Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Griekenland vraagt toestemming bundeling

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 juni 2015 22:36
    quote:

    joel013 schreef op 4 juni 2015 19:48:

    Als er een grexit zou komen is dat het begin van het einde. Als over een paar jaar zou blijken dat de grieken er dankzij devaluatie er veel beter voor staan zullen portugal , spanje en italie zeggen dat de euro structureel niet werkt . De situatie wordt dan op alle vlakken onhoudbaar. Grexit komt er niet , indien wel ....
    100% gelijk dat is ook het hele gezeik, het niet willen toegeven dat de pleuro en EU SUCKS.
  2. [verwijderd] 4 juni 2015 22:41
    quote:

    Arod74 schreef op 4 juni 2015 20:45:

    Dit is zo onzinnig allemaal, want al dat gezeur van beide kanten gaat over het laatste deel van het huidige leningenpakket. Maar dat pakket loopt van de zomer af, en dan is een nieuw pakket van vele (honderden) miljarden nodig. Men doet nu moeilijk over centen achter de komma terwijl na de zomer men een akkoord over honderden miljarden moet afspreken.

    Iedere keer komt men met (uitstel van) een nieuwe en altijd cruciale deadline waarmee men de financiële markten in de greep houdt. Hoeveel cruciale deadlines hebben we inmiddels niet gehad dat het "erop of eronder" zou zijn voor Griekenland? Het is elke week wel nieuws dat er weer een cruciaal moment aankomt, hét moment. Het klinkt bij mij als opzettelijk gezeur om daarmee de richting van de markten steeds te beïnvloeden. De ene dag omlaagpraten en dan weer omhoog, maar dan afdoen als gerucht om het weer omlaag te praten en ga zo maar door.

    Maar ja, het zijn de toezichthouders (de overheden) die dit allemaal doen, wie houdt toezicht op de toezichthouders?
    "Iedere keer komt men met (uitstel van) een nieuwe en altijd cruciale deadline waarmee men de financiële markten in de greep houdt".

    Als die markten er nu eens imum op reageerde was de Grexit ook sneller een feit en was er rust.
    Maar als bij iedere zin die gelezen of gesproken word met een woord dat alleen al rijmt of lijkt op Griek er volwassen mensen spastisch gaan reageren, vragen ze er zelf om.
  3. z0n0p 5 juni 2015 00:05
    quote:

    Chiddix schreef op 4 juni 2015 20:49:

    De VS willen, dat wij de rekeningen van Griekenland blijven betalen uit geopolitieke overwegingen. Men wil voorkomen, dat Griekenland onder Russische invloedssfeer komt.
    Het moet niet gekker worden. Hele oostblok heeft zich in de afgelopen 25 jaar losgewurmd van Moskou en dan zou Griekenland zich in de schoot van een eveneens economisch aangeslagen en politiek zwalkend land werpen. Ook eens vragen wat de Griek in de straat daar dan van vindt. En dan altijd een sluimerende dreiging van de tanks in de straten van Athene van een zwik kolonels die het daar HELEMAAL niet mee eens zijn.
  4. forum rang 7 Kaviaar 5 juni 2015 06:09
    14 juni a.s. is de deadline. Dan moet er een ondertekend akkoord liggen. Het zou beter zijn als er een soort parlementaire enquete komt van de vroegere ministers van Griekenland, die opzettelijk hebben gesjoemeld met de cijfers, om toch toegelaten te kunnen worden in de eurozone. Tsipras was dat in elk geval niet. Die zit zwaar met de shit, wat zijn voorgangers hebben veroorzaakt!
    Hoe zou je het vinden als je in zijn plek stond?

    Griekenland zou zich wel anders moeten opstellen. Het zijn soms net onvolwassen kids. Die ene motormuis Varouvakis eruit in elk geval!

    De geschiedenis herhaalt zich, als het om het niet sluiten van verdragen o.a. gaat door de Grieken. Er waren vroeger al geen afspraken mee te maken. Nu nog steeds niet. Dat blijft zo. Ook in de toekomst....als die er voor Griekenland blijft/komt in de eurozone. Misschien wel in de EU, maar zonder euro? Dat zou de financiële markten goed doen. Het blijft nu halen en brengen op de beurs.
  5. [verwijderd] 5 juni 2015 11:42
    Misschien kan Griekenland samen met nog een paar van die bananenrepublieken wel een ouzozone starten. Nee flauw ik maakte me zelf gisteren druk om al die ouzoberichten.
    Tsipras zit inderdaad in de shit maar daar heeft ie zelf voor gekozen door niet realiseerbare verkiezingsbeloften af te geven. No mercy dus.
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links