Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Merkel houdt deur open voor Grieken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. WijHetVolk 30 juni 2015 01:19
    quote:

    DurianCS schreef op 29 juni 2015 21:10:

    [...]
    Volgens mij waren het de schuldeisers die voorstelden om de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen. En de Grieken waren tegen. Je draait de zaak dus om.
    Daarom zeg ik ook duidelijk dat men zich richt op gevolgen. Niet op de oorzaken. Bijkomend probleem is bv een werkloosheid van 25.6%. Hiermee breng je het percentage niet actieven op zo'n 52%. Werkloosheid is het hoogst in de groep tot 34 jaar (+50%). De uittocht van vooral de hoogopgeleide mensen, in deze groep, na 2008 is hoog.
    Vergelijk de uittocht eens met het BBP dat in 2008 nog op ongeveer 355 miljard dollar stond tegen 242 miljard in 2013. Als enkel deze 2 zaken al aan elkaar gerelateerd zouden kunnen worden (en ik zeg niet dat dat kan) dan heb je als land al een behoorlijk probleem.

    Griekenland heeft net als de overige landen nog steeds last van de gevolgen na sept 2001 (WTC) en sept 2008 (Lehman), Arabische lentes, diverse bubbles, reorganisaties van grote complexen (o.a banken/olie), grotere geopolitieke aanwezigheid van BRICS, politieke veranderingen in machtsblokken (Saudi Arabie/Iran) etc etc.
    Ieder land voelt de gevolgen van deze veranderingen maar de maatregelen die genomen worden hebben in de diverse landen niet hetzelfde (positieve)effect. Kijk enkel al naar de verschillen tussen de diverse EU landen.

    Ik stel dat Griekenland een beeld schetst van hoe de westerse wereld er in de nabije toekomst uit kan zien. De huidige generatie politici en de verouderde tools die zij nog steeds gebruiken zijn niet in staat om de huidige veranderingen te begrijpen, laat staan er adequaat op te reageren. Het enkel richten op economische groei is daarom een achterhaald idee.
  2. doemaar 30 juni 2015 11:36
    quote:

    Eventus docebit schreef op 29 juni 2015 20:22:

    Met de huidige lage rentes kun je het je permitteren om alle schulden tussen EU-landen onderling weg te strepen. Is een keer een boekhoudkundige aktie. Hoef je de pensioenen wat minder te verlagen, de belasting wat minder te verhogen. Voor mijn part doen we 't wereldwijd. Eenmalig. Never mind het enkele land dat dan misbruik beloond ziet. En vandaar met een schone lei beginnen.
    Interessant.
    Dit noem ik nog eens out of the box denken! Maar kan dit (ongestraft)? Wie?

    Stel dat dit kan. Dan stel ik voor om het verdrag van Maastricht overnieuw te schrijven. Alle flaws eruithalen. Helemaal waterdicht maken. Alles wat nu in de haast vergeten is erbij halen. Juridisch ijzersterk maken. Alle landen opnieuw laten tekenen, waarna schulden tegen elkaar wegstrepen en met een schone lei beginnen.
22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links