Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'EU en IMF verdeeld over aanpak Grieken'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 juni 2015 13:32
    hahahaah - tja de een wil geen gezichtsveries leiden en hebben vooral de staatshoofden in hun nek hijgen....de andere die wil gewoon geen geld in een land (blijven) stoppen wat voor geen meter mee-werkt en dus ook een houding heeft van lik-me-vestje.
    Dus de Europese Commissie (EC) wil wel blijven praten en zoeken naar een oplossing terwijl het IMF er geen heil meer in ziet en denkt dat een GRexit het enge middel is wat overblijft.

    Het IMF heeft ook geen enkele politieke motivatie om de Grieken "te vriend" te willen (of moeten) houden.
    Die kijken puur naar betrouwbaarheid en meewerkendheid en of het allemaal haalbaar is.
    De EC heeft vooral met politiek en gezichtsverlies te maken en wil kostte wat kost de boel zien te redden en lijmen, maar heeft het IMF daarbij wel nodig.

    Wordt nog lachen ditte.....
  2. [verwijderd] 24 juni 2015 14:00
    De IMF is al veel te lang veel te toeschietelijk geweest in het geval van Griekenland. En dat is een doorn in het oog van veel niet-Europese landen (met uitzondering van de U.S. om geopolitieke overwegingen). Bij elk ander land dan Griekenland had de IMF er al lang haar handen van af getrokken of moeten trekken.
  3. [verwijderd] 24 juni 2015 14:03
    De IMF wordt er ook steeds weer bijgetrokken omdat al die Noord-Europese regeringen hun kiezers beloofd hebben dat het IMF een integraal gedeelte is van de oplossing omdat "zij de expertise hebben in dit soort schuldenproblematiek". Mocht de IMF er uit stappen dan gaat de zoveelste verkiezingsbelofte van Rutte c.s er aan want wij blijven geld pompen in dit zwarte gat...
  4. [verwijderd] 24 juni 2015 14:05
    Vanwege het geopolitieke belang van Griekenland zal de VS er wel voor zorgen dat IMF uiteindelijk overstag gaat. Allemaal politiek en ik moet zeggen dat de laatste fase uitstekend gespeeld wordt door alle partijen. Good cop is ineens EU, IMF bad cop en Tsipras voorstel wordt geweigerd wat weer in Griekenland een gevoel creëert bij alle partijen (inclusief extreem links) van hoe durf je een voorstel van een Griek uit te wijzen. Ineens staat iedereen daar achter Tsipras.
  5. z0n0p 24 juni 2015 14:12
    Geopolitiek is lulkoek en bangmakerij argument. Hele oostblok is net onder de Russen uit en nog steeds erg achterdochtig en dan zou Griekenland (in nood en chaos) zich in de armen van de Russen storten. MOET NIET GEKKER WORDEN!! O, ja dan de chinezen. Die hebben nb al een belang in verschillende westeuropese en amerikaanse (lucht)havens. OOOOOO BIBBBBBBEERRRRRRR
  6. forum rang 6 andre68 24 juni 2015 14:20
    quote:

    Andy5 schreef op 24 juni 2015 14:05:

    Vanwege het geopolitieke belang van Griekenland zal de VS er wel voor zorgen dat IMF uiteindelijk overstag gaat. Allemaal politiek en ik moet zeggen dat de laatste fase uitstekend gespeeld wordt door alle partijen. Good cop is ineens EU, IMF bad cop en Tsipras voorstel wordt geweigerd wat weer in Griekenland een gevoel creëert bij alle partijen (inclusief extreem links) van hoe durf je een voorstel van een Griek uit te wijzen. Ineens staat iedereen daar achter Tsipras.
    Inderdaad typisch gevalletje "goodcop-badcop". En Tsipras is de held.
    Gaat natuurlijk helemaal "goed"komen. Wij, de belastingbetalers zijn het onderpand en dokken wel. Opdat de banken hun lucratieve pyramidespel nog wat langer kunnen oprekken.
  7. [verwijderd] 24 juni 2015 14:56
    Laat Goldman Sucks de terugbetaling maar regelen. Die hebben de Grieken ook deze puinhoop bezorgd. Enlaat de EU als enige eis stellen dat de rijkste 1% Grieken eens normaal belasting gaat betalen. Problem solved binnen een jaar! Maar de rijke elite wordt wel met rust gelaten door de politiek hoor, zit daar maar niet over in.....
  8. [verwijderd] 24 juni 2015 15:12
    Ligt het IMF niet dwars, omdat het IMF wil dat de EU een deel van de schulden kwijtscheldt. Dat is ook altijd de oplossing bij andere schuldenlanden, vaak ontwikkelingslanden; gevallen waar het IMF het 'alleen voor het zeggen heeft'. Maar de EU staat onder druk van de publieke opinie en kiezers, zie de reacties hier. De EU accepteert liever een halfbakken oplossing die de Griekse economie alleen maar verder in het moeras helpt: of de oplossing meer belasting en pensioenpremie heffen is (Griekse regering), of het korten op pensioenen (EU) is, in beide gevallen daalt de koopkracht en krimpt de economie nog verder.

    GW
  9. [verwijderd] 24 juni 2015 17:12
    quote:

    Maddof schreef op 24 juni 2015 16:07:

    Voor de mensen die hun nieuws alleen van NU.NL trekken. Hier staat het echte verhaal over de grieken.

    www.youtube.com/watch?v=ex20y_p3Qv8
    Humor.

    Eerst lezers van NU.nl wegzetten en dan een link naar Youtube plaatsen.

    Met een speech van Varoufakis.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links