Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gefeliciteerd Galapagos!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 mei 2015 15:26
    Crucell verkocht voor dikke knaken?
    Er zullen er hier zijn die er anders over denken, waaronder o.g.
    Er werden onfrisse spelletjes gespeeld eind 2010.

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Crucell nv's aandeelhouder Van Herk Groep bv vindt het bod van Johnson & Johnson op het biotechbedrijf uit Leiden 'mager en te vroeg'.

    "In een eerste reactie vond ik het een mooie premie", zegt directeur Gert Jan van der Baan van de investeerder, die een belang van 9,6% houdt. "Eindelijk iemand die het bedrijf op waarde weet te schatten."

    Bij nadere bestudering kwam hij echter tot het oordeel dat het voorgenomen bod van EUR24,75 'mager en te vroeg' is. "Crucell bevindt zich in een transitiefase. Het bedrijf heeft een kaspositie en omzet die neigen naar een farmabedrijf, en dus een laag risico. Terwijl Crucell de kansen heeft van een biotech", zegt Van der Baan. "Dan vind ik het bod mager en te vroeg."
  2. [verwijderd] 14 mei 2015 15:48
    dus de kern samengevat: als je geen gedegen analyse hebt gemaakt en argumenten hebt voor een verdere koers explosie is het misschien beter om winst te nemen...
    als je geen gedegen analyse had gemaakt en argumenten voor een bepaald koersdoel, ik neem aan voornamelijk aan de hand van voorgaande en aankomende testresultaten kans van slagen proberen in te schatten, mogelijke winsten enz... waarom überhaupt kopen ?
  3. NielsjeB 14 mei 2015 22:49
    Dank voor je stukje Arend Jan, heel aardig dan wel sportief. Het kan zeker geen kwaad beleggers af en toe te herinneren aan het gevaar van verliefd worden op een aandeel.
    Dat gezegd hebbende, het allergrootste risico is door de beleggers van het eerste uur gelopen. Inmiddels is er, zeker na de IPO genoeg geld om een aantal jaar ontwikkeling van te bekostigen. Het lijkt me sterk (nogmaals, geen garanties) dat er niet een van de medicijnen uit de pijplijn de markt op gebracht kan worden. De waardering nu in de VS (en by proxy ook bij ons) is zeker geen hype en m.i. volledig terecht. Naast uiteraard bescherming tegen (vijandige) overname en vers werkkapitaal was deze erkenning voor Galapagos ook een van de redenen om naar de NASDAQ te gaan.

    De upside van dit aandeel is nog nooit zo groot geweest, de biotech-aandelen zijn in deze toch een klasse apart. Met bijbehorend risicoprofiel, dat dan weer wel.

    P.S. het bier smaakte goed ;)
  4. NielsjeB 14 mei 2015 22:52
    quote:

    j leek schreef op 14 mei 2015 18:46:

    Gaat morgen naar $.55,00.
    Kamp weer niet goed ingeschat.
    Zal jouw porto wel overnemen en jouw prov.van IEX.
    Brengt dan meer winst op voor de leden.
    Wanneer je nog meer reacties doet:
    Hou me aanbevolen bij Iex.
    Min tarief is €. 50,00 per reactie.
    In de VS gesloten vandaag op omgerekend € 44,30 dus $ 55 lijkt me wat te optimistisch voor de relatief behoudende Europese investeerders.

    Verder zie ik ook hier weer vervelende op-de-man reacties. Waarom niet gewoon op argumenten het stukje bestrijden als dat jouws inziens niet klopt?
    Verder is het altijd goed om iemand met een tegendraadse mening te hebben. Houd jezelf scherp waarom je ook al weer in Galapagos (of welk ander aandeel) belegt.
  5. [verwijderd] 15 mei 2015 00:35

    Compliment voor Nielsje.

    Goede afweging en goede houding als belegger. Leek heeft gelijk gekregen, maar dat heb je als belegger nooit altijd en is geen reden om je af te zetten tegen tegen beleggers die te vroeg winst hebben genomen of redacteuren die waarschuwen.

    Arend Jan heeft heel wat drama's voorbij zien komen en mag hij dan wat tegenwicht bieden? Ja, wat mij betreft prima. In dit geval ACHTERAF VOORALSNOG onterecht, maar dat hoort zeker bij beleggen. Dat is PEK EN VEREN

    Was het fout gegaan dan was Arend Jan nu ineens de grote HELD. En dat is ROZEN EN KUS VAN RONDEMISS.

    Het kan verkeren en zo gaat het bij beleggen.

    Groet, Jonas
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links