Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzet kledingwinkels naar nieuw dieptepunt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Zakkenvuller 28 mei 2015 10:07
    voor 200 euro kan je al all-inclusive in een turks 5 sterren resort een weekje weg. Koop daar je kleren e.d. en je hebt een gratis reisje te pakken als je dat vergelijkt met de prijzen hier. Dit soort sectoren gaat nooit meer goedkomen.
    Ik heb al in geen jaren meer kleren in nederland gekocht. Vorig jaar gekeken bij de V&D. 49,95 voor een broek.
    En dan moet je eens naar die merkkleding van jongeren kijken. 200 euro voor een spijkerbroek. Helemaal de weg kwijt joh. Dat is een week all-inclusive Turkije
    Het wordt nog goedkoper straks om onbetaald verlof bij je baas aan te vragen zo'n soort reisje te boeken en dan daar je kleding te kopen. Maar ook veel andere artikelen geldt dit voor. Ik heb pas 3 kabeltjes uit China besteld, precies hetzelfde als wat hier in de winkel ligt. Koste mij 12 euro en dan betaal je daar de hoofdprijs. Hier in de winkel 60 euro. Die euro heeft dit land helemaal gek gemaakt.
  2. [verwijderd] 28 mei 2015 10:20
    Als je voor 1.000 euro koopt in de gemiddelde Nederlandse kledingwinkel en je zet de artikelen direct daarna te koop op internet, dan krijg je nog niet eens 300 euro terug.
    Je geld verdampt waar je bijstaat.

    Logisch dat de omzetten van de traditionele kledingwinkels steeds verder dalen. Een normale spijkerbroek voor 60 euro of meer, of zelfs voor 100 tot 150 euro... Wat een woekerprijzen!
  3. forum rang 4 Erg chebbi 28 mei 2015 10:46
    Online shoppen heeft een verwoestend effect op het retailvastgoedbeeld in de steden. Internet heeft een verwoestend effect op de bezetting in de kantoorvoorraad.
    De wereld is echt fundamenteel aan het veranderen. De meeste mensen beseffen niet, dat ze twee/drie jaar vooruit moeten kijken. Je leeft in de toekomst. Niet in het verleden.
  4. Twijfels 28 mei 2015 11:02
    En investeerders bergen geld door bedrijven zoals Zalando en Amazon op te zetten en tegen verlies alles te verkopen wat klanten willen hebben. Zoveel mogelijk automatiseren en liefst per drone thuis afleveren bij dezelfde werknemers die nu in zo'n kledingzaak in de stad werken. althans die baan is nu parttime geworden waardoor ze nog liever online kopen. Totdat ze natuurlijk geen baan meer hebben. Dan kunnen ze nog even bij de Action terecht.

    De investeerders daarentegen vinden niet dat deze online bedrijven winst moeten maken. Nee, alleen hele grote omzetten. Daarom schreeuwen ze ook dat ze alles wat je ook maar nodig hebt willen leveren. Gratis geen verzendkosten, mag wat extra's kosten. Tot dat ze naar de beurs gaan en royaal incasseren incl de banken natuurlijk die hier graag aan meewerken.

    Zo komen er ook steeds meer van dit soort Chinese groothandels die zelfs kortingsbonnen geven zodat je voor .90 cent iets kunt kopen dat hier 50,- Euro kost. Dan krijg je er bij levering gewoon nog een kortingsbon bij. Dat is mij 4x gelukt onlangs. Heb toen gewoon gevraagd hoe dat kan. Want ze maken mega verlies. Antwoord: Het gaat alleen om de omzet totdat ze naar de beurs zijn gegaan en de domme beleggers de aandelen overgenomen hebben. Dan geen kortingsbonnen meer en waarschijnlijk ook geen gratis verzending! Dan gaat het nog een paar jaar goed maar de zo verwachte mega winsten blijven waarschijnlijk uit. En het IMF en ECB en FED zien geen bubbles op de markten!

    Het is een grootschalig piramide spel dat voor de gewone burgers alleen maar ellende gaat opleveren
  5. [verwijderd] 28 mei 2015 11:59
    Een kledingwinkel, witgoedzaak of een warenhuis als V&D is gewoon achterhaald. Ik vind het ook jammer hoor dat allerlei leuke boetiekjes verdwijnen, maar koop zelf ook steeds meer via internet. De verschillen zijn gewoon te groot, je bent toch geen dief van je eigen portemonnee? Ik heb laatst ook een paar HDMI-kabeltjes voor een habbekrats gekocht via internet. Prijsverschil met wat het in de winkel kost meer dan 100%.
    Wel moet je gaan nadenken wat je met al het vrijkomende vastgoed gaat doen. Dat vastgoed staat nu voor irrealistische bedragen in de boeken van de vastgoedbeheerders. Gevraagde huren zijn veel te hoog. Vroeger of later moeten de vastgoedjongens afwaarderen en gaan ze nat. Wegwezen dus uit de Unibails en Vastned's.
  6. forum rang 9 josti5 28 mei 2015 12:34
    Tsja, het gretig grijpen van de diverse overheden in één portemonnee, met almaar nieuwe en/of stijgende lasten, is er voor een groot deel debet aan, dat Henk en Ingrid kritisch naar de uitgaven (moeten) zijn gaan kijken.
    Ik heb het de afgelopen drie jaar óók gedaan, en inclusief kleiner wonen zijn de uitgaven met meer dan 50% afgenomen, zonder ook maar iets aan de kwaliteit van leven in te leveren.
    Voor degene die er nog niet gekeken heeft: de koffiekamerdraad 'fiscale optimalisatie' bevat inmiddels een breed scala aan mogelijkheden, om de uitgaven te beperken.
    En ja: de Turkije-reisjes worden steeds populairder -:)
    Polo's: voor 7,50 op de 'zigeunermarkt' in Portugal (Loulé), waar dezelfde polo's uit dezelfde fabriek in een NL winkel meer dan 100 euro kosten.
    Duitsland: kleding standaard 20% goedkoper dan NL.
    Overigens hebben steeds meer NL winkels óf continue 'uitverkoop', óf hun eigen 'outlet'.
    Voedingssupplementen in USA (Iherb) standaard 30% goedkoper dan goedkoopste internetwinkel in NL/Europa, INclusief invoerrechten.

  7. forum rang 4 Guus_Geluk 11 juni 2015 16:30
    Ben net terug uit de USA. Ondanks de relatief hoge dollar zijn de kleren daar bij de outlet stores nog steeds vele malen goedkoper dan in Nederland. Merk spijkerbroeken worden er onder de 20 euro verkocht. In Nederland gaan dezelfde broeken enkele malen over de kop. Dat het nu "slecht" gaat met de branche, heeft de branche aan zichzelf te danken. De branche heeft tot nu toe de consument zwaar beflikkerd en dankzij internet komen steeds meer consumenten daar nu achter. Ik koop nauwelijks iets meer in Nederland. Kleren in de USA. Boodschappen en benzine in Belgie. En ik vlieg vanuit Duitsland. Het is dat ik een baan heb in Nederland maar zonder deze baan zou ik Nederland al lang ontvlucht zijn. Bah, wat leven we in een rotland.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links