Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Verlenging en derde steunpakket Griekenland'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juni 2015 18:02
    1. Wij hebben als Nederlandse belastingbetaler de Grieken ‘gered’ door hen 240 miljard euro te lenen.

    2. Grieken zijn luie hedonisten die met 55 met pensioen gaan en liever aan het strand liggen dan werken.

    3. Grieken hebben nagelaten hun begroting op orde te krijgen en hun economie te hervormen.

    4. Grieken moeten niet zeuren, want ze hebben hun huidige ellende aan zichzelf te danken.

    de feiten:

    1. Wij hebben niet de Grieken ‘gered’, maar wij hebben onze eigen banken gered. Ruim 90 procent van de 240 miljard aan noodsteun is uiteindelijk terechtgekomen bij de banken, grotendeels Nederlandse, Franse en vooral Duitse banken. De kredieten zijn bijna uitsluitend gebruikt om private crediteuren in staat te stellen zich terug te trekken uit Griekse staatsobligaties en het eventuele faillissementsrisico in de schoot te werpen van de Europese belastingbetaler.

    2. Uit cijfers van de OESO blijkt dat Grieken de langste werkweken van alle lidstaten maken, dat zij de meeste weken per jaar werken en dat de gemiddelde leeftijd tot 2010 62 jaar bedroeg. Hoezo lui?

    3. In vijf jaar tijd wist de Griekse overheid een tweecijferig begrotingstekort om te buigen in een klein overschot. Vooral door historisch ongekende bezuinigingen en lastenverzwaringen. De gevolgen: een totaal in elkaar gestorte economie, een scherp opgelopen werkloosheid en massale verpaupering. Volgens de OESO is er geen land dat zijn pensioengerechtigde leeftijd zo drastisch heeft verhoogd als Griekenland: van 62 naar 67. Hoezo niet hervormd?

    4. Niet de Grieken hebben er een puinhoop van gemaakt, maar de Griekse elite. Bankiers, politici en ambtenaren zijn degenen geweest die rijk zijn geworden van de Duitse en Franse kapitaalstromen die in de europeriode naar Griekenland vloeiden. De gemiddelde Griek heeft daar weinig van gezien. Hoezo hebben de Grieken er zelf een puinhoop van gemaakt? Zijn de Nederlanders dan ook medeschuldig aan Amarantis, Vestia, Fyra en het Nederlandse belastingparadijsschandaal?

    Engelen legt tot slot uit waarom de media en politiek ons deze leugens vertellen:

    1. Om te verhullen dat wij onze banken niet één keer, maar twee keer hebben moeten redden. De laatste keer via de band van de Griekse schatkist. Niet alleen het Sytagmaplein in Athene, maar ook de Champs-Élysées in Parijs, het Malieveld in Den Haag en de Tiergarten in Berlijn zouden vol woedende burgers hebben gestaan als dit open en bloot zou zijn toegegeven.

    2. Om onze eigen bezuinigings- en lastenverzwaringspakketten te kunnen verkopen, die in Nederland vrijwel dezelfde effecten hebben gehad als in Griekenland: stijgende werkloosheid, oplopende faillissementen en dalende belastingopbrengsten. Engelen doelt op de pakketten van 52 miljard euro die ons sinds 2010 onder leiding van Mark Rutte door de strot zijn geduwd. Mede mogelijk gemaakt door een sociaaldemocratische partij die van voren niet weet of ze van achteren nog leeft.

    3. Sinds Syriza in de regering zit is de leugenfrequentie radicaal toegenomen. Het doel is duidelijk: burgers in de eurozone duidelijk maken dat er geen alternatief is voor de voorgenomen transformatie van de eurozone in een neoliberale lagelonenutopie. Daarom moet Syriza kostte wat het kost een kop kleiner worden gemaakt. Het progressief populistische experiment waarvoor de Griekse kiezer democratisch heeft gekozen, moet falen.

    Wordt Europa een neoliberaal lagelonenparadijs onder de monetaire dictatuur van een ongekozen, maar o zo politieke centrale bank? Of wordt Europa een mondiaal baken van democratie, gelijkheid, vrijheid voor allen, waarin het kapitalisme zodanig wordt getemd dat het werkt voor iedereen in plaats van voor alleen de happy few? Wordt het een economische technocratie waarin alles ten dienste staat van het optuigen van een parasitair neo-mercantilisme? Of wordt het een ruimte voor nationale beleidsexperimenten waarin er echt wat te kiezen valt en burgers de uiteindelijke zeggenschap hebben?

    Boek: De schaduwelite

    Slaap lekker allemaal
  2. forum rang 6 Chiddix 26 juni 2015 18:19
    quote:

    Henri Nostradamus schreef op 26 juni 2015 17:57:

    Dat Dijsselbloem en de EUROgroep niets van de Grieken begrijpen blijkt wel uit het feit dat dit steunpakket ONMIDDELLIJK door een woedende Griekse premier verworpen is. Tekenen bij het kruisje doen ze in ieder geval niet. De Grieken zijn een trots volk

    HN
    Het is nogal wat, als politici uit andere landen komen vertellen waar er bezuinigt moet worden. De pensioenleeftijd moet naar 67 in 2022 , zeggen de schuldeisers. De Grieken zeggen 2025. Een compromis is misschien mogelijk 2023,5.
  3. [verwijderd] 26 juni 2015 18:57
    quote:

    fred12345 schreef op 26 juni 2015 14:21:

    [...]

    Dit is onzin; wij hebben veel voordeel door Europa o.a. een groter afzetgebied voor onze producten en handel.
    Gevolg van dit Europa is wel dat de sociale standaard in de aangesloten landen meer naar elkaar moet toegroeien. De meeste Grieken hebben geen invloed of schuld aan de huidige situatie....wees blij dat je toevallig in Nederland bent geboren.
    Eens en tuurlijk moet het naar elkaar groeien.

    De 'gewone grieken' hebben geen directe schuld maar hebben wel steeds politici gekozen die in stand houden dat elites geen belasting betalen, de grieks orthodoxe kerk geen belasting betaalt (heel veel grond en onroerend goed) en ook bepaalde bedrijfstakken vrijgesteld zijn van belastingen. Dan snap ik wel dat jan lul dan ook zegt: dan betaal ik niks. In winkels krijg je geen bonnetjes meer, alles is zwart. Als ze daar nu eens mee beginnen en de rest nog even laten. Gewoon een 100% helder, eenvoudig en strikt fiscaal systeem voor iedereen en zonder uitzonderingen. Dat zou de belastingmoraal en de inkomsten verbeteren.
  4. forum rang 5 DurianCS 26 juni 2015 19:15
    quote:

    Jalvo schreef op 26 juni 2015 18:02:

    1. Wij hebben als Nederlandse belastingbetaler de Grieken ‘gered’ door hen 240 miljard euro te lenen.

    de feiten:

    1. Wij hebben niet de Grieken ‘gered’, maar wij hebben onze eigen banken gered. Ruim 90 procent van de 240 miljard aan noodsteun is uiteindelijk terechtgekomen bij de banken, grotendeels Nederlandse, Franse en vooral Duitse banken. De kredieten zijn bijna uitsluitend gebruikt om private crediteuren in staat te stellen zich terug te trekken uit Griekse staatsobligaties en het eventuele faillissementsrisico in de schoot te werpen van de Europese belastingbetaler.
    Ja inderdaad, de Grieken hebben er een puinhoop van gemaakt, en zonder ons ingrijpen zouden er banken gevallen zijn. Het is toch godgeklaagd dat we zoveel hebben moeten investeren om onze banken te redden. Dan kun je wel klagen dat de Grieken hier niet beter van geworden zijn, maar het begint ermee dat wij fors hebben moeten investeren omdat de Grieken hopeloos tekort geschoten zijn. Kun je nagaan wat we voor de Grieken hadden kunnen betekenen zonder deze Griekse wanprestatie.
  5. [verwijderd] 26 juni 2015 19:36
    Zie je welllllll,toch weer alles op zijn pootjes terecht gekomen,,,, er waren ezelen die dachten dat ze die grieken wel eens even de oren zouden wassen,,,, maar neen,,, toch weer sinterklaas spelen en toegeven Wij runderen wij gaan gewoon de btw verhoging weer accepteren en klaar kees o neen ik bedoel ezel Jeroen D... maar wat maakt hem dat uit als ie meer dan 1 miljoen verdient net zoals die ezelen in Brussel En wat doen wij?? we stemmen op die partijen die dit allemaal goedvinden
    De heer Wilders die had al vaker geuit dat we uit de euro moeten stappen maar neen wij stemden op
    de pro europa huichelaars die het geen zier interesseert dat steeds meer mensen in de goot belanden Griekenland zal en moet ondersteund worden maar de gewone burger aldaar blijft zoals hij is en dat is ,,,,griek,,, zijn Gewoon genieten van het land wat hem veel te bieden en verder maakt deze het geen reet uit of die banken overeind blijven want dat is een rijke lui aangelegenheid daar.
  6. [verwijderd] 13 juli 2015 17:39
    Bovenstaande van 26 juni bericht is weer eens uitgekomen met die grieken eerst een hele hoop tamtam
    maken en dwingen om te bezuinigen maar dan toch omdraaien zoals gewoonlijk,Neen die lui in brussel die zijn weer even verlost van een flinke schop onder hun kont en gooien weer wat oud papier geld in het mandje van de bedelende griekse banken En de euronext knalt weer flink omhoog zo zie je maar dat beleggen steeds met bedrog en zwendel te doen heeft.
49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links