Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Varoufakis: eurogroep is vreemde club

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

78 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 juni 2015 09:48
    quote:

    realiteit 2015 schreef op 21 juni 2015 09:26:

    Een deal sluiten met schooiers die zich toch NOOIT aan een afspraak houden heeft geen enkele zin.
    Kappen NU, met die parasieten.
    nou nou nou.

    De fout zit hem dat de belasting betaler er voor opdraait. kan dit best begripen maar dat het systeem niet werkt lijkt mij duidelijk. de slachtoffers te betitelen als parasieten is precies wat brussel wilt zodat ze door kunnen gaan met hun ductatuur. En de schuld kunnen geven aan anderen.. Dit maal de parasieten.

    Buiten dat zijn die so called parasieten momentgeel mensen die totaal aan de bedelstaf zijn geraakt door de fouten die politgici in hun land en politici van de eu 15v jaar geleden hebben gemaakt.

  2. forum rang 7 rene l 21 juni 2015 09:48
    Het zijn daar in Brussel en Frankfurt allemaal vreemdgangers die het volk structureel bedonderen om hun eigen luxe feestje te vieren.
    Alles voor eigen gewin en hun luxe leven, ver van de echte wereld leven ze in een ivoren toren.

    Souflaki is daarnaast de grootste dikke vreemde eend in de bijt die notabene alles en iederéén schoffeert.
    Wat een man, hij kleineert nu zijn soortgenoten, intimideert alles en nog wat, en als puntje bij paaltje komt beweert hij ook nog met droge ogen dat de Grieken niets fout gedaan hebben.

    Hij moet en zal de zak met geld krijgen en jankt als een klein kind die net de spaarpot van zijn oudere broer leeggeroofd heeft en zonder eten naar bed moet.

    Ze blijven maar heulen met deze idioot en hebben gewoon slappe knieen, ze zijn gewoon bang voor dit ongeleid projectiel.

    Ik word er moedeloos van en snap er helemaal niets meer van, het zal wel aan mij liggen, weg met Brussel, weg met de Euro, en terug naar het Gulden Tijdperk.
  3. forum rang 6 Chiddix 21 juni 2015 09:49
    quote:

    realiteit 2015 schreef op 21 juni 2015 09:26:

    Een deal sluiten met schooiers die zich toch NOOIT aan een afspraak houden heeft geen enkele zin.
    Kappen NU, met die parasieten.
    Binnen de EU heeft men ook zitten slapen. Men heeft zich verkeken op, hoe Griekenland in elkaar zat. Tijdens het lidmaatschap werd massaal belasting ontdoken(daarvoor ook) en een kleine kliek heeft zich buiten alle proporties verrijkt en het geld in het buitenland geparkeerd. De structuur(systeem) in Griekenland lijkt veel op de maffia. Hoe nu verder?
    Pappen en nathouden wat de eurofielen willen , heeft geen toekomst. Schulden kwijtschelden wil de EU niet aan i.v.m Portugal,Cyprus en Ierland. Blijft er maar 1 optie open, de Grieken verlaten de EU.
  4. Oude Albert 21 juni 2015 09:56
    Hoort bij het spel wasr hij zo goed in is.

    Begrijp niet dat de Grieken, the beggars of Europe, zo'n grote mond durven te hebben. Laat ze een voorbeeld nemen aan Duitsland. Zeven jaar na de oorlog; de Duitse bevolking leefde nog in kelders, ruines en holen. Maar hun industrie in het weggebombardeerde Ruhrgebied stond weer overeind en het trotse Britse pond miest devalueren ten opzichte van de Mark. Dit terwijl 1/3 van de manlijke beroepsbevolking was gesneuveld of nog krijgsgevangene was.

    Een nieuw woord moet worden toegevoegd aan het Grieks woordenboek. Een Duits woord. Arbeiten.
  5. Rai444,44 21 juni 2015 11:09
    quote:

    fred optie schreef op 20 juni 2015 18:51:

    [quote alias=DurianCS id=8574166 date=201506201841]
    [...]
    Je krijgt het nooit georganiseerd, maar het zou een mooie stunt zijn: collectief Griekenland mijden als vakantieland als er toch een genante deal uit rolt.
    [/quot
    Werkelijk waar walchelijk. Ze hebben niets meer te vreten daar.... Niks... En jij gaat het nog FF erger maken???
    Man, overdrijf niet zo, rekeningen worden met miljarden leeggehaald, dus die Grieken hebben nog wel wat te verteren. Ik ken wel wat landen in Afrika, waar ik woon, waar ze echt niets te vreten hebben.
  6. z0n0p 21 juni 2015 11:11
    Griekenland bij de € was een politiek ongeluk, heb ik begrepen. Frankrijk wilde niet het economisch lulletje van de club zijn en daarom moest Italie erbij. Maar als Italie lid mocht worden dan kon je Griekenland ook niet weigeren. Dus er liggen sowieso nog 2 bommetjes in de EU€ (FR en IT).

    Griekenland uit de € is dan ook meer een politieke dan economische keuze. Het politieke landschap lijkt inmiddels zo veranderd dat het overboord gooien van de Grieken een optie is. Natuurlijk is Merkel (ossie) schatplichtig aan Kohl (partijgenoot), maar in DE worden de politieke messen ook geslepen. Weer steun aan Griekenland na wat er in de afgelopen 6 maanden is gebeurd zou wel eens politieke zelfmoord van een aantal regeringsleiders kunnen betekenen en politieke soortgenoten van Syriza een flinke steun in de rug geven. Default van Griekenland draait ongeveer het licht uit in GR. Dat is helaas een voorbeeld dat andere landen niet zullen willen volgen en ook bijvoorbeeld Podemos in Spanje in de wielen zal rijden: "oh jullie willen een Griekenlandje in Spanje doen? Nix geen flauwekulletjes!!".

    En dan mijn eigen private mening: Tijdens de G7 van 2 weken geleden stoer $90 miljard gereserveerd om de gevolgen van climate change/zeespiegelstijging te pareren. Dat gaat de hele planeet aan en alle generaties na ons. Grote heibel over de hoogte van dat bedrag! Maar wel 300+ miljard in een landje op een hoek van EU met 11 miljoen inwoners. Ja, ja, allemaal om de banken te redden. Deels waar, maar het geld is natuurlijk altijd wel eerst geleend voor het feest. Wie heeft er schuld aan de woekerpolis? Toch niet alleen de bank, ook de sukkel die de bijsluiter niet leest/begrijpt.
  7. Twijfels 21 juni 2015 11:22
    quote:

    z0n0p schreef op 21 juni 2015 11:11:

    Griekenland bij de € was een politiek ongeluk, heb ik begrepen. Frankrijk wilde niet het economisch lulletje van de club zijn en daarom moest Italie erbij. Maar als Italie lid mocht worden dan kon je Griekenland ook niet weigeren. Dus er liggen sowieso nog 2 bommetjes in de EU€ (FR en IT).

    Griekenland uit de € is dan ook meer een politieke dan economische keuze. Het politieke landschap lijkt inmiddels zo veranderd dat het overboord gooien van de Grieken een optie is. Natuurlijk is Merkel (ossie) schatplichtig aan Kohl (partijgenoot), maar in DE worden de politieke messen ook geslepen. Weer steun aan Griekenland na wat er in de afgelopen 6 maanden is gebeurd zou wel eens politieke zelfmoord van een aantal regeringsleiders kunnen betekenen en politieke soortgenoten van Syriza een flinke steun in de rug geven. Default van Griekenland draait ongeveer het licht uit in GR. Dat is helaas een voorbeeld dat andere landen niet zullen willen volgen en ook bijvoorbeeld Podemos zal decimeren: "oh jullie willen een Griekenlandje in Spanje doen? Nix geen flauwekulletjes!!".
    Denk ik ook. De situatie is nu zo geworden dat een halfzachte deal met de Grieken meer schade gaat aanrichten dan een grexit. Dan hebben we de deur opengezet en de overige landen die vinden dat ze een slechtere deal hebben ook opnieuw moeten gaan onderhandelen. En ook in alle overige landen zullen bepaalde partijen meer kiezers krijgen en ook beginnen te morren. Dan blijven we aan de gang. Het probleem had bij de banken moeten blijven liggen en die hadden nu gewoon een haircut moeten accepteren, niet de belastingbetalers.
  8. z0n0p 21 juni 2015 11:27
    @Twijfels. Banken hebben in 2012 (of 2013?) al 70% (~ €100 miljard) onder druk van de politiek afgeschreven. Die miljarden hebben de grieken binnen.

    NB: griekenland staat ergens rond plek 90 op de lijst van most competitive countries, onder bijvoorbeeld Rwanda. Op je handen gaan zitten in GR is dus geen optie. Ze moeten wat gaan doen.
  9. Twijfels 21 juni 2015 11:49
    quote:

    z0n0p schreef op 21 juni 2015 11:27:

    @Twijfels. Banken hebben in 2012 (of 2013?) al 70% (~ €100 miljard) onder druk van de politiek afgeschreven. Die miljarden hebben de grieken binnen.

    NB: griekenland staat ergens rond plek 90 op de lijst van most competitive countries, onder bijvoorbeeld Rwanda. Op je handen gaan zitten in GR is dus geen optie. Ze moeten wat gaan doen.
    Ja, dat weet ik maar wat kun je doen als ze blijven zitten en gewoon failliet gaan? Dan zijn diezelfde banken gewoon nog eens 300 miljard kwijt. Waarschijnlijk vallen ze om. Leren ze ook dat ze een land dat op de handen blijft zitten geen geld moeten lenen. Ik wil er niet in beleggen en ook geen cent aan mee betalen. Als mijn bank er door omvalt, ben ik mijn geld ook kwijt. Dus ook de gewone burgen moet kijken dat hij een fatsoenlijke bank kiest. En als het aan mij ligt is er ook geen garantie van 100.000 Euro in dat geval op spaarrekeningen. Dan krijgen we ook een hele andere cultuur en zullen de banken (die overblijven) heel anders handelen!
  10. Mr.Windows 21 juni 2015 12:13
    Helemaal mee eens en op dit moment vind ik Griekenland een zeer onverstandige regering te hebben. Hoe kan het zijn dat er zo veel geld gepind wordt....? Doe er iets aan en zorg dat Griekenland normaal wordt bestuurd. En anders Grexit ik heb er al rekening meegehouden dat het gaat gebeuren en als iemand nu nog denkt dat alles koek en ei is dan heeft die boter op zijn/haar hoofd. Niet beleggen in bedrijven in Griekenland.
  11. [verwijderd] 21 juni 2015 12:48
    quote:

    fred optie schreef op 20 juni 2015 21:12:

    [...]

    Er zijn er vele geweest die het voorspel d hebben.
    wilders roep alleen maar populistische kreten, er is nooit nuance.
    Degenen die ervoor gezorgd hebben, doorgedrukt hebben, dat landen als Griekenland en Italië ook de euro kregen zijn net zo schuldig als Griekenland zelf. Daarnaast hebben de banken die Griekenland maar geld bleven lenen, mogelijk nog meer verantwoordelijkheid want ze wisten heel goed dat Griekenland die nooit terug zou betalen maar dat als puntje bij paaltje kwam, de belastingbetaler de boel zou moeten gaan redden. Het kan overigens bijna niet anders dat we gewoon van zeepbel naar nieuwe zeepbel en van crisis naar nieuwe crisis aan het hobbelen zijn.
  12. Marconosto 21 juni 2015 12:51
    Het probleem zit hem volgens mij ook in de "way of living"van de Grieken. Iedereen in de noordelijke Europese landen heeft een bepaald beeld bij corruptie, fraude of belasting ontduiking. Je weet wanneer een dergelijke streek uithaalt dat dat gevolgen kan hebben. Je weet en voelt gewoon dat je iets doet wat niet hoort. Echter in Griekenland is corruptie en fraude en belasting ontduiking een doodnormaal onderdeel van het dagelijks leven. Het is zo verweven met de gang van zaken dat het besef er dikwijls niet meer is dat het niet hoort. Dus zaken zoals BTW, inkomsten belasting etc komen niet aan bij de schatkist terwijl pensioenen ( dikwijls voor overleden mensen) er wel uit gaan. De vraag is zijn mensen schuldig als ze niet weten dat ze de overtreding begaan? Strikt gezien heeft de Griek het aan zich zelf te danken, dus ook de normale Griek. Echter is het systeem en en het Grieks besef van belasting er één die niet werkt en ervoor zorgt dat het geld wel rond gaat maar niet over de schatkist.
  13. forum rang 6 Chiddix 21 juni 2015 15:14
    Wanneer de oligarchen 10% van hun vermogen in de Griekse staat steken, zijn de problemen opgelost. Ze hebben een enorme rijkdom mede te danken aan belastingontduiking. Maar ze denken, het lidmaatschap van de EU heeft voordelen en blijven gewoon zitten op een berg van honderden miljarden. Het Lagarde rapport spreekt van 1200 miljard.
  14. [verwijderd] 21 juni 2015 23:43
    quote:

    Chiddix schreef op 21 juni 2015 15:14:

    Wanneer de oligarchen 10% van hun vermogen in de Griekse staat steken, zijn de problemen opgelost. Ze hebben een enorme rijkdom mede te danken aan belastingontduiking. Maar ze denken, het lidmaatschap van de EU heeft voordelen en blijven gewoon zitten op een berg van honderden miljarden. Het Lagarde rapport spreekt van 1200 miljard.
    Het is €54 miljard. www.tt.com/wirtschaft/wirtschaftspoli...
78 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links