Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Moet Griekenland uit de euro en eurozone?

2.531 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 127 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 juli 2015 23:45
    quote:

    mjmj schreef op 8 juli 2015 23:31:

    Tax evasion in Greece
    uk.businessinsider.com/greeces-former...
    Laat het duidelijk zijn dat ik nooit in een grieks,star corrupt nepotis..., systeem zou willen leven .

    Wat willen we nu uiteindelijk dat nadat de ECB voor hen de geldkraan heeft dichtgedraaid ,een centrale,eunationale , bank die de politiek daar zonder geld zet is al een historisch feit op zichzelf ,dat we ook nog eens daar hun belasting zelf gaan innen ?

  2. mjmj 9 juli 2015 09:45
    Twee interessante posts elders:

    The sense in the german talkshows was: Tsipras will deliberately put in a proposal he knows the creditors won't accept, but that makes it look like he tried.

    If Greece is forced out of the eurozone, will the country's debt, valued in euros, still stand?

    Here's what I think.
    If a case were to be brought before the International Court of Justice, the Greek government will clearly argue that, having been forced out of the zone, it had had only one option: to convert the debt into the new national currency on the first day of such currency's existence at the official rate of exchange on that date. And that if the rate of exchange had subsequently deteriorated, it was simply hard luck on the creditors.
    Think about it: the creditors (plaintiffs or defendants in any legal case brought before the ICJ) will be the same parties who had excluded Greece from the eurozone. That being the case, the ICJ will likely lend its support to Greece's arguments.

    Doubtless, the creditors will argue that the dispute is governed by a contract rather than by a treaty or international law; in other words, they will dispute the competence of the ICJ to rule on this matter. Will, however, the ICJ accept this argument when the creditors are self-evidently eurozone states whose relationship with Greece within the eurozone, at the time the original credits were given, was one governed not by a contract but by a treaty?
  3. [verwijderd] 9 juli 2015 11:09
    quote:

    simi500 schreef op 9 juli 2015 10:18:

    www.youtube.com/watch?v=jr8wuLgqtI8&a...
    Nigel Farage was voorheen een commodity broker.
    Als één van de weinige, zo niet de enige in het EU parlement, heeft hij uit praktijk ervaring hoe financiële markten werken.
    De rest heeft zijn kennis uit studieboeken, een korte stage ergens .... of een juridische opleiding en totaal geen sjoege van de praktijk van financiële markten.
    Daarnaast is meer dan 50% van de EUparlementariërs zo corrupt als de pest.

    De EU zou de VS als unie wel even de loef afsteken, huh ....
    - de euro is financieel verkeerd ingericht (geen schuldenconsolidatie) terwijl de dollar wél goed is ingericht (wel schuldenconsolidatie)
    - de EU is geen federale belasting unie en tussen Brussel en de verschillende regeringen is continue ruzie, terwijl de VS centraal aangestuurd worden ... en ook een fiscale unie is
    - in de VS spreken ze allemaal engels als moerstaal en in de EU spreekt ieder land zijn eigen taal
    - in de VS is iedereen primair Amerikaan en secundair pas een redneck oid. In de EU zijn alleen maar burgers die zich primair Hollanders voelen of Belgen, Fransen, Grieken en .... nauwelijks EU burgers
    - de EU is een opgelegde farce (merkt Farage terecht op)en de euro zal over enkele jaren een dead cat bounce blijken te zijn !

  4. forum rang 6 NewKidInTown 9 juli 2015 12:06
    quote:

    Turnpike schreef op 9 juli 2015 11:48:

    [...]

    Weet je het zeker?

    Nee, het kan minder zijn of meer dan 50%.

    Voorbeeldje:

    ("Guy Verhofstadt krijgt persoonlijk € 190.000 per jaar gestort van twee miljardairs, die graag in Oekraïne naar schaliegas wil boren (fracking). Daarom moet dat land, plus alles wat er tussen ligt, zo rap mogelijk de Europese unie in worden gerommeld. Daarbij worden criminele handelingen van corrupte bankiers en politici in die landen door de vingers gezien of zelfs gesubsidiëerd. De vergrote unie krijgt vervolgens uniforme milieuregels, dezelfde als de VS, om dat fracking mogelijk te maken. Ook dit wordt gesubsidiëerd met Nederlands belastinggeld.")

    Zie verder het nieuwe draadje:

    www.iex.nl/Forum/Topic/1326773/Koffie...

    Na het lezen van bovenstaande, begrijp je waarschijnlijk ook veel beter het schaamteloze "optreden" van Verhofstad en van Baalen in Kiev.

    Het zou goed zijn als ook eens wordt nagetrokken waar de laatste z'n geld vandaan krijgt. Jammer dat er in NL zo goed als geen goede onderzoeksjournalistiek meer bestaat. De schellen zouden velen nog wel eens van de ogen kunnen vallen.
  5. [verwijderd] 9 juli 2015 12:27
    quote:

    Turnpike schreef op 9 juli 2015 11:48:

    [...]
    Weet je het zeker?
    Nee, het zijn er waarschijnlijk meer ;-)

    Er zijn ontiegelijk veel onderzoeken gedaan naar de standvastigheid van het menselijk karakter.
    Te beginnen met kleine kinderen achter een tafel met snoep erop, waar ze niet aan mochten komen. Tieners die achter een laptop de mogelijkheid hadden om een spelletje te manipuleren, maar dat niet mochten. Volwassen verkopers van wat dan ook, die in een ruimte volledig open en eerlijk hun product moesten verkopen, zonder op welke manier dan ook de koper te beïnvloeden etc.etc.
    Meer dan 50% lukte het niet en bleek vatbaar voor corruptie cq manipulatie, zo zit de mens kennelijk in elkaar.

    Dat wil niet zeggen dat iedere politicus voor vele miljoenen zit te rotzooien, maar wil WEL zeggen dat meer dan de helft de fout in gaat. Kijk maar naar het nieuws hoe ongelooflijk veel er gerotzooid wordt met declaraties (oh ... dat heb ik niet express gedaan, was een vergissing ha,ha .... maar NOOIT in hun nadeel .... apart heh?).

    Wat in het klein gebeurt, gebeurt ook in het groot. Er wordt gemanipuleerd bij introductie van wet- en regelgeving; gemanipuleerd tijdens politieke compromissen; gefraudeerd op kleine en op hele grote schaal.

    De EU was een heilig streven van enkelen en thans zitten er heel veel met die gedachte, immers .... waar je mee omgaat, wordt je mee besmet ;-)
    Men manipuleert de boel bij elkaar om eigen gelijk te krijgen en er het beste voor de eigen partij uit te slepen (zie bovenstaande voorbeelden). Daarnaast doen commerciële belanghebbenden er alles aan om de politici te beïnvloeden teneinde er zelf beter van te worden. Dat gebeurt op kleine schaal (uitnodigen voor sportevenementen), op middelgrote schaal (faciliteren van persoonlijke behoeftes) en op grote schaal (aanbieden van lucratieve bijbanen of simpelweg cash).

    Jaarrekeningen van ministeries worden lang niet altijd goedgekeurd, begrotingen worden afgekeurd, subsidiestromen naar de landen zijn diffuus etc.etc.

    Dus ja, heel erg corrupt !

  6. [verwijderd] 9 juli 2015 12:38
    quote:

    KidBackInTown schreef op 9 juli 2015 12:06:

    Na het lezen van bovenstaande, begrijp je waarschijnlijk ook veel beter het schaamteloze "optreden" van Verhofstad en van Baalen in Kiev.

    Wat is het probleem als iemand een toespraak houdt voor Europa? Je kunt het er niet mee eens zijn, maar het is allemaal open en vredelievend (en tenenkrommend soms). Maar je kunt toch niemand verwijten op zo'n manier zijn idealen te uiten?

    Het tegenargument van Putin bestaat uit wapens, tanks en militairen om het land helemaal naar de afgrond te helpen onder het motto: "Als ze niet bij Rusland willen horen, dan ook niet bij Europa". Dat wil je toch ook niet?
  7. [verwijderd] 9 juli 2015 13:06
    quote:

    Turnpike schreef op 9 juli 2015 12:38:

    [...]

    Wat is het probleem als iemand een toespraak houdt voor Europa?
    Dit waren toespraken NAMENS Europa .... en wil het volk de Ukraïne bij de EU hebben ? Wil het volk graag extra belasting ophoesten om de Ukraïne vervolgens te helpen omdat het economisch in de afgrond stort ?

    Apen zijn het en zeker 50% daarbovenop nog corrupt ook ;-)
  8. [verwijderd] 9 juli 2015 13:33
    quote:

    mindsett schreef op 9 juli 2015 13:06:

    .... en wil het volk de Ukraïne bij de EU hebben ? Wil het volk graag extra belasting ophoesten om de Ukraïne vervolgens te helpen omdat het economisch in de afgrond stort ?

    Misschien is het best een goed idee om goede handelsbetrekkingen te hebben met oekraine.
  9. [verwijderd] 9 juli 2015 14:59
    quote:

    Turnpike schreef op 9 juli 2015 13:33:

    [...]

    Misschien is het best een goed idee om goede handelsbetrekkingen te hebben met oekraine.
    Gebaseerd op een natte vinger, gelardeerd met een natte dweil ....

    De Grivna is zo zwak als wat, deprecieert almaar, $ reserves zijn bijna uitgeput en consumptie neemt flink af, dus daar wil je niet op exporteren. De infrastructuur ligt aan gort, de export van energie (olie/gas) neemt ieder jaar verder af en graan (het belangrijkste exportproduct) .... hebben we zelf al zat ;-)

    Ukraïne steunen op de manier die van Baalen & Verhofstad uitdroegen, betekent maar één ding -> een netto jaarlijks groeiende geldstroom richting Ukraïne zonder dat er meer voor terugkomt dan een 'dankjewel' en dat geld betalen wij middels belastingen.
    Het levert niks op, want wat Europa erin stopt, breekt Putin aan de andere kant weer af.
    Wil het volk dat ? of is het een geroeptoeter van 2 apen, die zichzelf geweldig vinden en waar wellicht nog iets meer achter steekt dan wij weten ?

2.531 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 127 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0651 +0,07%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.699,40 -0,77%
Gold spot 2.391,15 +0,49%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links