Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Griekse tegenvoorstellen zijn onvoldoende'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 juni 2015 15:53
    HAHAHAH - ik zou stom verbaasd zijn als "de bestudeerders" ineens wel de voorstellen van Griekenland goed gaan keuren !!
    Dan zou het heel chique zijn als openbaar wordt gemaakt waar al die tijd NEE op gezegd is en waar dan nu ineens JA op is gekomen.
    De Grieken hebben geen zin om de EU (de geldschieters) tegemoet te komen.
    "...We willen het EU geld, maar daar gaan we niet teveel voor willen zweten om het ooit terug te betalen hoor !!..."
    Trouwens....en dan krijgen ze weer een miljard of 7....en dan ???
    Dan zijn ze voor 2 maanden weer zoet en kunnen de Grieken hun PARTY weer voortzetten en zichzelf de winnaar noemen van het touwtrekken EU - vs - Griekenland
    Maar na 2 maanden staan de Grieken weer op de EU-deur te bonken omdat het geld alweer op is.....een gebed zonder end...dat is dit geworden !!
    Ik zie totaal geen enkele oplossing...behalve dat het mooi en genoeg is geweest !!
    Grieken uit de EU en de schuld blijft staan...die zien we nooit meer terug, maar wie weet na 15jaar....komt er ineens een storting binnen bij de Trojka.....als blijk van goede wil en omdat Griekenland buiten de EU er langzaam maar zeker weer bovenop aan het komen is.
    Ik gun ze dat...laat daar geen misverstand over bestaan....maar de Grieken moeten NU ECHT UIT DE EU geflikkert worden....tis mooi geweest...de koek is op en de rek is eruit !!
    We hebben ons best gedaan....wegwezen....
  2. [verwijderd] 9 juni 2015 16:05
    quote:

    paulta schreef op 9 juni 2015 16:02:

    Een tijdelijk akkoord tot dec. 2015 met de inzet van die klaarstaande "wissel"(€7,2 miljard) kan de indices tot 3% hoger zetten als er bevestiging komt.

    Een voor allen, allen voor een....
    Dan hebben we weer zes maanden onzekerheid. Of een oplossing zodat Griekenland weer op eigen benen kan staan, of eruit met die gasten.
  3. forum rang 5 DurianCS 9 juni 2015 16:14
    quote:

    @Marc schreef op 9 juni 2015 16:05:

    [...]
    Dan hebben we weer zes maanden onzekerheid. Of een oplossing zodat Griekenland weer op eigen benen kan staan, of eruit met die gasten.
    Gewoon de plannen van de Grieken volgen en dan zijn ze er heel snel weer bovenop. Zonder bezuinigen. Echt waar.
  4. z0n0p 9 juni 2015 16:21
    Ook na schuldsanering en een zak extra geld van de EU kunnen de Grieken nog LANG niet zelf op de kapitaalmarkt geld lenen om hun TEKORT (dat blijft er gewoon) te dekken. Daar zijn die hervormingen voor nodig die ze niet hebben uitgevoerd en niet willen uitvoeren. Het land staat rond de 100ste plaats op de lijst van concurrerende landen (onder een zwik Afrikaanse!!!) en zal daarop niet stijgen. Dus na deze 7,2 miljard zal er nog honderden!!!! miljarden in moeten de komende 10 jaar.

    Dadelijk zit er 450 à 500 miljard in dat land (waarvan 45 miljard !!!! van NL) en die zie je ook NOOIT meer terug. En hoeveel willen we besteden om de klimaateffecten te beteugelen en de planeet nog wat extra tijd te gunnen??? MINDER dan het overeind houden van en landje aan de Middenlandse Zee met net 11 miljoen inwoners die hun feestje al hebben gevierd. PERVERS!
  5. [verwijderd] 9 juni 2015 16:44
    Gewoon afspreken dat ze niks meer hoeven af te lossen en geen rente meer hoeven te betalen over hun schulden. Maar dit betekend dat ze ook geen cent meer krijgen dan mogen ze hun belastinginkomsten zelf in eigen land besteden. Dit zal helaas de beste oplossing zijn en misschien ook nog de goedkoopste. Maar helaas het IMF, Centrale Banken en de commerciele banken willen hun leningen met rente terugbetaald zien. Niet vergeten geld wat uit het niets is gecreeerd.
  6. z0n0p 9 juni 2015 16:51
    quote:

    pmsbutternutter schreef op 9 juni 2015 16:44:

    Maar helaas het IMF, Centrale Banken en de commerciele banken willen hun leningen met rente terugbetaald zien. Niet vergeten geld wat uit het niets is gecreeerd.
    Commerciele banken hebben in 2012 al 75% afgeboekt. Dat kadootje hebben de Grieken al binnen.
  7. forum rang 4 Erg chebbi 9 juni 2015 17:17
    quote:

    pmsbutternutter schreef op 9 juni 2015 16:44:

    Gewoon afspreken dat ze niks meer hoeven af te lossen en geen rente meer hoeven te betalen over hun schulden. Maar dit betekend dat ze ook geen cent meer krijgen dan mogen ze hun belastinginkomsten zelf in eigen land besteden. Dit zal helaas de beste oplossing zijn en misschien ook nog de goedkoopste. Maar helaas het IMF, Centrale Banken en de commerciele banken willen hun leningen met rente terugbetaald zien. Niet vergeten geld wat uit het niets is gecreeerd.
    Vergeet je niet erbij te vertellen dat ze dan ook van de euro af gaan?
  8. forum rang 6 Chiddix 10 juni 2015 00:52
    quote:

    @Marc schreef op 9 juni 2015 16:24:

    Bij de beesten af dat ze een beter pensioen eisen dan andere EU landen.

    Een mooi moment voor een EU referendum over de Grexit, mogen de grieken nog een laatste keer tegenstemmen.
    De Trojka heeft 11 miljard gereserveerd naast de laatste tranche van 7 miljard , om de Grieken wat meer tijd te geven , om hervormingen door te voeren. De BTW moet omhoog en in de pensioenen moet ook een wijziging aangebracht worden.
    Dit plan van de schuldeisers hebben de Grieken inmiddels van tafel geveegd. Men houdt vast aan hun eigen plan. Vandaag hopen de regeringsleiders van Duitsland en Frankrijk de premier van Griekenland te overtuigen, dat het Trojkaplan de moeite waard is.
  9. wwilliamss 10 juni 2015 13:04
    Laat ze hun eigen boontjes doppen....
    Geen onzekerheid meer: GREXIT,als ze bij deze opstelling blijven.
    En met z'n allen lekker vakantie daar vieren. Goedkoop, mooi land en je helpt hun economie.
    Ik heb nog mooie herinneringen aan een vakantie daar,in het jaar ,dat Becker Wimbledon won ,als jongste en eerste keer voor hem.
    Ben het jaar vergeten,ergens midden 70 er jaren
    Ik accepteer,dat mijn aandeeltjes tijdelijk een dip hebben.
  10. forum rang 6 Chiddix 11 juni 2015 08:37
    Een paar citaten uit het artikel van Follow the Money:

    De Grieken kunnen de schuldenberg nooit terugbetalen. Was al bekend. De Trojka hebben sinds 2010 het geld van de banken veilig gesteld en de Griekse economie kapot gemaakt. Werkloosheid 25% en Griekse economie is 28% gekrompen.
    Er worden harde noten gekraakt over de Trojka. Wel zullen de Grieken verbeteringen moeten aanbrengen want Griekenland wordt genoemd het Oeganda van Europa.
    Het is met stip een bananenrepubliek binnen de EU. De Grieken moeten heropgevoed worden. Tenminste als dat mogelijk is. Belastingontduiking , geld wegsluizen etc is een nationale sport in Griekenland.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links