Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 22,920 24 apr 2024 17:35
  • -0,100 (-0,43%) Dagrange 22,800 - 23,160
  • 328.118 Gem. (3M) 374,4K

Fugro - juli 2015

619 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. hhvdblom 2 juli 2015 11:30
    quote:

    YdlP schreef op 2 juli 2015 11:26:

    [...]

    Geduld is een schone zaak. Ben al 4500 verloren, en ik kan misschien nog wel 6500,- verliezen, echter dit is papieren verlies... Misschien zijn ze er allang uit met Fugro achter de schermen, vergeet niet dat veelal toneelspel wordt gespeeld, waarbij CEO's alleen maar uitspraken doen om er (uiteindelijk) zelf beter van te worden...
    is nog weinig, ik stond op nog veel meer verlies, omgezet in opties en toen kwam boka langs, alleen ik had toen al in mijn achterhoofd dat veel particulieren zich niet verdiept hadden in de beschermings constructies van fugro die lijken op die van kpn. slim heeft het niet voor elkaar gekregen bij kpn.
  2. [verwijderd] 2 juli 2015 12:26
    quote:

    WK schreef op 2 juli 2015 09:43:

    [...]

    1)De korte termijn prestaties zijn niet zo belangrijk voor het bestuur van Fugro en voor de grote aandeelhouders. De korte termijn gerichte grote investeerders zijn al vertrokken en hun posities zijn overgenomen door anderen die het potentieel verdienvermogen zien over een aantal jaren.

    2)Belangrijk is dat deze periode met lagere investeringen in de olie en gas wordt doorstaan totdat dit weer draait. Dit is een cyclisch proces en op dit moment zit het aan de onderkant. Over een jaar/paar jaar zal dit anders worden omdat dat onvermijdelijk is.

    3)Op dit moment wordt niet geinvesteerd omdat er zogenaamd voldoende olie op de markt is. De huidige produktie is hoger dan de nieuwe velden die in produktie worden genomen terwijl de wereldwijde vraag naar olie blijft stijgen. Sterker zelfs, veel duurdere velden worden nu gesloten. Volgens de fiunancieel direkteur van Shell:

    Volgens Henry moet de totale productie met 4 à 5 miljoen vaten per dag omhoog om in de pas te lopen met een stijgende vraag en ter compensatie van nagenoeg leeggepompte velden. ,,De lage olieprijs zorgt voor een stijgende vraag en tegelijkertijd voor dalende investeringen'', aldus Henry. Hij voegde toe dat de wereldwijde vraag, momenteel circa 93 miljoen vaten per dag, jaarlijks met 1 miljoen vaten toeneemt.

    In het afgelopen jaar zijn de olieprijzen met 40 procent gedaald. Het besluit van de OPEC om zijn productie op peil te houden, in een poging zijn marktaandeel te handhaven, speelde daarin een grote rol. ,,Binnen drie tot vier jaar zal de prijs herstellen'', voorspelde Henry. ,,De snelheid waarmee dat gebeurt is zowel afhankelijk van de eensgezindheid binnen OPEC als van de reacties in de VS wat betreft schalievelden en andere investeringen.''


    4)Op het moment dat de olieprijs omhoog gaat zal Fugro oogsten. Ondanks de negatieve cyclus verdienen ze nu nog steeds geld met hun werk, terwijl zwakkere partijen zullen verdwijnen. Tegelijkertijd wordt flink geschaafd aan de organisatie en activiteiten en herstellen hun marges.

    5)Fugro is de grootste partij in de nichemarkten waarin zij haar kernactiviteiten heeft en voor nieuwe toetreders zal het veel tijd en geld kosten om die nichemarkten te kunnen betreden. Qua kennis en technologie is dat zo gecompliceerd dat Fugro marktleider daar marktleider zal blijven.

    6)Zo simpel is het volgens mij en Fugro moet je niet beoordelen naar de waan van de dag. Een slecht kwartaal/halfjaar/jaar/paar jaar maakt voor de grote aandeelhouders niet uit als de fundamenten maar goed zijn. Op het geroep van particulieren moet je zowiezo niet letten vind ik. De grote aandeelhouders zijn veel belangrijker.

    Dezelfde teksten, maar een nieuw alias zie ik.

    1) Het is een heel goed teken dat er zo'n grote basis van grootaandeelhouders is, maar hoe je het ook went of keert, die hebben het erg slecht gedaan met Fugro. 3 jaar geleden stond de koers nog op 50 euro, dat gaan ze de komende 10 jaar niet meer goedmaken. In een tijdperk dat de beurzen met meer dan 50% gestegen zijn, is Fugro meer dan 50% gedaald. Hiernaast vraag ik mij ook af in hoeverre Boskalis de reden is dat er niet meer uitgestapt zijn.

    2) Niets is onvermijdelijk. De CEO's van Schlumberger en Exxon hebben het al over een veranderende industrie en langdurige lage olieprijzen. Afgelopen jaar is weer gebleken dat de olieprijs niet betrouwbaar te voorspellen is.

    3) Iran moet nog op de markt komen, productie VS neemt maar niet af, terwijl de rigcount al meer dan gehalveerd is. Gisteren weer cijfers dat de voorraden in de VS al 80 jaar niet zo hoog geweest zijn, deze tijd van het jaar. Jij kan wel "Zogenaamd" voldoende olie zeggen, maar daar kan in ieder geval discussie over gevoerd worden.

    4) Winstgevendheid nam al jaren af bij Fugro, ook toen de olie boven de 100 USD stond. Verder moet je zaaien om te oogsten en Fugro is momenteel aan het snoeien. Besparen en onderdelen verkopen zijn een slecht recept voor groei.

    5) Dit wil ik best geloven, maar ik zie het niet terug in de cijfers. MAW wat heeft Fugro eraan? Als ze het niet geweest waren, was het nog slechter gegaan?

    6) "Als de fundamenten maar goed zijn". Afnemende boekwaarde, schrappen dividend, last minute aanpassen convenanten, jarenlange afnemende winstgevendheid, onderdelen met 40% boekverlies verkopen, lage olieprijs, afschrijvingen. Die fundamenten zijn dus niet in orde.

    Tot slot,
    Het klinkt allemaal negatief, maar een koers onder de 20 is zeker niet duur. De laatste aankoop van Boskalis vind ik een mooie waarde voor Fugro, zo rond de 26 euro.

    Groet,
    Bolo
  3. Martinitoren 2 juli 2015 14:56
    quote:

    Toastmaster schreef op 2 juli 2015 10:49:

    [...]

    Ik vind het zo jammer dat ze er niet meer zijn, want ik had heel graag willen weten wat ze over de huidige koers zouden zeggen.

    Die moderator-ban komt ze eigenlijk heel goed uit.
    Volgens mij had ik iets gelezen dat ze een forum hebben opgezet , stockfriends.nl of zoiets , weet het niet precies meer iig iets met friends
  4. forum rang 7 bezinteergebelegt 2 juli 2015 15:08
    quote:

    Martinitoren schreef op 2 juli 2015 14:56:

    [...]

    Volgens mij had ik iets gelezen dat ze een forum hebben opgezet , stockfriends.nl of zoiets , weet het niet precies meer iig iets met friends
    Jij bent daar toch ook geregistreerd of is dat een andere martinitoren ??
    Zie i.i.g regelmatig de naam martinitoren staan bij de geregistreerde gebruikers. Vandaag ook weer. Verder de andere bekenden die hier ronddwaalden zoals Rhoberth, Darkie, Ferdo, Forza, Vachabe, Grey mouse etc. Vreemd genoeg geen Euromast, die is w.s.s. gezonken met zijn partyboot.
  5. Forza 2 juli 2015 15:19
    Er wordt m.i. een spel gespeeld waarbij de koers expres wordt gedrukt om druk uit te oefenen op het bestuur van Fugro. Door de dalende koersen, vanaf 27 euro rond 30 april naar de huidige 19, verliezen veel particulieren het vertrouwen en die nemen hun verlies (of wat er nog van de winst over is). Uiteindelijk zal Boskalis de benodigde aandelen goedkoper op kunnen kopen of misschien wordt Hal wel voor het karretje gespannen zodat Boskalis (nog) geen bod hoeft te doen. Als één van deze partijen weer gaat kopen schiet het aandeel omhoog en komt er nog een ongekende shortsqueeze overheen. Ik vermoed dat we in dat geval in enkele dagen zomaar tegen de dertig aan kunnen staan. Het recente verleden heeft al laten zien dat als zoiets gebeurt er enorme dagwinsten tot wel dertig procent kunnen worden gemaakt. En dan gaat het hard en moeten de arme shorters wel coveren waardoor het nog harder gaat.
    Wishfull thinking? Misschien! Maar wat is er nou fundamenteel veranderd sinds de vergadering van dertig april? Is de kans op een overname verkleind? Dat denk ik niet. Ik zou niet weten waarom. Boskalis koopt niet voor de groep zoveel aandelen op. De boel wordt opgehouden door beschermingswallen, maar die zullen afbrokkelen. De aandeelhouder is van Riel niet dankbaar vanwege zijn weigering te praten over een overname. Vanaf dat moment verliest de aandeelhouder acht euro per aandeel! De druk op hem en de rest van het bestuur wordt momenteel enorm opgevoerd door grootaandeelhouders. Daarnaast kan er nog een enorme koerssprong gemaakt worden als Fugro de verkoop van Subsea bekendmaakt.
    Al met al is het opwaarts potentieel enorm en het neerwaarts risico in mijn optiek beperkt. Dit aandeel is sowieso al goedkoop. We zijn ook in korte tijd van de negen naar de 27 hertsteld.
    Als je nu koopt en geduldig de ontwikkelingen afwacht ben je binnen afzienbare tijd spekkoper.
  6. [verwijderd] 2 juli 2015 15:21
    Ja Bolo allemaal waar maar daarom is de koers ook meer dan gehalveerd, ik denk dat dat een beetje overtrokken is. Olie is nog steeds de belangrijkste energiebron op aarde ik ben ingestapt op €15 en heb verkocht rond de 20€ lekker verdient dus. Ik ga binnenkort weer instappen want een koers van 25€ moet kunnen, dus bij een opwaartse trend stap ik weer in.
  7. Forza 2 juli 2015 15:22
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 2 juli 2015 15:08:

    [...]

    Jij bent daar toch ook geregistreerd of is dat een andere martinitoren ??
    Zie i.i.g regelmatig de naam martinitoren staan bij de geregistreerde gebruikers. Vandaag ook weer. Verder de andere bekenden die hier ronddwaalden zoals Rhoberth, Darkie, Ferdo, Forza, Vachabe, Grey mouse etc. Vreemd genoeg geen Euromast, die is w.s.s. gezonken met zijn partyboot.
    Ik zit daar inderdaad ook. Vooral de shoutbox doet het goed daar. En je kunt daar heerlijk een discussie voeren zonder apen...

    Overigens heeft zelfs Beursgenoten een positief advies voor Fugro afgegeven. Niet dat dat veel met de koers heeft gedaan, maar toch...
  8. forum rang 5 nr36 2 juli 2015 16:02
    quote:

    Forza Aegon schreef op 2 juli 2015 15:19:

    Er wordt m.i. een spel gespeeld waarbij de koers expres wordt gedrukt om druk uit te oefenen op het bestuur van Fugro. Door de dalende koersen, vanaf 27 euro rond 30 april naar de huidige 19, verliezen veel particulieren het vertrouwen en die nemen hun verlies (of wat er nog van de winst over is). Uiteindelijk zal Boskalis de benodigde aandelen goedkoper op kunnen kopen of misschien wordt Hal wel voor het karretje gespannen zodat Boskalis (nog) geen bod hoeft te doen. Als één van deze partijen weer gaat kopen schiet het aandeel omhoog en komt er nog een ongekende shortsqueeze overheen. Ik vermoed dat we in dat geval in enkele dagen zomaar tegen de dertig aan kunnen staan. Het recente verleden heeft al laten zien dat als zoiets gebeurt er enorme dagwinsten tot wel dertig procent kunnen worden gemaakt. En dan gaat het hard en moeten de arme shorters wel coveren waardoor het nog harder gaat.
    Wishfull thinking? Misschien! Maar wat is er nou fundamenteel veranderd sinds de vergadering van dertig april? Is de kans op een overname verkleind? Dat denk ik niet. Ik zou niet weten waarom. Boskalis koopt niet voor de groep zoveel aandelen op. De boel wordt opgehouden door beschermingswallen, maar die zullen afbrokkelen. De aandeelhouder is van Riel niet dankbaar vanwege zijn weigering te praten over een overname. Vanaf dat moment verliest de aandeelhouder acht euro per aandeel! De druk op hem en de rest van het bestuur wordt momenteel enorm opgevoerd door grootaandeelhouders. Daarnaast kan er nog een enorme koerssprong gemaakt worden als Fugro de verkoop van Subsea bekendmaakt.
    Al met al is het opwaarts potentieel enorm en het neerwaarts risico in mijn optiek beperkt. Dit aandeel is sowieso al goedkoop. We zijn ook in korte tijd van de negen naar de 27 hertsteld.
    Als je nu koopt en geduldig de ontwikkelingen afwacht ben je binnen afzienbare tijd spekkoper.
    Ik denk er net zo over en heb de afgelopen dagen mijn positie ingenomen.
  9. [verwijderd] 2 juli 2015 16:18
    quote:

    Ferdo schreef op 2 juli 2015 15:21:

    ik ben ingestapt op €15 en heb verkocht rond de 20€ lekker verdient dus.
    Volgens mij zat jij er voor de grote knal naar beneden eind oktober ook al in.

    ff googlen hoor:

    op 23 oktober schreef je dit:

    " Fugro is nog nooit zo goedkoop geweest." en "Mijn advies lekker blijven zitten, prima dividendrendement, het financiële fundament is redelijk goed."

    Dit was bij een koers rond de 19,80

    Zo verdienen we allemaal lekker, Ferdo
  10. forum rang 7 bezinteergebelegt 2 juli 2015 16:30
    quote:

    Forza Aegon schreef op 2 juli 2015 15:22:

    [...]
    En je kunt daar heerlijk een discussie voeren zonder apen...

    Dat geloof ik maar, met alle respect gesproken overigens, het waren ook een paar apen die natuurlijk voor/tijdens en na de AVA het meest riepen dat Fugro elk moment kon gaan ontploffen. Want laten we wel wezen, de nog terug te lezen postings inzake ontvangen telefoontjes, grote momenten die eraan zaten te komen etc etc werden gebracht alsof de overname elk moment stond te gebeuren want, zo werd verzekerd, hun bronnen zaten dichtbij het vuur. En wat is het uiteindelijke resultaat van al dat hoog van de toren blazen destijds ? Dat Fugro is gedaald van 27 hoog naar 18 hoog vandaag als voorlopig dieptepunt. Dat is grof 33 procent daling sinds al dat mysterieuze gedoe van een aantal lieden. Het had ze gesierd als ze hier nog eens terug hadden gekomen om aan te geven dat het destijds eigenlijk allemaal quatsch was van ze wat ze rondstrooide dan hadden we hier de discussie af kunnen maken/of nog kunnen voeren omtrent Fugro maar om dan met de staart tussen de benen te vertrekken richting een ander forum ( inclusief ballotage )is natuurlijk een zwakteteken van jewelste maar goed, het is niet anders. Fugro overigens weer lichtgroen, zou de bodem dan vandaag gezet zijn ??

  11. Forza 2 juli 2015 16:44
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 2 juli 2015 15:08:

    [...]

    Jij bent daar toch ook geregistreerd of is dat een andere martinitoren ??
    Zie i.i.g regelmatig de naam martinitoren staan bij de geregistreerde gebruikers. Vandaag ook weer. Verder de andere bekenden die hier ronddwaalden zoals Rhoberth, Darkie, Ferdo, Forza, Vachabe, Grey mouse etc. Vreemd genoeg geen Euromast, die is w.s.s. gezonken met zijn partyboot.
    je krijgt de groeten van Darkie. Hij laat weten je beschouwingen "vermakelijk" te vinden...
619 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links