Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ravage op Europese beurzen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juni 2015 11:43
    Diverse media vallen wederom door de mand. Wat een sensatie bericht weer. Beurs reageert uiteraard even terughoudend maar klimt weer gestaag omhoog. Er zijn zelfs aandelen in de plus. Zodra het ook maar even neagtief kan zijn dan direct met veel geschreeuw en dikke letters berichtgeving doen. Hoezo stemmingmakerij!
  2. forum rang 6 Chiddix 29 juni 2015 11:43
    Juncker komt om 12:45 vertellen hoe het verder moet. De Franse president merkte op , dat ze dicht bij een akkoord waren vorige week. Maar de premier van Griekenland kreeg in de gaten , dat hij met z on plan niet thuis kan komen.
    Zou misschien ook het einde van zijn partij zijn. In Nederland kun je bij de verkiezingen van alles beloven maar de Griekse bevolking laat zich niet in de maling nemen?
  3. san marco 29 juni 2015 11:56
    De griekse regering heeft in krap 5 maanden tijd griekenland financieel in de vernieling geholpen. Nu zij ook haar verantwoording ontloopt door het stem aan het volk te geven (terwijl het volk de stem op deze regering heeft gegeven) is het belangrijk dat de schuldeisers en de EU zich gaat richten op het griekse volk en hun plannen direct aan de gewone man uiteenzetten en niet aan de sloop regering.

    Ik weet dat als de grieken instemmen met een pensioen leeftijd verhoging de eerst getroffenen (de 50+) gecompenseerd worden uit een andere steunfeuns. Ik weet 100% zeker dat de gewone griek dit niet weet.

  4. Mick75 29 juni 2015 12:04
    Iedereen die hoopt dat de Grieken straks nog steeds in de EU zullen zitten en dat dat goed is voor de economie, heeft niet goed opgelet tijdens zijn eerste lessen economie.
    Economie draait om toegevoegde waarde. Het is al heel lang geleden sinds de Grieken iets produceerden wat met toegevoegde waarde te maken had. Drama, bureaucratie en corruptie en tegelijkertijd voortdurend het handje op houden aan geldschieters, daar kan een economie niet duurzaam van leven.
    De beslissing om de Grieken niet nog eens tijd te laten rekken en stoppen met goed geld naar kwaad geld te gooien, is de eerste goede beslissing van de Europese politiek.
    Europa laat eindelijk zien dat ze niet tot in het oneindige met zich laten sollen.
    De Grieken staan nu eindelijk met de voetjes op de grond. Het misplaatste politiek Griekse drama heeft eindelijk geen effect meer. Ze zullen zich nu eindelijk moeten bezig houden met echte toegevoegde waarde. Tenzij, onze politici weer zwichten, en de Grieken gretig die 15mrd afnemen waardoor het Griekse drama over 5 maanden weer van voren af aan begint.
  5. z0n0p 29 juni 2015 12:10
    AEX staat op 480. Wie had dat 6 maanden geleden gedacht. AEX staat 15 punten hoger dan vorige week toen het etteren van de Grieken geen eind leek te krijgen. De financiele markten zijn klaar met Griekenland en willen back to business. Griekse regering heeft zijn hand hopeloos overspeeld en na 6 maanden politieke hooligans moeten ze ook in Griekenland weer in het pak of diep in de shit: inflatie, werkeloosheid, zwarte markt, voedselbonnen, criminaliteit, etc. En aangezien het land iedere vorm van economische structuur ontbreekt zal dat nog heel veel jaren duren en het is zeer te betwijfelen of het er alleen ooit weer bovenop komt gelet op de aard van de bevolking en cultuur van het land. En daar bedoel ik niets negatiefs mee, maar de west-europeanen steken gewoon wat anders in elkaar (ook geen waardeoordeel).

    Riedeltje had moeten zijn: culturele unie >> politieke unie >> monetaire unie. En we zijn gewoon aan het verkeerde eind begonnen.
  6. [verwijderd] 29 juni 2015 12:13
    Sensaaaatie om 3% lager, ik kan me zo nog dagen herinneren (amper een paar jaar geleden) dat er meer dagen waren dat de beurs 3% bewoog dan dat ie 1% bewoog. Nou is de aandachtsspanne van de gemiddelde redacteur (en daarmee lezer?) maar maximaal een jaar, maar toch. Kunnen we geen richtlijnen opstellen voor dit soort koppen? <1 % = kalme beurs. <3% daling/stijging. <5% forse daling/stijging, <10% grote stijging/daling, en daarboven pas met bloedbad/ravage/paniek et cetera gaan smijten.
  7. [verwijderd] 30 juni 2015 01:30
    quote:

    Chiddix schreef op 29 juni 2015 12:34:

    Een RTLZ commentator zegt, dat een Grieks ja a.s zondag betekent, de val van de Griekse regering. Denk , dat gelijk heeft.
    ja, dat denk ik ook
    maar wat dan??
    dat zal denk ik betekenen dat de regering (die 'nee' adviseert) zal aftreden.
    En met wie moeten de instituties dan onderhandelen??
    Dan worden er nieuwe verkiezingen georganiseerd, waarna.....etc etc
    zal nog wel een tijdje duren

    Na de zomer is het hele probleem pas opgelost, als iedereen inziet dat Griekenland een dood paard is.

    Volgens mij is het beter dat Gr uit de euro valt. En als Griekeland dan nog een aantal jaren in een zware depressie komt, is dat ook een teken voor andere landen (Italië, Portugal, Spanje, Ierland, of tzt wat nieuwe zwakke broeders) dat ze alle zeilen moeten bijzetten om binnen de euro te blijven. Het besmettingsgevaar is dan niet zo groot. Is natuurlijk wel vervelend voor de armere Grieken: die hebben geen plan B. Van de andere kant: ieder land krijgt de regering die het verdiend.
31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links