Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel DGB Group N.V. AEX:DGB.NL, NL0009169515

  • 0,516 25 apr 2024 16:57
  • -0,002 (-0,39%) Dagrange 0,490 - 0,518
  • 12.915 Gem. (3M) 8,5K

PB: Bod op RSG BV verhoogd

77 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 8 mei 2015 08:50
    Zie ook de bijlage!
    =================

    • Bod op RSG BV verhoogd
    • Besluit tot opheffing RSG NV van agenda AvA verwijderd

    Op 7 mei heeft de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen (het ‘Bestuur’) van Roto Smeets Group N.V. (‘RSG NV’) een verhoging van het bod ontvangen dat zes grootaandeelhouders (‘Grootaandeelhouders’) op 30 maart jl. deden (Bijlage 1). De verhoging betekent dat verkoop van Roto Smeets Group B.V. (‘RSG BV’), aan een door de zes grootaandeelhouders gecontroleerde vennootschap, leidt tot een uitkering van €4,124 per aandeel RSG NV.

    De verhoging komt voort uit de overeenkomst die de Grootaandeelhouders hebben afgesloten met een door de heer Geert Schaaij gecontroleerde vennootschap (‘Schaaij’) over verkoop van hun belang in RSG NV (ná verkoop van RSG BV en uitkering van de eerder gecommuniceerde koopprijs). De Grootaandeelhouders menen dat de opbrengst hiervan ten goede zou moeten komen aan álle aandeelhouders in RSG NV en hebben het bod op de aandelen RSG BV verhoogd met de (netto) verkoopopbrengst van de transactie tot € 13.571.100.

    Een gevolg van de transactie is dat RSG NV niet geliquideerd dient te worden. Schaaij zal ná verkoop van de aandelen RSG BV, de bijbehorende uitkering en een naamswijziging de beursvennootschap voortzetten.

    Het Bestuur meent dat de verhoging in het belang is van de aandeelhouders RSG NV en heeft derhalve besloten het besluit tot liquidatie van RSG NV van de agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van RSG NV van 13 mei as te verwijderen.

    Acceptatie van het verhoogde bod betekent dat aandeelhouders RSG NV na ongeveer vier maanden na levering van de aandelen RSG BV een uitkering kunnen verwachten. Binnenkort zal een oproep volgen voor een Buitengewone Aandeelhoudersvergadering (BAVA), alsmede een toelichting met betrekking tot de rechtshandelingen die nodig zijn om tot uitkering over te gaan.

    Deventer, 8 mei 2015

    Voor meer informatie:
    Joost de Haas, CEO
    Tel.: 0570 69 49 01

    Bijlage 1: VERHOGING BOD OP AANDELEN RSG BV
  2. slei 8 mei 2015 10:31
    quote:

    Biobert schreef op 8 mei 2015 09:37:

    Maar ik blijf wel mooi aandeelhouder van RSG en lift zodoende mooi mee met Geert in het beursvehikel VNC.
    Geert bedankt voor de lift.
    Er is nu in ieder geval een initiatief. Vraag is wel, of je het ziet zitten met deze zelfbenoemde 'Hollandse Buffett' (winstgevend - groeimogelijkheden - begrijpelijk) en zijn Verenigde Nederlandse Compagnie
  3. Biobert 8 mei 2015 10:41
    quote:

    slei schreef op 8 mei 2015 10:31:

    [...]

    Er is nu in ieder geval een initiatief. Vraag is wel, of je het ziet zitten met deze zelfbenoemde 'Hollandse Buffett' (winstgevend - groeimogelijkheden - begrijpelijk) en zijn Verenigde Nederlandse Compagnie
    Met Peter Paul de Vries kwamen we destijds via Exendis in Value 8.
    Hier gaat hetzelfde gebeuren. Geert heeft straks 86,4% van de aandelen RSG in handen waarbij de overige 13,6% aandeelhouders gewoon meeliften.
  4. Biobert 8 mei 2015 13:28
    quote:

    Florence  schreef op 8 mei 2015 12:54:

    Beleggers opgepast: waarschijnlijk zijn de voorwaarden voor betaling van het bod als volgt: tegen INLEVERING van aandelen Roto Smeets volgt uitbetaling van € 4,124. De aandelen ben je dan kwijt.

    Daarmee is mogelijk dus iedere koers boven € 4,124 nu weggegooid geld.


    Het is goed dat u kritisch nadenkt over deze transactie en ons op de risico's attendeert.
    In het persbericht van RSG staat dat als de onderneming RSG uit de beursnotering is gelicht door de zes grootaandeelhouders zij hun belang van 85,6% in de lege huls Dit betekent niet dat ze mijn belang en dat van de overige 15,3% aandeelhouders in RSG verkopen aan Geert. Daarvoor zouden wij dan toestemming moeten geven op een BAVA en dat doen wij natuurlijk niet voor 0,124 euro per aandeel.
    Gevolg: Ik lift gewoon mee met deze transactie. U wordt ook nog een lift aangeboden vandaag. Ik zou zeggen, spring maar achterop. Wie weet waar de rit naar toe gaat.
  5. slei 11 mei 2015 19:05
    Bartjens in het FD.
    fd.nl/ondernemen/1103240/gouden-bergen

    "Gouden bergen

    Vrijdag vond een onverwachte wending plaats in de ontwikkelingen rondom de overname van Roto Smeets. Eind maart maakten zes grootaandeelhouders bekend het geplaagde bedrijf over te willen nemen voor €?13,2 mln, oftewel €?4 per aandeel. De aandeelhouders willen alleen de onderliggende drukkerijactiviteiten hebben en waren van plan de achterblijvende lege beurshuls te liquideren.

    Maar dat gaat nu waarschijnlijk niet door, want de van televisie bekende belegger Geert Schaaij wil de lege beurshuls kopen. Hij heeft daar zelfs €?500.000 voor over. Dat geld minus €?45.000 dat in de lege huls minimaal zal moeten achterblijven, wordt nu extra uitgekeerd aan alle aandeelhouders. Het bod van €?4 wordt daarom verhoogd tot €?4,124, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend.

    Schaaij, die geregeld bij Harry Mens aanschuift in zijn programma Business Class, heeft grootse plannen met de notering. Hij doopt de naam om in de Verenigde Nederlandse Compagnie, een verwijzing naar de Gouden Eeuw, en gaat vervolgens investeren in Nederlandse bedrijven. Die moeten aan drie criteria voldoen: Schaaij moet de activiteiten begrijpen, ze moeten winst maken en groeien.

    Ook moeten het Nederlandse bedrijven zijn. Hoe verder van huis, hoe groter het verlies is één van Schaaij’s vele beursmantra’s.

    Voor Schaaij is investeringsmaatschappij HAL (omzet vorig jaar €?4,5 mrd) een groot voorbeeld. Ook die maatschappij investeert immers in begrijpelijke bedrijven. Of het nu gaat om boorplatformen van SBM Offshore, brillen van Pearle of deze krant van de FD Mediagroep, iedereen begrijpt wat deze bedrijven maken. Hij voorziet onder andere investeringen — bij voorkeur 100%-overnames — van familiebedrijven met opvolgingsproblemen die om te kunnen blijven groeien willen promoveren naar de ‘eredivisie’, zoals Schaaij zijn toekomstige beursfonds omschrijft.

    Bartjens is toch wat sceptischer. Beurskoersen schommelen ondanks een kleine correctie op dit moment op niveaus die we sinds 2007 niet meer hebben gezien. Is dit hét moment om een beursgenoteerd investeringsbedrijf te beginnen?

    Ja, denkt Schaaij. Het echte feestje op de beurs moet volgens hem nog beginnen. Bartjens is toch een tikkeltje conservatiever ingesteld en laat de fles bubbels nog even koud staan.

    Schaaij won in 2012 samen met zijn vrouw de ‘Gouden Kei’ voor het volledig in authentieke stijl restaureren van zijn landhuis in Norg, naar hun zeggen vooral door gebruik te maken van de allerbeste materialen. Pas wanneer Schaaij het lege beursfonds dat met het verdwijnen van Roto Smeets achterblijft kwalitatief net zo goed heeft weten te restaureren én een goed rendement heeft behaald op zijn aankoopinvestering van een half miljoen euro gaat de kurk uit de fles."
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 mei 2015 13:42
    Roto Smeets behaalt beter resultaat

    Gepubliceerd op 12 mei 2015 om 18:39 | Views: 1.715

    Roto Smeets 10:25
    4,22 0,00 (+2,30%)

    DEVENTER (AFN) - Drukkerijgroep Roto Smeets Group heeft in het eerste kwartaal een beter resultaat behaald dan in dezelfde periode van 2014. Dat maakte Roto dinsdag nabeurs bekend, zonder concrete cijfers te melden.

    Volgens Roto is het eerste kwartaal voor alle divisies beter van start gegaan. De sterke daling in het tijdschriftensegment van afgelopen jaar begint wat af te vlakken, aldus het bedrijf.

    Roto meldde verder dat de overname van de operationele activiteiten door grootaandeelhouders in een laatste stadium is gekomen. Het bestuur verwacht dat de aandeelhouders bij de jaarvergadering op woensdag akkoord zullen gaan met de overname.

    Na de overname blijft een lege beurshuls over die in handen komt van belegger Geert Schaaij. Hij zal de lege beurshuls vervolgens omdopen tot Verenigde Nederlandse Compagnie (VNC).
  7. lovelyrita 18 mei 2015 10:10
    quote:

    slei schreef op 13 mei 2015 16:30:

    [...]
    Goede timing - de overvallers voor een dubbeltje op de eerste rij.
    Inderdaad absurd en als aandeelhoudertje sta je erbij en kijk je er naar.
    Dankzij Schaaij, zelfbenoemd financieel-guru,nog een klein extraatje en inderdaad (Biobert, dank daarvoor)kans op nog iets meer.

    Aandelen nu verkopen is (nog) geen optie voor mij, denk dat Geertje nog wel 2 dubbeltjes extra (circa 100.000) wil betalen om de overige 15,6% binnen te schrapen.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 mei 2015 10:47
    quote:

    lovelyrita schreef op 18 mei 2015 10:10:

    [...]
    Inderdaad absurd en als aandeelhoudertje sta je erbij en kijk je er naar.
    Dankzij Schaaij, zelfbenoemd financieel-guru,nog een klein extraatje en inderdaad (Biobert, dank daarvoor)kans op nog iets meer.

    Aandelen nu verkopen is (nog) geen optie voor mij, denk dat Geertje nog wel 2 dubbeltjes extra (circa 100.000) wil betalen om de overige 15,6% binnen te schrapen.
    Geert wil de overige 15,6% helemaal niet overnemen; hij wil immers de beursnotering behouden.
  9. lovelyrita 18 mei 2015 11:06
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 18 mei 2015 10:47:

    [...]
    Geert wil de overige 15,6% helemaal niet overnemen; hij wil immers de beursnotering behouden.
    Juist, en daarvan wil hij (waarschijnlijk) niet slechts 85,4% van hebben, maar 100%. Anders kunnen andere aandeelhouders de (eventuele) vruchten plukken vd deelnemingen, die hij onder de beursnotering gaat hangen.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 mei 2015 11:13
    quote:

    lovelyrita schreef op 18 mei 2015 11:06:

    [...]
    Juist, en daarvan wil hij (waarschijnlijk) niet slechts 85,4% van hebben, maar 100%. Anders kunnen andere aandeelhouders de (eventuele) vruchten plukken vd deelnemingen, die hij onder de beursnotering gaat hangen.
    Rita, hou svp op met deze onzin, je begrijpt er niets van.
  11. Biobert 18 mei 2015 11:46
    quote:

    lovelyrita schreef op 18 mei 2015 11:06:

    [...]

    Juist, en daarvan wil hij (waarschijnlijk) niet slechts 85,4% van hebben, maar 100%. Anders kunnen andere aandeelhouders de (eventuele) vruchten plukken vd deelnemingen, die hij onder de beursnotering gaat hangen.
    De anderen, waaronder ikzelf, profiteren maar gedeeltelijk mee. Geert gaat ons namelijk verwateren, die viezerik.
77 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links