Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 22,920 24 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 22,800 - 23,160
  • 328.118 Gem. (3M) 372,1K

Fugro - juli 2015

619 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Forza 2 juli 2015 16:49
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 2 juli 2015 16:30:

    [...]

    Dat geloof ik maar, met alle respect gesproken overigens, het waren ook een paar apen die natuurlijk voor/tijdens en na de AVA het meest riepen dat Fugro elk moment kon gaan ontploffen. Want laten we wel wezen, de nog terug te lezen postings inzake ontvangen telefoontjes, grote momenten die eraan zaten te komen etc etc werden gebracht alsof de overname elk moment stond te gebeuren want, zo werd verzekerd, hun bronnen zaten dichtbij het vuur. En wat is het uiteindelijke resultaat van al dat hoog van de toren blazen destijds ? Dat Fugro is gedaald van 27 hoog naar 18 hoog vandaag als voorlopig dieptepunt. Dat is grof 33 procent daling sinds al dat mysterieuze gedoe van een aantal lieden. Het had ze gesierd als ze hier nog eens terug hadden gekomen om aan te geven dat het destijds eigenlijk allemaal quatsch was van ze wat ze rondstrooide dan hadden we hier de discussie af kunnen maken/of nog kunnen voeren omtrent Fugro maar om dan met de staart tussen de benen te vertrekken richting een ander forum ( inclusief ballotage )is natuurlijk een zwakteteken van jewelste maar goed, het is niet anders. Fugro overigens weer lichtgroen, zou de bodem dan vandaag gezet zijn ??

    Het is niet de boodschap die vervelend was. In een discussie hoef je het niet met elkaar eens te worden. De wijze waarop de boodschap eindeloos werd gebracht was hetgeen velen irritant vonden. Los van de inhoud!
  2. forum rang 7 bezinteergebelegt 2 juli 2015 17:00
    quote:

    Forza Aegon schreef op 2 juli 2015 16:44:

    [...]je krijgt de groeten van Darkie. Hij laat weten je beschouwingen "vermakelijk" te vinden...
    Dat zie ik als een compliment :-), doe ze daar maar de groeten terug, zeg er ook maar bij dat hun postings absoluut inhoudswaarde hadden maar dat de afgelopen maanden de waarheid mbt Fugro en koersverloop een andere was. Maar ik neem aan dat ze die conclusies zelf ook wel hebben getrokken.
  3. [verwijderd] 2 juli 2015 19:06
    quote:

    Ferdo schreef op 2 juli 2015 17:56:

    Bolo sorry hoor gemiddeld ingestapt voor 15 ik heb ook gekocht op 10,12 ,15 en 25 maar ik ben blij dat jij in mijn portemonnee kan kijken, en een beetje wantrouwen kan geen kwaad.

    "Ik ben ingestapt op 15" suggereert echt wat anders.
    Ferdo, sowieso snap ik de "ik heb lekker verdiend" meldingen nooit zo. Daar zit weinig informatieve waarde in.
    De reden dat ik jouw post checkte, is dat ik me meer posts van jou herinner, waarin je achteraf meldt dat je het goed gedaan hebt. Daar hebben wij het in december ook over gehad.

    Je hebt ongetwijfeld een goed rendement gehaald, maar door je manier van communiceren, neem ik het allemaal met een korreltje zout.

    Groet,
    Bolo



  4. stand alone 2 juli 2015 20:11
    quote:

    Ferdo schreef op 2 juli 2015 18:40:

    Ik denk dat we helaas nog wel iets verder gaan zakken , 15-17.
    Ik kan me niet voorstellen dat het nog veel verder daalt. Maar wat ik me allemaal kan voorstellen, heeft niet zoveel waarde. Ik riep immers ook dat de koers never nooit niet onder de 20 zou gaan zakken.

    In ieder geval eens gaat het weer omhoog. En ik ben er nog altijd van overtuigd dat het dan hard omhoog gaat.

    Misschien morgen wel
  5. [verwijderd] 2 juli 2015 20:19
    Zoals ik al tegen bolo zei een koers van 25 euro moet haalbaar zijn met de uitgezette strategie en daarbij behorende desinvesteringen. Echter de overnamestrijd tussen Fugro en BK gooit roet in het eten . Ik ben ervan overtuigd dat BK opdracht heeft gegeven om de koers te drukken om Van Riel onder druk te zetten
  6. [verwijderd] 2 juli 2015 20:58
    quote:

    Bolo schreef op 2 juli 2015 12:26:

    [...]

    Dezelfde teksten, maar een nieuw alias zie ik.

    1) Het is een heel goed teken dat er zo'n grote basis van grootaandeelhouders is, maar hoe je het ook went of keert, die hebben het erg slecht gedaan met Fugro. 3 jaar geleden stond de koers nog op 50 euro, dat gaan ze de komende 10 jaar niet meer goedmaken. In een tijdperk dat de beurzen met meer dan 50% gestegen zijn, is Fugro meer dan 50% gedaald. Hiernaast vraag ik mij ook af in hoeverre Boskalis de reden is dat er niet meer uitgestapt zijn.

    2) Niets is onvermijdelijk. De CEO's van Schlumberger en Exxon hebben het al over een veranderende industrie en langdurige lage olieprijzen. Afgelopen jaar is weer gebleken dat de olieprijs niet betrouwbaar te voorspellen is.

    3) Iran moet nog op de markt komen, productie VS neemt maar niet af, terwijl de rigcount al meer dan gehalveerd is. Gisteren weer cijfers dat de voorraden in de VS al 80 jaar niet zo hoog geweest zijn, deze tijd van het jaar. Jij kan wel "Zogenaamd" voldoende olie zeggen, maar daar kan in ieder geval discussie over gevoerd worden.

    4) Winstgevendheid nam al jaren af bij Fugro, ook toen de olie boven de 100 USD stond. Verder moet je zaaien om te oogsten en Fugro is momenteel aan het snoeien. Besparen en onderdelen verkopen zijn een slecht recept voor groei.

    5) Dit wil ik best geloven, maar ik zie het niet terug in de cijfers. MAW wat heeft Fugro eraan? Als ze het niet geweest waren, was het nog slechter gegaan?

    6) "Als de fundamenten maar goed zijn". Afnemende boekwaarde, schrappen dividend, last minute aanpassen convenanten, jarenlange afnemende winstgevendheid, onderdelen met 40% boekverlies verkopen, lage olieprijs, afschrijvingen. Die fundamenten zijn dus niet in orde.

    Tot slot,
    Het klinkt allemaal negatief, maar een koers onder de 20 is zeker niet duur. De laatste aankoop van Boskalis vind ik een mooie waarde voor Fugro, zo rond de 26 euro.

    Groet,
    Bolo
    De vorige keer vond ik je al eenzijdig in de berichtgeving. Ik kan je tegenpunten ontkrachten, maar heb daar eigenlijk geen zin in. Dat heeft geen zin als iemand toch al een stelling heeft ingenomen. Natuurlijk heb ik dezelfde teksten omdat ik nog steeds erachter sta en deze ook steeds weer bevestigd krijg,

    Dus even kort en daarna hou ik wel weer even op met posten. Dit gedoe kost allemaal teveel tijd. Lees mijn postings en voorspellingen van voor de Boskalis participatie maar eens en dat is aardig uitgekomen.

    1.Sinds Fugro in een negatief sentiment kwam te staan hebben ze hun posities bijna verdubbeld. Dat vind ik geen teken van wantrouwen. Wel is er een verschuiving van posities geweest waarbij Engelse en Amerikaanse investeerders uit Fugro zijn gestapt en hun posities zijn overgenomen door andere - met name Nederlandse investeerders.

    2. De olieprijs is inderdaad niet te voorspellen. De vraag naar olie wel en die blijft stijgen nu de welvaart toeneemt in bijvoorbeeld China (die nu trouwens bezig is om langdurige contracten af te sluiten met producenten of die al had, zoals bijvoorbeeld met China). In zekere zin is de varkenscyclus van toepassing. Op het moment dat het aanbod afneemt (zie ook 3), kan niet zo eenvoudig bijgeschaald worden. Dat kost tijd.

    Volgens de OPEC zijn dit de vooruitzichten:
    "Levels
    mboe/d" "Growth
    % p.a."
    2010 2020 2035 2040 2010–40
    Oil 81.8 88.8 95.4 99.6 0.7
    Coal 72.4 87.4 100 111.2 1.4
    Gas 55.2 69.4 87.6 110.9 2.4
    Nuclear 14.4 13.9 17.4 23.2 1.6
    Hydro 5.9 7.4 8.8 10 1.8
    Biomass 24.9 29.2 33.9 38.6 1.5
    Other renewables 1.8 4.2 8.3 16.6 7.7
    Total 256.4 300.3 351.4 410.2 1.6

    De vraag blijft groeien terwijl nu duurdere velden worden gesloten en dus minder geproduceerd kan worden. Wat zal dat gaan betekenen voor de olieprijs op termijn?

    3. De schalieolie waarmee de VS nu de eigen markt voorziet is duur en over 3-4 jaar op. Dan moeten ze weer volop gaan importeren. Reken dit zelf maar na. Kijk maar naar de voorraad schalieolie, de hoeveelheid olie die de VS gebruikt en de kosten van schalieolie om te produceren.

    Ondertussen is China nu druk bezig om allerlei lange-termijn energiecontracten af te sluiten of heeft die al zoals bijvoorbeeld met Iran.

    4. Het enige dat ik zeg over de moeilijke paar jaren is dat met nu vertrokken leden van de RvC en management teveel is meegegaan in de korte-termijn benadering die in het engelstalige taalgebied. Dit is terugedraaid en langzaam maar zeker worden de resultaten zichtbaar.

    Fugro is wel degelijk aan het zaaien. Op research wordt niet bezuinigd en bekijk de overgenomen bedrijven maar eens goed. Ook het begrip 'Fugro academy' en de positie ervan binnen het bedrijf geeft aan dat innovatie belangrijk is. Bezuinigen op innovatie en research geeft op kortere termijn betere boekhoudkundige resultaten, maar op langere termijn is het funest voor het toekomstige verdienvermogen.

    5. Dit is natuurlijk flauwekul en in tegenspraak van wat je zegt bij 2. Niemand heeft voorspeld dat de olieprijs zo snel zoveel kan dalen. De enige cijfers die nu tellen is dat de olieprijs gehalveerd is en dat Fugro nog steeds geld verdient en geen verliezen maakt. De golfbeweging heeft het dal al gezien enover een paar jaar zal dat anders zijn.

    6. Zie de voorgaande punten.

    Ik snap ook niet zogoed waarom iemand zoveel moeite doet om iets te beweren zonder erbij te vertellen wat de eigen posities zijn. Dan vraag ik mij altijd af wie of wat iemand doet op een forum.

    Ik zit long Fugro, maar het afgelopen jaar - inclusief vandaag - heb ik ook meegedaan met de daling. Calls schrijven durf ik alleen niet ongedekt. De stijgingen van Fugro zijn veel gevaarlijker en onvoorspelbaarder dan de dalingen.
  7. Huppie 2 juli 2015 20:59
    quote:

    Ferdo schreef op 2 juli 2015 20:36:

    Zeker bij weinig volume en vraag een eitje kost misschien een beetje geld dat rondpompen van aandelen maar dat verdien ze wel weer terug
    Als Boka daar opdracht voor heeft gegeven dan is dat koersmanipulatie. Volgens mij is dat strafbaar.
    Moet de AFM maar eens goed naar kijken.
619 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links