Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BE Semiconductor Industries AEX:BESI.NL, NL0012866412

  • 133,450 25 apr 2024 15:43
  • -5,550 (-3,99%) Dagrange 127,300 - 140,600
  • 638.492 Gem. (3M) 488,5K

Besi Juni2015

948 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 48 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Eddy the Eagle 26 juni 2015 10:34
    quote:

    Pannenkoek1979 schreef op 26 juni 2015 10:32:

    op een jacht wel, maar als je enigszins in de gelegenheid bent een jacht te kopen weet je dat al lang. Eerste wat iedere broker je meldt
    Niet op een jacht, maar op een stalen roeiboot. Ik schat buf namelijk niet zo heel hoog in...
  2. buf 26 juni 2015 10:42
    quote:

    Eddy the Eagle schreef op 26 juni 2015 10:36:

    En als je een hypotheek nodig hebt om een jacht te kopen, kun je beter nog even doorsparen. Dingen contant afrekenen is goedkoper, maar die wetenschap is de meeste forumleden onbekend...
    Jij kan sparen. Je zit de hele dag voor de laptop vervelend te doen op een forum.
    Andere mensen gaan nog wel eens leuke dingen doen en dat kost geld.
  3. [verwijderd] 26 juni 2015 11:23
    Als Eddy,Buf , Pannekoek etc denken dat wij wij met belangstelling hun onderlinge briefwisseling lezen dan vergissen zij zich.Het is allemaal hoogst vervelend, tijdrovend en heeft ook helemaal niets met Besi te maken.Wissel telefoonnummers uit en beperk je verder op dit forum tot waar deze voor bedoeld is.Met vriendelijke dank voor jullie begrip.
  4. Eddy the Eagle 26 juni 2015 11:36
    quote:

    hvasd2 schreef op 26 juni 2015 11:32:

    Blijf het vreemd vinden die indicatieve opening op 26,50/26,64 ? Een voorteken misschien waar het heengaat vandaag ? Iig wordt de beurs steeds groener en Besi straks ook ;-)
    Die IO werkt af en toe heel vertekenend. Ik kijk meestal naar de biedkant: je kunt wel vragen wat je wilt, als men het er niet voor wil betalen houdt het op...
  5. Daniel30 26 juni 2015 11:41
    Staat vandaag in het FD en de bijlage een heel artikel over ASML en de EUV techniek ik zet het ook hier neer omdat het best wat raakvlakken heeft met de toeleveranciers van ASML.

    Vandaag in het FD:

    ASML mikte met revolutionaire machine op bewegend doel
    Bert van Dijk Jeroen Segenhout Job Woudt
    Vandaag, 06:00
    Update: vandaag, 08:05
    ASML mikte met zijn revolutionaire EUV-machine op bewegend doel (PDF)
    Vijftien jaar ontwikkelen en miljarden aan investeringen. En toch wordt de nieuwste generatie chipmachines van ASML nog steeds niet op grote schaal gebruikt in de chipproductie, het eerdere optimisme van de onderneming uit Veldhoven ten spijt.

    De revolutionaire EUV-techniek kostte ASML meer moeite dan voorzien. Bovendien moesten de doelstellingen almaar scherper worden gesteld, omdat de huidige generatie machines meer mogelijkheden bood dan gedacht.

    Intel

    Dit blijkt uit een reconstructie van het EUV-project door het FD, die vrijdag verschijnt in de bijlage Outlook. Dit voorjaar maakte ASML bekend vijftien EUV-machines te produceren voor een niet nader genoemde klant, hoogstwaarschijnlijk chipproducent Intel. Het is de eerste omvangrijke order voor deze nieuwe machine, die bij het lithograferen van de chips gebruikmaakt van zogeheten extreem ultraviolet licht, afgekort tot EUV. Onduidelijk is op welke termijn ASML deze machines gaat leveren.

    EUV speelt een belangrijke rol in de chipindustrie. De techniek moet de productie van nog kleinere, krachtigere en energiezuinigere chips mogelijk maken. Dat is noodzakelijk om de digitale revolutie van de afgelopen decennia te kunnen verlengen.
    Opgeschoven

    Klanten als Intel, Samsung en TSMC hebben ASML de afgelopen jaren onder druk gezet om sneller een productierijpe EUV-machine te leveren. Oorspronkelijk hoopte ASML dat EUV-machines rond 2006 of 2007 zouden worden gebruikt bij de productie van chips, waarbij de kleinste onderdelen (destijds) 45 nanometer zouden zijn. Door grote technische uitdagingen moest de introductiedatum steeds verder naar voren worden geschoven.

    Voor de komende jaren is het nog allerminst zeker dat EUV-machines van ASML grootschalig zullen worden gebruikt. Intel maakt inmiddels in zijn nieuwste chipfabrieken chips met onderdelen van 14 nanometer. Zonder gebruik van de EUV-techniek. ‘Intel kan ook best ver gaan zonder EUV’, zegt Rob Willoner, technologieanalist bij Intel. ‘We kunnen 7 nanometer doen zonder EUV.’

    Betrouwbaar

    ASML erkent dat het EUV-project vertraging heeft opgelopen, maar het bedrijf gelooft dat de technologie uiteindelijk voor hoogvolumeproductie van chips wordt ingezet. ‘EUV is al goed genoeg om te gebruiken. We zijn nu bezig EUV betrouwbaar te maken in zijn consistentie’, zegt Jos Benschop, senior vicepresident technologie bij ASML. ‘Er bestaat een goede kans dat bij een volgende stap in de chipproductie een aantal lagen op de siliciumschijven met onze EUV-machines zullen worden belicht.

    en het artikel uit FD Outlook

  6. Eddy the Eagle 26 juni 2015 11:42
    De volumes zijn laag, en in heel Europa kleurt het rood. Besi is deze week behoorlijk gestegen, er is geen noemenswaardig nieuws, en de Griekse dreiging hangt boven de beurs....

    Ik verwacht niet al teveel beweging, misschien dat er aan het einde van de dag wat meer beleggers hun winst nemen/voor zekerheid kiezen.

    Als we maandag "witte rook" vanuit Brussel hebben, kun je alsnog op de wagen springen. Wordt de Griekse komedie echter een tragedie, kan de opening op maandag wel eens dieprood kleuren... Succes met je keuze!

948 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 48 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links