Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,440 25 apr 2024 09:26
  • +0,520 (+2,27%) Dagrange 23,160 - 23,880
  • 88.972 Gem. (3M) 372,1K

Fugro - juli 2015

619 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. hhvdblom 22 juli 2015 10:40
    quote:

    Wage schreef op 21 juli 2015 14:46:

    [...]
    Onzin, tuurlijk loopt lucht uit een aandeel als het stil blijft rond een overname. Maar de koers wordt al maanden gemanipuleerd door shorters. Koers is lang tijd rond de 26.50 euro gehouden om vervolgens het aandeel keihard van een berg te gooien. Allemaal positieve berichten over nieuwe orders de afgelopen weken voor Fugro die 0 effect hadden op de koers. Als de lucht er normaal was uitgelopen dan was dit gebeurd met vallen en af en toe opstaan, van opstaan was geen sprake.
    Koers is nou juist opgeblazen doordat gespeculeerd werd op een overname. Als een overname te lang duurt of uitblijft gaan beleggers zoeken naar aandelen die wel rendement opleveren en dan stappen zij uit. Natuurlijk speculeren shorters ook daarop dus daardoor wordt de daling versterkt. Verloop van de koers van Fugro is dus heel logisch en verklaarbaar. Olie blijft laag dus dat helpt ook niet. Iran mag weer olie verkopen naar het buitenland dus das ook niet goed. Ik zie eigenlijk niet zo snel waarom de koers van het aandeel zou moeten stijgen. Eigenlijk vind ik KPN een veel betere overname kandidaat, dan wel door een bedrijf die dat 'vriendelijk' zou moeten doen, niet zo eentje als Carlos Slim.
  2. Spreidstand 22 juli 2015 23:25
    De fors gedaalde olieprijs drukt ook op de koersen van de oliegerelateerde aandelen aan het Damrak. Analisten zien desondanks brood in Shell en SBM Offshore, maar Fugro blijft het zorgenkind.


    Een olieplatform bij Californië, met een luchtspiegeling op de achtergrond.
    De olieprijs kreeg deze maand het ene na het andere negatieve bericht te verwerken. De Griekse schuldencrisis drukte op de prijs, net als de forse koersdalingen van Chinese aandelen. Ook het bereiken van een nucleair akkoord met Iran had een drukkend effect op de prijs. Een vat Brent (Noordzee-)olie kost nu $56,56, een vat WTI (ruwe Texaanse olie) aan het einde van de handelsdag in Europa $50,19. Tijdens de handelsdag dook de prijs voor Texaanse olie zelfs even onder de $ 50 per vat. De afgelopen maand is er 11% afgegaan van de toch al lage olieprijs, die jarenlang rond de $100 per vat koerste maar sinds medio 2014 is gehalveerd.

    Shell

    De lage prijzen blijven ook niet zonder gevolgen voor de oliegerelateerde aandelen met een notering in Amsterdam: de koers van Shell staat 3,8% lager dan ruim vier weken geleden en ook oliedienstverleners SBM Offshore (-4,8%) en Fugro (-11,3%) moesten inleveren. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's verlaagde dinsdag de kredietwaardigheid van Shell, vanwege de lage olieprijs in combinatie met de hoge investeringen.
    Voor analisten Wim Gille van ABN Amro is de lage olieprijs geen reden om het aandeel Shell te mijden. 'Beleggers in Shell gaan voor het dividend, en dat blijft wel op peil.' Het oliebedrijf heeft sinds de Tweede Wereldoorlog nog nooit een dividendbetaling gemist, zelfs niet toen de winst in 2009 meer dan halveerde door — ook toen — lage olieprijzen. Ook analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers gelooft in Shell: vanwege het dividend, maar ook omdat hij verwacht dat de olieprijs, en dus de koers, wel weer aantrekt.

    Optimisme

    Daling

    Afgelopen maand is er nog eens 11% van afgegaan van de toch al lage olieprijs

    Futures

    Marktpartijen verwachten geen grote stijging, blijkt uit termijncontracten
    Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) ligt de bodem van de olieprijs nog voor ons, maar marktvolgers in binnen en buitenland zijn opvallend optimistisch. Zo verwachten analisten van de Zwitserse zakenbank UBS een sterke toename van de vraag door de aantrekkende economie. ABN Amro gaat uit van een olieprijs voor Brent van $65 per vat aan het einde van dit jaar, en $80 per vat aan het einde van 2016.

    De termijncontracten voor olieleveringen in de toekomst (futures) vertellen een ander verhaal. De future voor levering WTI-olie in december 2016 staat onder de $60 per vat, het laagste niveau sinds het bestaan van dat contract. Dat is een signaal dat partijen in de oliemarkt voorlopig niet rekenen op een grote prijsstijging.
    SBM Offshore

    Over SBM Offshore zijn analisten gematigd positief. Dat bedrijf maakt en verkoopt drijvende boorplatforms voor olie die op de bodem van diep water op open zee gewonnen wordt. Dat is dure olie om te winnen, en met de huidige lage prijzen worden er dus weinig van deze specialistische platforms besteld. Bovendien is SBM nog steeds verwikkeld in een corruptieschandaal in Brazilië, de grootste markt voor het bedrijf.
    'SBM heeft al een boete betaald van €240 mln, en ik vermoed dat er niet meer lijken uit de kast zullen rollen', aldus analist Versteeg. 'En SBM heeft ook een bedrijfsonderdeel dat die platforms verhuurt aan klanten. Dat levert een stabiele inkomstenstroom op, onafhankelijk van de orderstroom.'

    Fugro

    Wim Gille van ABN Amro heeft bodemonderzoeker Fugro op 'kopen' staan, maar dat heeft volgens hem meer met de in zijn ogen te te lage prijs van het aandeel te maken, dan met de te verwachten goede resultaten. 'Oliebedrijven gaan met de lage prijzen minder hard op zoek naar nieuwe olievelden, en dat merkt Fugro vrijwel direct.'
    Versteeg van Theodoor Gilissen denkt juist dat Fugro overgewaardeerd is. 'Beleggers gokten erop dat baggeraar Boskalis Fugro zou overnemen, maar dat dat bod is er nooit gekomen. En ik denk niet dat het nog komt.'
  3. forum rang 8 Wilbar 23 juli 2015 11:07
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 23 juli 2015 10:30:

    ik zie aan de koers dat er groot nieuws aankomt
    enorme bewegingen
    Ik zie wel een leuke/flinke koersstijging maar om nou te zeggen "enorme bewegingen"... Dat is ook wat overdreven. Ook het volume is niet buitensporig veel hoger dan gemiddeld op dit tijdstip.
    De dag niet prijzen voor het avond is....
  4. forum rang 4 marktwaarde 23 juli 2015 12:14
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 23 juli 2015 10:30:

    ik zie aan de koers dat er groot nieuws aankomt
    enorme bewegingen
    Ik weet niet welke enorme bewegingen jij ziet maar ik zie niks. Volume is laag.

    Ik zou zeggen pas op met dit aandeel. Shorters creeeren nepspikes. Nepreboundes. En piet loopt de hele tijd achter de feiten aan.
  5. [verwijderd] 23 juli 2015 12:58
    Het aandeel is momenteel zwaar ondergewaardeerd. Maand geleden stond hij tussen de 25 en 27 euro.

    Ik zou zeggen, grijp nu je kans,ik zit er vol in. De halfjaarcijfers verschijnen over 2 weken (6 augustus), daar heb ik alle vertrouwen in. :)

    De koers gaat weer richting de psychologische grens van 20,- euro.
619 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links