Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Grieks overbruggingskrediet uit EU-potje'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 juli 2015 14:39
    De zoveelste keer dat er een greep uit een potje gedaan wordt als de nood aan de man komt. Zelfs als uitdrukkelijk is afgesproken dat dit niet kan. Hoe vaak moeten wij als Europese belastingbetalers besodemieterd worden voordat het klaar is? Genoeg is genoeg. Laat Frankrijk inderdaad maar een lening verstrekken en op zoek gaan naar onderpand. Echt knetter, knettergek van...
  2. [verwijderd] 15 juli 2015 15:48
    Deze man is vast niet in de leer geweest bij bijzonder beheer afdeling van een bank. Signaal is: grieks parlement je hoeft vanavond niet voor te stemmen, volgend jaar is ook goed. Net 31 uur vergadert, en je hebt het goed begrepen, het geduld is op. Maar ik als vice voorzitter vindt je nog steeds sympa. laat de onderhandelaars maar barsten.
  3. forum rang 6 Chiddix 15 juli 2015 16:05
    Naast het overbruggingskrediet(7 miljard?) en het derde noodpakket(86 miljard) belooft Juncker nog eens 35 miljard(2015-2020) , om te investeren in de Griekse economie. Als voorwaarde moeten de Grieken zich wel houden aan de afspraken met de EU/IMF.
    De totale steun gaat daarmee uitkomen op 500 miljard. Eerdere leningen 240 miljard, bankensteun 130 miljard, nieuw pakket 86 miljard, overbruggingskrediet 7 miljard en toegezegde investeringen van 35 miljard tot 2020.
    Heeft veel weg van een Marshallplan.
  4. forum rang 6 Chiddix 15 juli 2015 17:53
    Naast de kapitaalinjectie(500 miljard) aan overheid/banken, is er ook hoop bij de Griekse regering , dat van de schuldenberg wat weggestreept gaat worden op termijn.
    In die 500 miljard zit ook de IMF bijdrage. Hoeveel er terug gaat komen , staat in het aflosprogramma.
    Straks lezen we, Griekenland heeft het IMF terugbetaald(aflossing Juni) en de EU(Juli aflossing). Betaald uit het overbruggingskrediet en het derde noodpakket.
    De bedoeling is, dat Griekenland op termijn gaat terugbetalen uit eigen middelen en de Griekse banken hun leningen weer aflossen aan de ECB(130 miljard).
    Wat de banken uit het nieuwe noodpakket gaan ontvangen, moet bij die 130 miljard worden opgeteld.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links