Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,840 19 apr 2024 14:54
  • -0,140 (-2,34%) Dagrange 5,730 - 5,925
  • 303.287 Gem. (3M) 304,1K

Nokia HERE te koop

4.995 Posts
Pagina: «« 1 ... 183 184 185 186 187 ... 250 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 juli 2015 00:31
    quote:

    xynix schreef op 12 juli 2015 23:57:

    [...]

    Er zit nog veel goed nieuws in het vat.
    . Xynix ik heb het hele bericht niet opnieuw mee gekopieerd maar wil wel even reageren. Ik heb jouw terechte reacties aan mij gelezen en hoe het ook is/was ik waardeer informatie zoals door jou, Justin en anderen zeker als zeer waardevol. Men mag er van denken wat men wil maar ik meen dit oprecht. Ik heb mij steeds door 1 persoon op laten naaien maar door die reacties werd het er , ook van mijn kant niet fraaier op. In elk geval dank en mijn TT aandelen gaan er voorlopig niet uit.
  2. loesje62 13 juli 2015 06:07
    quote:

    Vici schreef op 12 juli 2015 23:18:

    @Loesje62 en hier de post van Xynix:

    quote alias=xynix id=8628679 date=201507102354]
    [...]

    Over de informatie die ik van Goudenleeuw heb ontvangen kan ik zeggen dat het informatie is die het "consortium-in-wording" idee ondersteunt. Daarbij gaat het om een partnerlijst die we hier al vaker genoemd hebben, en dan een gedeelte daaruit. Maar het gaat wel om zachte "hear-say" info uit analisten hoek. Vind ik persoonlijk nooit zo heel sterk. Dat is de mindfuckers wereld, die er de hand niet voor omdraaien om je van alles op de mouw te spelden wat toevallig in hun kraam te pas komt. Maar het goede nieuws is dat indien het zou kloppen dat het aardig overeenkomt met wat we hiet al vaker hebben bedacht.

    Wel prima dat Goudenleeuw deze info deelt, voor wat hij waard is.

    Bedankt vici,en xynix voor het beantwoorden.ik heb het gevoel dat ik me nog wel een paar jaar zal vermaken met TomTom.
    Ik schrik er van hoeveel info er blijkbaar toch nog langs me heen gaat.
    Begin van de werk week. benieuwd naar de Grieken.

    Veel succes allemaal deze week.

    Groet Loesje
  3. [verwijderd] 13 juli 2015 07:15
    quote:

    JanK1 schreef op 13 juli 2015 00:31:

    [...]. Xynix ik heb het hele bericht niet opnieuw mee gekopieerd maar wil wel even reageren. Ik heb jouw terechte reacties aan mij gelezen en hoe het ook is/was ik waardeer informatie zoals door jou, Justin en anderen zeker als zeer waardevol. Men mag er van denken wat men wil maar ik meen dit oprecht. Ik heb mij steeds door 1 persoon op laten naaien maar door die reacties werd het er , ook van mijn kant niet fraaier op. In elk geval dank en mijn TT aandelen gaan er voorlopig niet uit.
    Jan, AB. Ik hoop dat je deze post waarmaakt. Ik ben zelf in het verleden ook wel eens gecorrigeerd op mijn postgedrag en heb toen geprobeerd er echt wat aan te doen. Ik heb het gevoel dat het nu meestal een stuk beter gaat. In ieder geval al heel fijn dat je het sportief oppakt! Gemeend vrendelijke groet.
  4. [verwijderd] 13 juli 2015 09:52
    quote:

    Crash Bandicoot schreef op 13 juli 2015 09:19:

    Kunnen we met zn alleen een draadje kiezen voor deze week?
    Vind het fijn om 1 pagina open te hebben staan ipv te zoeken welke het "nieuws" heeft.
    Dat willen meerdere personen maar het is nog nooit gelukt omdat er altijd forumleden met een "draadjesdrang" zijn. Het openen van een topic wordt kennelijk gezien als een bijzondere daad :-)
  5. [verwijderd] 13 juli 2015 22:20
    Al geplaatst?
    www.finanztreff.de/news/nokia--verkau...

    Geen nieuws, opmerkelijke qoute:

    Konkurrent Tomtom profitiert von den Spekulationen
    In der Fachwelt genießt Nokia Here bereits größte Reputation: „Google Maps ist wahrscheinlich die am meisten verwendete Navigations-App, Nokia Here aber mit einiger Sicherheit die beste, zumindest in Europa“, so urteilte unlängst ein österreichisches Internetportal.
  6. [verwijderd] 13 juli 2015 22:48
    quote:

    p1woord schreef op 13 juli 2015 22:27:

    Hik kan je het vertalen.alvast bedankt
    met Google translate: (voor wat het waard is, het wordt er voor mij niet begrijpelijker van)...

    Nokia - verkoop speculatie!
    13/07/2015 - 16:09 | Quelle: JA
    Beste lezer,
     
    de verkoop speculaties over Nokia's kaartdienst Hier hebben het aandeel van het telecombedrijf weken rugwind gegeven. Tot slot, de week, de Nokia papier opnieuw citeerde een beetje harder en was uit de lage van 5,75 euro op donderdag tot en met het sluiten van de handel op vrijdag opnieuw tot € 6,05.
     
    Als de autofabrikanten van overklast?
    Volgens verschillende berichten in de pers, de onderhandelingen over de verkoop van Hier zijn maar nu tot stilstand gekomen. De rivaal Daimler, Audi en BMW hebben samen te komen als de vooruitzichten voor een alliantie, de enige contra-bieders, echter, is slechts een groep van Amerikaanse financiële investeerders zijn achtergelaten. De Finnen hebben nog geen besluit over aan wie de bijzonder Berlin-gebaseerde kaarten divisie moet gaan nemen, schreef de "Financial Times" op donderdag. De automaker liggen in de race naar voren, reeds de financiële dienst Bloomberg had gemeld.
     
    "Zonder kaarten niet zelfrijdende auto"
    Voor de Duitse autofabrikanten in de aankoop van wegenkaarten diensten van groot strategisch belang zou zijn: omdat de deskundigen het erover eens dat alleen degenen die de toegang tot gedetailleerde kaart van gegevens in de toekomst kan een zelfrijdende auto's te bouwen. Blijkbaar heb je maar tot nu toe niet eens kunnen worden over de prijs verwachtingen, zei dat sommige insiders. Nokia hebben autofabrikanten nog niet aangeboden, onder andere redenen, uitsluitend onderhandelingen kunnen voortzetten.
     
    Internet reuzen moeten worden gekerft
    De auto bedrijven zijn samen gekomen campagne gevoerd om de grote internet bedrijven zoals Apple of Google te voorkomen dat ze rukken de mapping service op hun gezichten. Dan zouden ze opnieuw vertrouwen op de krachtige bedrijven in de ontwikkeling van zelfrijdende auto.
     
    Concurrent Tomtom geprofiteerd van speculatie
    In de professionele wereld Hier Nokia al geniet de grootste reputatie: "Google Maps is waarschijnlijk de meest gebruikte navigatie-app, Nokia hier maar vrijwel zeker de beste, althans in Europa," zei onlangs oordeelde een Oostenrijkse internet portal. De kaarten bieden wordt al gebruikt door Audi, BMW en Daimler. Markt waarnemers suggereren echter dat deze samenwerking tot een einde zou kunnen komen, het trio van autofabrikanten mag niets in het bieden oorlog te krijgen. Dit heeft paradoxaal genoeg geleid tot het aandeel van de fabrikant van navigatiesysteem TomTom is gestaag omhoog gaan, terwijl de verkoop speculaties over Hier had opgepikt snelheid.
  7. [verwijderd] 13 juli 2015 23:06
    Markt waarnemers suggereren echter dat deze samenwerking tot een einde zou kunnen komen, het trio van autofabrikanten mag niets in het bieden oorlog te krijgen.

    Hier wordt denk ik bedoeld

    Markt waarnemers suggereren echter dat deze samenwerking tot een einde zou kunnen komen, [indien] het trio van autofabrikanten mag niets in het bieden [er niet in slaagt om Here in de biedings] oorlog te [ver] krijgen.
  8. [verwijderd] 13 juli 2015 23:14
    quote:

    *Justin* schreef op 13 juli 2015 23:06:

    Markt waarnemers suggereren echter dat deze samenwerking tot een einde zou kunnen komen, het trio van autofabrikanten mag niets in het bieden oorlog te krijgen.

    Hier wordt denk ik bedoeld

    Markt waarnemers suggereren echter dat deze samenwerking tot een einde zou kunnen komen, [indien] het trio van autofabrikanten mag niets in het bieden [er niet in slaagt om Here in de biedings] oorlog te [ver] krijgen.
    Ik denk dat je gelijk hebt.
  9. [verwijderd] 13 juli 2015 23:22
    quote:

    Erikdd schreef op 13 juli 2015 23:12:

    Artikel NY Times.

    www.nytimes.com/2015/07/14/technology...

    "The negotiations may push back any deal announcement until August, though the people warned the sale of Nokia’s mapping business could still fall through or that potential buyers like Uber could jump back in"

    Kan dus nog wel een tijdje duren helaas..
  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 13 juli 2015 23:45
    quote:

    *Justin* schreef op 12 juli 2015 23:37:

    [...]

    Winst drukken is misschien een wat ongelukkige term, want dat suggereert dat er sprake is van een bewuste actie (drukken) om een bepaalde uitkomst te tonen (minder winst) en dat is niet het geval. Want TomTom houdt zich gewoon aan de IFRS boekhoudregels. (hoewel Nokia HERE haar cijfers non-IFRS presenteert, maar dat is hun keuze). Er zijn echter wel twee dingen die je niet over het hoofd moet zien.
    ...

    2) Deferred revenue is vooral deferred margin
    In tegenstelling tot een abonnement op bijvoorbeeld een krant, heeft de levering van maps of traffic bij TomTom nihil meerkosten. Stel dat het om een 7 jarig abonnement op de Telegraaf gaat, dan weet je dat Telegraaf nog 7 jaar een tegenprestatie moet leveren, namelijk 7 jaar lang kranten drukken en verspreiden. TomTom heeft een traffic service en een kaart die uiteraard onderhouden moeten worden, maar waar qua distributie geen meerkosten in zitten.
    ...

    Over defrev: het verschil met bijv. vooruitbetaalde abonnementen bij een krant is ook te zien aan de (tov de ebit) hoge ebitda bij TT.
    Ik verwacht dat die verhouding de komende jaren 'normaler' gaat worden door o.a. de toenemende vrijval van defrev (met, zoals je terecht stelt, een hoge marge). Naast andere factoren natuurlijk, zoals efficiënter kaartonderhoud.
  11. [verwijderd] 13 juli 2015 23:49
    quote:

    Belegger22 schreef op 13 juli 2015 23:22:

    [...]

    "The negotiations may push back any deal announcement until August, though the people warned the sale of Nokia’s mapping business could still fall through or that potential buyers like Uber could jump back in"

    Kan dus nog wel een tijdje duren helaas..
    . Op het forum is een hype ontstaan en zijn zelfs data genoemd dat de deal met welke partij(en) dan ook bekend gemaakt zou worden. Sommigen gaan er dan een eigen verhaal van maken. Het gaat niet om een paar centen dus er zal zorgvuldig mee omgegaan worden. Ondanks dat ligt TT er momenteel niet slecht bij qua koersontwikkeling. Ik geloof nog wel in een verkoop maar NOK zal toch ook een minimum prijs in gedachten hebben om hun verdere plannen te verwezenlijken. Geduld is op z'n plaats en wie weet worden we toch nog aardig verrast.
  12. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 14 juli 2015 00:02
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 11 juli 2015 01:06:

    Er komt al lezende een wilde gedachte bij me op.

    TT is -mede door hun grote aantal probes en de Apple data- goed in de 'klassieke' digitale kaarten (= activiteit 1), en ook in de nieuwe HAD grade en 3D-map technologie (activiteit 2).
    HERE moet meer moeite doen voor het onderhoud van hun klassieke kaarten (=1), maar is ook goed in 3D etc. (=2).

    Dat zijn vier 'businesses': T1, T2, H1, H2.
    Die kunnen gescheiden blijven, maar er zijn in theorie ook andere scenario's of combinaties denkbaar:

    T1+H1 wordt van TT, of wordt een apart afgesplitst bedrijf, waarbij T2 en H2 (dan in bezit van het Duitse consortium) elkaar blijven beconcurreren.

    ...

    H1 gaat naar een 'tech', en TT biedt mee op H2!
    ...

    Zag vandaag dat de bekende poster Andreas Hopf op seekingalpha hetzelfde suggereerde!
    Of hij het serieus meende weet ik niet.
  13. [verwijderd] 14 juli 2015 00:06
    quote:

    JanK1 schreef op 13 juli 2015 23:49:

    [...]. Op het forum is een hype ontstaan en zijn zelfs data genoemd dat de deal met welke partij(en) dan ook bekend gemaakt zou worden. Sommigen gaan er dan een eigen verhaal van maken. Het gaat niet om een paar centen dus er zal zorgvuldig mee omgegaan worden. Ondanks dat ligt TT er momenteel niet slecht bij qua koersontwikkeling. Ik geloof nog wel in een verkoop maar NOK zal toch ook een minimum prijs in gedachten hebben om hun verdere plannen te verwezenlijken. Geduld is op z'n plaats en wie weet worden we toch nog aardig verrast.
    Inderdaad JanK1, de tijd zal het leren. Wat verwacht jij voor de koers van Tomtom als Nokia uiteindelijk toch besluit HERE niet te verkopen(mochten zij niet de juiste prijs krijgen)Zou dit geen betere uitslag zijn, aangezien de kans dan redelijk groot is dat de Duitsers naar Tomtom zullen overstappen en NOK opgescheept zit met een tak waar ze zich eigenlijk niet op willen focussen.
4.995 Posts
Pagina: «« 1 ... 183 184 185 186 187 ... 250 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links