Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kardan 2015 1e kwartaal

4.345 Posts
Pagina: «« 1 ... 174 175 176 177 178 ... 218 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 mei 2015 11:40
    quote:

    ch@rter schreef op 30 mei 2015 11:20:

    Allemaal leuk en aardig @bio
    Maar wat vindt jij nu van het feit dat zo lang ze onder het juk van de obli houders zitten Kardan geen nieuwe projecten mag starten?
    Dus stagnatie van groei wat juist in dit soort vastgoed toko's van belang is, want dat is hun core business.
    De voorwaarden van de obligatiehouders zijn heel gunstig voor de aandeelhouders, want daardoor kan het bestuur geen gekke dingen meer doen met al dat kasgeld dat ze hebben.

    T.o.v. het verleden (toen de koers een veelvoud was) zijn er al enorm veel schulden afgelost.
    Verder verwacht ik dat ze nog een van de drie poten gaan verkopen; ik hoop de bankensector.

    Projectontwikkeling in China is ook niet interessant meer, dus ik denk dat ze de zaak gaan afbouwen en omzetten naar cash of de zaak gaan verkopen.

  2. Bio-marker 30 mei 2015 11:41
    Voorwaarden van obli-deal veranderen bij positieve ontwikkelingen op basis van diverse ratios. Ik denk dat ze na afsluiten chinese lening en nog een grote verkoop dit jaar. Er goed voorstaan en een deel aflossen of opkopen. Op sommige projecten mogen ze ook nu al verder ontwikkelen.

    Wat mij betreft is verdere groei overigens secundair. Daar kijk ik naar als de koers weer boven 2 euro staat en totale leverage ratio nog verder verbetert. Nu is e.v. tov totale assets nog steeds wat mager (100 miljoen/1miljard). Dus wat mij betreft eerst nog wat verkopen en e.v. verder laten stijgen. Dan pas nieuwr grote projecten. Anders is financiering veel te duur.
  3. adri67 30 mei 2015 14:07
    quote:

    Bio-marker schreef op 30 mei 2015 11:08:

    1. Denk niet dat ze eigen aandelen gaan inkopen.
    2. Ze verkopen woonunits-torens en houden Galleria.
    3. Recente verkopen waren hoger dan boekwaarde.
    4. Bezittingen zijn 100 miljoen meer waard dan schulden (boekwaarde)
    5. Operationele winst komt als inkomsten europark dalian toenemen (nu zit daar veel vermogen in met hoge financieringskosten, terwijl inkomsten vooral in toekomst zijn. 2015 wordt al aardig. 2016 veel beter.
    6. Kardan is bijzonder interessant voor private equity. Kopen voor minder dan 50 miljoen (40-50 cent/aandeel) Losse stukken verkopen in 1-2 jaar voor minimaal dubbele of 3-dubbele na aflossing schulden. Evt koop je eerst nog obligaties aan discount om winst te maximaliseren.
    Bio-marker,

    Ik wil je allereerst danken voor je goed onderbouwde bijdragen en hoop dat je daar mee doorgaat. Ik denk dat de kans op een overname zeer klein is. Waarom zouden grootaandeelhouders (die de afgelopen jaren flink geleden hebben) een bod van € 0,40/0,50 accepteren nu de turnaround steeds duidelijker wordt. De resultaten van de verschillende onderdelen in het eerste kwartaal exclusief de wisselkoerseffecten waren goed. Bovendien komen daar binnenkort de inkomsten van Galeria Dalian nog eens bij. In een jaar is het eigen vermogen van 61 miljoen naar 100 miljoen gegaan. Grootaandeelhouders lezen ook taxatierappporten en weten dat de intrinsieke waarde per aandeel (nu +/- € 0,80 per aandeel) na oplevering van Galeria Dalian mogelijk naar de € 1,35 per aandeel gaat (opwaardering met 70 miljoen). Dit is inclusief de 10% nieuwe aandelen die uitgegeven gaan worden aan obligatiehouders. De cashpositie is in een jaar van 78 miljoen naar 245 miljoen gegaan.

    Ik zou als ik grootaandeelhouder was me niet laten afschepen met een fooi van € 0,40/0,50 per aandeel maar na jaren geploeter nog enkele jaren geduld hebben en rustig afwachten dat de aandelen wat meer richting de intrinsieke waarde per aandeel gaan. De obligatiehouders voelen zich nu al heel comfortabel en de koers staat net onder pariteit, nu de aandelenkoers nog. De kans is m.i. groot dat goedkeuring van de schuldherstructurering en daaruit volgende rating upgrates, de opening en herwaardering van Galeria Dalian en de verdere verkoop van onderdelen (dit jaar nog voor € 110 miljoen) het vertrouwen in de aandelen Kardan zullen terugbrengen, zeker als de verkopen net als de vorige weer boven boekwaarde zullen zijn.

    Risisco’s voor de korte termijn:

    De obligatiehouders gaan niet akkoord (kans lijkt me zeer klein, vertegenwoordigers hebben net nog ingestemd met de wijziging in de trustakte, ipv 12% van de aandelen wordt het 10% aandelen +/+ € 750.000).

    De obligatiehouders gooien die 10% die ze verkrijgen voor € 0,20 direct op de markt voor de kleine winst. Ik sta dan met mijn kooporders klaar.

    Chinese vastgoedmarkt stort in. Dit lijkt me onwaarschijnlijk, denk alleen maar aan de stimuleringsmaatregelen van de Chinese overheid.

    Wisselkoerseffecten zullen zowel positief als negatief invloed blijven houden op zowel de balans als de resultatenrekening van Kardan. Zelf geven ze aan dat afdekken daarvan moeilijk is en duur. Daar zul je als aandeelhouder van Kardan mee moeten leren leven.

    Zelf heb ik een positie voor de MT (koersdoel € 0,65) en af en toe een positie voor de KT. Mijn mening is dat sinds ik op € 0,18 en later op € 0,30 aandelen Versatel kocht en bij overname door Tele-2 verkocht op € 2,21 niet meer een aandeel heb meegemaakt dat zo ondergewaardeerd is als Kardan.
  4. [verwijderd] 30 mei 2015 16:16
    Allen bedankt voor de reacties ... begint hier een leuk onderbouwd forum te worden. Moeten we in dit verhaal rekening houden met shorters? Ben wat allergisch aan zulke types met kapitalen die beseffen dat iets makkelijker neer te halen is dan andersom, zeker als ze ook maar ergens een negatief nieuwtje te pakken hebben. Moeten we de Israëlische toestanden en ontwikkelingen in GAZA en zo in de gaten houden? Rommelt daar toch ook vaak van tijd tot tijd ... vaak met de slechtste timings. Kijk al uit naar morgen ... Kardan-dag ... leuk want via dit aandeel hoef je de beurs slechts 1 dag te missen ... verslavend precies!
  5. ch@rter 30 mei 2015 21:08
    quote:

    PinkViewer schreef op 30 mei 2015 16:16:

    Allen bedankt voor de reacties ... begint hier een leuk onderbouwd forum te worden. Moeten we in dit verhaal rekening houden met shorters? Ben wat allergisch aan zulke types met kapitalen die beseffen dat iets makkelijker neer te halen is dan andersom, zeker als ze ook maar ergens een negatief nieuwtje te pakken hebben. Moeten we de Israëlische toestanden en ontwikkelingen in GAZA en zo in de gaten houden? Rommelt daar toch ook vaak van tijd tot tijd ... vaak met de slechtste timings. Kijk al uit naar morgen ... Kardan-dag ... leuk want via dit aandeel hoef je de beurs slechts 1 dag te missen ... verslavend precies!
    Kardan kun je Niet shorten (jammer genoeg;)
  6. [verwijderd] 31 mei 2015 00:01
    Ben ook van mening dat er sprake is van een turnaround, heb mijn strategie dan ook aangepast ; ga er op zijn vroegst uit bij een koersverdubbeling ; denk dat dit sneller zal plaatsvinden dan de koersontwikkeling doet vermoeden. Dit wil zeker niet zeggen dat ik uitstap wanneer het zover is ! Dit is dan ook meer een bevestiging van herstel en vermoed dat de koers dan ook in een rap tempo naar de 0,80 + zal gaan. Toen ik ruim een jaar geleden in Galapagos stapte voor 12€ kreeg ik ook veel tegengas en probeerde men ook alles in het negatieve te trekken , zo zie je maar.....nu springt ineens iedereen erop , en lijken de bergen grenzeloos.
    De reactie op de cijfers hebben mij echter ernstig verbaasd , neem aan dat de headlines hier deels de oorzaak van zijn. Snap ook niet waarom er niet een beetje meer nadruk gelegd is op de positieve kant van de valuta verschillen en wat meer aandacht voor de Outlook. Misschien houden ze de kaarten nog op de borst totdat de overeenkomst obligaties definitief is.
    Ben ook niet meer van plan ritjes te maken ; nieuws kan elk moment komen , en ik heb zelf moeit om op een aandeel te springen als er reeds een flinke stijging heeft plaatsgevonden , en je weet, bij Kardan kan het snel gaan :) grootste leed is m.i. geleden ; sterker nog een flinke correctie naar boven zou op zijn plaats zijn. Ben benieuwd of er binnenkort wat professionele analyses komen over het gepubliceerde. Laten we het hopen.
  7. ch@rter 31 mei 2015 12:34
    De shekelmunten vliegen niet ëcht hard over de toonbank in de zandbak.
    Open 118 laag 112 nu 112.7 wel laag volume 3610 stukjes (-4.57%)

    Ik vermoed dat een hoop beleggers/gokkers eerst even die 12,3 miljoen nwe aandeeltjes van 20 cent afwachten (nu nog een neerwaartsrisico van 6 centen) wat toch een kleine - 20 a - 25% kan zijn in je porto als je nu in bezit bent van deze "gouden" aandeeltjes volgens velen.

    We gaan het vanzelf weer meemaken....
  8. [verwijderd] 31 mei 2015 14:55
    Offfff ... zijn die mannen tezamen toch iets slimmer en vooral geldbelusterig dat zij vooreerst er alles zullen aan doen om met PB en nieuwtjes en akkoorden Kardan meer in de spotlight te zetten en de koers naar verhoudingsgewijze niveau's te brengen zoals de 0,35 en ze dan pas met gecontroleerde pakketjes hun aandelen aanbieden? Kardan is immers toch ook die koers waard en zij hebben hiervoor zelf veel in handen, niet? Een bericht waarbij zij stellen Kardan de ruimte te zullen geven om er bovenop te geraken zou koers-stimulerend werken. Win-Win zo lijkt me!?
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 mei 2015 16:30
    quote:

    surveyor schreef op 31 mei 2015 14:22:

    In israel idd ook rond de 0.26
    Zodra goedkeuring er is zullen idd de 0.2 verkregen aandeeltjes op de markt gegooid worden.
    Alhans 6 cent winst is toch lekker voor de oblihouders...
    S6
    Grote onzin, natuurlijk; de obligatiehouders krijgen gewoon hun (forse) rente en aflossingen (tzt), er is dus geen enkele reden voor hen om de aandelen voor deze flutkoers te verkopen, bovendien heb ik begrepen dat er verkoopbeperkingen zijn.
    Deze aandelen zullen alleen verkocht worden als er een financiële noodzaak is.
  10. surveyor 31 mei 2015 17:18
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 31 mei 2015 16:30:

    [...]

    Grote onzin, natuurlijk; de obligatiehouders krijgen gewoon hun (forse) rente en aflossingen (tzt), er is dus geen enkele reden voor hen om de aandelen voor deze flutkoers te verkopen, bovendien heb ik begrepen dat er verkoopbeperkingen zijn.
    Deze aandelen zullen alleen verkocht worden als er een financiële noodzaak is.

    Huh weet jij iets meer dan ons? Winst = winst voor de oblihouders. Na lang wachten weer wat poen binnen? Zou jij dat niet doen!

    Als jij ergens vandaan kan halen waar te lezen is dat ze alleen puur uit noodzaak verkocht mogen worden lees ik dit graag.

    We gaan het wel weer meemaken. Ik hoop echt voor een ieder dat de koers weer omhoog klimt maar vrees voorlopig het ergste. Enne ik ken deze schommelingen maar al te best!

    Ze moeten bij Kardan eens duidelijk zijn en niet zulke vage PB schrijven.
  11. ch@rter 31 mei 2015 17:48
    @pink,
    Zou ook kunnen, ware het niet dat de aankomende series a en b houders al wat jaartjes aan het wachten zijn op hun poen, en al jaren en nu nog steeds in onzekerheid verkeren om hun "zure" investering "kuch" veilig te stellen zolang het akkoord niet definitief gesloten is. En bij akkoord mogen ze nog 2 jaar extra wachten op hun poen (degene die van zelfkastijding houden doen dat wellicht:)

    Enfin vraag JIJ (enkel pink dus) jezelf nou eens af wat jij zou doen. (Je kunt namelijk je gratis aandeeltjes nu/straks voor 26 centjes kwijt, later misschien voor 20 centjes, tja de mens an sich is vrij hebberig van aard. (Mijn idee zou zijn lozen en daarna weer terugkopen als je ze toch zo graag wilt hebben, kun je 6 cent in een trade winnen/besparen)

    Note: er zijn GEEN beperkingen aan het verkopen vd Gratis verkregen aandelen.

    Zandbak op daylow gesloten 112.1
  12. Tante Jo 31 mei 2015 18:30
    Goedenavond allemaal,

    Waarschijnlijk lees ik het niet goed, maar heeft Kardan op 31 maart jl een deel aan haar schulden terugbetaald? "ik lees in het verslag nl; De totale terugbetaling bedroeg circa € 25.400.000?

    hoor het wel he (-;

    Significant transactions A. Kardan NV
    Early repayment of debentures

    On March 31, 2015 the Company paid the interest deferred to August 2015 (see Note 3 above) in the amount of approximately €4.4 million to Debenture Holders series A and approximately €14.3 million to Debenture Holders series B.
    Additionally, the Company early repaid principal amounting to approximately €3.3 million to Debenture Holders series A (3.83% of the outstanding series A principal) and approximately €3.4 million of principal to Debenture Holders
    series B (1.24% of the outstanding series B principal). The total repayment amounted to approximately €25.4 million.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 mei 2015 19:08
    quote:

    Tante Jo schreef op 31 mei 2015 18:30:

    Goedenavond allemaal,
    Waarschijnlijk lees ik het niet goed, maar heeft Kardan op 31 maart jl een deel aan haar schulden terugbetaald? "ik lees in het verslag nl; De totale terugbetaling bedroeg circa € 25.400.000?
    hoor het wel he (-;
    Significant transactions A. Kardan NVEarly repayment of debentures

    On March 31, 2015 the Company paid the interest deferred to August 2015 (see Note 3 above) in the amount of approximately €4.4 million to Debenture Holders series A and approximately €14.3 million to Debenture Holders series B.
    Additionally, the Company early repaid principal amounting to approximately €3.3 million to Debenture Holders series A (3.83% of the outstanding series A principal) and approximately €3.4 million of principal to Debenture Holders
    series B (1.24% of the outstanding series B principal). The total repayment amounted to approximately €25.4 million.
    Klopt als een bus...!!

    Totale obligatieschuld is nu nog ca 371 miljoen.

    Waarschijnlijk zal dit snel minder worden omdat Kardan van plan is om obligaties op de beurs terug te kopen.
  14. ch@rter 31 mei 2015 21:28
    Lees allemaal eerst maar eens pagina 13 en 17 en 39 t/m 41 van de Q1 pdf en beslis dan zelf maar waarom je ze wel of niet wilt.

    De rentelasten zijn en blijven een zeer grote zorg (quote kardan en s&p) deze waren 4,6% en 4,9% deze worden beiden verhoogd met 1,8% dus worden 6,4% a en 6,7% b debentures afgerond, gemiddeld 6,55% x totall 362,9 million per jaar tijdens 2 jarig uitstel = ......

    Do the math

  15. surveyor 31 mei 2015 22:12
    quote:

    ch@rter schreef op 31 mei 2015 21:28:

    Lees allemaal eerst maar eens pagina 13 en 17 en 39 t/m 41 van de Q1 pdf en beslis dan zelf maar waarom je ze wel of niet wilt.

    De rentelasten zijn en blijven een zeer grote zorg (quote kardan en s&p) deze waren 4,6% en 4,9% deze worden beiden verhoogd met 1,8% dus worden 6,4% a en 6,7% b debentures afgerond, gemiddeld 6,55% x totall 362,9 million per jaar tijdens 2 jarig uitstel = ......

    Do the math

    Daarom kan ik er met mijn pet niet bij dat ze de schuld gewoonweg niet voor de helft afkopen... Geld zat toch volgens vele?

    Ikke nie snappe... Aders onder het gras wellicht!
  16. [verwijderd] 31 mei 2015 22:56
    Volgens mij hebben ze inderdaad een positief eigen vermogen van ruim 100 miljoen.en er staat tegenover deze obligatieschulden een vermogen o.a. in de vorm van onroerend-goed. Bij verkoop van delen hiervan zal inderdaad de obligatieschuld al dan niet gedeeltelijk worden afgelost. De huidige wisselkoers heeft op deze verkopen een positief effect door de waardestijging van het onroerend goed.
4.345 Posts
Pagina: «« 1 ... 174 175 176 177 178 ... 218 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0721 +0,22%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.880,90 -1,15%
Gold spot 2.330,22 +0,61%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links