Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EU akkoord over Grieks overbruggingskrediet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 juli 2015 15:29
    Zo ook dit potje is dus afgeschreven. Nu de bestaande leningen nog even verlengen met 20 jaar, en over 5 en 10 jaar div. kwijtscheldingen en dan zien we over 50 jaar wel (dan ben ik dus allang dood ) hoeveel het dan nog waard is. Ik hoop dat Griekenland hiervan leert, alsook de de EU, alleen meer leden voor de leden werkt dus niet.
  2. [verwijderd] 17 juli 2015 19:36
    Ah dus de Grieken krijgen nog steeds geld van de EU, zij het dan via de normale subsidies, of... bij wanbetaling zijn we het nog steeds gewoon kwijt. Leuk hoor, die garanties, maar voor een souvereine staat is het makkelijk genoeg om die even te blokkeren. Tenzij we bereid zijn Griekenland fysiek binnen te vallen (de Duitsers zijn er weer toe in staat, maar mogen het niet) zijn en blijven het loze beloften. Ik ben benieuwd of ze eerst die 80 miljard erdoor krijgen, of dat het land eerst in paniek uitbreekt. Vermoedelijk komt het geld eerst... en gaan ze daarna pas rellen.
  3. forum rang 6 Chiddix 18 juli 2015 15:34
    Een Griekse minister van de vorige regering zei in Oct 2014 dit. Ik verwacht voor 2015 een economische groei van 2,9% en de staatsschuld neemt af tot 316 miljard(168% BBP).
    In het eerste kwartaal 2015 was het -0,2% groei. Het tweede kwartaal zal niet veel beter zijn. Waarschijnlijk nog verder geimplodeerd.
    Maar de EU gooit er 35 miljard tegenaan , om de groei te bevorderen. Heb geen idee hoe dit ingevuld wordt.
  4. forum rang 6 Chiddix 19 juli 2015 13:44
    Een hoogleraar economie uit de VS zegt, dat in het huidige plan de kosten van levensonderhoud voor de Grieken met 30% zal stijgen. De verwachting is, dat in samenhang met verhoogde belastingen 20% van de Grieken zal immigreren.
    Hoogleraar merkt ook op, dat het niet toegestaan is volgens internationaal recht , een soevereine staat te beroven zijn van zijn eigendommen.
    Hij gaat ook in wat er zou zijn gebeurt bij een exit. Er zou in dat geval een overgangsperiode komen waarin de Griekse regering de controle zou overnemen van de banken(nationalisatie). Hij is het eens met de afgetreden Griekse minister van financien, dat een vertrek uit de euro gemakkelijk had gekunnen.
    Maar vanuit Brussel is voortdurend geroepen , dat het dramatisch zou worden. Een complete chaos in Griekenland. Banken zouden omrollen, wat klopt maar men zegt er niet bij, dat ze in dat geval genationaliseerd zouden worden.
    Maar het Griekse volk durfde deze weg niet te volgen. Volgens peilingen zou Syriza bij nieuwe verkiezingen nu de grootste partij worden(164 zetels).
    Kan over een paar maanden weer anders zijn als de Grieken doorkrijgen wat de gevolgen zijn van de geaccepteerde voorstellen in hun portemonnai.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links