Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dijsselbloem: Morgen moet het echt gebeuren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juni 2015 18:18
    1. Wij hebben als Nederlandse belastingbetaler de Grieken ‘gered’ door hen 240 miljard euro te lenen.

    2. Grieken zijn luie hedonisten die met 55 met pensioen gaan en liever aan het strand liggen dan werken.

    3. Grieken hebben nagelaten hun begroting op orde te krijgen en hun economie te hervormen.

    4. Grieken moeten niet zeuren, want ze hebben hun huidige ellende aan zichzelf te danken.

    Daarna noemde Engelen de feiten:

    1. Wij hebben niet de Grieken ‘gered’, maar wij hebben onze eigen banken gered. Ruim 90 procent van de 240 miljard aan noodsteun is uiteindelijk terechtgekomen bij de banken, grotendeels Nederlandse, Franse en vooral Duitse banken. De kredieten zijn bijna uitsluitend gebruikt om private crediteuren in staat te stellen zich terug te trekken uit Griekse staatsobligaties en het eventuele faillissementsrisico in de schoot te werpen van de Europese belastingbetaler.

    2. Uit cijfers van de OESO blijkt dat Grieken de langste werkweken van alle lidstaten maken, dat zij de meeste weken per jaar werken en dat de gemiddelde leeftijd tot 2010 62 jaar bedroeg. Hoezo lui?

    3. In vijf jaar tijd wist de Griekse overheid een tweecijferig begrotingstekort om te buigen in een klein overschot. Vooral door historisch ongekende bezuinigingen en lastenverzwaringen. De gevolgen: een totaal in elkaar gestorte economie, een scherp opgelopen werkloosheid en massale verpaupering. Volgens de OESO is er geen land dat zijn pensioengerechtigde leeftijd zo drastisch heeft verhoogd als Griekenland: van 62 naar 67. Hoezo niet hervormd?

    4. Niet de Grieken hebben er een puinhoop van gemaakt, maar de Griekse elite. Bankiers, politici en ambtenaren zijn degenen geweest die rijk zijn geworden van de Duitse en Franse kapitaalstromen die in de europeriode naar Griekenland vloeiden. De gemiddelde Griek heeft daar weinig van gezien. Hoezo hebben de Grieken er zelf een puinhoop van gemaakt? Zijn de Nederlanders dan ook medeschuldig aan Amarantis, Vestia, Fyra en het Nederlandse belastingparadijsschandaal?

    Engelen legt tot slot uit waarom de media en politiek ons deze leugens vertellen:

    1. Om te verhullen dat wij onze banken niet één keer, maar twee keer hebben moeten redden. De laatste keer via de band van de Griekse schatkist. Niet alleen het Sytagmaplein in Athene, maar ook de Champs-Élysées in Parijs, het Malieveld in Den Haag en de Tiergarten in Berlijn zouden vol woedende burgers hebben gestaan als dit open en bloot zou zijn toegegeven.

    2. Om onze eigen bezuinigings- en lastenverzwaringspakketten te kunnen verkopen, die in Nederland vrijwel dezelfde effecten hebben gehad als in Griekenland: stijgende werkloosheid, oplopende faillissementen en dalende belastingopbrengsten. Engelen doelt op de pakketten van 52 miljard euro die ons sinds 2010 onder leiding van Mark Rutte door de strot zijn geduwd. Mede mogelijk gemaakt door een sociaaldemocratische partij die van voren niet weet of ze van achteren nog leeft.

    3. Sinds Syriza in de regering zit is de leugenfrequentie radicaal toegenomen. Het doel is duidelijk: burgers in de eurozone duidelijk maken dat er geen alternatief is voor de voorgenomen transformatie van de eurozone in een neoliberale lagelonenutopie. Daarom moet Syriza kostte wat het kost een kop kleiner worden gemaakt. Het progressief populistische experiment waarvoor de Griekse kiezer democratisch heeft gekozen, moet falen.

    Wordt Europa een neoliberaal lagelonenparadijs onder de monetaire dictatuur van een ongekozen, maar o zo politieke centrale bank? Of wordt Europa een mondiaal baken van democratie, gelijkheid, vrijheid voor allen, waarin het kapitalisme zodanig wordt getemd dat het werkt voor iedereen in plaats van voor alleen de happy few? Wordt het een economische technocratie waarin alles ten dienste staat van het optuigen van een parasitair neo-mercantilisme? Of wordt het een ruimte voor nationale beleidsexperimenten waarin er echt wat te kiezen valt en burgers de uiteindelijke zeggenschap hebben?

    Boek: De schaduwelite

    Slaap lekker allemaal
  2. forum rang 6 Chiddix 28 juni 2015 10:29
    quote:

    Belegger1974 schreef op 27 juni 2015 09:51:

    Griekenland verlaat de euro niet!

    Je wilt je hand toch ook niet missen?
    Toerisme in Griekenland had in 2014 een recordjaar. Er kwamen 24 a 25 miljoen toeristen. Ondernemers moeten een goed jaar gehad hebben in 2014. Probleem is wel , dat die ondernemers sjoemelen met de belastingafdracht. Volgens de EU loopt de Griekse schatkist 6,7 miljard mis aan BTW inkomsten op jaarbasis.
    De nieuwe regering van Griekenland wil meer controle en inspecteurs gaan inzetten.
    Bij een vertrek uit de Eurozone zullen vakanties in Griekenland goedkoper worden en mogelijk nog meer toeristen gaan trekken dan in 2014.
    De economie van Griekenland drijft grotendeels op toerisme en scheepvaart. Griekenland is ook een grote exporteur van levensmiddelen.
    Maar daar kun je geen leningen van 240 miljard(EU/IMF) mee gaan aflossen. En zeker niet als er maar 50% van de belastingen wordt geind.
  3. Da Freeze 28 juni 2015 14:57
    quote:

    Jalvo schreef op 26 juni 2015 18:18:

    Daarna noemde Engelen de feiten:

    2. Uit cijfers van de OESO blijkt dat Grieken de langste werkweken van alle lidstaten maken, dat zij de meeste weken per jaar werken en dat de gemiddelde leeftijd tot 2010 62 jaar bedroeg. Hoezo lui?

    4. Niet de Grieken hebben er een puinhoop van gemaakt, maar de Griekse elite. Bankiers, politici en ambtenaren zijn degenen geweest die rijk zijn geworden van de Duitse en Franse kapitaalstromen die in de europeriode naar Griekenland vloeiden. De gemiddelde Griek heeft daar weinig van gezien. Hoezo hebben de Grieken er zelf een puinhoop van gemaakt? Zijn de Nederlanders dan ook medeschuldig aan Amarantis, Vestia, Fyra en het Nederlandse belastingparadijsschandaal?

    2. Die cijfers heb ik ook gezien. De OESO is hierbij afhankelijk van wat de landen leveren. Ik zag bijvoorbeeld in die lijst dat in Nederland heel weinig uren per jaar worden gewerkt. In deze cijfers lijken deeltijders en werklozen ook te worden meegenomen. Ik zou niet weten waarom dit cijfers anders zo laag is, want alle werkgevers waar ik heb gewerkt, werkt vrijwel iedereen voltijd. Of is mijn wereld zo beperkt?

    Andersom kan Griekenland best een hardwerkende massa hebben, maar met 30% werkloosheid vind ik de uitkomst van OESO niet geloofwaardig. Mij lijkt het erop dat Griekenland alle negatieve effecten uit de cijfers heeft gefilterd.

    4. Daar ben ik het mee eens. De werkloos thuiszittende Griek die moet leven van het pensioen van zijn ouders heeft helemaal geen zak aan deze boodschap. Deze crisis is duidelijk veroorzaakt door nalatigheid van de Griekse overheid die feitelijk al 20 jaar faalt. Helaas voor ze moeten ze nu de rekening betalen.
29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links