou tie dan toch failliet zijn?! En alles gelogen. Zou tie overgenomen worden door DVRG, er was immers ook een handelstop in dat fonds. Nee dat was het ook niet. Maar wat was het dan. Ruzie met euronext om het negatief eigen vermogen? Nee dan was dat allang bekend en daar hoef je de handel toch niet zo lang voor stil te leggen. Maar wat was het dan? Toen bereikte het bericht dat de handel 10 minuten later om 17:05 los zou gaan. Fragmenten persberichten vlogen mij om de oren. op steeds meer media. Ik kreeg het lang verwachte mailtje van TIE. Toen ging de handel los. In een rechte lijn om hoog naar de 60 cent 20% in de plus. Het wachten was dus niet voor niets geweest. Zo blij als een kind ging ik naar huis.

    Vandaag een deel van de dag besteed met het doorbladeren van het jaarverslag en de laatste berichten van Tie holding. Dat is een hele andere bezigheid dan elke minuut kijken of er een cent bij de koers gekomen is. om vervolgens te constateren dat de koers weer 9 cent omhoog is gegaan

    Maar goed genoeg over de handel. Nu de verwachting over de cijfers.

    Volgens Dick Raman wordt de omzet van het afgelopen jaar tenmiste geevenaard. Dat betekend dat er over de komende drie kwartalen ten minste 8,7 mln euro moet wordne omgezet. Per kwartaal is dit 2,9 mln de CGS van tie zijn 0,2 mln per kwartaal en lijken redelijk constant (niet omzet gerelateerd). De operationele marge is dus 2,7 mln. De operationele kosten bedragen 2 mln. Hierdoor blijft er een EBITDA over van 0,7 mln per kwartaal ITDA zijn 0.65. Hierbij moet worden opgemerkt dat er geen belasting wordt betaald ivm carry forward. dan blijft er een winstje over van 0,15 mln per kwartaal. Dit 3x plus de winst van het afgelopen kwartaal gedeeld door het aantal uitstaande aandelen van circa 28 mln, op dit moment komt uit op een winst per aandeel van 2ct en een EBITDA per aandeel van 8ct. Dit is echter een vrij conservatieve schatting. Hiervan ging ik uit voor de berichten van gisteren.
    Bij mijn tweede scenario (Best case) ga ik uit van een organische groei van 8,3% per kwartaal voor dit jaar (dit is een quote uit het jaar verslag pagina 14). Verder ga ik er van uit dat de kosten die hier maken hebben met 10% minder groeien dan de omzet (zelfde pagina). Als we zo tegen de cijfers aan kijken kunnen we uitgaan van een winst van 4ct per voor dit jaar en een EBITDA van 9ct. Als we dit door trekken naar 2005 komen we uit op een NETTO WINST VAN 10CT per aandeel. met een conservatieve winst per aandeel verwachting van 14 komen we uit op een fair value van ten minste 1,40. Dat betekend een onderwaardering van nog steeds 100%! Verder wil ik niet op de cijfers van 2005 in gaan, want dit bevat te veel veronderstellingen om er grote zekerheid aan te kunnen verbinden.

    Het technische plaatje laat zien dat 72ct (of 74ct) de eerste weerstand is. Deze top is neergezet op 10 juni 2003, op het bericht dat er nieuwe aandelen waren uitgegeven. Tie zat toen op een andere fase! Er zijn echter traders die technisch handelen, en die zijn er misschien uitgestapt op 72ct. Ik kan ze geen ongelijk geven. De vorige weerstand 55ct heeft het een week gehouden. Tot de berichten van gisteren.

    Nog wat berichten van de laatste tijd die het vermelden waard zijn.

    - Tie heeft de eerste kwartaalwinst sinds het bestaan gerealiseerd.
    - Op het seemed project verwacht Tie een omzet van ten minste 170.000 euro
    - Er is een deal gesloten met OPG (geen financiele details bekend)
    - DVRG heeft een belang van ten minste 5% genomen in tie en er is een samenwerkingsverband aangegaan met DRVG Hungary.
    - Het eigenvermogen is nog wel negatief, maar er zijn goede stappen gezet om het weer positief te maken.
    - Er rest nog 1,5 mln schuld
    - De netto winst doelstelling is herhaald.

    Samenvattend
    EBITDA 04 0.08 - 0.09
    WPA 04 0.02 - 0.04
    WPA 05 0.10

    Fair value op basis van WPA 05 ten minste 1.40 euro.

    Technisch de eerste weestand op 72ct en steun op 55ct.

    Mijn adviezen zijn als volgt.

    (Day) Tading: Let op de weerstand van 72 en 74 bepaal dan of er verkocht moet worden.
    Beleggen. Buy TIE! het fonds is ondergewaardeerd met 100%. en het groei potentieel is enorm (25% per jaar)!

    Wat ik zelf doe! Ik blijf lekker zitten. Normaal ben ik niet vies van een beetje trading, maar dit fonds is de parel uit mijn portefuille. Ik ben ook veel te bang dat ik een koerstijging misloop.

    Mensen succes met de handel in Tie. En alle reacties zijn uiteraard welkom.



  2. [verwijderd] 3 maart 2004 01:08
    NHP22,

    dank voor je interessante bijdragen over TIE.

    Ik heb er één vraag bij:

    Volgens jou is het aantal uitstaande aandelen TIE 28 miljoen.

    Volgens het persbericht van vandaag (versie FD) is het juiste aantal inclusief de extra aandelen a 54 cent nu 22 miljoen.

    Zou je willen toelichten hoe je aan die 28 miljoen komt?

    Overigens zijn meer dan 20% van alle uitstaande aandelen TIE vandaag verhandeld (uiteraard bruto). Uitgezonderd overnamebiedingen is dit volgens mij een absoluut AEX-record.
    Betekent dit dat er bijna geen aandelen IEX in vaste handen zijn of heeft iedereen hier vandaag gehandeld met zijn aandelen?
  3. nhp22 3 maart 2004 09:35
    Uiteraard kan het het geval zijn, dat de koers vandaag of de komende dagen om laag gaat. Dat sluit ik niet uit. Maar in totaal verwacht ik toch in het komende jaar een koersstijging. Wat ik ook in mijn stuk vertelde, ik blijf zitten. Ik vind Tie het meest ondergewaardeerde fonds van de Nederlandse beurs. Sterker nog ik denk er over om nog een paar duizend stuks bij te kopen. Ongeacht wat de koers in de komende dagen doet! Deze koers is niet gebaseerd op zo'n cowboy verhaal als bij bijvoorbeeld antonov. Dus ik heb er alle vertrouwen in!

    Maar goed je eigen mening hebben mag altijd. Daarvoor is Nederland een vrij land.

    Een ieder wens ik ook vandaag weer succes met de handel
  4. [verwijderd] 11 juni 2004 23:42
    [quote=nhp22]
    Uiteraard kan het het geval zijn, dat de koers vandaag of de komende dagen om laag gaat. Dat sluit ik niet uit. Maar in totaal verwacht ik toch in het komende jaar een koersstijging. Wat ik ook in mijn stuk vertelde, ik blijf zitten. Ik vind Tie het meest ondergewaardeerde fonds van de Nederlandse beurs. Sterker nog ik denk er over om nog een paar duizend stuks bij te kopen. Ongeacht wat de koers in de komende dagen doet! Deze koers is niet gebaseerd op zo'n cowboy verhaal als bij bijvoorbeeld antonov. Dus ik heb er alle vertrouwen in!

    gr boomer
  5. [verwijderd] 11 juni 2004 23:58
    even ter aanvulling geeft nhp22 ruiterlijk toe dat hij tie heeft voor de lt.
    maar er ook mee handeld op de kt, in een draadje wat dus niet te vinden is want dan moet ik alles gaan zitten openen .
    is wel erg duidelijk dat hij zijn kt stukken heeft verkocht en nu het komkomertijd is denkt hij ineens heel anders over tie enz.
    hij word wel weer positiever als hij lekker laag weer heeft bijgekocht, dan kan tie de hemel weer in groeien.
    tot hij weer verkoopt dan denkt hij weer anders?
    flauw hoor zeg gewoon dat je uitgestapt bent dat mag toch.
    gr boomer
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links