Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Week 31 USG Q2 cijfers +........overname ??

706 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 @monkeytail 30 juli 2015 18:49
    Volgens mij worden het morgen wel positieve cijfers. Of ze voldoende zullen zijn voor geruststelling van beleggers over de kansen voor de komende jaren/maanden zal moeten blijken. In feite is de prijs van het aandeel op heden helemaal niet overdreven hoog als je de koers/winstverhouding beschouwt: K/W 2015: 14.44 In vergelijking met Randstad: K/W 2015: 19.23 . Normaal zou momenteel zijn een K/W van rond de 17, waar de meeste uitzendorganisaties op worden gewaardeerd. Als USG meer dividend zou uitkeren én betere resultaten laat zien én goede vooruitzichten uitdraagt, dan zou de koers wel een flink kunnen klimmen morgen cq volgende week. Ik beleg op klompen dus met mijn boeren verstand. Ik koop een aandeel als ik er iets in zie. Met het vooruitzicht van een groeiende arbeidsmarkt moet het naar mijn idee allemaal goed komen. Maar ja, misschien zien de gekostumeerde heren in grijze pakken het heel anders. We zullen het zien! Succes allemaal in de tombola van morgen.
  2. Jobo 1956 30 juli 2015 19:00
    Zandbergen heeft dus steeds gesproken over het huge potential, de 6% door de cyclus heen, het vliegwiel en weet ik wat niet meer. Het kan niet zo zijn dat hij kwartaal na kwartaal, jaar na jaar steeds rept over het verbeteren in het volgende kwartaal c.q. half jaar, zonder te presteren over het afgelopen kwartaal. Het is NU afgelopen. Morgen dient hij de consensus van de analisten ruimschoots te overtreffen en een vlammende outlook te geven. Zo niet dan................kan hij wat mij betreft direct naar de cfo-positie bij Adecco en mag hij het hele bedrijf meenemen. Succes allen morgen!
  3. [verwijderd] 30 juli 2015 19:39
    TOP NL: Randstad signaleert toenemend momentum in Europa

    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad Holding nv (RAND.AE) heeft over het tweede kwartaal de omzet autonoom met 6,7% zien groeien, zag in deze periode een groeiversnelling in Nederland en Frankrijk, realiseerde een groei van meer dan 6% in juni en verwacht ook voor het komende kwartaal een belangrijke ('significante') invloed van valuta op de resultaten, aldus het bedrijf donderdag bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal van 2015.

    Daarin wordt geen concrete outlook gegeven, maar in juli is de trend tot dusverre wel tenminste overeenkomstig met die in het tweede kwartaal.

    In Nederland groeide de kwartaalomzet met 15%, In Frankrijk met 4% en dat was beter dan de markt. Inkomsten uit permanent placement stegen in Nederland met 21% en in Frankrijk met 6%. Met deze groeicijfers stelt Randstad vast dat in Europa het zogeheten momentum groeit. In Frankrijk ligt de focus op groei met een nieuwe inhouse-vestiging en 20 nieuwe vestigingen in het tweede kwartaal. "Wij zien in Frankrijk momentum", aldus chief executive Jacques van den Broek donderdag in een toelichting.

    Duitsland blijft in de Europese dynamiek nog achter met een nagenoeg vlakke ontwikkeling op jaarbasis.

    In juni kwam de autonome groei in Nederland uit op 13%, in Noord-Amerika op 4%, in Frankrijk ook op 4%, en in Duitsland op 0,1%, blijkt uit separate data van Randstad, gegeven tijdens een toelichting ten overstaan van analisten en pers.

    De omzet van Randstad liep in het tweede kwartaal op naar EUR4,816 miljard van EUR4,268 miljard in het tweede kwartaal van 2014. De omzet groeide in totaal 12,8%, waarvan 5,8 procentpunt voor rekening van valuta kwam.

    De omzet uit permanent placement, overigens een volatiel cijfer, kwam op jaarbasis 13% hoger uit, in Noord-Amerika en Europa 16% hoger. Randstad heeft in zijn strategie een focus op de definitieve plaatsing van kandidaten bij opdrachtgevers, waar Randstad een vergoeding voor ontvangt.

    De winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie en eenmalige posten en integratiekosten (EBITA) kwam over de eerste drie maanden uit op EUR213 miljoen tegen EUR173,2 miljoen een jaar eerder. De bijbehorende marge steeg naar 4,3% van 3,8%.

    De brutomarge beliep 18,7% tegen 18,4%, waar 18,6% verwacht was, en de winst zoals deze wordt toegekend aan aandeelhouders bedroeg EUR127 miljoen tegen EUR94,1 miljoen.

    Het aantal debiteurendagen, eveneens een aandachtspunt voor de onderneming, daalde naar 51,2 eind juni van 51,9 eind juni 2014.

    Analisten gingen vooraf gemiddeld uit van een EBITA van EUR210 miljoen en een operationele marge van 4,4%.

    Het aandeel Randstad noteert donderdag rond 11.35 uur 3% lager op EUR59,91 op een AEX die 0,8% stijgt. Randstad noteerde bij opening 2,0% hoger, maar zakte in de loop van de ochtend weg naar EUR59,16. De hoogste notering voor de dag tot aan circa 11.00 uur was EUR63,13. Een handelaar en een analist schrijven dit toe aan waarderingsniveaus, waarbij beiden er op wijzen dat er veel in koers lijkt te zijn verwerkt.

    Bij de resultaten over het eerste kwartaal gaf Randstad ook geen concrete outlook. Randstad verwachtte toen een gematigde autonome groei van de operationele kosten op jaarbasis. De focus bleef op winstgroei, field steering, het midden- en kleinbedrijf en permanent placement liggen. Het bedrijf verwachtte toen ook al een belangrijke (significant) invloed van de gestegen dollar.

    Analisten vinden de cijfers over de brede linie goed. KBC Securities is vooral te spreken over de groei in Frankrijk en Nederland, en de stijging in het professionele segment in de VS.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201
  4. pete67 30 juli 2015 19:40
    quote:

    black box schreef op 30 juli 2015 18:34:

    [...]
    Dus met 15/21 % valuta voordeel kan je wel gaan stunten op de Europese markt .
    De klant van vorig jaar gisteren en vandaag bestaat morgen niet meer, in het restaurant wezen het zelfde 2 voor de prijs voor 1 .
    De restaurants die zo werken hebben te hoge vaste kosten en proberen zo hun vaste kosten te betalen .

    Korting zus korting zo zal bij mij nooit pakken dan gooi ik liever de tent dicht in de winter of alleen het weekeinde open of ben alleen in de zomer open .
    Het is nog maar het begin van de internet revolutie er zullen nog vele banen sneuvelen .............
    Hotel sites bepalen de prijzen van de hotels restaurant site willen geld zien als ze bij mij komen eten ,wat ik dus niet doe .
    Slechte recensie door hun geplaatst lig ik niet wakker van dat hun lezers bijna gratis gaan eten bij een conculega die bijna failliet zijn .
    DAN Ik ben liever dicht dan open ik heb een buffer ik betaal alles wat ik moet betalen heb geen schulden ook geen aftrekpost .
    Maar wat ik heb is van MIJ MIJ MIJ
    Als je de actualiteit zowel op TV als op het internet volgt dan weet je dat er per saldo geen banen sneuvelen, omdat er ook weer nieuwe banen bijkomen. Dat hebben we onder andere gezien bij de industriele revolutie en nu de internetrevolutie (ik werk in die sector).

    daskapital.nl/2014/10/robotisering_ga...
    www.nu.nl/tech/3767666/robotisering-b...
    www.iab.nl/kennisbankberichten/1-5-mi...
    www.personeelsnet.nl/bericht/mkb-verw...
    www.intermediair.nl/carriere/een-baan...
    nos.nl/artikel/2013620-duizenden-nieu...
    www.rijksoverheid.nl/documenten-en-pu...
  5. [verwijderd] 30 juli 2015 19:56
    We maken elkaar hier helemaal stapel gek als je het mij vraagt.
    Een paar verwachtingen van analisten en vrijwel niemand heeft nog vertrouwen in USG.
    Is dat misschien nu juist de bedoeling?.... Dat super hoge aantal verhandelde stukken zijn toch ook gewoon weer gekocht.
    Iedereen negatief, misschien valt het morgen dan juist nog mee..
    Succes en sterkte morgen...
  6. forum rang 6 Tordan 30 juli 2015 20:00
    quote:

    schrabbe schreef op 30 juli 2015 19:56:

    We maken elkaar hier helemaal stapel gek als je het mij vraagt.
    Een paar verwachtingen van analisten en vrijwel niemand heeft nog vertrouwen in USG.
    Is dat misschien nu juist de bedoeling?.... Dat super hoge aantal verhandelde stukken zijn toch ook gewoon weer gekocht.
    Iedereen negatief, misschien valt het morgen dan juist nog mee..
    Succes en sterkte morgen...
    Hetzelfde en groeten uit het hoge noorden.
  7. PatrickH82 30 juli 2015 20:09
    Stukje in DFT avond over Randstad:

    De vraag naar uitzendkrachten en interim-professionals neemt flink toe in Nederland. Zozeer zelfs dat Randstad inmiddels alweer nieuwe medewerkers aanneemt in de frontlinie.
    Terwijl recent nog 250 man ondersteunend personeel op het hoofdkantoor in Diemen het veld moest ruimen, worden intercedenten nu juist geworven.
    Randstad heeft dan ook ’een lekker tweede kwartaal’ achter de rug, zoals financieel topman Robert-Jan van der Kraats het uitdrukt. Mede dankzij het economisch herstel in Europa heeft ’s werelds op een na grootste uitzendconcern zijn omzet met 13% zien stijgen tot €4,8 miljard, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kwam uit op ruim €130 miljoen. Dat is bijna 40% hoger dan in het tweede kwartaal van 2014.

    Toch wil ceo Jacques van den Broek niet al te hard juichen. „Mijn calvinistische inborst weerhoudt mij daarvan. Ik ben opgeleid door Randstad-oprichter Frits Goldschmeding, en die was nooit tevreden”, zegt hij met een lach.
    Niettemin is hij content over de prestaties van het bedrijf, met name in Nederland en Frankrijk. „Het is voor het eerst in dertien kwartalen dat we groeicijfers noteerden in Frankrijk. Dat is goed nieuws, zeker omdat we daar met een stijging van 4% boven de markt presteren”, stelt Van den Broek.
    Ook de 15% omzetgroei in Nederland is veelbelovend. „Wij behalen nog maar 20% van onze omzet uit eigen land, maar het is altijd goed voor de moraal als de thuismarkt zo sterk presteert. Helaas durf ik niet te zeggen dat dit het begin aankondigt van een periode van langdurige groei.”
    „De versnelling, die we in het verleden na een periode van crisis noteerden, zien wij nog niet. Ook al omdat die acceleratie destijds altijd werd geschraagd door een economische groei die een stuk hoger was dan wat er nu behaald wordt”, legt Van den Broek uit.

    POSITIEF
    Gelukkig spelen de lagere stand van de euro en lage olieprijzen het bedrijfsleven in de kaart. „Beide zijn gunstig voor Nederland als exportland. Dat horen wij ook terug van onze klanten. Waar velen vorig jaar nog huiverig waren om ook na de zomer uitzendkrachten in te huren, geven zij nu al aan medewerkers langduriger te willen inlenen.”
    De vooruitzichten voor het derde kwartaal zijn positief. „De vraag naar tijdelijk personeel in de maand juli houdt minstens gelijke tred met de groei in het tweede kwartaal”, benadrukt Van der Kraats.
    De Randstad-directeuren zien zowel in Frankrijk als Spanje dat de industrie meer flexwerkers nodig heeft. „Spanje was natuurlijk het hardst geraakt door de economische neergang, maar heeft ook als een van de eerste landen de bocht gemaakt en plukt nu de vruchten van het nieuwe beleid. De economie groeit met 3% en de werkloosheid neemt af.”

    SPANJE EN VS
    Dat resulteerde bij Randstad Spanje het afgelopen kwartaal in een plus van 14% binnen het algemene uitzenden. De stijging in het professionalssegment behaalde zelfs de 54%. „Als marktleider pakken wij die opdrachten vooral van concurrenten af.”
    In Amerika, waar het economische herstel al langer aanhoudt dan in Europa, worden uitzendkrachten in bepaalde sectoren (it, engineering) alweer sneller in vaste dienst aangenomen door de klant. „Hoewel we in Nederland ook groei zien in permanente plaatsingen, zijn we nog niet zo ver in die cyclus als in de VS”, aldus Van den Broek.
  8. Retired 30 juli 2015 20:43
    quote:

    PatrickH82 schreef op 30 juli 2015 18:31:

    Gedeelte er uit gedaan op 13,60.
    Mocht het morgen wel positief zijn kan ik alsnog iets hoger instappen en mocht het slecht uitpakken kan ik lager terugkopen.
    Sta nog wel op winst.
    Nou, die heb ik dan van je gekocht;) 12:55 uur, toevallig?
    Ik heb in een week tijd BESI, Imtech en Aperam voor mijn kiezen gekregen. BESI en Aperam had ik ook in grove hoeveelheden aangekocht een dag voor de cijfers.
    Dat belooft dus wat voor morgen. Ik vrees dat jullie voor dit aandeel opgezadeld zitten met de beursjinx.

    Trust de Lord, was voorheen mijn slogan. Nu zeg ik: ren voor je financiële leven!
  9. [verwijderd] 30 juli 2015 20:46
    quote:

    Lord Wanhoop schreef op 30 juli 2015 20:43:

    [...]

    Nou, die heb ik dan van je gekocht;) 12:55 uur, toevallig?
    Ik heb in een week tijd BESI, Imtech en Aperam voor mijn kiezen gekregen. BESI en Aperam had ik ook in grove hoeveelheden aangekocht een dag voor de cijfers.
    Dat belooft dus wat voor morgen. Ik vrees dat jullie voor dit aandeel opgezadeld zitten met de beursjinx.

    Trust de Lord, was voorheen mijn slogan. Nu zeg ik: ren voor je financiële leven!

    Haha Lord Wanhoop een veeg teken :)
  10. PatrickH82 30 juli 2015 20:56
    quote:

    Lord Wanhoop schreef op 30 juli 2015 20:43:

    [...]

    Nou, die heb ik dan van je gekocht;) 12:55 uur, toevallig?
    Ik heb in een week tijd BESI, Imtech en Aperam voor mijn kiezen gekregen. BESI en Aperam had ik ook in grove hoeveelheden aangekocht een dag voor de cijfers.
    Dat belooft dus wat voor morgen. Ik vrees dat jullie voor dit aandeel opgezadeld zitten met de beursjinx.

    Trust de Lord, was voorheen mijn slogan. Nu zeg ik: ren voor je financiële leven!

    Nope was ca. 16.30u
  11. JanssenB 30 juli 2015 22:40
    Ik heb in het verleden ook verschillende (leuke) ritjes gemaakt met USG, maar telkens met de cijfers (hoe goed ze ook waren) viel de koers toch vaak wat tegen.
    Ook nu weer getwijfeld om in te stappen voor de cijfers, maar durfde het toch niet aan.
    Misschien morgen na de cijfers weer want ik vind USG een mooi aandeel.
    Iedereen die er in zit, veel succes.
  12. forum rang 6 SAHR-0310 31 juli 2015 07:05
    KERNPUNTEN TWEEDE KWARTAAL 2015
    • Omzet per werkdag stijgt met 7,7% naar € 618,6 miljoen (2e kwartaal 2014: € 583,3 miljoen)
    • Groei omzet per werkdag in Nederland versnelt tot 9,0% (groei 1e kwartaal 2015: 3,7%)
    • Kostenratio verbetert met 0,7% tot 16,3% (2e kwartaal 2014: 17,0%)
    • Onderliggende EBITA stijgt met 26% naar € 19,4 miljoen (2e kwartaal 2014: € 15,4 miljoen); onderliggende EBITA-marge
    stijgt naar 3,1% (2e kwartaal 2014: 2,6%)
    • Onderliggend nettoresultaat stijgt naar € 9,6 miljoen (2e kwartaal 2014: € 7,9 miljoen)
    “We hebben onze groei in het tweede kwartaal verder weten te versnellen,” zei Rob Zandbergen, CEO van USG People. “De marktomstandigheden blijven zich gunstig ontwikkelen in onze landen. Zowel bij grote klanten als in het midden- en kleinbedrijf hield de stijgende vraag in onze dienstverlening aan. In het midden- en kleinbedrijf trekt de groei duidelijk verder aan en ook bij Professionals is de groei weer toegenomen. In Nederland en België lag onze groei aan het eind van het kwartaal in lijn met de markt. Ook in Frankrijk en Duitsland, waar we boven de markt presteren, is onze groei versneld. Behoudens seizoenseffecten waaronder impact van publieke feestdagen bleef de brutomarge stabiel ten opzichte van vorig kwartaal. De groei leidde per saldo tot een forse verbetering van onze onderliggende EBITA, welke met 26% is toegenomen. We verwachten dat de positieve trend in het tweede halfjaar van 2015 aanhoudt.”
  13. [verwijderd] 31 juli 2015 07:08
    Outlook

    • The second quarter saw further acceleration of our revenue growth to 8.2%, with this positive trend continuing unabated in July.
    • The third quarter has 5.3 more working days than the second quarter.
    • Thanks to the continuing recovery of our markets we expect price developments to have stabilised.
    • In addition to the previously announced optimisation programme we are maintaining a sharp focus on operational excellence.
    • For the 2015 full year we expect expenses (underlying expenses excluding depreciation) to be below 16.0% of revenue, in line with our target.
    • In light of the sustained growth we expect positive trends to continue during the remainder of the year.
706 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 881,46 +0,76%
EUR/USD 1,0692 -0,09%
FTSE 100 8.089,71 +0,56%
Germany40^ 18.162,40 +0,14%
Gold spot 2.317,06 -0,21%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+20,83%
ASMI
+11,66%
RANDST...
+4,22%
BESI
+3,63%
NX FIL...
+3,21%

Dalers

ALLFUN...
-9,45%
ING
-5,60%
WDP
-2,13%
Avantium
-1,78%
Flow T...
-1,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links